Risteily

Nimensä veroinen M/S Viking Glory

31/05/2022

Wow! oli ensimmäinen reaktio, kun näin havainnekuvat uudesta Vikingin Linen lippulaivasta jokunen vuosi sitten. Ihastuksen herättivät erityisesti laivan suuret panoraamaikkunat,  jotka tekevät laivasta valoisan ja tuovat kuvankauniin saariston ja meren lähelle. Wow-tunne sen kuin syveni, mitä enemmän sain tietoa tämän ilmastoviisaan aluksen ominaisuuksista ja edistyksellisestä tekniikasta. Viimeinen silaus Oh wow! -fiilikselle oli se hetki, kun näin ensi kertaa kuvat uuden aluksen sisustuksesta virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa, joka pidettiin tammikuun 2021 vesillelaskun yhteydessä.

Sen jälkeen tuskin maltoin odottaa hetkeä, jolloin pääsisin näkemään Viking Gloryn ihan livenä. Odotuksen kuplivin tuntein seurasin aluksen viimeistelyjä ja viisiviikkoista merimatkaa XSI-telakalta Kiinan Xiamenista Suomen Turkuun. Kauniin keväisenä vappuaattona koitti sitten viimein odottamani hetki, jolloin saimme tavata tämän uuden Itämeren kaunottaren.

Viking Glory 30.4.2022 Turun satamassa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Glamoröösi Viking Glory

Pitkä odotus palkittiin ja Viking Glory osoittautui aivan yhtä ihastuttavaksi kuin miltä se oli kuvissa näyttänyt. Viking Glory on valoisa ja suuret ikkunapinnat tuovat kuvankauniit saaristo- ja merimaisemat lähelle. Visuaalisen elämyksen täydentää sisustus, joka yhdistää värejä ja graafisia muotoja rohkeasti, mutta kuitenkin tyylikkäästi. Viking Glory on yhdistelmä skandinaavisuutta maustettuna ripauksella glamouria ja kokonaisuus nivoutuu hienosti yhteen kaikissa laivan tiloissa. Suurten ikkunapintojen lisäksi pidin erityisen paljon laivan glamorööseistä valaisimista ja valaistusratkaisuista sekä kauniista yksityiskohdista. Jos olet tykästynyt Viking Graceen, rakastut sen sisareen, Viking Gloryyn, joka on todellakin nimensä veroinen.


Viking Gloryn sisustuksen on suunnitellut ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept Stockholm, joka on sisustanut aiemmin mm. Haymarket- ja Grand Central by Scandic- sekä Copperhill mountain lodge hotellit. Myös ikonisen hotelli Marski by Scandicin viimeisimmän uudistuksen sisustus on Koncept Stockholmin käsialaa. Viking Glory oli arkkitehtitoimiston ensimmäinen laivaprojekti, joka onnistui mielestäni hienosti. Viking Gloryn sisustus henkii klassista glamouria, joka kestää aikaa

”Viking Glory on maailman ilmastoviisaimpia aluksia. Myös sen sisustamisessa otettiin huomioon ympäristökuorman minimointi. Siksi trendikkyys ei ole ollut ykköskriteeri huonekalujen, materiaalien ja värityksen valinnassa, vaan sisustus on tehty kestämään aika jopa 20–30 vuotta. Laivan ympäristökuormaa pienennettiin myös välttämällä erityisen raskaiden sisustusmateriaalien, kuten kiven, käyttöä. Mitä alhaisempana aluksen paino pysyy, sitä vähemmän polttoainetta kuluu. ” lähde: Viking Line

Viking Gloryn suuret panoraamaikkunat ulottuvat keulasta perään ja upeista merimaisemista voi nauttia laivan monissa tunnelmallisissa oleskelutiloissa ja ravintoloissa. Viihtyisiä ulkotiloja on perinteisten ulkokansien lisäksi kaksi: kannella 11 sijaitseva Itämeren ensimmäinen katettu terassi Viking Terrace sekä laivan takaosassa kannella 10 sijaitseva upea näköalaterassi Vista Deck, joka on aivan täydellinen paikka kesäpäivän lämmöstä nauttimiseen tai auringonlaskun ihailuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyttejä moneen makuun – testissä Seaside Family (SF6)

Viking Glorylla on 922 hyttiä ja vaihtoehtoja on tarjolla moneen makuun sekä moneen matkabudjettiin. Hyttiluokkia on kaikkiaan 20 aina perustason piccolo sisähytistä hulppeisiin sviitteihin. Myös lemmikin kanssa matkustavien sekä liikuntarajoitteisten ja allergikkojen tarpeet on huomioitu hyttivaihtoehdoissa. Viking Gloryn hyttien suunnittelusta on vastannut pääosin Viking Linen oma arkkitehti sisaralus Viking Gracelta saatujen kokemusten pohjalta. Sisustusmateriaalit sekä huonekalut ovat arkkitehtitoimisto Koncept Stockholmin suunnittelemia.

Hytit on varustettu energiaa säästävällä dynaamisella ilmanvaihto- ja valaistusjärjestelmällä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että alus kommunikoi suoraan varausjärjestelmän kanssa ja jos hyttiin ei ole tehty varausta siirtyy sen valaistus- ja ilmastointi automaattisesti lepotilaan ja lämmityksen tehoa alennetaan.

(yllä kuvat Viking Gloryn The Cliffs sviitistä, kuvat Viking Line)

Tilavimmat hytit löytyvät luonnollisestikin sviitti-luokasta, joita Viking Gloryllä on neljää eri tyyppiä: Sunset, Forest, Cliffs ja Blue Water. Tykästyin näistä erityisesti The Cliffs sviittiin, jonka sisustus kuvastaa auringon lämmittämiä kalliota. Suunnitelmissa onkin testata tämä sviitti sopivan tilaisuuden tullen.

Viking Gloryn sviittien pinta-ala on 62 – 64 m2 ja nämä sijaitsevat kansilla 7 ja 8. Kuvankauniin merinäköalan tarjoavat sviitit on varustettu poreammeella ja käytettävissä on maksuton minibaari, jossa on tarjolla kuohuviini (75 cl), neljä virvoitusjuomaa, kaksi olutta, hedelmävati sekä kaksi pulloa vettä. Sviitit ovat siis aivan ihanteellisia täydelliseen arkipakoon tai vaikkapa juhlapäivän viettoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Me testasimme tällä kertaa kannella 6 sijaitsevan Seaside Family hytin,  joka on käytännössä kaksi hyttiä yhdistettynä väliovella. Toisessa näistä hyteistä on parivuode ja toisessa hytissä on kaksi alavuodetta ja kaksi ylävuodetta. Mikään tilaihme tämä hyttiyhdistelmä ei ole, mutta on vallan käypä vaihtoehto isommallekin perheelle, varsinkin kun matkassa on teini-ikäisiä. Hytti on varattavissa minimissään yhdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle ja enimmillään kuudelle henkilölle.

Yhdistelmän molemmissa hyteissä on TV, puhelin, hiustenkuivain sekä suihku / wc. Hytit ovat ilmeeltään pelkistetyn viihtyisät ja plussaa hotellitason parivuoteesta ja hyvälaatuisista vuodevaatteista. Hytit ovat käytettävissä koko risteilyn ajan, mutta lyhyiden kääntöaikojen vuoksi siivous aloitetaan jo noin tunti ennen saapumista määränpäähän.

Herkuttelua upeissa merimaisemissa

Makuelämykset ovat osa onnistunutta risteilyä ja Viking Glorylla vaihtoehtoja löytyy moneen makuun. Tarjolla on neljä eri tyyppistä ruokaravintolaa: tunnelmallinen bistrotyylinen saaristolaisherkkuja tarjoileva Kobba Restaurant and Bar, tuoretta kalaa, salaatteja burgereita ja pihvejä tarjoileva kotoisa Mimmi’s (avautuu syksyllä 2022) sekä Itämeren ensimmäinen kelluva kauppahalli Market, jonka kahdeksasta ruokakojusta löytyy niin suolaista kuin makeaa pienempään ja suurempaan nälkään.

Neljäs Viking Gloryn ravintoloista on risteilyjen klassikko, The Buffet, josta mekin aloitimme merimatkamme. Viking Line on tunnettu hyvätasoisesta buffetistaan ja oma paikkansa suosittujen herkkupöytien äärelle on hyvä varmistaa jo ennakkoon. Tarkan euron tyttönä tykkään tietysti myös siitä, että ennakkoon varaamalla ruokailun saa 10 % edullisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka paikkamme oli jo ennakkoon varattu, ei vappuristeilyllä jonotukselta kuitenkaan säästytty. Paikoin noutopöydässä saatiin aikaan melkoiset jonot, joilta oltaisiin (ainakin osin) vältytty fiksummalla ja vähemmän kaavamaisella annosten kokoamisella. Buffet on kuitenkin hinta-laatusuhteeltaan hyvä eikä tämän antimet tuottaneet pettymystä tälläkään kertaa. Meistä jokainen löysi mieleisiä vaihtoehtoja yllin kyllin. Itse panostin erityisesti merenantimiin, erilaisiin salaatteihin sekä tietysti ihaniin jälkiruokiin, nam!

Buffetia rauhallisempi vaihtoehto on tunnelmallinen bistrotyylinen ravintola Kobba, jossa me nautimme premium-aamiaisen. Kobban aamiaisella leivät, vohvelit & kahvileivät, leikkeleet & juustot, hedelmät & vihannekset, kalaherkut, hiutaleet ja kylmät juomat ovat tarjolla noutopöydässä. Lämpimät juomat (kahvi / tee / kaakao) tarjoillaan pöytään kuten myös aamiaislistalta tilattava lämmin annos. Premium-aamiaisen voit halutessasi aloittaa lasillisella kuohuvaa. Kobban tasokasta aamiaista voin lämpimästi suositella ja tässäkin hinta-laatusuhde on mielestäni kohdallaan.  Premium-aamiaisen hinta on 22 € ja tällä saat maistuvan aterian lisäksi nauttia Kobban rauhallisesta tunnelmasta, pianomusiikista sekä henkeäsalpaavan kauniista saaristomaisemista – perfekt!

Viking Gloryn varmastikin upeimman ateriakokemuksen tarjoilee tilauskabinetti Fyren, jonne on käynti ravintola Kobbasta. Fyren on lasitettu chambre séparée, jossa on pyörivä pöytä ja esteetön 220 asteen panoraamanäkymä kuvankauniisiin merimaisemiin. Fyren on varattavissa pienemmille ryhmille ja premium-aamiaisen tai illallisen voi järjestää 12 henkilölle ja cocktailtilaisuuden 30 henkilölle. Ajattele, miten ihanat pienet juhlat täällä järjestäisikään, vaikka syntymäpäivänä! Tilaisuuden tarjoilut hoituvat helposti valmiiksi mietityillä kokonaisuuksilla, kuten esimerkiksi Fyren Champagne Breakilla tai Fyren Seafood Breakilla.

Katso alla olevasta linkistä Viking Linen esittely näistä kahdesta upeasta ravintolatilasta!

Hemmottelua Spassa

Onnistuneen risteilykokemuksen voi kruunata vielä hemmottelevalla hetkellä Viking Gloryn Spa & Wellness -osastolla. Kannella 11 sijaitsevasta Spasta avautuvat upeat merinäköalat sieltäkin, joita voi ihailla pore- ja relaxaltaasta tai panoraamasaunasta. Spassa on lisäksi  höyrysauna ja kaksi tavallista saunaa, ja löylyjen lomassa voi vilvoitella lumiluolassa. Rentouttavan spa-hetken täydentää vielä kasvohoito tai hieronta.

Spa-hoidoissa käytetään BABORin tuotteita, joita voit ostaa myös kotiin viemisiksi. Spa-hetki ja -hoidot kannattaa varata jo ennen matkaa, niin varmistat paikkasi hemmottelukeitaassa. Myös alle 16-vuotiaat ovat tervetulleita Spahan aikuisen seurassa.  Sisäänpääsy spa-osastolle sisältyy hintaan, kun varaat 45–50 minuutin spa-hoidon.

 

Nyt varmastikin ymmärrät, miksi Viking Glory sai aikaan Oh wow! -reaktion. On se vaan niin upea laiva, jolla risteily tuo ihanan rentouttavan katkon arkeen!

Onko Viking Glory Sinulle jo tuttu tai oletko menossa testaamaan tämän Itämeren kaunottaren?

Kaunista alkavaa kesää!

xo – Mia –

Viking Glory – edistyksellistä tekniikkaa

 • Pituus 222,55 metriä ja leveys 35 metriä
 • Matkustajia enimmillään 2800, miehistöä noin 200
 • Lastikapasiteetti 1500 m
 • Autokapasiteetti 584 (464 kansilla 3 ja 4, 120 kannella 5)
 • Wärtsilä 31DF -monipolttoainemoottorit, jotka mahdollistavat polttoaineen kulutuksen optimoinnin.
 • Polttoaineena LNG, jonka käyttö ei tuota lainkaan rikkipäästöjä ja hiilidioksidipäästöt ovat vähäisemmät dieseliin verrattuna.
 • Monipolttoainemoottorit mahdollistavat myös biokaasun käytön polttoaineena tulevaisuudessa.
 • Viking Gloryn arvioidaan kuluttavan jopa 10 % vähemmän polttoainetta kuin pienempikokoinen sisarensa Viking Grace, joka palkittiin aikanaan maailman ympäristöystävällisimpänä.
 • LNG:stä tuleva hukkakylmä hyödynnetään kylmälaitteisiin ja -tiloihin sekä muiden erikoistilojen jäähdytykseen.
 • ABB Azipod -ruoripropellerijärjestelmä, joka säästää polttoainetta ja nopeuttaa kääntöaikoja satamissa. Viking Glory on ensimmäinen tämän tyyppinen matkustaja-alus, jolle on asennettu ko. ruoripropellerijärjestelmä. Azipod mahdollistaa myös sen, että runko on voitu suunnitella siten, että vastus kulussa on noin 8 % pienempi kuin perinteistä potkuria käytettäessä.
 • Climeonin energiankierrätysjärjestelmä, joka muuntaa moottoreiden hukkalämpöä sähköksi. Tämän järjestelmän arvioidaan tuottavan jopa 40 prosenttia matkustajakulutuksen vaatimasta sähköstä.
 • Viking Glory on varustettu dynaamisella ilmanvaihdolla ja valaistuksella, jotka säästävät energiaa. Järjestelmä kommunikoi varausjärjestelmän kanssa, jonka avulla käyttämättömissä hyttitiloissa ilmanvaihto, lämmitys ja valaistus asetetaan automaattisesti lepotilaan.

Viking Gloryn matka suunnittelupöydältä Itämerelle

 • Maaliskuu 2016: Aiesopimus allekirjoitetaan kiinalaisen XSI-telakan kanssa
 • Elokuu 2018: Laivan rakennustyöt aloitetaan Xiamenissa
 • Toukokuu 2019: Uusi laiva saa nimekseen Viking Glory, joka valittiin yleisöäänestyksellä tuhansista nimikilpailun ehdotuksista
 • Kesäkuu 2019: Kölinlaskuseremonia XSI-telakalla
 • Tammikuu 2021: Viking Glory vesillelasku
 • Kesäkuu 2021: Alus läpäisee ensimmäisen merikoeajon
 • Marraskuu 2021: Alus läpäisee toisen merikoeajon
 • Joulukuu 2021 Viking Glory lähtee kotimatkalle Turkuun. Reitti kulkee Intian valtameren, Suezin kanavan, Välimeren, Gibraltarinsalmen ja Atlantin valtameren kautta Itämerelle.
 • Maaliskuu 2022:  Viking Glory aloittaa liikennöinnin reitillä Turku–Maarianhamina–Tukholma

 

Käyhän katsomassa myös nuoren matkakaverini Tripreport Viking Glorylta, jossa katsaus koko laivaan!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Nadine G 05/06/2022 at 15:11

  Tässä on pakko käydä itsekin jossain vaiheessa. Kunhan tämän jakson saadaan päätökseen ja palataan takaisin Pohjolaan 🙂 Upea postaus!

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 06/06/2022 at 19:45

   Kiitos Nadine, kiva kuulla että tykkäsit postauksesta! <3
   Tykästyimme kaikki Viking Gloryyn, ja harmittelimmekin sitä että vuorokausi meni aivan liian nopeasti. Hieno alus kertakaikkiaan, käykää ilman muuta testaamassa Glory sopivan tilaisuuden tullen.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 04/06/2022 at 23:08

  Itseäni ei yleensä kiinnosta lähteä vain risteilemään, vaan risteily on tapa kulkea Ahvenanmaalle, Tallinnaan tai Tukholmaan. Viking Glory kuulostaa kuitenkin niin upealta, että sinne voisin mielellään lähteä ihan vain risteilyn itsensä vuoksi! Siis Viking Glory näyttää kaikin puolin ihan mahtavalta!

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 06/06/2022 at 19:40

   Viking Glory vie kyllä Itämeren risteilyt uudelle tasolle, käykää ilman muuta testaamassa tämä – tykkäsimme!

 • Reply Kthetraveller 31/05/2022 at 21:13

  Hieno postaus ja kiva, että tykkäsit laivasta! Viking Glory ihastutti myös minua ja minä testasinkin vapun alla juuri tuon sinun lempparisviittisi, Suite The Cliffs-sviitin. Postaus siitä https://www.rantapallo.fi/kthetraveller/2022/05/29/viking-glory-ja-suite-the-cliffs-kokemuksia/

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 31/05/2022 at 21:20

   Oi, tämä oli oikein täsmäosuma! Käynpä heti lukemassa kokemuksenne The Cliffs -sviitistä.

   Tykkäsimme kovasti Glorysta, siitä tuli osin mieleen myös suuremmat risteilyalukset. Hieno tulokas Itämerelle kerta kaikkiaan!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.