Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleistä

Ystävänpäivän ystäväkirja-haaste

14/02/2019

Olen kuluneen vuoden aikana käynyt läpi lapsuudenkodista tuomiani tavaroita, jotka ovat vieneet tunteikkaalle aikamatkalle varhaislapsuudesta aikuisuuteen. Aarrelaatikoista on löytynyt kirjeitä ja postikortteja Ystäviltä, jotka ovat herättäneet eloon monta unohtunutta tarinaa kuten myös kouluaikojen Ystäväkirjat, joissa paljastettiin omat suosikit, inhokit ja salaiset haaveet. Voi vietävä mitä tarinoita ja muistoja näihin vuosiin mahtuukaan!

Onnea on Ystävät elämän matkan varrella! <3

Ystäväkirjojen löytymisen myötä heräsi myös ajatus kirjoittaa blogiin vaihteeksi muutakin kuin matkajuttuja ja päätin siksi tarttua pitkään blogeissa kiertäneiden Ystäväkirja -haasteiden mukaelmaan, joka sopi mielestäni Ystävänpäivään kuin nenä päähän. Tähän haasteeseen saat vapaasti tarttua ja myös kirjoittaa omat vastauksesi blogikommentteihin, jos siltä tuntuu!

1. Kuvaile itseäsi viidellä sanalla

Tiedonjanoinen uusia kokemuksia rakastava tulisielu.

2. Viisi asiaa, joita ilman et voi elää (perheenjäseniä ja elämän välttämättömyyksiä ei saa mainita)

Kahvi, lukeminen, musiikki, meri ja matkustaminen.

3. Onko perheessäsi lemmikkejä?

On, peräti kolme karvakamua: pian 10 kuukautta täyttävä Yorkshirenterrieri, joka kulkee mukanani liki kaikkialle ja lisäksi kaksi  jättimäistä ranskanluppakorvakania, jotka asustavat omassa ulkorakennuksessaan.

4. Onko Sinulla tatuointeja tai lävistyksiä?

Tatuointeja ei ainuttakaan ja korvissa nuoruusvuosien tuloksena 9 reikää, joista korvan yläosan rustossa oleva laskettaneen lävistykseksi. Ihan itse tein, hyi olkoon. Näistä yhdeksästä on nykyään kuitenkin käytössä enää vain kaksi ja joskus hyvin harvoin tuo lävistys.

5. Viisi asiaa mitä et voi sietää

Epärehellisyys, omahyväisyys, pahansuopuus, tekopyhyys ja selkärangattomuus saavat näkemään punaista!

6. Keräätkö mieluummin materiaa vai muistoja?

Muistoja, ehdottomasti! Läheisten ja Ystävien kanssa koetut (matka)muistot kulkevat mukana läpi elämän, mutta materia unohtuu lopulta jonnekin komeron perälle. Tavaraa ostan harvemmin ja sellaista, joka kestää aikaa ja josta todella tykkään. En halua jokaista uutta hilavitkutinta ja viimeisimmän trendivärin kippoa & kappoa, vaan sijoitan mieluummin rahat matkoihin.

7. Aamu vai ilta?

Ilta, ehdottomasti! Aamu kun ei ole tämän ihmisen parasta aikaa.

8. Jos sinun pitäisi syödä vain yhtä herkkua koko loppuelämäsi, mitä se olisi?

Suklaa…mansikat.. Onko pakko valita? No jos, niin ensimmäinen, tummana kiitos! Ja sitä paitsi, onhan suklaa universaali lääke vaivaan kuin vaivaan…. eikös sen pitäisi sitten olla myös Kela-korvattava? Ja hei, eikös mansikat ja suklaa voida yhdistää myös yhdeksi herkuksi? 😉

9. Paras vuodenaika?

Kaikissa vuodenajoissa on puolensa, mutta kyllä kesän lämpö, vehreys, valoisuus ja letkeät rantapäivät ovat ne jota eniten odotan.

10. Kuinka monessa paikassa/ kodissa olet asunut?

Paikkakuntia 3 ja osoitteita 11, joista kolme on opiskeluaikaisia ja yksi rakennusaikainen tilapäisasunto, jossa asuimme 10 kuukautta myytyämme vanhan talon pois ja rakensimme uutta. Nykyisessä kodissa onkin vierähtänyt keväällä jo 9 vuotta – huh, miten aika menee!

11. Salaiset paheesi?

Kröhöm… se suklaa varmaan… mutta eikös se ollut vähän niin kuin lääkinnällinen tuote?

12. Suosikkihedelmä

Voi niitä on monta: papaija, mango, verkkomeloni, aprikoosi, persikka… ei kai tarvitse valita vaan yhtä?

13. Kahvi vai tee?

Molemmat: aamulla padallinen kahvia ja illalla kupposellinen teetä.

14. Lempielokuvasi

Useampaan kertaan on tullut katsottua elokuvat Walk the Line, Million dollar Baby, Kuolleiden runoilijoiden seura, Slummien miljonääri ja Kaunis mieli, joiden vahvat tarinat ja kerronta ovat vieneet mennessään. Myös Kummisetä trilogia on tullut katsottua useampaan kertaan, mutta muuten en räiskintäelokuvista välitä. Lauantai-illan parasta viihdettä ovat romanttisella hömpällä maustetut komediat ja todelliset hyväntuulen elokuvat kuten Pieni Suklaapuoti ja Amelie. Ja tietenkin kaikki leffat, joissa on George Clooney, jolla on sitä oikeanlaista pilkettä silmässä! 😀 Italialaisista elokuvista olen löytänyt myös monia helmiä, kuten komedia Mille Bolle Blu.

15. Haaveita, joiden toivot toteutuvan lähitulevaisuudessa?

Jaa-a… isoimmat (realistiset) haaveet taitavat liittyä matkoihin. Näitä haaveiden matkakohteita on niin monia, mutta Malediivit on se pitkäaikaisin haave, josta kuvien näkeminen saa sydämen pamppailemaan ja matkakuumeen nousuun! Valkeat rannat, turkoosi vesi, upea over water bungalov ja ihan paras matkaseura…. Siinä vasta olisi ystävänpäivälahja ylitse muiden! Ehkä joskus vielä….

 

Ihanaa Ystävänpäivää kaikille blogin lukijoille!

-xo Mia-

kuvat: Pixabay

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Outi 14/02/2019 at 19:08

    Olipa kiva haaste!
    Ihanaa ystävänpäivää sinulle <3

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.