Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Suomi

Lapin mystiikkaa kaupungin sykkeessä | Lapland Hotels Tampere

22/11/2021

Lapin mystiikkaa kaupungin sykkeessä? Kuulostaa ehkä mahdottomalta ajatukselta, mutta Lapland Hotelsin kaupunkihotelleihin sisään astuessa huomaat, että Lapin tunnelmaan voi todellakin päästä myös keskellä kaupunkia. Näin myös Tampereella, jonka Lapland Hotelsin kävimme testaamassa syyslomalla.

Lapland Hotels Tampere

Teemahotellien toteutuksessa on helppo mennä metsään, eikä siis mitenkään positiivisessa mielessä. Lapland Hotelsien kaupunkihotelleissa Lapin tunnelmaa on kuitenkin onnistuttu luomaan tyylikkäästi ja ajatukset Lappiin kuljettavia elementtejä on tuotu mukaan juuri sopivasti. Sisustukseen on haettu vaikutteita luonnosta sekä Lapin tarinoista ja hotellin harmaan ja ruskean sävyinen värimaailma on harmoninen. Tampereella Lapland Hotelsin viihtyisän kokonaisuuden viimeistelee ystävällinen henkilökunta sekä hotellin ravintola Dabbal Kitchenin ihastuttava makumaailma. Täällä ei voi olla viihtymättä!

Meillä oli entuudestaan hyviä kokemuksia Lapland Hotelsien kaupunkihotelleista, mm. Kuopiosta ja Helsingin Bulevardilta. Kuopiossa majoituimme mukavaan Junior Suiteen ja Bulevardilla upeaan Arctic penthouse sviititiin, jonne voisin paeta arkea pidemmäksikin aikaa. Tällä kertaa halusimme testata edullisemman Comfort luokan huoneen, jotta saisimme tuntumaa siihen, mitä perusluokan huone Lapland Hotelsilla tarjoaa?

Lapland Hotels Tampere | Comfort Twin

Tampereen Lapland Hotelsissa on saatavilla huoneita Comfort, Deluxe, Premium Deluxe sekä Suite -luokista. Comfort -luokan huoneissa on valittavissa joko yhtenäinen 160 cm levyinen vuode tai kaksi 90 cm vuodetta. Huoneeseen voidaan sijata lisävuode yhdelle henkilölle ja tarvittaessa voi myös majoittua esim. kahden aikuisen ja kahden (pienen) lapsen seurueella siten, että yksi lapsista jakaa vuoteen aikuisten kanssa. Vanhempien lasten kanssa tämä järjestely ei ole ihanteellinen nukkumismukavuutta ajatellen. Osaan huoneista on myös perheen lemmikki tervetullut ja meilläkin oli matkassa mukana yorkshirenterrierimme. Koiraystävää odotti huoneessa pussillinen NousNous -herkkuja ja vesi-/ruokakuppi.

”Lapin lämmin tunnelma kutsuu nauttimaan tai työskentelemään kahdesta 90 x 205 cm kokoisesta sängystä koostuvassa huoneessa. Laadukkaat materiaalit, vartalon mukaan muotoutuvat patjat sekä muhkeat pyyhkeet tuovat rentoutumisen lähelle.” lähde: Lapland Hotels

Comfort -huoneessa on tyynyvalikoima, johon kuuluu sekä matalampia että korkeampia tyynyjä. Itse olin hyvin tyytyväinen muhkeisiin suuriin tyynyihin. Huoneessa on 40″ taulutelevisio, jossa on runsas kanavavalikoima ja televisio on sijoitettu ihanteellisesti niin, että leppoisaa leffailtaa voi viettää lokoisasti vuoteessa rentoillen. Vuodevaatteet ovat laadukkaat ja vartalon mukaan muotoutuva patja on erittäin mukava. Huoneen sisustus jatkaa yleisten tilojen luonnonläheistä sävymaailmaa eikä täälläkään voi olla viihtymättä.

Huonevarustukseen kuuluu myös silitysrauta ja -lauta sekä teen – ja kahvinkeittomahdollisuus. Lisäksi huoneessa on pieni jääkaappi, toisin sanoen täyttämätön minibaari. Deluxe, Premium Deluxe ja Suite -huoneluokissa minibaari on täytetty paikallisilla ja lappilaisilla tuotteilla.

Kylpyhuone on melko tilava, mutta tämä on jäänyt pääosin aiemmin tiloissa toimineen toisen hotellin aikaan ja tekee siksi tyylirikon muutoin niin onnistuneeseen huoneen ilmeeseen. Kylpyhuoneeseen tuo ripauksen Lappia kuitenkin lasitaulu, jonka kaunis kuva on rovaniemeläisen valokuvaaja Antti Kurolan käsialaa. Kylpyhuonetila on siisti ja tarjolla on muista Lapland Hotelleista tuttuja männyntuoksuisia Rento– kylpytuotteita (nestesaippua, suihkusaippua, shampoo ja hiustenhoitoaine). Käytettävissä on myös valaistu meikkipeili ja hiustenkuivaaja sekä kasvopapereita. Ylemmistä huoneluokista poiketen Comfort huoneluokassa ei ole tarjolla mm. vartalovoidetta, vanupuikkoja ja vanulappuja tai muita yksittäispakattuja kosmetiikkatuotteita, jotka itse koen mukavana lisänä.

Kylpyhuoneet ovat päivittymässä uuteen ilmeeseen ja kylpyhuoneremontit käynnistyvät joulukuussa 2021, jolloin hotelli on suljettuna ajalla 20.12.2021 – 31.1.2022. 

Lapland Hotels Tampere | Comfort vs. muut huoneluokat

Comfort-luokan huone tarjoaa siis Lapland Hotelsin tyylikkään huonesisustuksen ja laadukkaan vuoteen sekä vuodevaatteet, mutta sitä pientä extraa tuovia ylimääräisiä mukavuuksia, kuten kosmetiikkatuotteita (perustarvikkeiden lisäksi) ja täytettyä minibaaria, huoneessa ei ole. Jos et niitä kaipaa, tämä on aivan priima huoneluokka, mutta jos kaipaat majoitukseen vielä vähän extraa, valitse Deluxe, Premium Deluxe tai Suite -luokan huone.

Deluxe -huone on valittavissa joko kylpyammeellisena tai suihkun kanssa ja Premium Deluxe sekä Suite -huoneluokat on varustettu omalla saunalla. Sviitissä on lisäksi kaksi suihkua, Premium Deluxessa yksi. Hotellissa on saatavilla myös liikuntarajoitteisille soveltuvia esteettömiä huoneita, joissa on huomioitu liikkumisen vaivattomuus, mm. ovien automatiikassa sekä lattiamateriaalin valinnassa ja kylpyhuone on asianmukaisesti inva-varusteltu. Saatavilla on myös allergiahuoneita Comfort twin ja Deluxe huoneluokissa ja tietenkin myös lemmikkihuoneita, jollainen meillä oli. Comfort -luokan huone maksoi syysloman aikaan matkaseurueeltamme 254 € / vrk ja lisämaksu lemmikistä 20 € per viipymä. Tämä on Lapland Hotels Club hinta ja varaus oli muutos- ja peruutuskelpoinen saapumispäivänä klo 18 saakka.

Lapland Hotels Tampere | Dabbal Kitchen & Bar

Lapland Hotelsiin majoituttaessa odotukseni ovat aina aamiaisen suhteen korkealla, eikä Tampereen hotellin aamupala tuottanut pettymystä. Esillepano on täälläkin kauniisti toteutettu ja tarjolla on laadukas kattaus. Mukana on muista Lapland Hotelsin kaupunkihotelleista tuttuja elementtejä kuten kaurahelmipuuroa, kuusenkerkkä-shotteja ja mustikkamehua maustettuna ripauksella paikallisuutta mustamakkaran muodossa. Leivät olivat kautta linjan hyviä ja kokin paistama savuporomunakas herkullinen. Pisteet myös siitä, että viikonloppuisin aamiaisella voi käydä klo 11.30 saakka, joka sopii enemmän kuin hyvin aamu-uniselle.

Pohjoisten makujen aamiainen sisältyy huonehintaan ja aamiaisen voi halutessaan tilata ja nauttia huoneessa 23 € /hlö lisähintaan. Hotelliaamiaisella voi käydä myös ilman hotellissa majoittumista hintaan 25 € /hlö.

”Pohjoisen elämyksiä kunnioittava ja Lapin tuntoja herättävä Dabbal Kitchen & Bar – saamen kielellä koskien välinen suvanto – on hotellimme sydän ja keidas keskellä kaupungin hulinaa. Dabbalin keittiö on keskittynyt pohjoisen ainutlaatuisten raaka-aineiden ja aromien sinfoniaan. Annoksemme kertovat upeiden makuelämysten lisäksi Lapin tarinaa myös kauneudellaan.” lähde: Lapland Hotels

Testasimme myös Dabbalin illallisen ja annoksiamme odotellessa saimme nauttia keittiön tervehdyksenä mustikkaleipää, savuvoita ja samettisen pehmeää keittoa, joka oli ihana aloitus aterialle. Itselleni tilasin poronpaistikäristystä puikulamuusilla, joka oli erittäin onnistunut annos ja murea poronkäristys oli yksi parhaita, jota olen syönyt. Perheen juniorit testasivat lasten burgerin sekä Dabbalin burgerin, jonka briossisämpylä kätkee väliinsä puuhiiligrillissä paistetun lappilaisen häränlihapihvin, kylmäsavuporoa, savumajoneesia, kuusenkerkkä-cheddaria, tomaattia, pikkelöityä punasipulia seuranaan puikulaperunaranskalaisia. Molemmat juniorit kehuivat hekin annoksiaan vuolaasti.

Mukavan ruokailukokemuksen kruunasi ystävällinen asiakaspalvelu ja mukava miljöö. Pöytävaraus on hyvä tehdä ennakkoon, sillä ravintola on suosittu, eikä suotta. Tässä ravintolassa on mielestäni hyvä hinta-laatusuhde ja suosittelen lämpimästi Dabbal Kitcheniä, jos haluat tehdä makumatkan Lappiin ja irtautua hetkeksi kaupungin sykkeestä.

Dabbal Kitchen & Bar Tampere

Lapland Hotels Tampere | Sijainti

Tampereen Lapland Hotels sijaitsee aivan keskustan tuntumassa Yliopistonkadulla, josta on matkaa rautatieasemalle vain puolisen kilometriä eikä linja-autoasemallekaan ole kuin noin kilometrin kävelymatka. Tampereen uuden Ratikan pysäkit Itsenäisyydenkadulla sijaitsevat vain noin 150 metrin päässä hotellista. Sijainti on siis sopivan keskeinen ja samalla sopivan sivussa vilkkaimmilta kaduilta. Tampere-talo tapahtumineen on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä sekin. Tampere-talolla sijaitsee myös maailman ainoa Muumimuseo, jossa mekin kävimme Mörköä metsästämässä.

Hotelliin on helppo saapua sekä omalla autolla että julkisilla liikennevälineillä. Omalla autolla saavuttaessa voit pysäköidä joko vajaan 100 metrin päässä sijaitsevaan Tullitorin parkkihalliin tai hotellin omaan parkkihalliin, jonne on sisäänajo Pinninkadun puolelta. Pysäköintitilaan on pääsy vain hotellin asiakkailla, joten auto saa olla hyvin ulkopuolisilta rauhassa. On kuitenkin hyvä huomioida, että pysäköintikellarin ajoluiska on varsin haastava vähänkään suuremmalle autolle. Isolla autolla liikuttaessa suosittelen pysäköintiä ylätasanteelle. Tullintorin pysäköintihallissa on (varsinkin iltaisin) hyvin tilaa ja maksu hoituu helposti rekisteritunnuksen tunnistavalla Moovy-sovelluksella. Pysäköinnin vuorokausihinta on sama 21 € sekä Tullintorin että Lapland Hotelsin parkkihalleissa. Lapland Hotels Clubin jäsenet saavat kuitenkin pysäköinnin puoleen hintaan hotellin omassa parkkihallissa, jolloin hinta on jo varsin edullinen.

Lapland Hotels Tampere

 • Yliopistonkatu 44, 33100 Tampere
 • Puh. + 358 3 3830000
 • Sähköposti [email protected]
 • 141 huonetta
 • Lisävuoteita saatavilla osaan huoneista, 15 €/30 € /vrk. Matkasänky veloituksetta.
 • Lemmikkilisä 20 € /viipymä
 • Check-in klo 14.00 ja check-out klo 12.00
 • Mahdollisuus myöhäiseen uloskirjautumiseen varaustilanteen salliessa, hinta 10 € / tunti.
 • 70 pysäköintipaikkaa, ei mahdollista varata ennakkoon
 • 2 sähköautopaikkaa, joissa latausmahdollisuus. Maksu Plugit Cloud -applikaation tai kertamaksupalvelun kautta. Hinta 5 € /tapahtuma. Auton pysäköinti sähkölatauspisteellä ainoastaan latauksen aikana.
 • Hotellissa ei ole omaa kuntosalia, mutta hotellin asiakkaat voivat käydä kuntoilemassa veloituksetta Liikuntakeskus Fressissä. Treenikorttien lainaus hotellin vastaanotosta kuittausta vastaan.
 • Kesäaikaan hotellin asiakkailla on veloituksetta käytettävissä polkupyöriä.
 • Asiakassauna sekä mahdollisuus varata tilaussauna.
 • Hotellissa 5 viihtyisää kokoustilaa, jotka soveltuvat 10 – 100 henkilölle
 • 24 h shop vastaanoton yhteydessä
 • hotelli on suljettuna ajalla 20.12.2021 – 31.1.2022 kylpyhuoneiden kunnostuksen vuoksi

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply SUVI 17/12/2021 at 23:00

  Lapland Hotel on varmaan ehkäpä seuraava hotellikohde sitten kun käydään Tampereen suunnalla 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 31/12/2021 at 00:29

   Tämäkin Lapland Hotel oli positiivinen kokemus ja tykkään kokonaisuutena LHn konseptista, joka on kaikin puolin hyvin toteutettu. Käykää ilman muuta testaamassa tämä tai uusi LH Arena kun olette matkalla Tampereelle!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.