Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Suomi

Unelmien igluelämys | Arctic Lakeland Igloos | Vuokatti

13/03/2021

Lumi peitää maan, laskeva aurinko kultaa taivaan. Kääriydyn lämpimään, raukeana katson maisemaa. Täällä on hyvä olla, olen vaan ja rentoudun. Tänne omaan rauhaan, voisin jäädä ikuisesti. 

Olen Vuokatissa, Kainuun kauniissa vaaramaisemissa. Edessäni avautuu lumen ja jään peittämän järven talvinen kauneus, ympärilläni vain hiljaisuus. Saan elää tovin unelmaa, kokea elämykselliset hetket uutukaisessa lasi-iglussa. Lepään ja nautin, välillä pulahdan ulkoaltaan lämpimiin poreisiin. Yön tunteina katselen yllä avautuvaa tähtikirkasta taivasta kuutamon valaistessa järvenselän. Jos onni suosii, näyttäytyvät myös taivaantulet. Aamulla herään aamun ruskoon, kattonani taivaan sini.

päivitetty 28.9.2021

Olin haaveillut tällaisesta jo pitkään, ja nyt oli enemmän kuin hyvä aika tehdä täydellinen arkipako. Jättää taakse kaikki kiireet ja korona-ajan ankeus. Olla vaan ja nauttia elämästä, sillä elämä on tässä ja nyt. Lasi-iglu on niin viihtyisä, etten haluaisi sieltä oikeastaan hetkeksikään poistua. Eikä välttämättä tarvitsekaan, sillä täällä on kaikki mitä tarvitsen. Lasi-iglussa on mukavan lämmintä, eivätkä ulkomaailman äänet kantaudu sisätiloihin. Täällä saan olla ihan omissa oloissa, kaikessa rauhassa. Ulkoilla, levätä ja rentoutua poreissa. En muista milloin viimeksi olisin nukkunut näin hyvin, kiitos ihan parhaan vuoteen. Onneksi tänne voi aina palata, ja sen takuulla vielä teen. Sillä unelmat on tehty elettäviksi. <3

”Tarvitsemme vain aikaa saavuttaaksemme jotain kallisarvoista” – Ninnimoi –

Vuokatin Lasi-iglut talvimaisema www.elamaajamatkoja.fi

Arctic Lakeland Igloos – Vuokatin Lasi-iglut

Teräksestä ja lasista rakennetut Smart Lucia iglut ovat suomalaista suunnittelua ja käsityötä ja pitkäaikaisen haaveen toteuma myös suunnittelijoille sekä tämän elämyksen rakentajille ja mahdollistajille. Uudessa Arctic Lakeland Igloos – Vuokatin lasi-iglut kokonaisuudessa on kolme yksilöllistä lasi-iglua: joulukuussa 2020 käyttöönotettu tumma Kaamos, tammikuussa 2021 saapunut kuparinhohtoinen Ruska ja valkea Lumi, joka oli otettu käyttöön helmikuun 2021 lopulla vain muutamaa päivää ennen elämyshetkeämme.

Yksiön kokoisen (28 m2) iglun seinien lasipinnat ovat selektiivipinnoitettua älylasia, jonka pintalämpötilaa ohjataan termostaatilla. Lasi lämpenee vain silloin kun lämmitykselle on tarvetta ja katon lumipeite sulatetaan automaattisesti. Ilmanvaihto on hyvin toimiva ja kesällä lasi-iglu viilenee ilmalämpöpumpulla. Valoisaan aikaan peilipintaisista lasiseinistä ei näy ulkoa sisään juuri lainkaan, ja illan hämärtyessä näkyvyyteen voi vaikuttaa himmennettävää valaistusta säätämällä. Wc/suihkutilan seinät ovat terästä ja huonetilaan yksityisyyttä tuovat myös 130 cm korkeuteen ulottuvat verhot. Mikä parasta, täällä saat nauttia ympäröivän luonnon kauneudesta ympäri vuorokauden.

Smart Lucia syntyi saunassa – paikassa, joka on satojen vuosien ajan toiminut alkulähteenä uudelle elämälle. Smart Lucian isä, yrittäjä Kari-Matti Ruhanen sai saunoessaan vision siitä, miten hän nukkuisi taivasalla täysin lasitetussa mökissä. Siitä voisi katsella taivasmaisemaa ennen nukahtamista ja heti herätessä.

Smart Lucian on suunnitellut arkkitehti Teemu Pirinen. Pirinen tunnetaan modernista, ilmavasta ja geometrisesta tyylistään. Hän on voittanut mm. German Design Award – palkinnon vuosina 2018 (Y-talo) ja 2020 (Javri Lodge).

Pirisen suunnittelufilosofia on luoda ekologisesti kestäviä ja terveitä rakennuksia, jotka ovat myös yksilöllisiä ja luonteikkaita.” lähde Smart Lucia 

Vuokatin lasi-iglut Lumi

Savon lasituotteen rakentamat tyylikkäät Smart Lucia lasi-iglut on toteutettu yhteistyössä paikallisten palveluntarjoajien kanssa ja myös sisustuksessa on suomalaisuus vahvasti läsnä. Kattausastiat sekä kylpy- ja keittiötekstiilit ovat aina tyylikästä Marimekkoa ja äänentoisto laadustaan tunnetun suomalaisen Genelecin käsialaa. Novitekin hetivalmis neljän henkilön ulkoporeamme on suomalaista laatua sekin ja poreet pysyivät mukavan lämpiminä jopa tuulisena pakkasiltana.

Vuokatin Lasi-iglut Arctic Lakeland Igloos Novitek ulkoporeallas jacuzzi www.elamaajamatkoja.fi

Vuokatin lasi-igluissa voi lomailla tähän aikaan sopivalla tavalla kontaktivapaasti eikä sisäänkirjaantuminenkaan vaadi vastaanotossa käyntiä.  Haapala BnB ravintolasta noudettavan aamupalakassin voi tilata ennakkoon tai voit tuoda mukanasi omat ateriatarvikkeet. Lasi-iglun hyvin varustetussa minikeittiössä valmistuu vaikka kaikki päivän ateriat ja kahvihetken kruunaa vastajauhetuista pavuista kahvikoneella valmistettu kahvi. Tila on kompakti, mutta hyvin toimiva, laadukas ja kaikin puolin viihtyisä.

Ennen kaikkea lasi-iglu on elämys kuin unelma, joka on parhaimmillaan hyvässä seurassa nautittuna!

Vuokatin lasi-iglut Lumi minikeittiö

Vuokatin lasi-iglut Lumi snacks

Huonevarustelu, lisäpalvelut ja hinnat

 • 180 cm leveä laadukas parivuode
 • Vuodesohva, josta saa mukavan 140 cm levyisen lisävuoteen kahdelle
 • Pöytä
 • Wc ja suihku
 • Liinavaatteet ja pyyhkeet
 • Jääviileäkaappi pakastelokerolla
 • Tee- / kahviautomaatti, jolla kahvi valmistuu vastajauhetuista kahvipavuista (kuuluvat huonehintaan)
 • Mikroaaltouuni
 • Induktiokeittolevy kahdella keittolevyllä
 • Marimekko -astiasto neljälle henkilölle
 • Ruuanlaittovälineet
 • Genelec-äänentoistojärjestelmä
 • iPad älylaite, jossa valmiina yleisimmät televisiokanavat
 • Wifi
 • Vuorokausihinnat 2 henkilöltä: 200 € su – pe | 270 € pe -su | 320 € sesonkiajat (19.2. – 5.4.2021, 24.6. – 1.8.2021, 15.10. – 24.10.2021). Saatavilla myös edullisia ns. äkkilähtöhintoja alkaen 119 €, ajantasaiset varaus- ja hintatiedot tästä.
 • Lisävuodemahdollisuus kahdelle, lisämaksu 25 € / hlö / viipymä
 • Hintaan sisältyy liinavaatteet, pyyhkeet sekä loppusiivous
 • Ulkoporeammeen käytön norm.hinta 125 € / viipymä ja etuhinta 90 € / viipymä varaamalla suoraan Arctic Lakeland Igloos – Vuokatin lasi-iglut kotisivujen kautta.
 • Ennakkoon tilattavissa ravintolasta noudettava aamupalakassi.
 • Puulämmitteinen rantasauna on varattavissa ennakkoon hintaan 70 € / 4 tuntia.  Asiakas vastaa itse rantasaunan lämmityksestä ja omien jälkien siistimisestä saunavuoron puitteissa.
 • Lemmikit ei sallittu

Arctic Lakeland Igloos – Vuokatin Lasi-iglut | Alkulantie 24, 88600 Sotkamo | +358 44 979 2886 | [email protected]

 

päivitetty 28.9.2021 

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 20/03/2021 at 00:10

  Olemme menossa itse asiassa jopa Nuorgamiin saakka. Alun perin oli tarkoitus mennä käymään myös Norjan puolella, mutta heikentynyt koronatilanne estää sen. Uskonkuitenkin, että on kiva matka tulossa!

 • Reply Outi 14/03/2021 at 13:06

  Tuo on kyllä sellainen kohde, joka olisi itsekin ihana kokea!
  Niin kaunista, jotenkin lumoavaa.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <3

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 14/03/2021 at 15:17

   Tämä oli kyllä ihana elämys ja pitkäaikaisen haaveen toteuma! <3 Menisin takaisin ihan milloin vaan.
   Toivottavasti tekin pääsette kokemaan tämän elämyksen, vaikkapa jonain merkkipäivänä <3

   Kaunista alkavaa viikkoa Sinullekin Outi!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 13/03/2021 at 22:29

  Näyttää kyllä hienolta! Ja näyttää myös siltä, että iglut eivät ole vierivieressä, kuten joissain paikoissa tuntuu olevan. Mekin lähdetään lähiaikoina pariksi yöksi lasi-igluun. Toivottavasti näkisimme revontulia, mutta eiköhän kokemus joka tapauksessa tule olemaan upea.

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 14/03/2021 at 15:15

   Tykkäsin todella paljon ja nyt jos koskaan oli hyvä aika toteuttaa pitkäaikainen haave. Nämä kolme iglua ovat kyllä melko lähellä toisiaan, mutta sijoitettu niin, etten kokenut toisia häiritseväksi. Lumi ja Kaamos -iglut ovat laitimmaiset, Ruska näiden kahden välissä. Lumi -iglun vieressä on ranta-sauna. Äänieristys oli iglussa yllättävän hyvä, eivätkä esim. järvellä ohi ajaneiden moottorikelkkojen äänet kuuluneet lainkaan sisälle. Mielessäni maalailin pientä näkösuojattua terassia ulkoporealtaan yhteyteen, joka tekisi tästä aivan täydellisen kesäkohteen. Vuokatin lasi-igluun haluan kyllä vielä palata, oli se niin loistava paikka täydelliseen rentoutumiseen ja upea elämys kaikin puolin.

   Hienoa, että teilläkin on odottamassa vastaava elämys! Minne päin olette menossa? Toivotaan, että revontulet näyttäytyvät ja tekevät elämyksestä unohtumattoman. Ovat ne niin taianomaisia!

   • Reply Vuokatin iglut 26/03/2021 at 09:48

    Kiitos vierailustasi meillä! Ihanaa kuulla, että viihdyitte. Vilkas sesonki ja luminen talvi toi haasteita terassien rakentamisessa, ja jatkamme rakennustöitä heti kevään sulattaessa ympäröivät kinokset. Iglujen terassit saavat näkösuojat kesään mennessä.

    Tervetuloa uudestaan!

    • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 26/03/2021 at 10:04

     Lasi-iglunne oli todella upea elämys ja toimiva kokonaisuus on tyylikkäästi toteutettu, tykkäsimme!

     Luminen talvi ei tosiaan ole otollisinta aikaa piharakenteiden rakentamiselle ja tänä talvenahan lunta on riittänyt. Todella hienoa, että tähän kokonaisuuteen on tulossa vielä suojaisammat terassit, jotka ovat varsinkin kesällä luonteva jatko upeaan igluun.

     Ilman muuta tulemme uudelleen rentoutumaan lasi-iglun rauhaan!

     Kiitos Teille ja aurinkoista kevättä!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.