Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kaupunkilomat Kiertomatkat Ranska

Postikortti Bordeauxista!

27/08/2019

Vuodenvaihteessa olimme aivan oudossa tilanteessa: meillä ei ollut varattuna ainuttakaan ulkomaanmatkaa. Ilmassa oli ollut myös leipiintymistä jatkuvaan pakkaamiseen ja matkajärjestelyihin, jonka takia olin jäänyt odottelemaan reissukipinän syttymistä uudelleen. Loppuvuodesta tilanne vaikutti melkeinpä jo huolestuttavalta, kun krooninen matkakuumeilija ei odottanutkaan innoissaan mitään reissua, mutta kun ei vaan napannut, niin ei napannut.

Sitten tuli tammikuu ja Finnairin lentotarjoukset, joita selaillessa syttyi idealamppu ja kipinä matkalle lähtöön löytyi jälleen, sillä mihinkäs se seepra raidoistaan pääsisi? Reissupäätöksen tekoon menikin sitten ruhtinaalliset kymmenen minuuttia (pitihän sitä viestitellä kaikille asianosaisille) ja niin homma oli selvä: me lähtisimme kesälomalla Ranskaan ja kohteena olisi meille uusi tuttavuus Bordeaux.

Kevättalven aikaan oltiinkin sitten taas siinä normaalissa tilanteessa, että selailin hotelleja kone sauhuten ja matkareitti alkoi vähitellen hahmottua. Mitään tarkkoja suunnitelmia ja aikataulutusta en kuitenkaan välittänyt tehdä, lentopäiviä lukuunottamatta. Ryhdyin kokoamaan meille matkaa, joka olisi yhdistelmä rantaa, kaupunkia ja viiniviljelmiä, oltaisiinhan sitä maailmankuulujen viinien kotiseudulla. Niinpä tiemme vei rantalomalle Atlantin rannikolle Arcachoniin, kaupunkilomalle ihastuttavaan Bordeauxiin ja viinitiloja katsastamaan viinialueen sydänmaille Saint-Émilioniin. Enkä voi muuta sanoa, kuin että valinta oli aivan napakymppi ja koko paketti oli ihan sitä aidointa ja parasta Ranskaa, johon ei voi olla ihastumatta! Bonuksena vielä se, että seutu ei ole liiallisen turismin pilaamaa.

Tällä seudulla, jos missä, on helppoa ajaa myös itse, koska liikenne on sujuvaa, enimmäkseen rauhallista ja tiet erinomaisessa kunnossa eikä kaupungissakaan ollut mitään mahdottomia ruuhkia. Bordeauxin seutu on myös alavaa, joten jos vuoristoteiden tai kukkuloiden kärrypolkujen pelko on ollut esteenä auton vuokraamiselle, voit olla huoleti tämän suhteen – täällä et sellaisille ajaudu vahingossakaan.

Tämä pikapäätöksella varattu reissu yllätti enemmän kuin positiivisesti ja paluu ranskalaistakin ranskalaisempaan Bordeauxiin on taattu – J’adore!  Luvassa on siis juttua Arcachonista, Bordeauxista ja Saint-Émilionista, aina kun vaan arjen pyörteet antavat myöten kirjoittamiselle. Ajattelin kirjoitella myös siitä, miten sujui matka Ranskaan pienen koiran kanssa, jolle lennot olivat ensimmäiset, sekä tietenkin myös hotelleistamme Arcachonissa ja Bordeauxissa.

Nyt myös Sinulla on tilaisuus kertoa, mistä näistä haluaisit lukea ensimmäisenä tai onko jotain, mitä haluat kysyä kyseisestä seudusta tai vaikkapa matkajärjestelyistä. Klikkailehan viestiä joko tämän kirjoituksen kommentteihin, Facebook-viestinä tai sähköpostitse osoitteella mia(at)elamaajamatkoja.fi

Kaunista syyskesän viikkoa kaikille blogin lukijoille ja kuulemisiin jälleen uuden ihastukseni tiimoilta!

xo – Mia –

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.