Hotellit & Huoneistot Suomi

Viimein odotettu paluu hotellielämään | Lapland Hotels Kuopio

07/08/2020

Enpä olisi uskonut, minkälainen matkapaasto olisi pian edessä, kun helmikuun lopulla nautimme elämästä Lapland Hotels Bulevardin ihastuttavassa penthouse junior sviitissä. Onneksi kevättalven viimeiseksi hotellimajoitukseksi jäi kuitenkin juuri tämä täydellinen miniloma, jota kelpasi muistella kevään ja alkukesän matkakuumeessa kärvistellessä.

Pakollisen matkapaaston takia tuntuikin erityisen mukavalta lähteä jälleen matkaan heinäkuussa, vaikka kesälomaksi suunnitellut alppijärvet vaihtuivat Järvi-Suomeen. Mukavaa oli sekin, kun pääsin liki viiden kuukauden tauon jälkeen kirjaantumaan hotelliin ja ennätyspitkä hotellipaasto oli luontevaa päättää niissä merkeissä kuin se alkoikin eli Lapland Hotelsissa, mutta tällä kertaa Kuopiossa.

Kuopioon saavuttaessa meillä oli takana kotimaan kilometrejä jo liki tuhat, ja majoituskokemuksia niin huoneistosta kuin mökistä. Siksi tuntuikin niin ylettömän hyvältä, kun sai vaan astua valmiiseen huoneeseen, joka oli siisti, vuoteet pedattuna ja ruoka talon puolesta valmiina. Enkä ollut lainkaan pahoillani siitä, että pääsin nukkumaan kunnon vuoteeseen, jossa on laadukkaat vuodevaatteet ja monet muhkeat tyynyt. Ei ole mökkibonnelit ja pallokuidut mun juttu ei.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lapland Hotels Kuopio | Lapland Junior Suite ja Kitchen & Bar Gallá

Kuopion Lapland Hotelsissa majoituimme Lapland Junior Sviittiin, jossa on vallan mainiosti tilaa kahden aikuisen ja kahden lapsen seurueelle. Lapset huomioitiin saavuttaessa hienosti pienellä lahjalla, kuten myös pikkuruinen koiramme, joka oli yhtälailla tervetullut majoittumaan junior sviittiin. Koiraystävää odotti maistuva yllätys kotimaisen Dagsmarkin herkkuja, jonka Lappi-ruuasta tuli yorkin uusi suosikki. Me muu perhe herkuttelimme hotellin Kitchen & Bar Gallá -ravintolassa kolmen ruokalajin illallisella, jonka maut ja estetiikka loistavan asiakaspalvelun kera toivat hymyn huulille. Mukavalta tuntui sekin, että koiraystävämme oli tervetullut mukaamme ravintolan terassille, jossa on helppo pitää suositeltuja korona-ajan etäisyyksiä.

Ajopäivän ja maistuvan illallisen jälkeen oli ihanaa vielä rentoutua lämpimässä kylvyssä, sillä junior sviitti on varustettu kunnollisella suurella ja riittävän syvällä ammeella. Käytettävissä on Bulevardin Lapland Hotelsin tapaan talon omia havumetsän tuoksuisia kylpytuotteita, tosin hieman niukemmassa määrin kuin Bulevardin Arctic Penthouse junior sviitissä. Pyyhkeet ovat kuitenkin samaa muhkeaa laatua ja käytettävissä on myös kylpytakit sekä tohvelit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuillasta huoneeseen kantautui kaupungilta melko paljon liikenteen ääntä ja perjantai-illan hälyä, mutta ne vaimenivat kuitenkin hyvissä ajoin. Myös muista hotellihuoneista äänet kantautuivat valitettavan hyvin, varsinkin kylpyhuoneissa, mutta onneksemme naapuriin ei kovin äänekkäitä yksilöitä sattunut ja saimme nukkua kaikin puolin rauhassa. Aamulla olikin aivan ihana herätä makoisten unien jälkeen matkaväsymyksestä levänneenä ja selkä kiitti laadukkaasta vuoteesta, joka on vartavasten Lapland Hotelsille valmistettua mallistoa. Tällaisen vuoteen kelpuuttaisin kotiinkin, kun on aika vaihtaa Jensen uuteen! Myös vuodesohva sai kiitosta junioreilta.

LAPLAND JUNIOR SUITE

”Välillä pohjoisen luonto näyttäytyy kulkijalleen tummana ja mystisenä. Kun pehmeään hämyyn osaa katsoa oikein, voi ympäriltä löytää kimmeltäviä ja hopeanhohtoisia hetkiä, joiden kautta ympärillä oleva maailma muuttuu yllätykselliseksi. Olemme halunneet tuoda Lapland Junior Suiteen hetkiä, joiden avulla voit nauttia pohjoisen rentoutumisesta.” Lähde Lapland Hotels

 • yhtenäinen sänky 180 x 200 cm
 • kylpyamme
 • suihku
 • hiustenkuivain
 • kylpytakki
 • vedenkeitin sekä erikoiskahvinkeitin Nespresso
 • minibaari
 • tallelokero
 • tyynyvalikoima
 • laadukkaat vuodevaatteet
 • 48″ taulu-TV
 • runsas kanavavalikoima
 • ilmastointi

Aamiaiselle meillä oli korkeat odotukset Bulevardin Lapland Hotelsin liki täydellisen aamiaisen jälkeen, mutta Kuopiossa ei aivan tälle tasolle ylletty. En sano, että aamiainen mitenkään huono oli, päin vastoin, mutta Bulevardiin verrattuna se oli suppeampi eikä laadullisesti yhtä hyvä. Eniten olin odottanut helmikaurapuuroa, joka oli tällä kertaa lähempänä tavallista kaurapuuroa sen Bulevardin ihanan kaneliaromisen herkun sijaan. Ehkäpä vain tällä kertaa puuro oli kiehahtanut liian pitkään ja suolaa lorahtanut liiaksi, toivon ainakin näin.  Leipä sen sijaan oli jälleen hyvää ja pienen etsimisen jälkeen löysin maistuvaa Kuusamon juustoakin. Vaikka aamupala ei ollut tällä kertaa täysi kymppi, pesee se mennen tullen monet muut. Illallinen Kitchen & Bar Gallássa sen sijaan oli aivan ihana elämys, niin makujen kuin estetiikan puolesta.

Kuten Bulevardilla, myös Kuopiossa sekä vastaanoton että ravintolan henkilökunta on ihanan ystävällistä sekä palvelualtista ja hotellin miljöö on viihtyisä niin yleisissä tiloissa kuin huoneessa. Kuopiossakin hotellin keskeinen sijainti on aivan priima, ja matkaa esim rautatieasemalle on vain 120 metriä ja torille kalakukko-ostoksille 600 metriä.

Oli mukavaa päättää hotellipaasto Lapland Hotelsiin ja hyvin levänneenä kelpasi jatkaa ajomatkaa Suomen järvi- ja metsämaisemissa. Lämmin suositus Lapland Hotels Kuopiolle, jos haet mukavaa majoitusta keskeiseltä paikalta. Iso plussa myös hotellin lemmikkiystävällisyydestä!

Huone varattu edellisenä iltana suoraan hotellista. Lapland junior suiten hinta 272 € / vrk 2 aikuiselta ja 2 lapselta sis. aamiaisen. Huonehinta sisältää Lapland Hotels Club jäsenalennuksen -20 % päivänhinnasta (promem). Matkan ajankohta heinäkuu 2020.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lapland Hotels Kuopio 

Puijonkatu 32, 70110  Kuopio | kuopio@laplandhotels.com  | +358 (0)17 5528 800

”Lapland Hotels Kuopion huoneet kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan pohjoisen tunnelmasta! Huoneidemme tunnelma on ylistys pohjoisen kotoisuudelle ja laadulle. Keskiössä on pohjoisen unenomaiset hetket, joista voi nauttia hotelliamme varten valmistetuissa ainutlaatuisissa sängyissä.” lähde Lapland Hotels

 • 139 huonetta, 6 huonetyyppiä
 • Kitchen & Bar Gallá
 • saatavilla lisävuoteita eri huoneluokkiin, varattava ennakkoon ( 30 € / aikuinen ja 15 € / lapsi)
 • saatavilla esteettömiä ja allergiaystävällisiä huoneita
 • saatavilla lemmikkihuoneita (20 € / viipymä)
 • maksuton langaton laajakaistaverkko koko hotellissa
 • veloitukseton asiakassauna ja kuntosali hotellin asukkaille
 • Lapland Hotels Shop, avoinna 24 h
 • Hotellilla maksulliset 28 pysäköintipaikkaa ala- ja yläpihalla (10 € / yö) sekä 40 pysäköintipaikkaa autotalleissa 15 € / yö). 2 sähköautoparkkia, joissa latauspisteet. Osa tallipaikoista on varattavissa etukäteen vastaanotosta hintaan 25 €/yö. Sähköauton lataus maksetaan Plugit Cloud -applikaation kautta tai kertamaksupalvelun kautta. Hinta 5 €/tapahtuma. Auton pysäköinti sähkölatauspisteellä on sallittua ainoastaan latauksen aikana.
 • Puijonkadun varrella on mahdollista pysäköidä maksulliseen kadunvarsiparkkiin, maksu helpointa Easy Park sovelluksella.
 • Hotellin sijainti keskeinen, etäisyys esim. rautatieasemalle 120 metriä ja torille 600 metriä

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 14/08/2020 at 22:20

  Tällä viikolla on tullut kaksi kertaa yövyttyä Lapland hotelleissa Lapin puolella. Ja nythän näyttää olevan hotelliketjulla olevan kesäpassitarjous, josta saattaa olla hyötyä suomimatkailijoille, kuudes yö veloituksetta.

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 14/08/2020 at 22:57

   Totta, tällä hetkellä kannattaa hyödyntää tuota kampanjaa, jos yöpymisiä tulee useampia. Meille pohjoisen Lapland Hotelseista on tuttu ainoastaan Rovaniemen Sky, jossa majoituimme helmikuussa 2019. Sielläkin aamiainen jäi positiivisesti mieleen, mutta itse majoitustilaan emme erityisemmin tykästyneet. Nyt kunnostuksen jälkeen ne näyttävät jo oikein viihtyisiltä.

   Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.