Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Suomi

Hotel Fabian Lux-huone & Krog Roba

24/02/2019
Facebookpinterestinstagram

Pieni irtiotto arjesta tekee ihmeitä eikä aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, varsinkaan kun aikaa on käytettävissä vain viikonlopun verran. Meille onkin tullut tavaksi tehdä näitä pieniä irtiottoja pidempien matkojen välissä ja joulukuussa kävimme Helsingissä juhlimassa synttäreitäni ja fiilistelemässä joulutoreilla.

Tällä reissulla majoituimme Hotel Fabianiin, joka on vuosina 2015, 2016 ja 2018 valittu Suomen parhaaksi hotelliksi Tripadvisor Traveller’s choice äänestyksessä. Hotel Fabian on myös osa Kämp Collection Hotels ryhmittymää, jonka hotellit on tunnettu hyvästä tasostaan. Helmikuussa 2018 kävimme testaamassa toisen Kämp Colletion hotellin, Hotel Havenin, johon tykästyin todella ja se asetti odotukset melko korkealle myös Hotel Fabianin suhteen.

Hotel Fabian sijaitsee rauhallisella, mutta silti keskeisellä paikalla Helsingin Kaartinkaupungissa. Hotellista on muutaman minuutin kävelymatka Esplanadille sekä Kauppatorille ja Tähtitorninvuoren puisto sijaitsee aivan kivenheiton päässä. Rautatieasemalle kävelee 10 – 15 minuutissa ja Silja Linen Etelärannan terminaaliinkin on matkaa vain 500 metriä. Lähin raitiovaunupysäkki (linja 2) on sekin muutaman minuutin kävelymatkan päässä Etelärannassa. Sijainti on siis erinomainen niin kaupungilla kiertelyä, ulkoilua kuin jatkoyhteyksiä ajatellen.

Hotel Fabian on 58 huoneen boutique-hotelli, joka tarjoaa kolme huoneluokkaa: Comfort, Style ja Lux. Comfort-huoneet ovat kooltaan 22 – 29 neliometriä ja nämä majoittavat mukavasti kaksi henkilöä. Paremmin varustellut 22 – 37 neliöiset Style-huoneet sijaitsevat ylemmissä kerroksissa ja ne majoittavat max. 3 aikuista tai 2 aikuista ja 2 lasta. Minikeittiöllä varustettujen Lux-huoneiden koot vaihtelevat 25 – 45 neliömetrin välillä ja näissä viihtyy pidempäänkin joko 3 aikuista tai 2 aikuista ja 2 lasta.

Hotellin omilla sivuilla kerrotaan, että ”Hotel Fabian on suunnattu omatoimiseen matkailuun tottuneelle nykypäivän matkailijalle” ja mielestäni tämä kuvaa hotellia hyvin. Kodikas Hotel Fabian on helposti lähestyttävä ja se tarjoaa sen, mitä omatoiminen matkaaja viihtyäkseen tarvitsee: mukavan majoituksen aamiaisen ja ystävällisen asiakaspalvelun kera sekä viihtyisän yhteisen olohuoneen ja pienen baarin, jossa tavata ystäviä tai muita hotellin asukkaita.

Hotelli toivottaa tervetulleeksi myös lemmikit hintaan 15 € / vrk/lemmikki  ja tämä hinta sisältää lemmikin majoituksen sekä lemmikkipaketin, jossa on lemmikkipyyhe, ruokakuppi ja herkkupala koiralle sekä bonuksena vinkit Helsingin parhaisiin koirapaikkoihin.

Hotel Fabian Lux-huone

Hotel Fabianissa on 9 Lux-huonetta ja saimme käyttöömme näistä suurimman, katutasossa sijaitsevan 45 neliöisen huoneen, jonne on oma sisäänkäynti rauhalliselta sisäpihalta. Pidin kodikkaan huoneen värimaailmasta ja tyylipuhtaasta sisustuksesta, johon on tuotu särmää muutamilla yksityiskohdilla, kuten metallivalaisimilla ja lankkupöydällä. Huone on viihtyisä ja todella toimiva perheen kanssa matkustettaessa ja tässä huoneessa voisin ajatella majoittuvani pidemmänkin aikaa.

Tilavan olohuoneen vuodesohva soveltuu yhdelle aikuiselle tai kahdelle alakouluikäiselle lapselle ja leveä parivuode on omassa rauhassaan kevytrakenteisen väliseinän takana. Molemmissa tiloissa on televisiot ja olohuoneen puolella on lisäksi käytettävissä Tivoli Audio-radio sekä työpöytä. Kylpyhuoneeseen on käynti makuuhuoneen puolelta ja tarjolla on Eco Boutique kylpytuotteita (shampoo, hoitoaine, vartalovoide, palasaippua, suihkulakki) sekä hiustenkuivaaja.

Lux-huoneet eroavat muista Hotel Fabianin huonetyypeistä siinä, että Lux-huoneissa on keittiötila, jossa on ruokapöytä, käyttöastiat, jääkaappi, mikroaaltouuni, vedenkeitin sekä Nespresso-kahvikone. Käyttöastioita on neljälle henkilölle, mm. mukit, kahvikupit, viinilasit, syvät ja matalat lautaset sekä aterimet. Ilmastoidun huoneen hintaan kuuluu kahvi- ja teelajitelma sekä hyvin toimiva wifi-yhteys. Ulkovaatteet sujahtavat siististi pois näkyviltä komeron ovien taakse ja lisäksi on käytettävissä tallelokero. Pyydettäessä huoneeseen saa myös silityslaudan ja -raudan. Tähän huoneeseen on myös perheen lemmikki tervetullut.

Lisämaksusta huoneessa on käytettävissä pesulapalvelu sekä perinteisesti varusteltu minibaari maustettuna muistakin Kämp Collection hotelleista tutun helsinkiläisen Chjokon suklaalla. Chjokon käsitehtyjä suklaaherkkuja voi myös tilata huonetervehdykseksi, mutta näissä on yksi vika: ne ovat niin nättejä, ettei niitä meinaa malttaa syödä!

Huonehintaan kuuluva aamiainen tarjoillaan pienessä viihtyisästi sisustetussa aamiaissalissa, joka laajenee tarvittaessa Fabbariumin kokoustilan puolelle. Lisätila olikin viikonloppuaamuna todella tarpeen, sillä pieni aamiaistila ruuhkautui nopeasti eikä kulku tiiviisti sijoitettujen pöytien välissä ollut erityisen mukavaa. Henkilökunta teki parhaansa vapautuvien pöytien astioiden raivaamisessa, mutta valitettavasti se vei pois huomion aamiaisbuffan täyttämisestä ja tarjottavat loppuivat monelta osin kesken.

Aamiaistuotevalikoimasta löytyy perinteisten aamiaisbuffetien tapaan mm. leipää, juustoa, leikkeleitä, vihanneksia, tuoremehua, keitettyjä kananmunia, puuroa ja pientä makeaa. Sen sijaan lämpimät aamiaistuotteet, kuten munakkaat, munakokkeli ja pekoni eivät kuulu hotelli Fabianin aamiaiseen. Tee ja kahvi noudetaan itse aamiaisbuffetista, josta hieman yllätyin tämän tason hotellissa. Erityskiitokset annamme todella hyvälle kahville!

Hotel Fabianissa on käytettävissä huonepalvelu, jonka menuta katsellessa huomasin sen olevan identtinen Krog Roban alkuruoka- ja salaattilistojen kanssa. En tullut asiaa vastaanotosta varmistaneeksi, mutta uskoisin, että huonepalvelun annokset toimitetaan Krog Robasta, joka on muutenkin hotellin yhteistyöravintola.

Hotel Fabianiin on varattavissa ’majoitus + illallispaketti’, joka pitää sisällään majoituksen valitussa huoneluokassa sekä kolmen ruokalajin keittiömestarin illallisen Krog Robassa. Me emme olleet majoitusta varatessa vielä päättäneet sitä, missä haluamme illallistaa, joten emme varanneet huonetta illallispaketin kanssa. Krog Roban menu oli kuitenkin niin houkutteleva, että päätimme testata samalla myös tämän ravintolan.

Krog Roba

Krog Roba sijaitsee sisarhotelli Lilla Robertsin yhteydessä muutaman minuutin kävelymatkan päässä Hotel Fabianista. Krog Roban tekee mielenkiintoiseksi paitsi pohjoismaalainen menu, myös se että ravintola toimii Kaartinkaupungin entisen poliisiaseman tiloissa. Krog Roba on tunnelmaltaan rennon tyylikäs ja siellä tarjoillaan niin aamiainen, lounas kuin a’la carte illallinen sekä sunnuntaisin myös brunssi.

Krog Roba on tunnettu burgereistaan ja perheen miesväki päätti testata nämä. Siippa valitsi Roban burgerin Hereford härästä cheddarjuuston, BBQ-kastikkeen ja maalaisranskisten kera ja 11-vuotias miehenalku valitsi burgerinsa vielä lasten listalta. Myös perheen nuorimmainen löysi mieleisen vaihtoehdon lasten listalta ja valitsi itselleen jauhelihapihvin bearnaisekastikkeella. Itse olin merellisellä linjalla ja valitsin alkuruuaksi Smørrebrød Skagenin ja jatkoin lämminsavulohisalaatilla luomukanamunan ja hovimestarinkastikkeen kera. Ateriat kruunasi kauniisti koristeltu herkullinen suklaakakku sekä lasten maistuvat jäätelöt.

Annokset itsessään kuulostavat yksinkertaisilta ja jopa arkisilta, mutta toteutus ja hyvät raaka-aineet tekivät niistä ihan jotain muuta. Pöydän ympäriltä kuului tyytyväinen myhäily ja jopa perheen vaativin ruokailija antoi vuolaat kiitokset annokselleen. Ja se ei ole ihan vähän sanottu se.

Kokonaisuutena Hotel Fabian ja Krog Roba olivat mukava kokemus ja näitä molempia luonnehtisin mutkattomiksi, hyvätasoisiksi sekä helposti lähestyttäviksi. Ei luksusta vaan kotoisan mukavaa, jossa voisi hyvin viihtyä pidempäänkin. Ja sitä paitsi, onhan Hotel Fabianin slogankin ”We don’t mind if You stay longer”

HOTEL FABIAN, Fabianinkatu 7, 00130 Helsinki

KROG ROBA, Pieni Roobertinkatu 3, 00130 Helsinki

 

 

 

 

Facebookpinterestinstagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.