Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Ranska

Hotel Le Burdigala – Bordeaux Ranska

02/10/2019

Blogia pidempään seuranneet tietävät jo hyvin sen, että minulla on taipumus tuntien nettisurffailuihin etsiessäni sitä oikeaa. Niin kävi myös Bordeauxin matkaa suunnitellessa, jolloin yllätin itseni hotellien varaussivustoilta aivan liian monena iltana ja yön tuntina, kun olisi pitänyt olla jo untenmailla.  Selailin läppäri ja luuri sauhuten Bordeauxin karttaa ja nähtävyyksiä, luin matkaoppaita ja pohdin, missä olisi se paras paikka majoittua Bordeauxissa? Puntaroin hintoja ja selvittelin julkisen liikenteen yhteyksiä kaupungin sisällä, josko säästäisin jokusen roposen (tai oikeastaan aika montakin) majoittumalla kaupungin laitamille. Silti huomasin palaavani aina takaisin saman hotellin sivulle, sen luo johon olin ensimmäisenä iskenyt silmäni. Koska joskus se nyt vaan on ihastusta ensi silmäyksellä.

Hotel Le Burdigalassa ihastutti niin sen sijainti kuin persoonallisen kaunis sisustus, joka on sekoitus modernia tyyliä ja periranskalaisuutta, kuten itse Bordeauxin kaupunkikin. Tämän lisäksi hotellin asiakkaiden arvosteluissa antamat kehut henkilökunnan ystävällisyydestä ja aamiaisen herkullisuudesta loivat loppusilauksen ihastukselleni ja olin varma, että tämä on se oikea. Pitkä soutaminen ja huopaaminen sai siis riittää ja varasin Hotel Le Burdigalasta kaksi huonetta matkaseurueemme kolmelle aikuiselle, kahdelle lapselle sekä perheen pienelle koiralle, joka oli yhtälailla lämpimästi tervetullut Hotel Le Burdigalaan.

Bordeauxin kaupunki perustettiin Rooman valtakunnan aikana noin vuonna 300 eaa, jolloin se sai nimen Burdigala. Tämän historiallisen nimen mukaan on nimetty myös Hotel Le Burdigala.

Eikä ensivaikutelma tuottanut pettymystä hotelliin saavuttaessa, sillä moitteettoman siistin aulatilan ja ravintolan sisustus sekä yleisilme olivat juuri niin persoonallisen ihastuttavat kuin kuvissa. Myös hotellin henkilökunta oli juuri niin aidon ystävällistä ja ammattitaitoista, kuin mitä hotellista lukemani palautteet lupailivat. Edes toive huoneen vaihdosta ei-tupakoituun-yksilöön ei hyydyttänyt henkilökunnan ystävällisyyttä ja huoneen vaihto järjestyi hyvässä hengessä ammattimaisin ottein, ja saimme vielä bonuksena käyttöömme omalla terassilla varustetun huoneen – agréable! 

Hotel Le Burdigala – sijainti

Hotel Le Burdigala sijaitsee Bordeauxin Mériadeckin kaupungiosassa, jossa on samanniminen ostoskeskus vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Hotel Le Burdigalasta. Mériadeck ostoskeskuksessa on paljon pieniä liikkeitä (mm. kosmetiikkaa, vaatteita, koruja, elektroniikkaa) sekä suuri hypermarket Auchan, jonka ensimmäsen kerroksen ruokaosastolta hakee näppärästi niin pikkupurtavat, juomat ja miksei lounaankin, kuten myös matkalla tarvittavan käyttökosmetiikan.

Hotel Le Burdigalan sijainti on aivan loistava myös historiallisessa keskustassa kiertelyä ajatellen, sillä hotellista kävelee viidessä minuutissa vanhan kaupungin lähimmälle portille, Porte Dijeaux, eikä historiallisen keskustan kauimmaiseenkaan osaan Place de la Boursen aukiolle ja Miroir d’Eau vesipeilille ole kuin varttitunnin kävelymatka. Periranskalaisen kauniissa historiallisessa keskustassa on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja viinibaareja sekä lukuisia pikkuliikkeitä unohtamatta Euroopan pisintä ostoskatua Rue Sainte-Catherinea, joka on shoppailijan taivas kuten myös Cours de l’Intendance, josta löydät mm. Louis Vuittonin liikkeen.

Hotel Le Burdigalasta on matkaa päärautatieasemalle noin 3,5 km ja lentoasemalle (BOD) noin 9 km. Bussilinja 1 liikennöi näihin molempiin ja lähin pysäkki sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Lähin raitiovaunupysäkki (linja A) löytyy Mériadeck ostoskeskuksen edustalta, Rue Claude Bonnier,  jonne on alle viiden minuutin kävelymatka. Keskeisestä sijainnista huolimatta alue on hyvin rauhallinen ja vain Ranskan kansallispäivän juhlinta 14.7. toi ääntä kaduille, niin kuin asiaan kuuluukin, mutta muutoin hotellin ympäristössä oli yllättävän hiljaista.

Hotel Le Burdigala – huoneet

Olin varannut matkaseurueellemme kaksi huonetta ja saimme käyttöömme kahden hengen classic-huoneen yhdelle aikuiselle sekä sviitin kahdelle aikuiselle + kahdelle lapselle + pienelle koiralle. Varasin nämä suoraan hotellista, jonka vastaanoton kanssa viestittelimme sähköpostitse varaukseen liittyvistä asioista ja saimme vastaukset kysymyksiimme todella nopeasti. Varmistin ennakkoon myös pysäköintipaikan autollemme. Hotellin kaikki huoneet ovat äänieristettyjä ja ilmastoituja, ja jäähdytys toimi todella hyvin, vaikka heinäkuussa ulkolämpötila kohosi päivisin 30 – 35 ’C lukemiin ja iltaisinkin pysyttiin hellelukemissa.

Hotel Le Burdigala – Classic huone

Matkaseurueemme yksi aikuinen majoittui hotellin neljännessä kerroksessa sijaitsevaan parivuoteelliseen 25 m2 classic-huoneeseen. Classic-huoneet on nimensä mukaisesti sisustettu kauniin klassisesti ja huonevarustukseen kuuluu mm. taulutelevisio (paikalliset + kansainväliset kanavat), maksuton WiFi, Nespresso-kahvikone kahvilajitelmineen sekä minibaari, jonka alkoholittomat juomat (vesi, kivennäisvesi, virvoitusjuoma) kuuluvat huonehintaan. Ranskalaisittain sisustetussa kylpyhuoneessa on käytettävissä hiustenkuivaaja ja tarjolla on lajitelma huonehintaan kuuluvia Fragonard-kylpytuotteita (shampoo, suihkugeeli, vartalovoide). Wc-tila on erillään kylpyhuoneesta. Classic-huoneita on saatavilla myös ns. yhdistettävinä huoneina, jolloin tilaa on riittävästi pienelle perheelle.

Heinäkuussa 2019 Classic-huoneen hinta 183 € / vrk + kaupunkivero 2 € / vrk / aikuinen. Hinta sisältää aamiaisen ja varaus on peruutus- ja muutoskelpoinen saapumista edeltävään iltaan klo 18 saakka. Varaus suoraan hotellista noin 4 kuukautta ennen matkan ajankohtaa.

Hotel Le Burdigala – Suite nr 350

Olin alunperin varannut meille toiseksi huoneeksi perhehuoneen, mutta hotellin vastaanotto ilahdutti meitä korottamalla huoneluokkaa sviittiin ilman erillistä pyyntöä. Ensimmäisessä sviitissä tuoksahti kuitenkin sen verran vahvasti tupakka, että pyysimme vaihtoa toiseen. Pyyntömme ymmärrettiin hyvin, koska olimme majoittumassa pidemmäksi aikaa kuin pariksi yöksi. Huonetta vaihdettaessa saimme käyttöömme sviitin kolmannesta kerroksesta, jossa oli mukavana yllätyksenä myös oma terassi, joka olikin ahkerassa käytössä heinäkuun lämpiminä iltoina. Alla olevassa kuvassa terassin näkymät rauhalliselle sivukadulle.

Hotel Le Burdigalan sviitit ovat tilavia, 50 m2 – 60 m2, ja sviittimme numero 350 on näistä suurimpia ja oletettavasti ainoa, jossa on oma terassi. Sviitissä nr. 350 on suuri olohuone (kalusteina työpöytä, vuodesohva kahdelle, sohva, nojatuoli, tv-taso), parivuoteellinen makuuhuone, vaatehuone, terassi, erillinen wc (ei pesuallasta) sekä tilava kylpyhuone, jossa on kaksi pesuallasta ja erilliset kylpyamme + suihku sekä tilava suihkukaappi.

Sviitissä on classic-huoneen tavoin käytettävissä huonehintaan kuuluvat WiFi-yhteys, Nespresso-kahvikone kahvilajitelmineen sekä minibaari maksuttomine alkoholittomine juomineen (vesi, kivennäisvesi, virvoitusjuoma). Taulutelevisioita sviitissä on kaksi, yksi olohuoneessa ja toinen makuuhuoneessa, kumpaisessakin paikallisten kanavien lisäksi kansainväliset tv-kanavat. Vaatehuoneessa on käytettävissä silityslauta ja -rauta ja kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja, vanua ja vanupuikkoja sekä ranskalaista Chopard-kylpykosmetiikkaa (suihkugeeli, shampoo, vartalovoide). Huonevarustukseen kuuluvat myös muhkeat kylpytakit sekä -tossut. Molempien huoneidemme perussiisteys oli hyvä kuten myös hotellin yleisten tilojen. Ainoastaan huoneiden lattioita olisin toivonut pestävän usemmin päivittäisen imuroinnin lisäksi, mutta muilta osin pinnat ja tekstiilit olivat moitteettomassa kunnossa.

Hotel Le Burdigala – aamiainen

Hotel Le Burdigalassa aamiainen tarjoillaan ihastuttavassa La Table de Burdigala -ravintolassa, jossa voi nauttia myös illallisen. Ja täällä aisti-ilottelu ei jää pelkkään silmänruokaan vaan aamupala oli sitä, mitä ranskalainen aamiainen parhaimmillaan voi olla: délicieux! 

Aamiainen tarjoillaan buffet-kattauksena, mutta mitään mättöä purkkimunakokkeleineen ei ole luvassa, vaan aamupala koostuu toinen toistaan herkullisemmista vaihtoehdoista. Munakokkeli on kunnollista pannulla paistettua ja seurakseen se saa ihania täytettyjä tomaatteja sekä pekonia. Mehukkaan makeat hedelmälohkot, pannukakut, crepit, maistuvat juustot ja uunilämmin leipä vievät hymyn korviin. Aamiaisen viimeistelevät raikkaat paikanpäällä valmistetut makuvedet sekä taivaallinen vastapuristettu appelsiinimehu. Näin niin kuin muutaman makupalan mainitakseni. Ja varoituksen sana: kun olet talon päärynäpiirasta maistanut, palaat takuulla Bordeauxiin ja Hotel Le Burdigalaan, ihan vaan sen piiraan takia.

Hotel Le Burdigala – menisinkö uudelleen?

Hotellin henkilökunta kautta linjan on ammattitaitoista, palvelualtista ja aidon ystävällistä. Saimme heiltä paljon hyviä vinkkejä niin Bordeauxin kaupunkiin kuin lähiympäristöön. Hotellin vastaanoton vinkistä löysimme myös hyvän viinitilan Saint-Emilionissa, jonne he ystävällisesti selvittelivät puolestamme sopivan vierailuajankohdan. Myös hotellin pysäköintipalvelu toimi erinomaisesti, ja he hoitivat automme pysäköinnin vartioituun pysäköintihalliin ja vastaavasti aina autoa tarvitessamme haettiin kulkupeli lyhyellä varoajalla. Lisäksi olimme hyvin tyytyväisiä huoneisiimme, aamiaiseen sekä sijaintiin.

Hotel Le Burdigala olikin sitä mitä ihastuspäissäni olin ajatellut; mukava, mutkaton, persoonallisen kaunis ja helposti lähestyttävä. Ja seuraavalla kerralla en edes vilkuile muualle, vaan tie vie suorinta reittiä Hotel Le Burdigalaan. Se ihastus ei nimittäin tähän kertaan loppunut, niin hotellin kuin Bordeauxin suhteen!

Bisous! – Mia –

Hotel Le Burdigala ****

115, rue Georges Bonnac
33000 Bordeaux 

Puhelin +33 (0) 55 690 1616, sähköposti 

 • Neljä huoneluokkaa: classic, superior, duplex ja suite.
 • Esteettömiä huoneita saatavilla.
 • Huoneiden sisustustyyli ei ole kaikissa huoneissa samanlainen. Osa poikkeaa tyyliltään huomattavasti meidän huoneistamme, joten jos haluat itsellesi huoneitamme vastaavan sisustuksen, esitä toiveesi vastaanottoon.
 • Maksuton hyvin toimiva WiFi
 • Hotellissa hyvätasoinen ravintola La Table de Burdigala sekä Bacchus baari.
 • Huonepalvelu lounas- (klo 12 – 14) ja illallisaikoihin (klo 19 – 22). Huonepalvelusta tilatut annokset kauniisti aseteltuja ja maistuvia.
 • Hotellivieraiden käytettävissä kauneushoitola Spa Mozaïk ja Amazonia kuntosali, jotka sijaitsevat 50 metrin päässä hotellista (lisämaksusta)
 • Lastenhoitopalvelu saatavilla
 • Pesulapalvelu saatavilla
 • Pysäköintipalvelu, yksityinen vartioitu pysäköintitila, hinta 15 € / vrk (heinäkuu 2019).
 • Viisi kokoustilaa ja catering-palvelu
 • Lemmikkieläimet ovat tervetulleita ja mikä parasta, lemmikkien kanssa matkustavat voivat majoittua myös hotellin parhaimpiin huoneisiin. Lisämaksu lemmikistä 12 €/ vrk (heinäkuu 2019)

Hotel Le Burdigala on osa palkittua Inwood Hotels ryhmittymää, jolla on tasokkaita ja persoonallisia boutique hotelleja Bordeauxin lisäksi Pariisissa ja Arcachonissa, jonka myös kävimme testaamassa matkallamme!

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Outi 03/10/2019 at 17:49

  Onpa upea hotelli. Aulasta tulee jotenkin Hotelli Sveitsi mieleen 🙂 taitaa vaan olla vähän parempaa tasoa tuolla 🙂
  Ihanaa loppuviikko ja viikonloppua sinulle <3

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 03/10/2019 at 19:07

   Tämä hotelli oli ihana löytö, kuten myös samaan ryhmittymään kuuluva hotelli Arcachonissa, josta tulen kirjoittamaan oman juttunsa. Tälle vuodelle on osunut myös niitä vähemmän hyviä majoitusliikkeitä (joista en ole viitsinyt edes blogiin kirjoittaa 😅) niin näitä helmiä arvostaa taas aiempaa enemmän.

   Hotelli Sveitsi on minulle tuttu vain nimenä ja kuvista, aulan värityksessä on kyllä samankaltaisuutta. Teillä taisi olla vähän vähemmän onnistunut reissu sinne? 😐 Kurjaa että odotettu loma ei ollut ihan priima teillä!

   Kauniin kuulasta syysviikonloppua Sinulle 🍂🍁💛

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.