Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Suomi

Punkaharju Resort | Topelius lomahuoneistot

29/01/2021

Reilun kymmenen kilometrin päässä Punkaharjun keskustasta ja kolmisenkymmentä kilometriä Savonlinnasta sijaitsevaa Tuunaansaarta voinee kutsua Punkaharjun turistikeskittymäksi. Siellä sijaitsevat Punkaharjun tunnetut vierailukohteet Tuunaansaaren luolasto (entinen Retretti, joka toimii kesästä 2021 lähtien yhdistelmänimellä Saimaan Taideluola Retretti) sekä Johanna Oraksen taidekartano ja alueella on paljon majoitustarjontaa, jokunen ravintola sekä Kesämaa vesi- ja seikkailupuisto. Tuunaansaaren saavutettavuus on helppo sekä omalla autolla että Savonlinna – Parikkala paikallisjunalla, joka pysähtyy Retretin junapysäkille. Kesäkaudella voit rantautua Tuunaansaaren vieraslaituriin myös omalla veneellä. Sijainti on siis mainio niin saapumista, aktiviteetteja kuin Punkaharjulla liikkumista ajatellen. Ikoniset Punkaharjun harjutien kansallismaisemat sijaitsevat vastarannalla, jonne ajaa muutamassa minuutissa.

Punkaharju Resort

Testasimme Punkaharjun matkallamme muutaman majoituksen ja yksi näistä oli Tuunaansaaressa sijaitseva Punkaharju Resort, jossa voi majoittua mökkiin, huoneistoon tai leirintäalueelle matkailuautolla / -vaunulla. Mökit näyttivät minun silmään vaatimattomilta, mutta Topelius luhtitalon huoneistot ovat uudehkoja. Punkaharju Resortissa on helppo lomailla kesäaikaan ruuankin puolesta, sillä siellä on oma ravintola Paviljonki, jossa on tarjolla niin a’la carte kuin take away pizzat. Talvikaudella ravintola on avoinna tilauksesta.

Kesäkaudella Punkaharju Resortissa voi pelata minigolfia, kalastaa lohia pienestä lammesta tai viettää vauhdikasta päivää Kesämaa vesi- ja seikkailupuistossa (nämä aktiviteetit lisämaksullisia). Resortissa on myös pieni hiekkainen rantakaitale ja laituri, joista pulahtaa järveen. Talvikaudella päivät kuluvat luonnossa liikkuen, hiihtäen, luistellen tai vaikkapa jääcurlingia pelaten. Rannalla sijaitsevan alueen rauhallisuus yllätti meidät positiivisesti, eikä kesän kuumimman matkailusesongin aikaankaan ollut mitään ylimääräistä hälinää, johon olemme joissain vastaavissa törmänneet.

Punkaharju Resort | Topelius -luhtitalon lomahuoneistot

Me majoituimme luhtitalo Topeliukseen, jossa on sekä kahden että neljän hengen huoneistoja. Kahden hengen huoneistot ovat kooltaan 29 m2 ja neljän hengen huoneistot 39 m2. Molemmissa huoneistotyypeissä on sähkölämmitteinen sauna sekä terassi tai parveke, josta avautuvat näkymät minigolf kentälle ja leirintäalueelle. Osaan huoneistoista ovat lemmikit tervetulleita ja lemmikkihuoneet sijaitsevat luhtitalon ensimmäisessä kerroksessa.

Meitä oli matkassa kaksi aikuista ja kaksi koululaista sekä perheen pieni koira. Majoituimme neljän hengen huoneistoon, jossa on erillinen makuuhuone (twin vuoteet) sekä yhdistetty keittiö – olohuone, jonka vuodesohvaan lisävuode pedataan. Huoneiston minikeittiössä on käytettävissä mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, pistorasiaan kytkettävä keittolevy sekä pieni määrä astioita, keittiövälineitä ja aterimia.

Työtasoja ruuan laittoon on kuitenkin kovin niukasti eikä keittiössä ole liesituuletinta ja astianpesukonetta, jonka vuoksi käyttömukavuus hieman kärsi. Myös siisteydessä olisi ollut parantamisen varaa, sillä saavuttaessa mm. lattiat olivat hiekkaiset, keittiövälineet epäsiistit ja kylpyhuoneen pinnatkin tehokkaampaa pesua vailla. Siivous kuuluu huoneiston hintaan, mutta meillä loma alkoi paikkojen siistimisellä. Vuoteet ja vuodesohva olivat sen sijaan mukavat ja liinavaatteet (lakanat + pyyhkeet) siistit. Huoneistokohtainen sauna ja tilava kalustettu terassi olivat mukava lisä ja huonehintaan kuuluva wifi toimi hyvin. Huoneistoissa on myös taulutelevisio.

Pienistä puutteista huolimatta Punkaharju Resortin Topelius-luhtitalon huoneisto oli kuitenkin käypä tukikohta Punkaharjulla lomailuun ja neljän henkilön huoneistossa tila riittää mainiosti perheellekin. Sijainti lähellä nähtävyyksiä sekä palveluja on hyvä, luonto on lähellä ja plussaa siitä, että myös lemmikit ovat tervetulleita.

Heinäkuun 2020 korkeasesongin aikaan neljän henkilön huoneiston hinta vuorokaudelta oli 209 € Booking.comin kautta varattuna + lemmikkilisä 20 €, varaus peruutuskelpoinen 5 vrk ennen saapumista ja maksu saavuttaessa. Nyt talvikaudella huoneistossa majoittuu edulliseen 107 euron hintaan. Käytettävissä on veloitukseton wifi sekä maksuton pysäköinti luhtitalon pihassa. Punkaharju Resortin & Ravintola Paviljongin esimerkkihintoja (kesä 2020): pizza 13 – 18 €, valkoviini lasillinen 16 €, olut 8 €, minigolf 10 €.

Punkaharju Resort

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.