Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot

GLO Comfort Double – GLO Hotel Airport Helsinki-Vantaa lentoasema

31/07/2019

Muistatko yöt lentokentällä? Katkonaiset unet penkeillä, repusta kaivetun nihkeän aamiaissämpylän? Aamulennon rättiväsyneenä, ruttuun menneen ensimmäisen lomapäivän? Aivan – niin muistan minäkin, ja siksi varasin lentoa edeltävän yön GLO Hotel Airportiin lentokentän penkkien sijaan.

Nyt käsite ’yö lentokentällä’ sai aivan uuden ulottuvuuden – varsin mukavan sellaisen.

GLO Hotel Airport – sijainti

Jos  arvostat mukavaa huonetta ja ennen kaikkea helppoa saavutettavuutta ennen tai jälkeen lennon, on GLO Hotel Airport nappivalinta, sillä se sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä T2-terminaalin lähtöselvityksestä. Enkä olisi tosiaan voinut olla yhtään tyytyväisempi hotellin sijaintiin saapuessamme lentoasemalle iltajunalla ja lennon lähtiessä aamuvarhaisella, sillä niin juna-asema, hotelli kuin lennolle lähtö sijaitsevat kaikki saman katon alla eikä siirtymiä esim. bussilla tarvittu. Lisähelppoutta matkustamiseen toi vielä se, että ehdimme tekemään lähtöselvityksen Finnairin tiskillä saapuessamme iltayhdeksältä ja tämäkin säästi aikaa aamulla. Koiran kanssa matkustettaessa kun ei ole mahdollista tehdä Finnairin lähtöselvitystä verkossa / sovelluksessa.

Majoittumisen mukavuus ja ennen kaikkea helppous olivat ne avainsanat, jotka kallistivat vaakakupin GLO Hotel Airportiin majoitusta valitessamme.

GLO Hotel Airport – GLO Comfort Double 160 cm with sofabed sekä GLO Smart 140 cm

GLO Comfort double 160 cm with sofabed -huone majoitti matkaseurueemme kaksi aikuista, kaksi lasta sekä pienen koiran ja GLO Smart 140 cm huoneeseen majoittui seurueemme yksi aikuinen. Kirjoituksen kuvat ovat vuodesohvallisesta GLO Comfort Double huoneesta, joka on GLO Hotel Airportin suurin huonetyyppi.

GLO Comfort Double 160 cm with sofabed huoneet ovat kooltaan 19 – 23 m2 ja näissä on 160 cm levyisen parivuoteen lisäksi vuodesohva, joka majoittaa mukavasti yhden aikuisen tai kaksi lasta. Meidän GLO Comfort huoneessamme oli todella mukava moottoroitu vuode, jota selkävikaisena arvostin suuresti. Valitettavasti en tullut siinä lähtökiireessä kysyneeksi onko tällainen kaikissa GLO Comfort Double huoneissa, koska tästä ei ole mainintaa huonetiedoissa, kannattaa siis tiedustella suoraan hotellista, yhteystiedot kirjoituksen lopussa. Matkaseurueemme yksi aikuinen majoittui vuorostaan GLO Smart huoneeseen, jossa on 140 cm leveä vuode (ei moottoroitu) ja tällä huonetyypillä on neliöitä 11. Kooltaan GLO Hotel Airportin huoneet ovatkin siis melko kompakteja, mutta aivan riittäviä lyhyeen majoitukseen ja niihin neliöihin on mahdutettu fiksusti se mitä tarvitaan. Ainut, johon olisin kaivannut lisää tilaa, olivat wc ja suihkutila, jossa seinät tulivat vastaan hyvin nopeasti, mutta tämän kanssa pärjää kuitenkin lyhyen viipymän ajan.

Rauhallisin värein sisustetuissa ikkunattomissa huoneissa onkin panostettu runsaan tilan ja näköalojen sijaan siihen, mikä tämän tyyppisessä majoituksessa on tärkeintä, eli kunnolliseen vuoteeseen ja majoittumisen helppouteen kaikin puolin. GLO Comfort double -huoneen moottoroitu laadukas vuode sai minut myhäilemään tyytyväsenä pitkän päivän ja neljän tunnin junamatkan rasituksen jälkeen. Siinä mukavalla vuoteella lekotellessa nousi hymy korviin myös, kun muistelimme niitä aikoja jolloin pihistely meni vielä yöunien edelle. Ei kiitos enää sellaista aloitusta lomalle, hintansa se on ensimmäisellä lomapäivälläkin.

Mukavan vuoteen lisäksi huoneessa on kaikki se mitä majoittuessasi tarvitset eli GLO hotellien supermukavat kylpytossut, taulutelevisio, hiustenkuivaaja, silityslauta ja -rauta sekä työpöytä ja hyvin toimiva wi-fi yhteys. Huonehintaan kuuluu myös kuntosalin käyttö ja huoneen voi varata sekä aamiaisen kera että ilman.

GLO Hotel Airport – Aamiainen

Sijainnin lisäksi aamiainen on toinen tekijä, joka tekee GLO Hotel Airportissa majoittumisesta hyvin helppoa. Hotellissa ei ole perinteistä aamiaissalia vaan huonehintaan kuuluvan aamiaisen voi nauttia omien mieltymysten ja aikataulujen mukaan – todella fiksu idea!

Buffet-aamiainen on tarjolla klo 6.00 – 9.30 kahdessa eri ravintolassa, joko GLO Hotel Airportin vieressä sijaitsevassa Cesar’s Little Italyssa (T2 Palvelukerros) tai O’Learysissä lähtöportin 29 läheisyydessä (T2 kansaivälinen puoli turvatarkastuksen jälkeen, 2.kerros). Kiireisille tai todella aikaisin matkaan lähteville löytyy lisäksi nopea Grab & Go -aamiainen, joka sisältää kahvin/teen/kaakaon valintasi mukaan sekä croissantin (myös gluteeniton vaihtoehto), marmeladin ja mehun. Grab & Go -aamiainen on noudettavissa kuudesta eri noutopisteestä (tiedot heinäkuu 2019): klo 4:30 alkaen Grab & Fly (portti 16), klo 05.00 alkaen Pier Zero (portti 28-29), Urban Food Market (terminaali 1), Bistrot (T2 aula 2A) ja ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä Nordic Kitchen (portti 35) ja Café & Bar Ulappa (T2 lähtökerros). Huonehintaan kuuluva aamiainen maksetaan näissä GLO Hotel Airportin sisäänkirjaantumisen yhteydessä saatavilla vouchereilla.

Me päätimme hoitaa ensin turvatarkastuksen alta pois, ja nauttia vasta sen jälkeen aamiaisen sen mukaan miten aikaa jää. Heinäkuun lomakaudesta huolimatta turvatarkastus meni kuitenkin niin ripeästi, että meillä jäi hyvin aikaa buffet-aamiaiselle ja suuntasimme O’Learysiin odottelemaan ravintolan avautumista. O’Learysin buffet-aamiainen pitää sisällään perinteisen kattauksen mm. leipää, juustoa, leikkeleitä, hedelmiä, tomaattia, kurkkua, puuroa, muroja, mysliä, jugurttia, munakokkelia, pekonia sekä mehua, vettä, teetä, kahvia ja kaakaota eli jokaiselle jotain, jolla pärjää pitkälle päivään ennen kuin nälkä iskee seuraavan kerran.

GLO Hotel Airport – Hinta

Varasin majoituksen hyvissä ajoin, reilut viisi kuukautta ennen matkan ajankohtaa, jolloin hinnat olivat mielestäni aivan kohdillaan. Ennakkovaraajan hintaan GLO Comfort double 160 cm with sofabed -huone maksoi kahdelle aikuiselle ja kahdelle alakouluikäiselle lapselle 138 € / vrk ja GLO Smart 140 cm -huone yhdelle aikuiselle 108 € / vrk. Hinta sisältää aamiaisen sekä kuntosalin ja Wi-Fi:n käytön. Lisäksi pienestä koirasta veloitetaan lemmikkilisää 15 € vuorokaudelta. Ennakkovaraajan hintaan varattaessa maksetaan koko summa varauksen yhteydessä, ja tätä ei palauteta mikäli varaus peruuntuu tai sen ajankohtaa muutetaan. Tulopäivää voi muuttaa kerran viimeistään 7 päivää ennen tulopäivää.

Jos ennakkohintaista huonetta ei ole saatavilla, kannattaa hyödyntää GLO Discovery kanta-asiakasohjelmaa, joka antaa 10 % alennuksen joustavasta huonehinnasta sekä mahdollisuuden maksuttomaan varaukseen muutokseen / peruutukseen viimeistään klo 18 saapumista edeltävänä iltana. Kaikkiaan huonetyyppejä on viisi ja varaustilanteen mukaan on saatavilla myös ns. päivähuoneita klo 9 -17 välisenä aikana.

Kenelle GLO Hotel Airport sopii?

GLO Hotel Airport sopii matkustajille, jotka arvostavat matkustamisen helppoutta sekä mukavaa ja siistiä huonetta, jossa on panostettu täkeimpään eli kunnon vuoteeseen, joka takaa hyvät unet ennen tai jälkeen lennon. Huoneet soveltuvat niin perheille (max 2 aikuista ja 2 lasta), pariskunnille kuin yksin matkustaville. Myös lemmikit ovat tervetulleita, josta lisäpisteet hotellille!

GLO Hotel Airport, Helsinki – Vantaa lentoasema, T2 palvelukerros, vastaanoton tavoittaa puhelimitse 010 3444 600 ja sähköpostitse [email protected]

 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Outi 18/09/2019 at 09:51

  Lentokenttähotelli on kyllä asia, jota huomaa kaipaavansa viimeistään lentokentällä, kun harmittelee pitkän matkapäivän tuomaa väsymystä. Toinen jossittelun kohde on suorat lennot. Varatessa perheelle lomaa, tulee houkutus ostaa edullisemmat liput (useamman satasen säästö), joihin sisältyy koneen vaihto (kiireessä). Yleensä tätä ratkaisua tulee jossain vaiheessa aina katumaan.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 18/09/2019 at 10:18

   Totta, matkustusmukavuudella ja ajalla on myös arvonsa, jota varsinkin pitkän reissupäivän jälkeen arvostaa huomattavasti enemmän kuin säästettyjä kymppejä.
   Mukava ja helposti saavutettavissa oleva lentokenttähotelli on kyllä silloin enemmän kuin paikallaan!

   Kiitos Outi kommentistasi ja mukavia tulevia matkoja!

 • Reply Niko 20/08/2019 at 14:28

  Ihan OK hinta, sillä terminaaleissa olevat hotellit ovat yleensä kalliita.

 • Reply Outi 01/08/2019 at 18:13

  Ihana läjä tyynyjä. Minulle tyynyt ovat aina tärkeitä ja niitä pitää olla ainakin kaksi tai kolme 🙂
  Kuulostaa hyvältä hotellilta!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 01/08/2019 at 19:04

   Toinen tyynyfani täällä myös – mitä useampi ja muhkeampi sitä parempi! 😀 Nämä GLO Airportin tyynyt ja peitteet, siinä missä moottoroidun vuoteenkin olisin kelpuuttanut kotiin saman tien, eikä sellaista kovin usein tapahdu. GLO Airport osoittautui mukavaksi paikaksi aloittaa loma ja sieltä oli todella helppo jatkaa matkaa eteenpäin sijainnin ja kätevän aamiaisen takia. Tosin siitä vuoteesta en olisi niin nopeasti halunnut poistua, niin mukava se oli! 😀

 • Reply Piyya 31/07/2019 at 22:38

  Tätä voisi ehdottomasti kokeilla kun seuraavan kerran on yövyttävä kokonainen yö kentällä. Seuraavalla matkalla taidan levätä autossa kunnes on aika mennä kentälle 😊 Oma tyyny ja peitto autossa auttaa kummasti, vielä ei ole niin kylmäkään.
  Toki tuossakin kiinnittää huomiota miten paljon enemmän yksin matkustava maksaa. Tuon koko seurueen huoneen hinta taas oli todella edullinen.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 31/07/2019 at 23:03

   GLO Airportista oli kyllä superhelppoa jatkaa matkaa aamulennolla, kun ei siirtymiin mennyt aikaa ja turvatarkastus oli hoidettu alta pois ennen aamiaista. Nelihenkiselle perheelle hintakaan ei ollut paha per nenä, ainakaan ajoissa varattuna.
   On kyllä todella kurjaa, että yksin matkustavalla kulut ovat ihan toista luokkaa! Tuli mieleen, että T2-terminaalissa O’Learysin vieressä sijaitsevan GoSleep loungen ’unimunat’ voisivat olla hyvä vaihtoehto silloin kun on yksin (tai kaksin) matkassa ja lepoaikaa vain muutama tunti ennen lentoa.

   • Reply Piyya 01/08/2019 at 14:22

    Unimunat ovat ihan pop ! Nukuin niissä viimeksi kesäkuun Riikan reissulla mennen tullen 🙂

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 01/08/2019 at 14:37

     Niistä on kuulunut yksistään vain positiivisia kokemuksia ja ihan hyviltä vaikuttivat, kun kävin niitä tällä heinäkuun reissulla katsomassa! Itsellä GoSleep on vielä kokematta käytännössä, mutta testiin menevät sopivan tilaisuuden tullen! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.