Raikas sitruunakiisseli

Pääsiäisen aterioita suunnitellessa selailin vanhaa reseptivihkoani ja löysin unohduksiin painuneen aivan ihanan sitruunakiisselin reseptin, jonka ajattelin jakaa nyt myös teidän iloksi. Tämä raikas herkku kuljettaa ajatukset Amalfin rannikon kuumiin kesäpäiviin ja keltaisista hedelmistä notkuviin sitruunalehtoihin.

Femminello-ryhmän sitruunat ovat Italian tärkein sitruunalajike, jonka hedelmät ovat  muodoltaan pitkulaisia ja niissä on päässä selvä uloke. Femminello Sfusato eli Sfusato Amalfitano on Amalfin rannikon oma paikallislajike, josta valmistetaan aromaattinen Limoncello-likööri. Tähän aikaan vuodesta Italiassa kukkii marras-maaliskuussa kypsyvä Invernali-lajike ja satoa korjataan vuorostaan Bianchetti-lajikkeen puista, joka on kukkinut viime vuoden kesä-heinäkuussa.

Italialaisia sitruunoita on onneksi hyvin saatavilla myös Suomessa ja näistä valmistettu pehmeän raikas sitruunakiisseli kruunaa aterian kuin aterian!

Raikas sitruunakiisseli (n. 4-6 henkilölle)

Ainekset
  • 1/2 l vettä
  • 1 1/2 dl hienosokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 hienoksi raastettu luomusitruunan kuori
  • 1 luomusitruunan mehu

Valmistus
  • Pese luomusitruuna lämpimällä vedellä ja pehmeällä harjalla. Luomua siksi, että luomusitruunat eivät sisällä haitallisia torjunta-aineita ja kemikaaleja, joten voit huoletta nauttia myös kuoren.
  • Raasta luomusitruunan kuoren keltainen osa hienoksi, vältä raastamasta kitkerää valkoista osaa.
  • Vispilöi kylmänä kattilaan vesi, sokeri, perunajauhot, kananmuna ja raastettu sitruunan kuori.
  • Keitä kattilassa kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita kiehahtamiseen saakka koko ajan!
  • Lisää sitruunan mehu jäähtyneeseen kiisseliin kevyesti sekoittaen.
  • Anna maun tasaantua hetki.
  • Jaa annoskuppeihin (4-6) ja nauti kylmänä kermavaahdon kera!

Buon appetito e buona Pasqua!

xo – Mia –

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Outi torstai, huhtikuu 18, 2019 at 20:24

    Kiitos ihanasta ohjeesta, tätä voisinkin tehdä nyt vapaapäivien kunniaksi.
    Ihanaa pääsiäistä sinulle <3

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog torstai, huhtikuu 18, 2019 at 20:33

      Tämä on ihanan raikas herkku aterian päätteeksi ja superhyvää kuumana kesäpäivänä. 😋

      Kauniin keväistä pääsiäisviikonloppua Sinullekin Outi! 💛🌷

    Leave a Reply