Hotellit & Huoneistot Perhematkat Suomi

Joulupukin lomakylä Rovaniemi – Classic mökki

24/03/2019

Joulupukin pajakylässä  on mukavaa tekemistä kaiken ikäisille ja siellä vierähtää kevyesti päivä jos toinenkin. Joulupukin pajakylä on kaunis erityisesti iltavalaistuksessaan ja siksi suosittelen lämpimästi majoittumista alueelle. Me varasimme talvilomareissun majoituksen sen verran myöhään, että saatavilla oli enää perustasoisia Classic-mökkejä, mutta se palveli mainiosti tarkoitustaan vierailumme ajan. Myös perheen pieni koira oli tervetullut majoittumaan, pisteet siitä!

Santa Claus Holiday Villagen eli kotoisemmin Joulupukin lomakylän kaikki huoneistot on rakennettu 2010-luvulla ja ne sijaitsevat aivan Joulupukin pajakylän palvelujen vieressä. Majoitusta on tarjolla sekä perustasoisissa Classic-mökeissä että paremmin varustelluissa Superior A ja B mökeissä. Näiden lisäksi varattavissa on kauniisti sisustettuja ja laadukkaasti kalustettuja Suite-huoneistoja, jotka sijaitsevat hieman sivummalla metsän ympäröimänä, mutta silti aivan palvelujen lähellä.

Etäisyydet alueella ovat lyhyehköt, joten liikkuminen pienten lastenkin kanssa sujuu vaivattomasti ja esim. aamiaisravintolaan kävelee mökeistä muutamassa minuutissa ja suite-huoneistoistakin viidessä minuutissa. Keskeisestä sijainnista huolimatta mökkialue on kuitenkin kaikin puolin rauhallinen ja asiakaskunta kansainvälistä, eikä havaittavissa ollut perinteisten suomalaisten mökkikylien meninkiä, joka on erityisesti lasten kanssa majoittuessa tärkeää.

Perustason Classic-mökin 37 m2 paritalohuoneisto sopii hyvin kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle lyhyemmän vierailun ajaksi. Huoneistossa on yksi yhtenäinen tila, jossa on ruokapöytä neljälle, parivuode (tai kaksi erillistä vuodetta), vuodesohva 1-2 lapselle, pieni vaatekaappi sekä minikeittiö. Minikeittiön varustukseen kuuluu mm. jääkaappi, keittolevyt, mikroaaltouuni, veden- ja kahvinkeittimet sekä jonkin verran käyttöastioita. Lisäksi käytettävissä on maksuton wifi sekä taulutelevisio, jossa on tuttujen kotimaisten lisäksi runsaasti kansainvälisiä kanavia. Astiat tiskataan Classic-huoneistossa käsin ja keittiössä on tähän tarvittavat välineet, joten niitä ei tarvitse välttämättä mukaan ottaa. Superior-huoneistot ja suitet on varustettu astianpesukoneella.

Lisäksi huoneistossa on tilava pesuhuone/wc-tila/sauna (sähkökiuas) sekä kalustettu ulkoterassi. Pesuhuoneessa on käytettävissä hiustenkuivaaja sekä nestesaippuaa. Koko huoneiston lattiat ovat laattapinnoitetut ja mökissämme lattia/seinäpinnat sekä kalusteet olivat siistissä kunnossa. Myös lämmitys oli kohdillaan eikä mökissä tarvinnut palella helmikuun paukkupakkastenkaan aikaan. Pidempään vierailuun suosittelen kuitenkin perheille tilavampaa superior- tai suite-huoneistoa, sillä vuodesohvan ollessa avattuna tilaa ei ole ylettömästi. Lyhyellä vierailulla tämä ei ollut kuitenkaan mikään ongelma.

Paritalorakennuksessa on kaksi huoneistoa, joten jos olette matkassa suuremmalla porukalla, mahtuu saman katon alle parhaimmillaan 4 aikuista ja 4 lasta.  Oman auton voi pysäköidä huoneiston viereen ja kullakin huoneistolla on käytettävissä pistoke lisä-/moottorilämmittimelle. Jos saavutte lentäen, on käytettävissä maksuton lentokenttäkuljetus, joka varataan viimeistään paria päivää ennen saapumista.

Mökkimajoituksen hintaan kuuluu loppusiivous, liinavaatteet, pyyhkeet sekä aamiainen. Mökeissä majoittuvien buffetaamiainen tarjoillaan Christmas House Restaurant & Coffee Barissa eli Joulutalon kahvila-ravintolassa ja sviitti-asukkaiden aamiainen Three Elves ravintolassa. Joulutalon kahvila-ravintolan aamupala pitää sisällään tavanomaisia buffet-tarjottavia. Näitä olisi mielestäni hyvä kehittää laadukkaampaan suuntaan sekä tuoda tarjolle enemmän paikallisia makuja.

Sen sijaan Joulutalon kahvila-ravintolassa syömämme savulohipasta ja pizza olivat hyviä ja lapsilta iso peukku talon lihapullille. Pidimme todella paljon myös Three Elves ravintolan lappilaisten makujen a’la carte annoksista, joita löytyy toinen toistaan herkullisempia vaihtoehtoja.  Three Elves ravintolassa suosittelemme mm. talon poroburgeria, poropastaa ja paahdettua siikaa. Molemmissa ravintoloissa annokset olivat kauniisti tarjolle asetellut ja ravintolamiljöö mukavan viihtyisä.

Joulupukin lomakylä osoittautui mukavaksi paikaksi majoittua hienosti toteutetun Joulupukin pajakylän vieressä. Classic-mökkimme oli siisti ja sijainti rauhallinen, mutta silti keskeinen. Joulupukin pajakylästä löytyy niin jouluntaika kuin lomailuun tarvittavat palvelutkin ja alue on erityisen kaunis iltavalalaistuksessaan. Rovaniemen keskustaan on matkaa 8 kilometriä, mutta tämä ei ole mikään ongelma vaikket olisikaan liikkeellä omalla autolla, sillä taksin lisäksi matkan voi taittaa myös Santa’s Express bussilla tai paikallisliikenteen bussilinjalla numero 8. Lentoasemalle on matkaa vain nelisen kilometriä ja Joulupukin lomakylä tarjoaa lentokenttäkuljetuksen.  Joulupukin lomakylä sopii hyvin niin pariskunnille kuin lapsiperheille ja täältä on hyvä astua jouluntaikaan!

Erityiskiitokset haluamme antaa Joulupukin lomakylän vastaanoton sekä Three Elves ja Joulutalon ravintoloiden henkilökunnalle erinomaisesta asiakaspalvelusta – oli ilo olla vieraananne!

 

Classic-mökkihuoneiston hinta helmikuussa 2019 talvilomaviikolla 249 € / vuorokausi kahdelta aikuiselta ja kahdelta lapselta sisältäen buffet-aamiaisen, liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivouksen. Lemmikkilisä 15 €.

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.