Tietoa blogista Yleistä

Kuusi vuotta Elämää ja Matkoja | Erilaisen matkavuoden luetuimmat

18/04/2021

Elämää ja Matkoja -blogi sai alkunsa rakkaudesta matkailuun sekä palavasta innosta jakaa näitä kokemuksia ja vinkkejä samanhenkisille matkailulle sydämensä menettäneille. Tätä aloittaessani blogimaailma oli minulle täysin tuntematon, mutta matkailun saralla kokemusta oli kertynyt jo useamman vuosikymmenen ajalta. Matkavarausten salat ja parhaat niksit ovatkin vuosien saatossa tulleet tutuksi niin vapaa-ajan kuin liikematkojen osalta. Enimmäkseen matkustamme omatoimisesti ja paketoin matkamme itse, mutta en karsasta valmismatkojakaan, jos sopiva löytyy. Mukavuudenhaluisena panostan mieluusti hyvään laatuun, ja olen valmis käyttämään aikaa sen parhaan vaihtoehdon löytämiseen. Nyt kuusi blogivuotta myöhemmin takana onkin lukuisia elämyksellisiä hetkiä ja retkiä, sydämellisiä kohtaamisia ja roppakaupalla uuden oppimista niin kirjoittamisen kuin matkailun saralla.

Kuudes blogivuosi ei ole ollut matkailullisesti helppo ja monen haaveen toteutus on jäänyt odottamaan aikaa parempaa. Optimistina en ole kuitenkaan halunnut jäädä surkuttelemaan siirtyneitä matkoja, ja olen mieluummin suunnannut katseen kohti uusia unelmia. Kuluneen vuoden aikana olenkin kokenut ihan parhaita hetkiä mm. täydellisellä minilomalla Lapland Hotels Bulevardin  upeassa Arctic penthouse sviitissä jonka lisäksi olen saanut toteuttaa pitkäaikaisen haaveen, unelmien igluelämyksen Vuokatissa Arctic Lakeland Igloos lasi-iglussa. Lisäksi olen nyt opiskellut kaksi lukukautta ranskan kieltä, ja voi sitä hetkeä, kun pääsen testaamaan oppimaani Provencen auringon alle!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuusi vuotta Elämää ja Matkoja | Erilaisen matkavuoden luetuimmat

Viisi ensimmäistä blogivuotta olivat kasvun aikaa ja vuosi sitten blogissa kävi kuukausittain 7000 – 11 000 yksittäistä lukijaa ja sivuja luettiin 10 000 – 16 000 kuukaudessa. Kuudentena blogivuotena kuukausittaiset lukemat ovat kuitenkin olleet synkimpinä aikoina vain puolet tästä, ja ihan ymmärrettävää, sillä jos matkoja ei suunnitella ei tietoakaan haeta. Sen sijaan uudet kirjoitukset ovat kiinnostaneet teitä entiseen tapaan ja olen todella iloinen siitä, että olette pysyneet mukana matkassa erikoisista ajoista huolimatta. Toivo uudesta normaalista näkyy nyt selvästi kävijäliikenteessä ja tietoa matkakohteista on jälleen alettu hakemaan aktiivisemmin, jonka myötä blogin kävijäliikenne on lähtenyt hiljalleen palautumaan normaalimpaan suuntaan.

Kuudentena blogivuotena naisten osuus lukijoista on ollut 70,9 % (72,3 %) ja miesten 29,1 % (27,7 %) eli miesten osuus on edelleen kasvanut parin aiemman vuoden tapaan. Sivulla viihdytään keskimäärin 3 minuuttia 38 sekuntia. Blogiliikenteestä 93,7 % (95,6 %) tulee joko suoraan blogin verkko-osoitteeseen tai Google-hakujen kautta. Sosiaalisen median ja viitelähteiden, kuten Nelkytplusblogit sekä blogit.fi, kautta tulee lukijoita 6,3 % (4,1 %). Facebook on yhä tärkein sosiaalisen median kanavista 75 % osuudellaan ja toiseksi tärkeimmäksi some-kanavaksi on vakiintunut hieman yllättäenkin Pinterest 15 % osuudellaan. Instagramissa olen ollut luvattoman epäaktiivinen, mutta on ollut mukava huomata uusien julkaisujen tuovan aina liikennettä blogiin. (Suluissa edellisen vuoden lukemat).

Kuudentena vuotena blogiin saapui lukijoita 80 maasta (107) maasta, ja viiden kärkeä pitävät:

 • Suomi 93,82 % (90,21 %)
 • Arabiemiraatit 1,08 % (2,21 %)
 • Yhdysvallat 0,85 % (1,57 %)
 • Ruotsi 0,60 % (0,53 %)
 • Espanja 0,27 % (0,33 %)

Edellisenä vuotena neljännellä sijalla 1,28 % osuudellaan ollut Italia putosi nyt kymmenennelle sijalle vaivaisella 0,14 % osuudella lukijoista, joka kertoo vahvasti siitä, miten vähän blogin lukijat ovat nyt Italiassa matkanneet. Vielä rajumpi pudotus oli edellisen vuoden viidettä sijaa pitäneen Portugalin osalta, joka on nyt tipahtanut sijalle 27 pikkuruisella 0,02 % osuudellaan lukijoista aiemman 0,61 % sijaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Blogin vuonna 2020 julkaistujen kirjoitusten viisi luetuinta

 Kotoisa putiikkihotelli | Sokos Hotel Villa, Tampere

Syyskuussa lähdimme lasten yleisurheilun Seura Cup -kisareissulle ja samalla kertaa tuli viimein tilaisuus testata hotelli, jota olin kuvista ihastellut jo vuosikaudet. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Sokos Hotel Villa ihastutti charmikkuudellaan, tyylikkyydellään ja kotoisuudellaan, ja kaiken kruunasi upea ystävällinen henkilökunta. Tänne palaamme mielellään toistekin, josko vaikka ihan ajan kanssa testaamaan sviitin!

Lapland Hotels Bulevardi | Täydellinen miniloma

Helmikuun lopulla saavuimme myrskyisän ja unettoman merimatkan jälkeen Lapland Hotels Bulevardiin, jonne sisäänkirjaantuessa meitä odotti upeampaakin upeampi yllätys. Saimme up greidauksen Arctic Penthouse Junior Suiteen ja tämä huone oli ihastusta ensisilmäyksellä! Harvoin minulle käy niin etten haluaisi poistua huoneesta hetkeksikään, mutta Lapland Hotels Bulevardin Arctic Penthouse Junior Suite osoittautui niin viihtyisäksi ja täydelliseksi paikaksi, jonne voisin paeta arkea vaikka pidemmäksikin aikaa!

Viimein odotettu paluu hotellielämään | Lapland Hotels Kuopio

Bulevardin upean sviittielämyksen jälkeen koronatodellisuus iski täysillä ja seuraavat kuukaudet menivät lähinnä kotoillessa. Heinäkuussa koronatilanteen ollessa hieman rauhallisemmalla tolalla, lähdimme kiertelemään Järvi-Suomea. Odotetun paluun hotellielämään teimme Kuopiossa, jossa hotelliksi valikoitui mikäs muukaan kuin Lapland Hotels edellisen hienon kokemuksen siivittämänä. Kuopion Lapland Hotelsissa nautimme Galla ravintolan erinomaisesta illallisesta ja pisteet siitä, että myös pieni koiramme oli tervetullut!

Ihastuttava Inkeritalon vohvelikahvila | Punkaharju

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Heinäkuun tour de Itä-Suomi kuljetti meidät myös Punkaharjun kansallismaisemiin, jossa tunnelmallinen Inkeritalon vohvelikahvila oli oikea löytö! Harvoin olen kahviloista blogissa kirjoittanut, mutta tämä paikka hurmasi niin miljööllään kuin sydämellisellä asiakaspalvelullaan ja vohvelit veivät melkeinpä kielen mennessään. Tätä kahvilaa ei kannata Punkaharjun visiitillä ohittaa!

Virtuaalimatkalla ikuisessa Roomassa

Joulukuussa Naantalin Matkakauppa kutsui minut virtuualimatkailemaan ikuiseen Roomaan, joka on yksi lempikaupungeistani Euroopassa. Se hetki kun kierros alkoi Pantheonin aukiolta ja pääsin astelemaan pitkästä aikaa tämän rakkaan kaupungin katuja, vaikkakin virtuaalisesti, nostatti onnenkyyneleen silmäkulmaan. Hieno elämys ja täydet pisteet mukaansa tempaavasta asiantuntevasta liveopastuksesta. Tämä oli aivan loistavaa lääkettä palavaan Italia-kaipuuseen!

Kuudennen blogivuoden luetuimmat matkakirjoitukset | huhtikuu 2020 – huhtikuu 2021

Vuonna 2020 julkaistujen kirjoitusten lisäksi olette lukeneet eniten seuraavia matkakirjoituksia, jossa koronan myötä kiinnostus on painottunut kotimaan matkailuun.

Lähimatkailun helmet: Merenkurkun saaristo ja Raippaluodon silta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Santa Claus Village – Joulupukin pajakylä Rovaniemi

Kneippbyn Gotlanti

Käytännön tietoa Arabiemiraatteihin 

Pompei – Päivä jolloin kaikki pysähtyi

Tivoli Gardens Kööpenhamina

Puistokaupunki Pietarsaari | Rosenlund ja Aspegrenin puutarha

Skata | Pietarsaaren historiallinen puukaupunginosa

Elämyksellinen M/S Viking Grace

10 Hemmotteleva Hotel Haven

Matkakirjoitusten lisäksi olette lukeneet paljon myös seuraavia vinkkipostauksia joiden lisäksi myös blogin reseptit ovat olleet ahkerassa käytössä.

Voiko passikuvan ottaa itse

Lemmikin matkustamopaikan varaaminen Finnairin lennolle

3 Kokemuksia Fennian matkavakuutuksesta. 

Tältä siis näyttää tilanne kuudennen blogivuoden täyttyessä ja elämä jatkuu, koronasta huolimatta. Eiköhän se matkailukin ala tästä vähitellen vilkastumaan, kun rokotekattavuus kasvaa ja tartuntamäärät saadaan pysyvästi alas. Niitä ihan oikeita matkoja odotellessa nojatuolimatkat blogissa kuitenkin jatkuvat, sillä kirjoittamattomia matkoja on yhä varastossa. Toivottavasti päästään pian jälleen tutkimaan maailmaa ihan oikeasti ilman suurempia rajoituksia! Sitä odotellessa, pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne. <3

Kiitos Teille ihan jokaiselle, jotka olette vuosien saatossa kulkeneet blogin matkassa !

xo – Mia –

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 01/05/2021 at 19:37

  Oikein isot onnittelut hienosta 6-vuoden taipaleesta! Kiinnostavaa aina lukea myös, mitkä ovat olleet niitä muiden luetuimpia ja niitä eniten kiinnostaneita matkakertomuksia. Meillä tuli vasta kaki vuotta täyteen, mutta pikkuhiljaa ne vuodet meilläkin kertyy! 😉

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 02/05/2021 at 15:24

   Kiitos Mikko! Kovin ovat nopeasti nämä kuusi vuotta vierähtäneet, tuntuu siltä että juurihan olin itsekin ne samaiset kaksi vuotta blogia kirjoitellut. 🙂
   Tämä viimeisin vuosi on ollut kovin erilainen, paitsi reissujen myös blogin luetuimpien ja lukijakunnan rakenteen suhteen. Aiemmin Italia, Ranska ja Arabiemiraatit ovat olleet ne maat, jotka ovat eniten kiinnostaneet, mutta nyt kattaus on ollut kovin erilainen. Mielenkiintoista nähdä, miltä tilanne näyttää, kun seitsemän vuotta täyttyy. Toivottavasti päästään pian aloittamaan uusi normaali.

   Kaunista kevättä teille ja toivotaan runsaasti upeita uusia elämyksiä blogeissa jaettavaksi!

 • Reply Outi 19/04/2021 at 17:50

  Oikein paljon onnea kuusi vuotiaalle blogillesi ja aurinkoista viikkoa sinulle <3

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 19/04/2021 at 17:59

   Lämmin kiitos Outi, kun olet kulkenut mukana blogin matkassa liki tämän kuuden vuoden ajan. 💛

   Aurinkoa alkaneeseen viikkoosi! ☀️💝

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.