Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleistä

Kymmenen matkaunelmaa

13/03/2019

Matkaunelmat saavat puskemaan läpi harmaan arjen. Matkaunelmat siivittävät ajatukset loskasta haaveiden maisemiin. Matkaunelmat muuttuvat päämääriksi.

Ja mikä parasta: Parhaat matkaunelmat muuttuvat matkasuunnitelmiksi ja lopulta hetkiksi unelmien matkakohteessa.

Vaikka matkaunelmat ovatkin pinnalla harva se päivä, en ole kuitenkaan tullut kirjoittaneeksi haavelistaa, bucket list. Nyt tähän tarjoutui kuitenkin loistava tilaisuus, kun sain Maailman äärellä -blogin Heidiltä Kohteena maailma blogin Ramin aloittaman mainion haasteen, jossa kerrotaan omat kymmenen reissu-unelmaa kategorioista paikka, tapahtuma, kotimaan kohde, kaupunki, maa, saari, extreme, majoitusmuoto, luontokohde sekä ruoka & juoma.

Osa näistä matkaunelmista on kytenyt ajatuksissa jo vuosia ja osaa kategorioista sain hetken miettiäkin. Tässä siis kymmenen matkaunelmaa a’la Mia!

PAIKKA: Taj Mahal

Taj Mahal on paikka, joka on elänyt haaveissani lapsesta saakka ja tässä viehättää sen kauneus sekä tarina rakennuksen taustalla.

Taj Mahalin rakennutti Suurmogulien valtakunnan hallitsija Shah Jahan synnyksessä kuolleen lempivaimonsa Mumtaz Mahalin muistomerkiksi ja hautapaikaksi, jonne myös Shah Jahan myöhemmin haudattiin vaimonsa viereen. Taj Mahal on paitsi hautapaikka, myös shaahi Jahanin ikuisen rakkauden tunnustus edesmenneelle vaimolleen, ja sen vuoksi hän halusi tämän rakennettavan vain kauneimmista materiaaleista. Taj Mahal rakennettiin valkoisesta marmorista, jota koristavat runsaat kultaukset, kalligrafiat sekä kristalli-, safiiri, jade- ja japsisreliefit ja -upotukset, joiden tekemiseen osallistui noin 20 000 käsityöläistä. Mausoleumissa yhdistyvät persialainen, keskiaasialainen ja islamilainen arkkitehtuuri, joista vahvimmin on edustettuna persialainen safavidi-tyyli.

17 hehtaarin alalla sijaitsevaan muurin reunustamaan kokonaisuuteen kuuluu mausoleumin lisäksi tätä ympäröivä muotopuutarha sekä moskeija ja vierastalo. Mausoleum valmistui vuonna 1643 ja tätä ympäröivä kokonaisuus 10 vuotta myöhemmin v. 1653. Taj Mahalia pidetään indoislamilaisen arkkitehtuurin suurimpana saavutuksena ja se nimettiin kauneutensa vuoksi Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1983. Nimi Taj Mahal on urdun kieltä ja se tarkoittaa rakennusten kruunua. Taj Mahal sijaitsee Yamunajoen etelärannalla Agran kaupungissa Intiassa.

TAPAHTUMA: Palio di Siena

Olen matkannut ihanaa Italiaa ristiin rastiin vuodesta 1994 lähtien ja reissuviikkoja tässä kauniissa maassa on kertynyt kaksinumeroinen määrä. Tutuksi ovat tulleet postikorttimaisemat koko saappaanvarren pituudelta ja monet saaret siihen vielä päälle. Näinä reissuvuosina olemme pässeet mukaan myös moniin tapahtumiin, mutta silti yksi tapahtuma odottaa yhä kokemistaan: Sienan palio. Palio di Sienan haluaisin päästä kokemaan kaupunginosan tiimin mukana ja elää päivän tapahtumissa täysillä mukana alusta loppuun saakka.

Palio di Siena on vauhdikas laukkakilpailu, joka järjestetään Sienan keskustassa Piazza del Campo aukiolla kaksi kertaa vuodessa, heinäkuun 2. ja elokuun 16. päivä. Paikallisesti kilpailu tunnetaan nimellä Il Palio ja laukkakisassa kilpailevat Sienan 17 kaupunginosan, contrada, edustajat pukeutuneena keskiaikaisiin asuihin. Kaupungiosien asukkaat ovat mukana tapahtumassa henkeen ja vereen ja kullakin kaupunginosalla on omat historialliset tunnuksensa sekä tunnusvärinsä. Kisassa ei ole kyse pelkästä laukasta vaan Il Palio on täysimittainen tapahtuma kulkueineen ja iltajuhlineen, johon valmistaudutaan suurella palolla koko vuosi. Il Palio on tärkeä osa jokaisen sienalaisen identitettiä ja se on elämys, joka täytyy kokea paikan päällä.

KOTIMAAN KOHDE: Punkaharjun kansallismaisemat

Omat kotimaan mansikkapaikat löytyvät kotiseudun merellisten rantakallioiden lisäksi Kolilta ja Ahvenanmaalta, joissa kumpaisessakin on tullut käytyä useamman kerran, joten siksi en voinut näitä valita tähän ykkösiksi. Muutenkin olen käynyt niissä kotimaan kohteissa, joissa olen halunnut käydä, joten tämä osoittautui yllättävän vaikeaksi kategoriaksi. Mietin pitkään, mikä kotimaan kohde olisi sellainen, jossa en ole käynyt tai edellisestä kerrasta olisi pitkä aikaa ja siitähän se ajatus sitten lähti: Punkaharjun kansallismaisemat!

Tätä tuskin tarvitsee paljon selitellä, sillä Punkaharjun kuvankauniit metsäiset harjut ja järvimaisemat lienevät jokaiselle suomalaiselle tutut, vähintään kuvista. Kansainvälisestikin tunnetun Punkaharjun luonto on houkutellut matkaajia jo yli kahden vuosisadan ajan ja tämän kauneus teki vaikutuksen myös kotiseutuni poikiin Johan Ludvig Runebergiin ja Zachris Topeliukseen. J.L. Runeberg kuvasi Punkaharjun kauniin kesäidyllin Vänrikki Stoolin tarinoiden ensimmäiseen runoon, Maamme, ja Zachris Topelius nimesi Punkaharjun Suomen kauneimmaksi huvipuistoksi.

”Varmaa vain on, että olkoonpa ilta tahi aamu, kesäyö tai auringonpaiste, maassamme ei ole kauniimpaa huvipuistoa. Ja tämä sanoo Punkaharjusta paljon. Se tietää rikkaana olemista kaikkein rikkaitten joukossa. ” – Zachris Topelius (visitpunkaharju.fi)

Punkaharjulle lähtisin viettämään kiireetöntä perhelomaa kauniista luonnosta nauttien ja majoittuisimme historialliseen Punkaharjun Valtionhotelliin, nykyiseen Hotelli Punkaharjuun, joka kiinnostaa paitsi majoituskokemuksena myös kulttuurihistoriallisten rakennusten takia.

KAUPUNKI: Singapore

Viimeisen parin vuoden aikana olen huomannut katselevani yhä useammin ja useammin Singaporen lentotarjouksia eikä tähän ole oikeastaan mitään järkevää syytä. Kiinnostus kaupunkia kohtaan on noussut enemmänkin fiilispohjalta Singaporesta näkemieni upeiden kuvien sekä lukemieni blogikirjoitusten myötä. Ihan tuore tämä kiinnostus Singaporea kohtaan ei kuitenkaan ole, sillä 1980-luvulla minulla oli singaporelainen kirjekaveri ja jo siihen aikaan tuli luettua tästä kaupunkivaltiosta.

Singaporessa kiehtoo sen futuristinen alati muuttuva kaupunkikuva sekä kulttuurien sekoitus. Kaupunki tarjoaa monipuolista ruokakultturia sekä lukuisia elämyksiä ja jo pelkästään kävely eri kaupunginosissa vie matkalle moneen kulttuuriin. Erityisesti Chinatown sekä arabialaiset korttelit ovat näkemisen arvoiset kuten myös upea puutarha, Gardens by the Bay. Singaporessa ei voi jättää väliin myöskään Singapore sling juomaa legendaarisessa Raffles hotellissa kuten ei myöskään mielettömän upeaa kaupunkinäkymää Marina Bay Sands hotellin kattoterassin uima-altaalta.

Singaporen kaupunkikuva on hyvin siisti ja talouslehti Forbes on nimennyt tämän maailman turvallisimmaksi matkakohteeksi. Ensikosketuksen Singaporeen saa hyvin jo stop over pysähdyksellä.

MAA: Japani

Japani on ollut pitkään haaveiden matkakohteeni ja tämän maan haluaisin kokea joko kirsikkapuiden kukinnan, hanamin, tai syksyn ruskan aikaan. Japaniin haluaisin matkustaa, koska se on kiehtova yhdistelmä historiaa ja nykyaikaa, kaunista luontoa, upeita puurtarhoja, arkkitehtuuria sekä ainutlaatuista kulttuuria. Japaniin matkustaisin useammaksi viikoksi, jotta ehtisin kiertää tätä upeata maata ajan kanssa. Japanissa kun ollaan, olisi huippuluokan junat ja Japan Rail Pass ykkösvaihtoehto siirtymiin. Matkan aikana haluaisin majoittua niin ultramoderniin hotelliin kuin perinteiseen japanilaiseen majataloon, ryōkaniin.

Japanin kaupungeista kiinnostaa Tokion lisäksi erityisesti Kioto, jota kutsutaan yhdeksi Japanin kauneimmista kaupungeista, ja toisin kuin Tokiossa, siellä ei ole lainkaan pilvenpiirtäjiä. Vuonna 794 perustettu Kioto tarjoaa peräti 17 UNESCOn maailmanperintökohdetta ja se on tunnettu erityisesti temppeleistään, puutarhoistaan sekä geishakulttuurista. Kioto toimi myös Japanin pääkaupunkina yli tuhannen vuoden ajan. Kioton visiittiin yhdistäisi mukavasti myös Naran kaupungin seitsemän temppeliä sekä Yoshino-vuoren Naran prefektuurissa, joka sekin on Unescon maailmanperintökohde. Yoshino-vuori on tunnettu upeasta väriloistostaan keväisin ja syksyisin.

Luontokohteista haluaisin kokea myös kuumat lähteet, onsenit, jotka ovat erottamaton osa japanilaista kulttuuria ja hyvällä onnella pääsisin näkemään myös kylpeviä japaninmakakeja. Japani on tunnettu myös kuvauksellisista vesiputouksistaan, joista kauneimmiksi kutsutaan Shiraito vesiputouksia Fuji-vuoren lähistöllä. Japanin suurin vesiputous, Nachi, löytyy vuorostaan Osakan eteläpuolelta ja tämän vuorelta laskevan vesiputouksen edustalla oleva buddhalainen temppeli Seiganto-ji tekee näystä postikorttimaisen upean.

SAARI: Malediivit

Malediivit on ollut haaveiden matkakohteeni jo vuosia ja matkaunelmissani Malediivit on täydellinen paratiisi turkooseine laguuneineen, palmuineen ja valkoisena hohtavine korallirantoineen. Unelmien matkalla majoittuisin rauhalliselle atollille upeampaakin upeampaan overwater bungaloviin eikä Malediivien matkalla olisi kiirettä mihinkään. Letkeät päivät kuluisivat rauskuja bongaten sekä auringosta, merestä, hyvästä ruuasta ja seurasta nauttien.

Intian eteläpuolella sijaitsevat Malediivit on maailman matalin valtio, jossa on 1 190 saarta ja atollia, joista 200 on asuttua. Lisäksi 80 saarella on matkailijoiden majoituspalveluita. Malediivien korkein kohta on vain 2,4 metriä merenpinnan yläpuolella ja valtaosa (80 %) maasta on alle metrin korkeudella.

EXTREME: Kuumailmapallolento Cappadocian yllä

Kuumailmapallolento Kappadokian yllä on matkaunelma, joka tuntuu samaan aikaan sekä pelottavalta että kiehtovalta. Korkeanpaikankammoisena tämä elämys olisi todella extremeä, mutta näkemäni kuvat Kappadokian taivaalla leijuvista kuumailmapalloista auringon noustessa ovat niin maagisen kauniita, että tämän elämyksen haluaisin silti kokea. Kokemuksen kruunaisi vielä majoitus luksusluokan luolahotellissa, kuten esimerkiksi historiallissa Seraphim Cavessa.

MAJOITUSMUOTO: Overwater bungalow

Turkoosin veden yllä kohoava overwater bungalow on luksusta parhaimmillaan, joka tekisi paratiisisaaren lomasta täydellisen. Matkaunelmieni bungalovista avautuisivat esteettömät näkymät turkoosille merelle ja tätä maalauksellista maisemaa voisi katsella myös laadukkaassa vuoteessa lekotellen. Vedenalaista elämää katseltaisiin terassin tai olohuoneen lasilattian läpi. Lisäksi matkaunelmieni overwater bungalowista pääsisi uintipyrähdykselle omalta terassilta. Suurella terassilla olisi myös poreamme, jossa katsella auringonlaskua ihan parhaassa seurassa.

LUONTOKOHDE: Sri Lanka

Sri Lankan kasvistoltaan ja eläimistöltään hyvin monimuotoinen luonto ja saaren lukuisat aasiannorsut tekevät tästä matkahaaveideni luontokohteen.

Sri Lankassa on viisitoista kansallispuistoa, joista suurin ja tunnetuin on Yalan kansallispuisto, jossa elää maan suurimpia nisäkäslajeja, kuten leopardit, huulikarhut, villisiat, aksishirvet sekä aasiannorsut. Saarella on lisäksi yli sata lailla rauhoitettua luonnonsuojelualuetta, joista vanhin  Mihintalen luonnonsuojelualue perustettiin noin 2 400 vuotta sitten ja on siten maailman vanhin laatuaan. Villien aasiannorsujen parhaaksi bongauspaikaksi Adalmina’s adventures blogi vinkkaa  saaren keskiosassa sijaitsevan Minneriyan kansallispuiston, jonka ruohikkotasanteilta norsut näkee paremmin kuin puustoisessa Yalassa.

Sri Lankassa elää 92 nisäkäslajia, joista monet ovat uhanalaisia, ja saarella on tavattu yli 240 perhoslajia, joista suurin osa on näyttävän värikkäitä. Sri Lanka on myös yli 400 lintulajin pesimäpaikka, jonka lisäksi reilut 2oo lajia levähtää saarella muuttomatkallaan. Runsaan eläimistön lisäksi saarella on runsaasti kukkakasvilajeja, joista jopa kolmasosa on kotoperäisiä, joita tavataan ainoastaan Sri Lankassa. Saari on siis melkoinen aarreaitta luonnonystävälle!

RUOKA & JUOMA: Alban valkotryffelit ja Barolo punaviini

Lokakuussa Lounais-Italiassa Piemonten maakunnassa sijaitsevassa Alban kaupungissa tuoksuu valkoinen kulta, valkotryffelit, josta loihdittuja herkkuja haluaisin päästä maistelemaan Alban tryffelifestivaaleille.

Hienoaromista Alban valkotryffeliä luonnehditaan maailman parhaaksi ja tämä on harvinaisempaa kuin tutumpi musta tryffeli. Harvinaisuus näkyy myös hinnassa ja Alban valkotryffelin kilohinta vaihtelee 3000 – 5000 euron välillä. Alban tryffelifestivaaleilla tätä herkkua on toki myynnissä, jos vain kukkaro kestää ja luottamusta omiin kokkaustaitoihin riittää. Lisäksi tarjolla on mahdollisuus päästä maistelemaan huippukokkien loihtimia annoksia, joissa maistuu valkotryffelin hieno aromi.

Herkuttelupäivän kruunaisi vielä Piemonten alueen barolo-punaviinin maistelu ja viinitilavierailu, sillä tätä muutoin tuttua viiniä en ole sen kotiseudun tilalla päässyt vielä testaamaan. Nebbiolo-rypälestä valmistettavaa Baroloa tituleerataan viinien kuninkaaksi ja tätä valmistetaan vain ja ainoastaan Barolossa tarkoin määritellyllä 20,54 neliökilometrin alueella. Parhaimmillaan barolo on pitkään, jopa kymmenen vuotta kypsytettynä, mutta hyväähän kannattaa aina odottaa – niin viineissä, elämän suurissa päätöksissä kuin matkaunelmissa!

Tämän haasteen ovat saaneet jo useimmat matkabloggaajat, mutta haastan silti vielä omalta osaltani mukaan blogit (5+1), jotka ovat olleet mukana luomassa näitä(kin) matka-unelmia:

Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.”

 

Entä minkälainen on Sinun matkaunelmiesi kärkikymmenikkö? xo – Mia –

 

Matkaunelmat kuvitti Pixabay

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 16/03/2019 at 19:30

  Tätä postausta oli kiva lukea, olet valinnut kivoja kohteita ja faktatiedot olivat mielenkiintoinen lisä. Olen ollut Japanissa Narassa vaihdossa ja puolisoni kanssa kävimme myöhemmin yhdessä Japanissa. Tuolloin kirsikankukka-aika oli juuri loppumassa, vaikkakin Heia-vuorella oli vielä upeaa kukkaloistoa. Matka-ajankohdan suunnittelua hankaloittaa lyhyehkö ja vaihteleva kukinta-aika ja sen vuoksi syksyn ruska voisi ehkä olla varmempi valinta. Kioton temppeleitä oli hauska kiertää pyöreillen, temppeleitä kun on paljon ja järkevän etäisyyden päässä toisistaan. Kioton linna on myös tutustumisen arvoinen kohde. Kyseinen linna on tehty puusta, kuten monet muutkin Japanissa tehdyt linnat. Meitä viehätti erityisesti temppeleiden puutarhat, sisätilat olivat useimmiten kolkot ja samankaltaisia. Mikäli suunnittelet matkaa kirsikankukka-aikaan, niin mielestämme kannattaa välttää Golden Week -ajanjaksoa. Tuolloin ainakin Nara oli täynnä japanilaisia matkalaisia ruuhkaksi asti. Mikäli onsenit kiinnostaa, niin oletko tututstunut Kinosakiin? Etenkin pariskuntia näkee kaupungissa kiertämässä onseneita, majapaikasta annetaan kylpylävierailuja varten perinteiset japanilaiset tamineet ja puinen kori. Kannattaa muistaa, että tatuoinnit eivät ole hyväksyttyjä onseneissa ja usein miehet ja naiset ovat eri osastoilla eivätkä näe toisiaan.

  Intia ja Sri Lanka ovat meidän suunnitelmissamme ensi vuoden keväälle! Tarkoitus on tehdä hieman pidempi, noin 5vk matka eteläiseen Aasiaan. Taj Mahal ei tällä kertaa taida mahtua reissusuunnitelmiimme, vaikka kaunis rakennus onkin ja koskettava tarina sen takana. Aiomme kiertää kiertää matkallamme pääasiassa kansallispuistoja ja Sri Lankan Yala onkin osa suunnitelmaa. Vietämme siellä pari päivää, toivottavasti näemme leopardin.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 16/03/2019 at 19:57

   ISO kiitos kommentistasi ja todella hyvistä vinkeistä! Tämäpä sattui kivasti, että olet ollut Narassa vaihdossa ja muutoinkin Japani on hyvin tuttu, tällainen kokemuspohjainen tieto kohteesta kun on sitä parasta mahdollista. Kioto kiinnostaa nykyään enenevässä määrin ja temppeleiden kiertely sekä linna ja puutarhat ovat juuri sellaista, jota haluaisin nähdä. Onseneista en ollut vielä tarkemmin suosituksia lukenut, joten vinkki Kinosakista tuli kuin tilauksesta, kiitos! Tatuoinneista olin aiemmin kuullut, onneksi nämä eivät meillä tuo rajoituksia mahdolliseen onsen-visiittiin. Matkan ajankohtaa katsellessa olen miettinyt juuri tuota kirsikkapuiden kukinnan vaikeaa ennustettavuutta ja sen myötä syksy on tullut toiseksi vahvaksi vaihtoehdoksi, varsinkin kun ruskaisesta luonnosta näkemäni kuvat ovat olleet todella kauniita nekin.

   Kiva kuulla myös, että Teillä on tulossa pitkä reissu Intiaan ja Sri Lankaan, jotka ovat niin oma maailmansa ja täynnä mielenkiintoista nähtävää. Toivottavasti matkan elämykset päätyvät myös blogiinne, olisi todella kiva lukea reissusta! Kiitos vielä todella kivasta kommentista ja ihanaa tulevaa matkaa!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 16/03/2019 at 08:20

  Punkaharjulla kävimme pyöräilemässä pari vuotta sitten muksujen kanssa ja maisemat olivat kieltämättä kohdillaan! Kävin samalla Saimi Hoyerin ja Hotelli Punkaharjun muoti brunssilla, joka sekin oli kiva kokemus.

  Me voitaisiin näköjään lähteä Palioon yhtä matkaa 😉 Muutenkin hyvin samanlaisista kohteista unelmoimme.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 16/03/2019 at 19:26

   No muistelinkin, että joku matkabloggaajista oli joitakin aikoja sitten spessummalla visiitillä Hotelli Punkarjussa, mutta en saanut mieleen kuka. Pitääpä käydä lukemassa blogistasi juttua tästä, kiitokset vinkistä! Ja Palio-reissu porukalla ei olisi muuten yhtään hassumpi juttu, tulisi tapahtumaan oikein kunnolla myös Suomi-twistiä! 😀

   Kiitokset vielä tosi kivasta haasteideasta, tätä oli hauska tehdä!

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 15/03/2019 at 12:30

  Tämä muiden matkabloggaajien reissu-unelmien lukeminen on ollut nyt parin viikon ajan ihan minun lempparipuuhaa. Palkitsen aina itseni lukemalla yhden unelmajutun, kun olen saanut jonkin hankalan työasian valmiiksi. Ja sinun juttusi olikin aivan ihana palkinto aamupäivän kiireiden jälkeen. Ihana että otit haasteen vastaan!
  Ihania haaveita, osa sellaisia, joita olenkin jo päässyt toteuttamaan, ja osa sellaisia, jotka olisin voinut itsekin nostaa listalleni, niin kuin esimerkiksi tämä kuumailmapallolento Cappadocian yllä. Olen siitä haaveillut jo pitkään, mutta käytyäni Afrikan savannilla vielä suuremmaksi haaveeksi ja ehkäpä vieläkin pelottavammaksi haaveeksi tuli kuumailmapalloilu savannien yllä. (Jäin vain miettimään, entä jos pallo laskeutuu sitten vaarallisesti jonnekin leijonien sekaan… hui kamalaa).
  Mietin juuri harmitellen yksi päivä, ettei kukaan ole nostanut Suomi-kohteeksi upeaa Saimaata. Mutta sinä nostit. Sillä Punkaharjuhan on keskeisiä vierailukohteita täällä Saimaalla. Saimaan seutu on ihan mielettömän upeaa, joten toteuta ihmeessä Punkaharju-haaveesi!
  Hauska oli myös lukea, että sinullakin on ollut singaporelainen kirjekaveri. Niin minullakin! Kirjoittelimme ala-asteajoista aina yliopistoon saakka, ja kun puolisentoista vuotta sitten lähdin käymään Singaporessa, yritin etsiä ystäväni käsiini. Lopulta löysinkin, mutta harmillisesti viestini tavoitti ystäväni vasta matkan jälkeen, mutta olemme nyt vaihtaneet taas kuulumisia. Ehkäpä seuraavalla kerralla, kun Singaporeen selviän, käyn tervehtimässä kirjeystävääni Vikhnaa.
  Sri Lanka on muuten aivan mieletön! Jotta haaveesi ei pääsisi haalistumaan, linkitän tähän oman Sri Lanka -juttuni. Tämä saari todella ihastutti!
  https://maailmanaarella.com/2019/01/11/sri-lanka-loistava-saari/

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 15/03/2019 at 17:46

   Kiitos Heidi ihanasta kommentista ja haasteesta! Tämä oli todella kiva tehdä ja huomasin vaivihkaa miettiväni jo reittisuunnitelmiakin – ihan siltä varalta, jos ja kun jo(t)kin näistä lähtevät toteutumaan. 🙂

   Kuumailmapallolento Afrikan savannilla kuulostaa ihan mielettömän hienolta haaveelta, samalla myös jännältä! Safari on myös yksi matkahaaveistani, osuutensa siihen myös näillä Sinun viimeaikaisilla upeilla kuvilla ja reissukuulumisilla Afrikasta! Tähän haasteeseen tulin kuitenkin valinneeksi luontokohteeksi Sri Lankan, joka on kiehtonut lapsesta saakka ja tästä hienosta saaresta on tullut katsottua kaikki mahdolliset luontodokkarit. Kiitos myös linkistä Sri Lanka -kirjoitukseesi, sen käyn ehdottomasti lukemassa!

   Punkaharju täytyy kyllä käydä myös kokemassa lasten kanssa, sillä ne kuvankauniit maisemat pitäisi jokaisen suomalaisen käydä näkemässä omin silmin. Täältä toiselta puolen maata kun lähtee matkaan, niin siitä tuleekin ihan täysi reissu! 🙂 Hauska myös kuulla, että Sinullakin on ollut kirjekaveri Singaporesta ja että piditte niin pitkään yhteyttä! Toivottavasti tapaatte seuraavalla Singaporen pysähdyksellä!

   Ihanaa keväistä viikonloppua Sinulle, kivä että mennään jo hyvää vauhtia kesää kohti!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.