Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Suomi

Portinranta – kontaktivapaata mökkeilyä | Harjun Portti | Punkaharju

28/02/2021

Matkailukeskus Harjun Portti sijaitsee Punkaharjun Tuunaansaaressa noin puolen kilometrin päässä Punkaharju Resortista, josta kerroin kokemuksiamme aiemmin. Kävelymatkan päässä sijaitsevat myös vesi- ja seikkailupuisto Kesämaa, Johanna Oraksen taidekartano sekä Tuunaansaaren luolasto (kesästä 2021 lähtien nimellä Saimaan Taideluola Retretti). Tuunaansaaren saavutettavuus on helppo sekä omalla autolla että Savonlinna – Parikkala paikallisjunalla, joka pysähtyy 500 metrin päässä sijaitsevalle Retretin junapysäkille, josta kävelee Matkailukeskus Harjun Porttiin noin 5 minuutissa. Kesäkaudella voit rantautua Tuunaansaaren vieraslaituriin omalla veneellä ja täällä voit myös tankata veneen. Ikoniset Punkaharjun harjutien kansallismaisemat sijaitsevat vastarannalla, jonne ajaa muutamassa minuutissa. Punkaharjun keskustaan on matkaa kymmenisen kilometriä ja Savonlinnaan vajaat kolmekymmentä kilometriä. Sijainti on siis mainio niin saapumista kuin alueella liikkumista ajatellen ja luonto on kaikkialla lähellä.

Kontaktivapaata mökkeilyä | Matkailukeskus Harjun Portti | Punkaharju

Matkailukeskus Harjun Portissa on tarjolla eritasoisia mökkejä (säästö / standard / superior) ja nämä ovat varattavissa kaikkina vuodenaikoina. Mökkilomalla on helppo noudattaa koronapandemian edellyttämää varovaisuutta ja Harjun Portissa voit varattaessa sopia, että mökin avain noudetaan vastaanoton sijaan ulkona sijaitsevasta avainlaatikosta. Voit myös palauttaa avaimen samaiseen laatikkoon. Online check-inissä voit ilmoittaa kaikki tarpeelliset matkustajatiedot ilman vastaanotossa käyntiä ja myös varauksien maksut voidaan hoitaa varausjärjestelmän kautta saatavalla linkillä (pankki- tai luottokortti) tai maksamalla majoitus heti varausvaiheessa.

Mökin voit loppusiivota joko itse tai tilata loppusiivouksen Harjun Portilta. Riippumatta siitä kumman vaihtoehdon valitset, hoitaa henkilökunta vielä tehostetun siivouksen ja pintojen desinfioinnin. Liinavaatteet (lakanat + pyyhkeet) voit joko vuokrata tai tuoda omat mukanasi. Liinavaatteiden vuokra maksaa 10 € / henkilö tai pedattuna 14 € / henkilö ja loppusiivouksen hinta kahden makuuhuoneen mökissä on 70 €. Mökkiin voi tilata myös aamiaiskorin hintaan 8 € / henkilö. (hinnat maaliskuu 2021)

Kauppa-asioinnit voi hoitaa helposti ilman sosiaalisia kontakteja tilaamalla ruokatarvikkeet K-Market Kruunun verkkokaupasta. Nyt alkavalla talvilomaviikolla 9 K-Market Kruunu tarjoaa veloituksettoman mökkiinkuljetuksen (maanantai / keskiviikko / perjantai), kun kirjoitat lisätietoihin ”Harjun Portti”. Kauppaostokset voi myös tilata ennakkoon ja noutaa K-Market Kruunusta. Lisäksi matkailukeskus Harjun Portin ravintolasta saa lounasta ja burger-annoksia take awayna. Hyvä käsihygienia ja kasvomaskin käyttö on luonnollisestikin suositeltavaa niin kauppaostoksia kuin take away annoksia noudettaessa, kuten kaikkialla muuallakin asioidessa.

Portinranta mökki | Matkailukeskus Harjun Portti | Punkaharju

Me majoituimme rannan tuntumassa sijaitsevaan 70 neliöiseen Portinranta mökkiin, jonne myös perheen pieni koira oli tervetullut 20 euron lisämaksua vastaan. Tilavassa mökissä on vuodepaikat kuudelle, ja lisäksi olohuoneen sohvaan voi tarvittaessa sijata vuoteen vielä yhdelle. Avarassa tupakeittiössä on mukavaa viettää aikaa perheen tai ystävien kanssa, ja hyvin varustellusta keittiöstä löytyy kaikki tarvittavat välineet ruuan laittoon sekä ruokailuun. Tilavassa pesuhuoneessa on kaksi suihkua ja sähkölämmitteinen sauna sekä pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Wc-tilojen suunnittelussa ei oltu valitettavasti panostettu tilaan ja laskutiloihin, mutta muutoin mökki on toimiva ja varusteltu niin, että pidempikin viipymä sujuu hyvin myös käytännön asioiden puolesta. Mökissä on lisäksi takka, ilmalämpöpumppu sekä wifi, joka toimi hyvin.

”70 m2 tyylikäs 6+1 hengen Portinranta aivan järven rannalla omalla laiturilla. Mökissä ilmalämpöpumppu, varusteltu keittiö, 2 makuuhuonetta. Ensimmäisessä makuuhuoneessa kaksi erillistä vuodetta, toisessa kahden erillisen vuoteen lisäksi uusi parisänky (140cm). Olohuoneessa levitettävä vuodesohva. Patiolla sijaitsee myös lisämaksullinen kylpytynnyri.

Tupakeittiössä ruoantekovälineet, jääkaappi, pakastin, vedenkeitin, kahvinkeitin, liesi, astiasto 12 henkilölle, mikro, sähköuuni ja astianpesukone. Pesuhuoneessa pyykinpesukone ja kuivausrumpu.”  lähde harjunportti.fi

Portinrannan lasitetulta verannalta avautuvat näkymät järvelle ja patiolla on kylpytynnyri, joka lämpiää 90 euron lisämaksusta. Mökillä on oma kivipohjainen rantakaitale, jonne laskeudutaan jyrkkiä rappusia pitkin ja rannassa on pieni laituri, josta pulahtaa kesällä kirkasvetiseen järveen uimaan. Läheisen tien äänet kuuluvat melko hyvin mökkirantaan, mutta muutoin alue on kovin rauhallinen ja mukava paikka viettää luonnonläheistä lomaa. Talvella päivät kuluvat vaikkapa hiihtäen tai retkiluistellen ja luisteluvälineitä voi vuokrata Harjun Portin välinevuokraamosta. Retkiluistelu-majoituspaketin ostaneille luisteluvälineet voidaan toimittaa mökkiin jo ennakkoon, joten tämänkin puolesta on helppoa lomailla tähän aikaan sopivalla tavalla kontaktivapaasti. Auton voi pysäköidä mökin viereen ja käytettävissä on lämmitinpaikka.

Mökin hinta vuorokaudelta on edullisimmillaan 200 € ja nyt talvilomakaudella 210 € / vrk (19.2. – 16.3.2021). Kesän korkeasesongin (27.6. – 7.8.2021) aikaan vuorokausihinta on 240 € ja juhannuksena 260 €. Kaikki hinnat löytyvät PDF-tiedostona tämän linkin kautta. Kokonaisuutena Portinranta -mökki on perussiisti ja käypä vaihtoehto kuvankauniilla Punkaharjulla lomailuun ja täällä on helppoa mökkeillä oman väen kesken, vaikka vähän pidempäänkin!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 13/03/2021 at 22:51

  Kuinka sattui, juuri tänään mietimme taas Punkaharjua matkakohteena, on se niin kaunis. Viime keväänä siellä onnistui näkemään joitain vesilintujakin ja todennäköisesti taas suunnataan sinne. Koska matkustamme nyt kaksi, niin tämä ei ehkä parhaalla mahdollisella tavalla sovellu kuitenkaan meille.

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 14/03/2021 at 15:03

   Punkaharju on kyllä niin kaunis ja voi niitä kesän upeita auringonlaskuja ja iltojen hiljaisuutta! <3
   Keväällä niissa maisemissa on varmasti hieno seurata palaavia muuttolintuja ja luonnon heräämistä. Mukavaa matkaa teille!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.