Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Tsekki

Pytloun Boutique Hotel Prague – Praha, Tsekki

30/11/2019

Ajatus Prahan reissusta kypsyi melko pikaisella aikataululla, ja heti lentojen varaamisen jälkeen klikkasin kiinni hotelliin, joka sekä näytti hyvältä että vaikutti sijainniltaan priimalta. Luit aivan oikein – en siis tällä kertaa surffaillut hotellisivustoilla viikkokausia, kuten esimerkiksi kesän Bordauxin hotellia varattaessa, vaan pistin mutkat suoraksi ja varasin majapaikan saman tien. No, oli tälle ihan järkisyykin, sillä matkaan oli vain viisi viikkoa enkä halunnut ottaa sitä riskiä, että hinnat karkaavat pilviin tai että joutuisimme majoittumaan jonnekin kaupungin laitamille. Ajatuksena oli kuitenkin se, että muutoskelpoisen huoneen varattuani seurailen vielä hotellien varaustilannetta ja hintoja, josko ennen reissua tulisi eteen joku houkuttelevampi vaihtoehto tai viime hetken supertarjous.

Ja niinhän siinä sitten tällä(kin) kertaa kävi, että hinnat lähtivät laukalle lähtöpäivän lähestyessä ja varaamani huone kallistui viidessä viikossa reilut kaksisataa euroa neljältä yöltä, incognito selauksesta huolimatta. Edullisempia vaihtoehtoja olisi toki löytynyt, varsinkin huoneistoista, mutta mikään niistä ei vaan tuntunut omalta. Ensimmäisenä varaamani hotelli vaikutti muutenkin varsin mainiolta vaihtoehtolta niin hinta-laatusuhteen, sijainnin kuin hotellin saamien arvostelujen perusteella, joten mitäpä sitä enää vaihtamaan. Erityisesti hotellin keskeistä sijaintia oli kehuttu samoin kuin asiakaspalvelua, aamiaista ja huoneen mukavuutta. Lähdimme siis matkaan määränpäänä Praha ja Pytloun Boutique Hotel Prague.

Saavuimme Prahaan alkuillasta ja kuljettajamme pysäyttäessä hotellin edustalle Václavské námestilla, henkäisin ihastuksesta katsoessani kauniita rakennuksia ja tunnelmallista Venceslauksen aukiota raitovaunukahviloineen. Itse hotellia on vaikea huomata lähietäisyydeltä, koska sillä ei ole katutasossa suuria ikkunoita aulanäkymineen hotellin vastaanoton sijaitessa rakennuksen toisessa kerroksessa. Kauempaa katsoen Pytloun hotelli on jo huomattavasti helpompi huomata.

Sisäänkäynnin yllä oleva pieni valotaulu ohjaa kuitenkin oikeaan osoitteeseen ja katutason rappukäytävä on kaikessa yksinkertaisuudessaan nätti näyttävine valaisimineen. Ylös johtava portaikko on tyyliltään rouhean industriaali ja tätä samaa industrialismia on hotellin tiloissa yhdistetty klassisiin puupaneeleihin sekä kalanruotoparkettiin. Hotellin vastaanotto ei ole perinteiseen tapaan omana yksikkönään vaan toisen kerroksen lobby-tilassa toimii niin vastaanotto, baari, paistopiste kuin aamiaisravintolakin, kaikki saman tiskin äärellä.

Ylläolevat kuvat lainattu hotellin sivuilta. Photos above: Pytloun Boutique Hotel Prague

Vastaanoton henkilökunta on nuorta ja hyvän englanninkielen taidon omaavaa, ja ilta-aikaan sisäänkirjaantuminen sujui jouhevasti. Hotelli toivottaa asiakkaat tervetulleeksi maksuttoman juoman kera, joissa vaihtoehtoina mm. virvoitusjuoma, kivennäisvesi, olut tai kuohuviini. Sisäänkirjaannuttaessa vaaditaan 100 € vakuusmaksu, jonka voi hoitaa joko käteisellä tai luottokortin katevarauksella, ja tämä palautettaan uloskirjaannuttaessa jos ja kun huone on säilynyt vahingoitta. Huonehinnan lisäksi maksettavaksi tulee vielä kaupunkivero 0,60 € / vuorokausi / henkilö, joka peritään kaikilta yli 3 vuotiailta.

Olin tehnyt huonevarauksen Expedian kautta ja varausvahvistuksella hinnat ilmoitettiin euroissa. Euromääräisistä hinnoista keskustelimme myös hotellin vastaanoton kanssa kaikkien yksityiskohtien osalta, mutta korttiveloituksen hotelli halusi tehdä Tsekin kruunuina. Tässä vaiheessa olisi pitänyt olla skarpimpana, mutta pitkä matkapäivä painoi jo väsymyksenä, eikä mennyt ihan niin kuin Strömsössä  tämä valuuttapeli. Tästä lisää kirjoituksen lopussa, mutta käydäänpäs sitä ennen kurkistamassa viidennen kerroksen huoneeseemme numero 503.

Pytloun Boutique Hotel Prague – Family room superior

Pytloun Boutique hotellissa on 56 huonetta ja kolme huonetyyppiä: Junior Suite 60 m2, Superior 25 m2 sekä Family Superior 45 m2, jonkalaiseen me majoituimme. Muutamissa huoneissa on parveke tai terassi, jota meillä ei ollut, mutta sen sijaan huoneesta avautui mukava näkymä Venceslauksen aukiolle.

45 neliöisen perhehuoneen yleisilme on viihtyisä ja tila tuntui riittävältä nelihenkiselle perheellekin. Sisäänkäynnissä on suuri avonainen vaatehyllykkö, joka oli toimiva erityisesti syksyn ulkovaatteiden kanssa. Samaisessa hyllykössä on lisäksi umpinainen kaapisto, joka kätkee sisäänsä tallelokeron ja minibaarin sekä vedenkeittimen ja  Nespresso-koneen, jonka kahvivalikoima kuuluu huonehintaan. Minibaarin tuotteet ovat maksullisia, mutta näitä ei oltu hinnalla pilattu.

Pytloun Boutique hotellin huoneet pitävät sisällään keskimääräistä enemmän tekniikkaa ja mm. huoneen valaistuksen värejä ja kirkkautta voi säätää kivasti oman fiiliksen mukaan. Huoneen ilmastoinnin kerrotaan olevan yksilöllisesti säädettävä, ja tämän käyttöäkin meille saavuttaessa opastettiin, mutta kuumaa huonetta vastaanoton henkilöstölle tuskaillessa saimme kuulla ettei tämä olekaan käytettävissä syys-/talvikaudella. Huonesäätimen lämpötila pysyikin itsepintaisesti +27 asteessa ja ikkunan auki pitäminen oli ainoa keino viilentää huonetta.

Kylpyhuoneet ovat Pytloun Boutique hotellin kaikissa huoneissa lasiseinäiset, joka ymmärrettävästi jakaa vahvasti mielipiteitä. Yksityisyydestä ei kuitenkaan tarvitse tinkiä, sillä täyden näkymän saa peittoon verhoilla, joita ohjataan sähköisesti joko kaukosäätimellä tai kylpyhuoneessa olevalla painikkeella. Verhojen ollessa suljettuna kylpyhuone on kuitenkin laittautumista ajatellen turhan pimeä, valaistusta meikkipeilistä huolimatta, ja olisin kaivannut tämän lisäksi kattovalaisinta.

Pytloun Boutique hotellin kylpyhuoneet on varustettu poreammeella ja tarjolla on huonehintaan kuuluvaa kylpykosmetiikkaa. Huoneen teknisin laite löytyy sekin kylpyhuoneesta, nimittäin wc-tuoli lämmityksineen, suihkuineen, tuuletuksineen ja kuivauksineen. Valtaistuimen käytön kruunaa ärsyttävä äänimerkki mennen tullen. Punnistusta tästä kapistuksesta ei sentään löytynyt, mutta ei hätää – löytyy se vaakakin kylppäristä, jos haluaa lomakiloja tarkkailla.

Huoneen tekniseen linjaan olisi sopinut mainiosti vielä moottoroitu vuode, mutta tätä ei varustukseen kuulunut. Sen sijaan huone on varustettu leveällä ja huippumukavalla parivuoteella, joka osoittautui laadullisesti hyväksi taaten kunnon unet, vaikka selkäni oli joka syksyiseen tapaan jo varsin kipeä. Vuodevaatteet ovat myös hyvälaatuiset ja tykkäsin erityisesti ihanan muhkeista tyynyistä. Pisteet myös siitä, että molemmin puolin parivuodetta on sijoitettu paitsi pistorasiat ja yöpöydät, myös kaikkien huoneen valojen ja verhojen katkaisimet. Pieni, mutta suuri mukavuustekijä sekin.

Alakouluikäisten lasten vuoteet sijattiin kerrossänkymalliseen vuodesohvaan, joka jättää tavallista vuodesohvaa paremmin lattiatilaa vapaaksi. Yksi kömmähdys kalusteiden sijoittelussa oli kuitenkin tapahtunut. Nimittäin taulutelevisio on sijoitettu vuodesohvan ylävuoteen kanssa samalle kohdalle, jolloin vuodesohvan ollessa avattuna television katselu ei ollut ihan niin esteetöntä kuin pitäisi. Mutta eipä sinne oltu televisiota menty katselemaan.

Pytloun Boutique Hotel Prague – huoneen siivous ja viihtyisyys

Huoneemme 503 on sisustukseltaan mukavan viihtyisä ja tykkäsimme näkymästä aukiolle, jonka elämää oli hauskaa seurata myös huoneesta käsin. Aukion eläväisyys ympäri vuorokauden on myös miinuspuoli, koska keskustassa kun ollaan, voit varautua baarikansan metelöintiin aamuyön tunteina, myös viikolla. Jos ilmastointi toimii, ja ikkunaa voi pitää kiinni, se ei ole häiritsevää, mutta meillä kun huoneen lämpötila oli +27, oli ikkunaa pakko pitää raollaan myös yöllä. Matkan jälkeen lukemissani hotelliarvosteluissa on moitittu tätä samaa kuten myös huoneidenvälistä äänieristystä, mutta meille ei onneksi sattunut kovin äänekästä naapurustoa. Jos olet herkkäuninen, suosittelen kuitenkin korvatulppia matkavarusteeksi, kaiken varalta.

Arvosteluissa siivouksen tasoa on sekä kehuttu että moitittu, ja ymmärrän sen varsin hyvin, sillä huonesiivouksen taso vaihteli reippaasti neljän vuorokauden aikana. Saapuessamme huoneen yleisilme oli siisti, ja kaikki pinnat sekä tekstiilit hyvin hoidetut. Miinuspuolena oli erittäin reipas pistävänhajuisen huonetuoksun käyttö, joka on varmasti todella ongelmallinen hajusteyliherkälle tai allergikolle. Huoneessa on myös suuri matto, joka pölyallergisten hyvä huomioida.

Kaikilta osin siivous ei kestä lähempää tarkastelua ja mm. poreammeen asianmukainen puhdistus oli tainnut ’unohtua’ pidemmän aikaa. Vai miten houkuttelevana pidät sitä, että suuttimista alkaa valumaan mustaa lietettä poreiden pulputessa ja ylivuotoventtiilistä tursuaa kourallinen hiuksia. Iljettävää, vai mitä? Bonuksena pop up-pohjaventtiili ei toiminut niin kuin pitää eikä viemarikään oikein jaksanut vetää.

Sen sijaan Nespresso-kone ja vedenkeitin olivat siistit, mutta huonesiivouksen puolivillainen hoito näkyi myös siinä, että Nespresso-koneen kahvikapseleita ja suihkukosmetiikkaa täytettiin miten sattuu, jos ylipäätään täytettiin. Pisteenä i:n päälle oli eräänä päivänä viety ne puolikkaatkin suihkusaippuat jättämättä mitään tilalle. Samalla kertaa oli lähtenyt kävelemään myös yksi juomalasi. Henkilökunnan vähäisyydestä asioiden hoitaminen ei voi kuitenkaan olla kiinni, koska kerroksen noin 15 huonetta siivosi 5 siivojaa samalla vuorolla. Määrä ja laatu eivät vaan korreloineet ja lopputulos ei ollut tasalaatuista.

Pytloun Boutique Hotel Prague – aamiainen

Pytloun Boutique hotellin buffetaamiaista kehutaan vuolaasti arvostelussa ja totta vie todella hyvälle se näyttää myös hotellin houkuttelevissa kuvissa. Tarjolla on perinteisten leivän, juuston, leikkeleiden, jugurtin, pähkinöiden, kuivattujen hedelmien, murojen ja myslin lisäksi pieniä nättejä yksittäisannoksia mm. puuroa, munakokkelia, munakasta ja nakkeja, paistettuja kasviksia, hedelmäsalaattia jne. Näitä valmistetaan paistopisteessä koko ajan uusia ja niitä on tarjolla koko päivän.

Kuten alussa mainitsin, aamiaistila ja paistopiste sijaitsevat saman tiskin äärellä kuin hotellin vastaanotto, ja kiinnitin huomiota siihen, että suurin osa tarjottavista oli ilman asianmukaista suojausta esim. kuvulla, joka olisi mielestäni tällaisessa tilassa erityisen tärkeää. Myöskään oikeasta tarjoilulämpötilasta ei huolehdittu kaikilta osin joko viilennyksellä tai lämpöalustalla/-lampulla. Pikkuannokset kuitenkin kiertävät aamiaisella sen verran nopeaan, että ne tuskin ehtivät kummoisemmin pilaantumaan. Samaa ei voi kuitenkaan sanoa maidosta, joka oli yhtenä aamuna erittäin haisevaa. Myös loppuneiden aamiaistuotteiden sekä astioiden täyttö ontui.

Hotellin kahvia oli kehuttu arvosteluissa, mutta tähän kuoroon en voi yhtyä enkä muista koska viimeksi olisin juonut sellaista litkua. Kahvi oli todella laihaa jokaisena aamuna ja oli aivan sama, ottiko sitä automaatista vai pannussa keitettynä. Sen sijaan leipä oli hyvää ja savuarominen juusto todella herkullista. Myös kaikki syömämme marjat ja hedelmät olivat hyviä, samoin kuin pähkinät ja kuivatut hedelmät. Pikkuannokset olivat kaunista katseltavaa ja niistä löytyi monia hyviä vaihtoehtoja. Aamiaisaika on aamuntorkulle enemmän kuin sopiva, sillä sitä on tarjolla aina puoleen päivään saakka.

Photos above: Pytloun Boutique Hotel Prague

Pytloun Boutique Hotel Prague – reklamaatio on asiakaspalvelun paras mittari

Kirjoituksen alussa mainitsin valuuttapelistä, joka ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, kun sisäänkirjaannuttaessa sovitut euromääräiset summat haluttiin veloittaa Tsekin kruunuina. Tämän sovitun summan vastaanoton nuorimies muunsi laskimella laskien Tsekin kruunuiksi, ja sen mukaan sitten naputeltiin kortille veloitettava summa. No, liikaahan siinä sitten veloitettiin, ei sen enempää kuin nelisenkymmentä euroa, mutta kuitenkin. Ja omaa laiskuuttahan se oli etten tarkistanut summaa saman tien, reissuväsymyksestä huolimatta, ja omaa hölmöyttä etten vaatinut veloitusta euroina. Mutta tällaista se on, kun haluaa luottaa ihmisten rehellisyyteen ja siihen, että asiat menevät oikein ilman, että tarvitsee koko ajan vahtia, ainakaan hotellissa. Ja kyllä, olisihan minun pitänyt tarkistaa veloitus siellä ihan paikan päällä, kun asian olisi voinut vielä hoitaa kasvotusten. Mutta niin en tehnyt ja tarkistin vasta kotiin saavuttuani kortin luvut, joka paljasti, että nyt on napsaistu vähän bonusta.

Kun asia oli pläkkiselvä ja dokumentit sovitusta olemassa, laitoin hotelliin sähköpostia kuittien ja varausvahvistuksen kera. No eihän sieltä sitten mitään vastausta tullut ja aikani odoteltuani laitoin uutta sähköpostia menemään, kaiken kaikkiaan neljä kertaa. Lukukuittauksen sain, mutta en vastausta yhteenkään viestiin, en siitäkään huolimatta että englanninkielentaitoista porukkaa vastaanotossa oli vaikka kuinka paljon. Kielitaidottomuuden tai henkilöstövajeen lukuun tätäkään ei voinut siis laittaa, pikemminkin siihen samaan puolivillaiseen asioiden hoidon piikkiin, jota oltiin jo matkan aikana tavattu.

Vaikka vastausta luettuihin viesteihin ei koskaan Pytloun Boutique hotellilta tullut, hyvitettiin liikaa veloitettu summa kortille. Mutta ei suinkaan hotellin toimesta, vaan Bank Norwegianin, jonka asiakaspalvelua ei voi muuta kuin kiitellä. Korttireklamaation jälkeen tarvittiin vain yksi sähköpostikeskustelu Bank Norwegianin asiakaspalvelun kanssa ja parissa päivässä hyvitys oli jo kortilla. Tämä on esimerkillistä asioiden hoitoa.

Eihän nämä muutamat kympit olisi minua mihinkään konkurssiin vieneet, mutta oikein pitää olla oikein. Enkä sano, että tässä välttämättä epärehellisyydestä on kyse, vahinkoja voi sattua kenelle tahansa. Mutta se vahinko pitää korjata. Koska reklamaation hoito on toimivan asiakaspalvelun lahjomaton mittari.

Photo: Pytloun Boutique Hotel Prague

Pytloun Boutique Hotel Prague – menisinkö uudelleen?

Siitä huolimatta, että moitin hotellia useammasta asiasta, en sano että tämä mikään huono vaihtoehto on. Sijainti kaupungin ytimessä kävelymatkan päässä tärkeimmistä nähtävyyksistä on aivan priima ja kivenheiton päässä sijaitsee niin raitiovaunu-, bussi- kuin metroasematkin, puhumattakaan lukuisista ravintoloista, kaupoista ja kahviloista. Huoneemme oli mukava niin sisustukseltaan kuin näkymiltään ja laadukas vuode oli iso plussa. Aamiaisella on runsaasti vaihtoehtoja, joilla päivän saa hyvin käyntiin. Eli ei tämä mikään hassumpi hotelli ole, jos et anna suurpiirteisen asioiden hoidon häiritä, ja tulee niitäkin päiviä että asiat on hyvin hoidettu. Muista kuitenkin ottaa mukaan ne korvatulpat ja tarkista se hotellilasku, heti.

Itse en ole ihan lähivuosina Prahaan palaamassa, mutta varmasti pidän tämänkin hotellin mukana vaihtoehdoissa, jos sinne päin vielä matkaan. Ei Pytloun Boutique Hotel Prague mikään paha vaihtoehto ole, mutta ei se ole täysi napakymppikään. Saman fiiliksen jätti myös kaupunki. Koska kaikki ei nyt vaan voi olla ykkösiä.

Kahden aikuisen ja kahden alakouluikäisen lapsen Superior perhehuoneen keskihinta 178,24 €, sisältäen aamiaisen ja maksuttoman WiFi:n käytön, matkan ajankohta lokakuun 2019 puolivälissä . Tämän lisäksi veloitetaan turistivero 0,60 € / vrk / hlö. Varaus tehty 5 viikkoa ennen matkan ajankohtaa Expedian varaussivuston kautta. Varaus oli peruutus- ja muutoskelpoinen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.