Kaupunkilomat Kiertomatkat Ranska

Postikortti Ranskan Rivieralta

31/07/2022

Helteiset terveiset Rivieralta!

Voi miten hyvältä tuntuikaan päästä viimein matkaan ja lennähtää pitkästä aikaa Ranskaan. Tätä hetkeä olin odottanut kaksi pitkää vuotta eikä edes herätys kukonlaulun aikaan klo 3:30 onnistunut latistamaan iloisen kuplivaa tunnetta. Odotetun hetken viimeisteli vielä kuin tilauksesta saapunut kultainen auringonnousu Helsinki-Vantaalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aamun tunteina lentokoneen käytävää astellessa tunsin herääväni uudelleen eloon. Kaksi pitkää koronavuotta matkapaastoineen tuntui enää vain pahalta unelta, ikävältä muistolta elämän muistikirjassa. Tätä hetkeä ja tunnetta olin kaivannut joka solulla, vapautta ja mahdollisuutta matkustaa.

Côte d’Azur otti meidät aurinkoisesti vastaan. Lämpö helli hellelukemin, välillä vähän uuvuttikin. Silti nautin jokaisesta minuutista, jokaisesta hetkestä. Rivieran pastellisävyt, azurinsininen meri ja ainutlaatuinen lämmin valo; olin kaivannut niitä enemmän kuin uskoinkaan. Sen kaipauksen olin kai kätkenyt jonnekin syvälle sielun syövereihin. Nyt ahmin näitä sävyjä, valoa ja lämpöä sydämen kyllyydestä. Ilman kiirettä ja pakkoa suorittaa, olinhan viimein siellä minne sydän oli kaivannut jo pitkään.

Ranskan Riviera oli minulle tuttu jo entuudestaan ja tämä on yksi niitä harvoja paikkoja, jonne olen palannut useaan otteeseen. Riviera on melkoinen runsaudensarvi ihastuttavine kylineen, kaupunkeineen ja postikorttimaisemineen, eikä tähän voi olla tykästymättä. Monenkaan kerran jälkeen en ole vielä nähnyt kaikkea mitä Rivieralla haluan nähdä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä kertaa tie, tai oikeastaan raiteet, kuljettivat ensiksi Mentoniin, Rivieran italialaisimpaan kaupunkiin. Aiemmin Menton oli jäänyt minulle jostain ihmeen syystä vain läpikulkupaikaksi, mutta nyt vihdoin viimein ymmärsin pysähtyä tänne Rivieran helmeksikin tituleerattuun pikkukaupunkiin. Mentonista onnistuin löytämään myös aivan ihanan majoituksen, josta tulen kertomaan enemmän omassa postauksessaan kuten myös Mentonista, josta taisi tulla uusi suosikkini Rivieralla. Tänne palaan takuulla vielä uudelleen!

Mentonista matka jatkui ikonisen Monte Carlon kautta Nizzaan, joka on täydellinen yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa. Nizzasta kertovan postauksen blogin alkutaipaleelta tulenkin päivittämään uuteen kuosiin kuten myös Monte Carlosta kertovan osuuden. Vinkkaan teille myös kelpo hotellista Nizzan lentokentän kupeessa sekä miten liikkua julkisilla liikennevälineillä tällä rannikolla.

Nyt kuitenkin hengittelen vielä hetken lomatunnelmia ennen kuin palaan blogiin pidempien postausten pariin. Onko jotain mitä sinä haluaisit kuulla Rivierasta tai esim. matkustamisesta koronapandemian loppupuolella? Laita ihmeessä kysymystä kommenttikenttään, sosiaalisen median kanavien kautta tai viestillä osoitteeseen [email protected]

Aurinkoista alkavaa elokuuta ja kuulemisiin seuraavaksi ihastuttavan Mentonin merkeissä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Nadine G 03/08/2022 at 11:02

  Kun avasin postauksesi ja silmäilin kuvia ensitöiksi, ajattelin, ei voi olla, ei tässä kuvassa voi olla Menton. Sitten vasta aloin lukemaan. Ja se olikin! Viime näkemästä on 14 vuotta, sen takia en uskonut, että se voi olla niin hyvin muistissa.
  Se on meidän Ranskan Rivieran lempikaupunki. En edes tiedä miksi. Siinä on se jotakin. Se on aivan ihana paikka, juuri sopivan kokoinen ja omaperäinen. Kaupunki- ja rantaloman yhdistäminen siellä on todellakin helppoa.
  Jään odottamaan seuraavia postauksia!

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 03/08/2022 at 23:09

   Oi miten kiva kuulla, että Menton on jäänyt mieleen niin hyvin teilläkin. Mentoniin ei voi olla tykästymättä!
   Ensimmäisen Rivieran matkan tein vuonna 2001 ja sen jälkeen reissuja näihin maisemiin on tullut tehtyä useampia. En vain ymmärrä miten ihmeessä en ollut aiemmin ajatellut pysähtyä Mentoniin, joka osoittautui nyt aivan ihanaksi pikkukaupungiksi. Niin aito ja kaunis kuin mikä!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 01/08/2022 at 09:23

  Ranskan Rivierasta onkin kiinnostavaa lukea, sillä en ole itse päässyt vielä siellä käymään. Nizzaan oli joitain vuosia sitten tarkoitus lähteä, mutta matka valitettvasti silloin peruuntui. Luulen, että lähivuosina sinne tulee kuitenkin lähdettyä.

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 03/08/2022 at 23:04

   Ranskan Riviera ja sen lukuisat postikorttimaisen kauniit pienet kylät ja kaupungit merenpoukamissa ja vuorten rinteillä ovat ilman muuta tutustumisen arvoisia. Nizza on kaupunkina eläväinen ja varsinkin kesällä on tarjolla paljon taide- ja musiikkitapahtumia. Patikointiin löytyy myös useita vaihtoehtoja tasaisemmista reiteistä vaativampiin nousuihin esim. Ezen kuvankauniiseen kylään. Monenkaan kerran jälkeen en ole tähän seutuun kyllästynyt, ja olen myös puolisalaa haaveillut kakkoskodista täällä jossain.

   Lämmin suositus Rivieralle, toivottavasti teidän peruuntunut matka toteutuu vielä!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.