Hotellit & Huoneistot Ranska

Novotel Suites Nice airport | Nizza

31/10/2022

 Kaupunkilomalle lähdetään useimmiten pitkäksi viikonlopuksi. Näillä matkoilla olenkin ollut aina keskustahotellien puolestapuhuja, kun käytettävissä on vain muutama päivä kohteessa. Välillä pitää kuitenkin haastaa omat mielipiteensä ja katsoa, olisiko aika päivittää ne? Me lähdimme Nizzaan selvittämään, onko majoittuminen lentokenttähotelliin kaupunkilomalla uhka vai mahdollisuus? 

Nizza on yksi niitä harvoja kohteita, johon olen matkustanut useamman kerran ja kaupunki on tullut hyvin tutuksi vuosien saatossa.  Nizzan lentokentältä ei ole pitkä matka kaupungin ytimeen, majoituit sitten missä kaupunginosassa tahansa. Omaksi suosikiksi Nizzassa on noussut Boulevard Victor Hugolla sijaitseva Villa Victoria, joka on aavistuksen sivussa vilkkaimmilta kaduilta, mutta kuitenkin alle kymmenen minuutin kävelymatkan päässä ostoskaduilta, vanhasta kaupungista, rannalta ja rautatieasemalta.

Nyt meitä oli matkassa kaksi aikuista ja kaksi junioria. Tämä rajasi pois monia muuten mieleisiä hotelleja keskustasta, koska niistä ei tahdo löytyä neljän hengen huoneita. Korkeasesongin aikaan hinnat olivat myös villillä tolalla eikä hinta-laatusuhde ollut oikein kohdillaan. Tämä motivoi katsomaan hotellivaihtoehtoja laajemmalta alueelta kuin aivan ytimestä. Ehtona oli kuitenkin hyvät liikenneyhteydet sekä lentokentälle että keskustaan eikä mukavuudesta ja toimivuudesta haluttu tinkiä tälläkään kertaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko kaupungin alueelle hakua laajennettaessa löysinkin melko pian mukavan näköisen hotellin Novotel Suites Nice airportin, josta on hyvät kulkuyhteydet lentokentälle ja keskustaan eikä hintakaan liiemmin päätä huimannut verrattaessa sen hetkiseen yleiseen hintatasoon. Hotelli oli saanut hyvää palautetta muilta asiakkailta, joten uskaltauduin haastamaan omat mielipiteeni ja kokeilemaan miten kaupunkiloma sujuu majoituttaessa 6 kilometrin päähän keskustasta.

Novotel Suites Nice airport | Sijainti ja liikenneyhteydet

Novotes Suites Nice airport sijaitsee Arenasin kaupunginosassa lähellä Nizzan lentoasemaa (NCE), josta on noin 8 kilometriä ydinkeskustaan. Lentokentältä keskustaan kulkee T2 raitiovaunulinja, ja tällä on kätevintä saapua myös Novotel Suites Nice airportiin.  Hotellia lähimpänä sijaitsevalta Parc Phoenix raitiovaunupysäkiltä on kävelymatkaa hotellille vain 300 metriä, matka-aika raitiovaunulla lentokentältä pysäkille 10 minuuttia. Keskustan kautta kulkevan T2 raitiovaunulinjan päätepysäkki on Port-Lympia satamassa, josta kulkevat mm. Korsikan lautat ja täällä pysähtyvät myös suuret risteilyalukset. Jos haluat reippailla lennon jälkeen, voit saapua lentokentältä hotelliin myös kävellen, sillä kävelymatkaa on vain parisen kilometriä. Vinkki: hotellilta lentokentälle päin mennessä valitse linjan T2 raitiovaunu, jonka päätepysäkki on Aéroport T2 eikä Cadam, joka on toinen linjan läntisistä päätepysäkeistä. Lentoasemalla on raitiovaunupysäkit sekä Terminaalin 1 että Terminaalin 2 edessä.

Parc Phoenixin luona on myös bussipysäkki, jossa pysähtyy mm. Cannesiin päin menevä  linja LR200. Toinen lähibussipysäkki on Grand Arénas noin 200 metrin päässä. Lähin rautatiepysäkki on vuorostaan Nice Saint-Augustin ja se sijaitsee vajaan puolen kilometrin päässä hotellista. Keskustassa sijaitsevalle päärautatieasemalle on matkaa noin 6 kilometriä, joten ota ensin raitiovaunu T2 Jean Medecin pysäkille ja jatka täältä kävellen vajaa kilometri Nice-Ville päärautatieasemalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Novotel Suites Nice airportiin on helppo saapua myös omalla autolla. Pysäköintipaikkoja löytyy sekä kadunvarresta että hotellin alakerrassa sijaitsevasta vartioidusta pysäköintihallista. Pysäköintihalli on avoinna 24/7  ja siellä on 50 autopaikkaa. Pysäköinnin hinta on 15 € vuorokaudelta, saatavilla on myös viikko- ja kuukausipysäköinti. Hotellin vieressä on BP -huoltoasema, jossa ajoneuvon tankkaus ja pesu hoituu nopeasti. Täältä on helppo lähteä myös kiertelemään Rivieraa omalla autolla, sillä mm. Cannesiin, Antibesiin ja Monacoon vievän A8 tien liittymä on lähellä.

Jos liikut mieluiten lihasvoimalla, on Nizzassa hyvät kävely- ja pyöräilymahdollisuudet. Esimerkiksi keskustaan on kiva kävellä tai pyöräillä 7 kilometrin mittaista Promenade des Anglais bulevardia pitkin upeissa azurinsinisissä merimaisemissa. Polkupyöriä on vuokrattavissa aivan hotellin vieressä sijaitsevasta Vélobleu vuokrauspisteestä. Tätä varten tarvitsee vain ladata sovellus ja avata käyttäjätunnus luottokortin kera, jolta vuokrahinta veloitetaan käyttöajan mukaan. Polkupyörän vuokraus tästä oli todella helppoa, tarkemmat ohjeet löytyvät vuokrauspisteeltä ja sovelluksesta.

Reitit ja liikennevälineiden linjanumerot sekä matka-ajat löytyvät kätevästi Moovit ja Rome to Rio -sovelluksista, joten nämä kannattaa myös ladata matkalle mukaan.

Novotel Suites Nice airport  | Huoneet

Hotellissa on 84 huonetta 8 kerroksessa. Kaikki Novotel Suites Nice airportin huoneet ovat hotellin nimen mukaisesti suite-luokan huoneita. Näiden koko on 30 m2 ja huoneisiin voi majoittua 1 – 4 henkilöä huonetyypistä riippuen. Kaikki hotellihuoneet ovat ilmastoituja ja näissä on äänieristys. Huoneissa on käytettävissä maksuton WiFi ja taulutelevisio sekä vedenkeitin ja Nespresso kahvikone. Lisäksi huoneissa on minikeittiö, jossa on mikroaaltouuni ja jääkaappi.

Me majoituimme Superior Suite huoneeseen, jossa on queen size parivuode sekä vuodesohva kahdelle. Molemmat vuoteet ovat hyvälaatuiset ja huone on kaikin puolin viihtyisä ja siisti. Wc ja kylpyhuone ovat erilliset, joka helpottaa nelihenkisen perheen aamuruuhkaa. Kylpyhuoneessa on vielä erikseen suihkukaappi sekä amme + suihku ja käytettävissä on Rituals -kylpykosmetiikkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huoneessa on ruokailuryhmä neljälle ja pieni astiasto. Minikeittiö on kätevä lisä huoneeseen ja minibaariin / jääkaappiin sai varattua hyvin evästä illaksi, jonka lämmitys hoitui tarvittaessa mikrossa. Huonehintaan kuuluu pullovesi ja muutama kahvikapseli / majoitusvuorokausi sekä teetä ja kaakaota. Lisäpatruunat kahvikoneeseen maksoivat muistaakseni 1,50 € / kpl. Evästä oli kätevä hakea noin 600 metrin kävelymatkan päässä sijaitsevasta Carrefour City supermarketista tai hotellin aulassa sijaitsevasta shopista, jossa on myynnissä mm. alkoholittomia juomia, jugurttia, hedelmäsalaatteja ja mikroaterioita. Marketissa hintataso on luonnollisestikin huomattavasti edullisempi.

Osasta ylempien kerrosten huoneita on näkymä merelle ja / tai lentokentälle. Hotellissa on myös muutamia huoneita, joissa on terassi tai parveke. Meillä oli parvekkeeton huone ja näkymät Parc Phoenixiin sekä rauhalliselle sivukadulle. Vaikka näkymä ei ollut varsinaisesti huono, panostaisin silti seuraavalla kerralla ylemmän kerroksen parvekkeelliseen huoneeseen lentokenttä- ja / tai merinäkymällä.

Huoneen äänieristys toimi hyvin ulkoa tuleviin ääniin ja minkäänlaista häiritsevää lento- tai muuta melua ei kuulunut. Käytävältä sen sijaan kantautui kirmaavien lasten äänet ja ovien paiskomiset, vaikka huoneemme sijaitsi aivan käytävän päässä. Tämä ei aamulla varhain oikein hymyilyttänyt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kokonaisuutena Superior Suite on kuitenkin hyvin toimiva ja viihtyisä ja tila riittää mainiosti nelihenkiselle perheelle. Hinta-laatusuhde on kohdallaan myös kalliimman korkeasesongin aikaan. Hotellin yleiset tilat ovat nekin viihtyisät ja mukavan persoonalliset.

Novotel Suites Nice airport  | Aamiainen

Hyvä aamiainen on osa onnistunutta majoitusta ja tässä Novotel Suites Nice airport onnistuu hyvin. Määrällisesti vaihtoehtoja ei ollut pilvin pimein, mutta kokonaisuutena buffeaamiainen on monipuolinen ja laadullisesti hyvä. Lämpiminä tarjolla ovat perinteiset pekonit ja munakokkeli sekä pannukakkuja. Leivät ja muut leipomotuotteet olivat maultaan todella hyviä ja tuoreita, pisteet myös maukkaista juustoista sekä runsaista hedelmävaihtoehdoista. Lisäksi tarjolla oli mm. jugurtteja ja todella hyvää sokeroimatonta omenasosetta, leikkeleitä ja vihanneksia / kasviksia sekä tuoremehua, teetä ja kahvia.

Aamiaisen tarjottavissa oli päivittäin kivaa vaihtelua, joten pidemmälläkään viipymällä tähän ei kyllästy. Saatavilla on gluteiinittomia vaihtoehtoja. Viihtyisästi sisustettu aamiaistila on rauhallinen ja lisäksi aamupalan voi nauttia sisäpihan terassilla.

Photo Accor Hotels | Novotel Suites Nice airport

Novotel Suites Nice airport  | Mukavuudet ja palvelut

Uima-allas ja kuntokeskus

Novotel Suites Nice airportissa on kesäkaudella avoinna oleva uima-allasalue, jossa on pieni uima-allas sekä aurinkovuoteet ja -varjot. Allasalue on hyvin hoidettu ja mukava lisä majoitukseen. Lisäksi hotellissa on 24/7 avoinna oleva kuntokeskus, jossa on veloituksetta käytettävissä mm. kuntopyöriä ja crosstrainer.

Baari ja ravintola

Hotellissa on baari ja ravintola, jossa on suppeahkosti vaihtoehtoja, kuten mm. pizzaa, jonka voi halutessaan tilata huoneeseen. Me emme tätä testanneet, joten suosituksia en siltä osin voi antaa. Aulan Boutique Gourmande -shopista voi ostaa lisäksi pientä välipalaa.

Esteettömyys

Hotellissa on saatavilla esteettömiä huoneita (3 kpl) ja esteetön liikkuvuus on huomioitu yleisissä tiloissa. Hissi kulkee kaikkien kerrosten välillä.

Lapset hotellissa

Huonehinnoittelussa lapsiksi luetaan enimmillään 15-vuotiaat. Hotellissa on pienille lapsille soveltuva leikkialue ja televisiossa tarjolla lastenkanavia.

Lemmikit

Lemmikit ovat tervetulleita hotelliin (lisämaksu) ja heille on tarjolla mm. oma peti ja vesi-/ruokakuppi.

Tupakointi

Kaikki huoneet ja yleiset tilat ovat savuttomia, tupakointi on sallittu ainoastaan ulkotiloissa.

Muut palvelut
 • Hotellissa on saatavilla maksullinen pesula- ja silityspalvelu.
 • Tallelokero vastaanotossa sekä huoneessa.
 • Mahdollisuus myöhäiseen uloskirjautumiseen (lisämaksu)
 • Mahdollisuus aikaiseen sisäänkirjaantumiseen (lisämaksu 40 €)
 • Saatavilla päivähuoneita, jotka käteviä esim. myöhään lähtevää lentoa odottaessa
 • Vastaanotto avoinna 24/7

Novotel Suites Nice airport | Lentokenttähotelli kaupunkilomalla – uhka vai mahdollisuus?

Hotelli osoittautui hinta-laatusuhteeltaan hyväksi. Huoneemme oli siisti ja kokonaisuutena toimiva. Vuoteet ovat hyvälaatuiset ja takasivat hyvät unet myös kaltaiselleni selkävaivaiselle. Jos jotain lisää olisin huoneeseen toivonut, niin terassia / parveketta, mutta sellainen on hotellista varattavissa, joten ei ongelmaa. Aamiainen oli kokonaisuutena hyvä ja tykkäsin siitä, että sen voi nauttia myös ulkona. Lisäksi uima-allas kaupunkilomalla on aina plussaa.

Entä se sijainti –  uhka vai mahdollisuus?

Novotel Suites Nice airportin sijainti osoittautui sekä uhaksi että mahdollisuudeksi. Täällä huomasin kaipaavani sitä, että kaupungin ydin on lyhyen kävelymatkan päässä eikä aikaa tarvitsisi käyttää matkan tekoon esim. raitiovaunulla. Eli sen osalta ei mielipide muuttunut ja liputan edelleen keskustahotellien puolesta kaupunkilomalla.

Tämä onkin se asia, joka jokaisen tulee omalla kohdallaan miettiä, tuntuuko puolisen tuntia suuntaansa pitkältä matka-ajalta vai ei. Itse koin sen pitkäksi ajaksi lyhyellä kaupunkilomalla, jossa jokainen tunti on arvokas. Lisäksi jotain tuntui jäävän puuttumaan, kun emme asuneet kaupungin keskustassa.

Mutta ehdottomasti tämä hotelli ja sen sijainti on myös mahdollisuus, ennen kaikkea silloin kun haluat kierrellä matkalla muutakin kuin Nizzan ydinkeskustaa ja vanhaa kaupunkia. Täältä on helppo lähteä matkaan omalla autolla eikä pysäköinti tuota samalla tavalla päävaivaa kuin keskustassa. Myös rautatie- bussi- ja raitiovaunupysäkkien läheisyys on iso plussa ja täältä voit hyvin lähteä tutkimaan lähiseutua kulkematta keskustan kautta. Jos olet tulossa Nizzaan konserttiin kannattaa tämä hotelli klikata muistiin sitäkin ajatellen, sillä Palais Nikaïa sijaitsee vain 2 kilometrin päässä.

Hinta-laatusuhde tässä Novotel Suites Nice airportissa on hyvä, joten se mitä aiot matkalla tehdä ratkaisee sen, onko tämä majoitus uhka vai mahdollisuus. Kahden aikuisen ja kahden juniorin huonehinta korkeasesongin 2022 aikaan oli 233 € vuorokaudelta sisältäen aamiaisen (semi-flexible rate, Accor-member). Nyt talvikaudella esim. helmikuun lopulla saman huoneen saa niinkin edullisesti kuin 100 € vuorokaudelta.

Onko tämä hotelli Sinun mielestä uhka vai mahdollisuus?

xo – Mia –

 

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys 01/11/2022 at 10:37

  Lyhyellä kaunpunkilomalla haluaisin majoittua ytimessä, varsinkin, jos kaupunki ei ole ennestään tuttu.

  Hotellin aamiainen näytti ja kuulosti erinomaiselta! Varsinkin tällaiselle, joka ei syö runsasta aamiaista ja jolle kahvi on se aamupalan (elin)tärkein osanen. 😃 Mieluummin rajallinen valikoima laadukkaita juttuja kuin loputon määrä kaikkea mahdollista. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 01/11/2022 at 11:45

   Totta, mieluummin aamiaisella(kin) panostus laatuun määrän sijaan. 🙂 Täällä sai koottua hyvin mieleisen kattauksen ja oli kiva että vaihtelua oli päivittäin. Ja kahvi… olen aivan samalla linjalla, että se on aamulla ehdottoman (elin)tärkeä osanen. Ilman kolmea mukillista vahvaa tummapaahtoista kahvia ei lähde päivä käyntiin! 😀

   Kiitos Kati kommentistasi ja hyvää alkanutta viimeistä syyskuukautta!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 31/10/2022 at 17:04

  Lähtökohtaisesti olen samaa mieltä, että varsinkin lyhyillä kaupunkilomilla majoittuisin aivan keskustassa. Tämä hotelli kuulostaa hotellina oikein kivalta eikä sijaintikaan ole aivan mahdoton, joskaan ei ihan optimaalinenkaan.

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 01/11/2022 at 11:40

   Hotellina tämä on varsin kelpo, eikä sijaintikaan liikenneyhteyksien puolesta mikään huono. Mutta ei siitä mihinkään pääse, että majoittuminen kaupungin ytimeen kävelymatkan päähän kaikesta kivasta tekee matkasta kuitenkin aivan erilaisen. Silloin lyhyestä ajasta saa paljon enemmän irti. Täällä jäin kaipaamaan pitkiä rauhallisia iltakävelyjä Promenade des Anglaisilla ja Boulevard Victor Hugolla.

   Kiitos Mikko kommentistasi ja hyvää alkanutta marraskuuta!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.