Suomen suurin matkablogiyhteisö
Risteily

Paljonko maksoi MSC Seaview Välimeren risteily omatoimisesti?

23/01/2019
Välimeren sineä, päivittäin vaihtuvat maisemat. Kauniita kohdesatamia, nähtävyyksiä ja elämyksiä. Koko perheen leppoisaa yhdessäoloa, vapaata arjen rutiineista.

Mutta paljonko tällainen risteily maksaa omatoimisesti toteutettuna?

Välimeren risteilyn hinta on ollut se, josta on tullut paljon kysymyksiä blogin postiin ja lupasinkin siksi koota omatoimisesti toteutetun matkan kustannukset yhteen pakettiin. Kokonaisuuteen olen laskenut mukaan risteilyn, lennot, majoituksen ennen risteilyä sekä maakuljetukset lentokentältä hotelliin, hotellilta risteilysatamaan ja risteilysatamasta lentokentälle. Tämän lisäksi meillä tulee vielä kotimaan siirtymät junalla sekä hotelliyöpyminen Helsinki-Vantaalla iltalennon jälkeen. Ruokailukustannuksia Barcelonassa en ole laskenut mukaan, koska syödä pitää olit sitten kotona tai matkalla. Ostoksia en pidä myöskään pakollisina matkakuluina, joten niitä en laske tähän mukaan. Omatoimista kohdesatamien kiertelyä ajatellen laitan muutaman esimerkin yksityiskuljetuksen hinnoista.

Risteily ajoittui lokakuun puoliväliin 2018 reitillä Barcelona (Espanja) – Marseille (Ranska) – Genova (Italia) – Napoli (Italia) – Messina (Sisilia, Italia) – Valletta (Malta) – Barcelona (Espanja). Matkassa oli mukana kaksi aikuista ja kaksi alakouluikäistä lasta.

MSC Seaview Välimeren risteily Aurea suite SJ3 täysihoidolla

Risteilyn varasimme huhtikuussa Soile Toursin kautta, jonka hyvään henkilökohtaiseen asiakaspalveluun olimme tyytyväisiä jo ensimmäistä MSC Cruisesin risteilyä varatessamme. Ensimmäinen risteilymme kuljetti meidät MSC Fantasialla Arabiemiraatteihin, Omaniin ja Qatariin tammikuussa 2017 ja tämä matka oli kaikin puolin unohtumaton elämys. Persian- ja Omaninlahtien risteilyllä majoituimme Fantastica-luokan parvekehyttiin, joka osoittautui mukavaksi tavaksi matkata ja tätä hyttiluokkaa tulemme varmasti käyttämään vielä uudelleenkin. Dubaista lähteneen omatoimisen risteilyn kustannukset on luettavissa tästä.

Välimeren risteilylle halusimme kuitenkin jotain pientä extraa kohtuuhintaan ja ihastuin palavasti MSC Seaview’n Aurea-luokan tilavaan SJ3 hyttiin, jossa on privaatti poreamme omalla parvekkeella. Tästä tuli lempipaikkani risteilyllä ja kaipaan todella niitä hetkiä lämpimissä poreissa auringonlaskua ja merta katsellen.

Risteily MSC:n Aurea-luokassa sisältää kahdeksan päivän / seitsemän yön risteilyn ja majoituksen lisäksi kaikki ateriat buffet-ravintoloissa (avoinna 20 tuntia vuorokaudessa), ateriat Golden Sand a’la carte ravintolassa (illallisella vapaasti valitsemanasi kattausaikana, ns. My Choice Dining priority lane) sekä All inclusive paketin juomat, eli käytännössä kaikki ruoka ja juoma koko risteilyn ajan. Lisähintaan voi käydä herkuttelemassa MSC Seaview’n erikoisravintoloissa, mutta tälläkään matkalla emme niihin saakka ehtineet, emmekä oikeastaan muuta kaivanneetkaan kuin risteilyhintaan kuuluvat ateriat ja juomat.

Risteilyhintaan kuuluvassa Golden Sand ravintolassa aamiainen tarjoillaan pöytiin.

Aurea-luokassa, samoin kuin Fantastica-luokassa, on hyttipalvelu käytettävissä ympäri vuorokauden ja esimerkiksi aamiaisen voit tilata hyttiin ilman lisäkuluja. Aurea-luokassa on lisäksi oma priority boarding sekä nopea laukkujen toimitus hyttiin. Aurea-luokassa hintaan kuuluu myös aikuisille tunnin balilainen hieronta sekä Aurea Span thermal arean ja rauhallisen Aurea aurinkokannen vapaa käyttö. Lapset pääsevät vuorostaan viettämään aikaa risteilyhintaan kuuluvassa lastenkerhossa, jossa järjestetään mm. hauskoja kokkikursseja. Me olimme tyytyväisiä Aurea-luokan palvelusisältöön, joka toi risteilyyn pienä extraa kohtuuhintaan. Oheisen linkin kautta pääset vertailemaan eri hyttiluokkien sisältöjä ja katsomaan kaikki Aurea-luokan edut.

Lokakuinen risteily SJ3 Aurea-hytissä maksoi 1879 € aikuiselta ja 199 € lapselta, varaus tehtiin 6 kuukautta ennen matkaa. Tästä hinnasta saimme alennusta bloginäkyvyyttä vastaan, josta maksan tuloveron. Risteilyhinnan lisäksi tulee vielä laivalla maksettava palvelumaksu 10 euroa / yö / aikuinen ja 5 euroa / yö / lapsi, palvelumaksut yhteensä 210 €. Risteilyn kokonaishinta 1.949 € /aikuinen ja 234 € /lapsi,  yhteensä 4.366 €.  

Lennot Helsinki – Barcelona – Helsinki

Tälle risteilylle lentojen varaaminen jäi  totaalisen unohduksen takia aivan liian viime tinkaan ja jouduimme siksi muuttamaan alkuperäsiä matkasuunnitelmia. Olimme aiemmin ajatelleet matkustavamme Barcelonaan vuorokausi ennen risteilyn alkua ja vahvana vaihtoehtona oli lähtö lähikentältä Vaasasta. Kotimaan liittymälento oli kuitenkin näin myöhään varattaessa täysin poissuljettu vaihtoehto hintojen karattua pilviin. Myös lentohinta Helsinki – Barcelona oli noussut merkittävästi suunnittelemallemme matkapäivälle, mutta onneksi edeltävänä lentopäivänä hinnat olivat vielä maltilliset. Siksi päädyimme lähtemään matkaan vuorokautta aiemmin ja säästimme kuluissa useamman satasen ylimääräisistä yöpymis- ja ruokailukuluista huolimatta.

Tällä kertaa varasin lennot poikkeuksellisesti kahtena eränä, menon Finnairin sivulta ja Norwegianin paluun Travellinkin kautta, koska tämä oli kokonaisuutena selkeästi edullisin vaihtoehto verrattuna varaussivustojen meno-paluulentojen pakettihintoihin. Finnairin suora menolento Helsingistä Barcelonaan maksoi 147,69 € aikuiselta ja 126,69 € lapselta, jonka lisäksi ostimme yhden ruumalaukun kuljetuksen hintaan 20 euroa, menolennot yhteensä 568,76.

Aikataulujen takia emme päässeet palaamaan suorilla lennoilla, joten päädyimme lentämään Norwegianin siivin Oslon välilaskulla, jossa vaihtoaikaa oli 45 minuuttia. Mikään ideaali tämä vaihtoehto ei ollut, ja turhan tiukille menikin ehtiminen Oslossa, koska ensimmäinen lento oli reilusti myöhässä. Sain parhaan paluulennon hinnan Travellinkin kautta ja nämä maksoivat 155,07 € aikuiselta ja 139,56 € lapselta, jonka lisäksi ostimme yhden ruumalaukun kuljetuksen hintaan 27 euroa, paluulennot yhteensä 616,26 €.

Meno – paluulennot yhdistelmällä Finnair + Norwegian maksoivat siis 302,76 € / aikuinen ja 266,25 € / lapsi + ruumalaukkujen kuljetukset 47 € (11,75 € / hlö) , yhteensä 1185,02 €. Halvemmalla on mahdollista päästä, kunhan on ajoissa varaamassa, toisin kuin eräs.

Majoitus 2 vrk Barcelona

Barcelonassa majoitustarjontaa riittää, mutta niin riittää myös kysyntääkin, ja se näkyy hintatasossa. Yöpyminen ennen risteilyä on kuitenkin pakollinen paha aikataulujen takia, mutta tottakai kaupunkia on myös kiva kierrellä rauhassa ennen risteilyä. Hintahaukkana en ollut valmis maksamaan mitä tahansa, mutta en myöskään halunnut majoittua missä tahansa. Päädyinkin siis jälleen tuntien surffiretkelle varaussivustoille, ja onnistuin lopulta unohtamaankin asian välillä.

Onneksi kuukautta ennen matkaa löysin Amoman sivuilta tarjouksen Novotel Barcelona City hotelliin, jota olin katsellut sillä silmällä jo aiemmin hotellin mielettömän upean kattoterassin ja sen näkymien takia. Liian suolainen hinta oli kuitenkin saanut ohittamaan varausajatukset, mutta Amoman tarjouksesta sain napattua neljän hengen huoneen kahdeksi yöksi hintaan 150 euroa per yö aamiaisen kera. Tämän lisäksi veloitettiin aikuisilta turistivero 1,21 € per yö.

Barcelonan kahden vuorokauden majoitus perhehuoneessa aamiaisella yhteensä 304,84 € /  76,21 € per henkilö

Novotel Barcelona City majoituskokemuksestamme voit lukea tästä.

Maakuljetukset Barcelonassa

Saavuimme Barcelonaan iltamyöhällä ja lasten kanssa matkatessa varmistan aina, että kuljetus on takuulla saatavilla ja matkan teon pitää olla mahdollisimman vaivatonta. Siksi varasimme kuljetuksen ennakkoon  welcomepickups.com sivuston kautta ja valitsemamme vaihtoehdon hinnaksi lentoasemalta hotellille tuli 50 euroa. Edullisempia vaihtoehtoja löytyy ja myös julkisilla tämä matka on mahdollista taittaa, mutta meillä vaivattomuus oli kuitenkin hintaa tärkeämpi. Mukava kuljettaja saapui ajallaan ja ajomatka siistillä autolla meni kaikin puolin mallikkaasti.

Kahden Barcelonassa vietetyn vuorokauden jälkeen jatkoimme matkaa Novotel Barcelona Citystä kohti risteilysatamaa. Hotellin edustalla on takseja päivystämässä, joten ennakkovaraus ei ollut tarpeen. Iltapäivän liikenteessä ajomatka hotellista risteilysatamaan taittui vajaassa puolessa tunnissa ja maksoi 26 euroa (ns. satamalisä korottaa hintaa).

Paluupäivänä oli ristelysatamassa hyvin takseja saatavilla ja pääsimme jonottamatta lähtemään taksilla kohti lentoasemaa. Aamuliikenteessä ajomatka vei puolisen tuntia ja  risteilysatamasta El Prat lentoasemalle on kiinteä taksa, 39 euroa.

Maakuljetukset lentoasema – hotelli – risteilysatama – lentoasema yhteensä 115 € / 28,75 €  per henkilö 

Matka- ja majoituskulut Suomessa

Meillä maakuntien asukeilla tulee aina extrakuluja ja extramatka-aikaa Helsinki-Vantaalle/-lta siirryttäessä eikä ylimääräiseltä majoitukseltakaan aina vältytä. Myöhäisen lentojen varaamisajankohdan takia kotimaan liittymälentojen hinnat olivat karanneet jo pilviin, joten matkasimme Helsinki-Vantaan lentoasemalle junalla. Sain onneksi varattua matkat säästölipulla molempiin suuntiin, meno hintaan 21,50 € ja paluu 21,40 € per henkilö, sama hinta sekä aikuisilta että lapsilta. Nelihenkisen perheen junaliput maksoivat siis yhteensä 171,60 € ja 42,90 € / henkilö.

Paluulento Barcelonasta saapui Helsinki-Vantaalle illan myöhäisinä tunteina, jonka takia majoitus oli tarpeen ennen matkan jatkamista kohti kotikontuja. Majoituimme maaliskuussa 2018 avattuun Scandic Helsinki Airportiin, joka sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä T2 tuloaulasta ja tämä hotelli oli aivan priima valinta niin sijainnin kuin mukavuuden puolesta. Hyvin nukutun yön ja kunnollisen aamiaisen jälkeen oli mukava jatkaa matkaa kotia kohti, majoituskokemuksestamme Scandic Helsinki Airportissa voit lukea lähemmin tästä.

Nelihenkisen perheen majoitus Standard Family Four huoneessa maksoi 160 euroa sisältäen aamiaisen, 40 euroa per henkilö  Hinta oli peruutus- ja muutoskelvoton ja varaus tehtiin kuukausi ennen majoituksen ajankohtaa. Hyvissä ajoin varaamalla tämän huonetyypin voi saada Scandicin sivuilta hintaan 119 euroa sisältäen aamiaisen, esim. tällä hetkellä katsottuna heinäkuulle 2019.

Kotimaan matkakulut yhteensä  331,60 € ja 82,90 € / hlö

Omatoimiset retket kohdesatamissa

Tämä risteilyreitti on siitä helppo, että Genovassa, Napolissa, Messinassa ja Valletassa voi hyvin kävellä risteilysatamasta kaupungin kujia tutkimaan eikä Marseillessa ja Barcelonassakaan ole pitkä matka keskustan vilinään. Barcelonassa käytimme taksia siirtymiin nähtävyyksien välillä ja Marseillea ja Maltaa kiertelimme yksityiskuljetuksen kyydissä.

Marseillessa satamasta poimitun yksityiskuljetuksen hinta oli 50 euroa tunnilta ja Valletassa 25 euroa tunnilta neljän henkilön matkaseurueelta. Marseillessa vierähtää helposti 3 tuntia kaupunkia kierrellessä ja lyhyiden etäisyyksien Maltalla ehtii näkemään saarta hyvin jo 3-4 tunnissa, jonka lisäksi kannattaa varata aikaa myös viehättävälle Valletalle.  Maltalla ja Marseillessa kuljettajat kertoivat mielellään niin nähtävyyksistä kuin paikallisesta elämästä ja omalla porukalla kiertely on siitä mukavaa, että voi vapaasti päättää reitin ja kauanko kussakin pysähdyspaikassa haluaa viettää aikaa.

Risteilymatkan päiväretkiin voi varata nelihenkiselle perheelle noin 500 euroa sen mukaan paljonko haluaa kierrellä, kaupunkien ulkopuolelle lähdettäessä voi tuplata summan. Retkiä on ostettavissa myös varustamolta niin yksittäin kuin useamman kohteen pakettina.

Välimeren risteilyn hinta

Kahden aikuisen ja kahden alakouluikäisen lapsen risteilymatkan hinnaksi tuli siis 2.368,47 € / aikuinen ja 616,96 € / lapsi, yhteensä 5.970,86 € . Hinta sisältää lennot Helsinki – Barcelona – Helsinki, maakuljetukset Barcelonassa, kahden yön majoitus  Barcelonassa 4 tähden hotellissa sisältäen aamiaisen,  8 päivän / 7 yön risteily Aurea-luokan poreammeellisessa SJ3 parvekehytissä täysihoidolla sisältäen kaikki ateriat ja juomat sekä Aurea-luokan edut.

Tähän lisäksi meillä tuli omatoimiset retket kohdesatamissa sekä kotimaan matka- ja majoituskulut, jotka eriteltynä yllä. Kokonaishinta näiden kanssa 2.576,37 € / aikuinen ja 824,86 / lapsi, yhteensä 6.802,46 €.

Lennot on mahdollista saada edullisempaan hintaan, joten kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä niiden kanssa, meidän lentohinta toimikoon esimerkkinä kuukautta ennen varatun hintatasosta. SJ3 hyttiluokkaa on hyvin rajoitetusti saatavilla ja se myytiin nopeasti loppuun, joten jos tämä vaihtoehto kiinnostaa, kannattaa senkin kanssa olla hyvissa ajoin liikkeellä. Risteilyreitin kohdesatamista tulen kertomaan enemmän omilla postauksillaan ja tottakai kysymyksiä saa myös edelleen lähettää, niin kommenttikentän kautta, Facebook-viestinä kuin sähköpostilla mia(at)elamaajamatkoja.fi.

 

Mukavaa tammikuista viikkoa!

– xo Mia –

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Markku Tamio 31/10/2021 at 21:07

  Näitä risteilyjä voi ostaa netistä useilta matkanjärjestäjiltä ja suoraan laivayhtiöiltä hyvinkin edullisesti. Esim. viikon risteilyn Karibialla saa jo 500 eurolla. Olemme risteilleet siellä muutamia kertoja, samoin Välimerellä., Aasiassa Kiinassa ja Singaporessa. Esim Seascanner.com on hyvä paikka aloittaa, saksalainen yhtiö jolta olemme monta risteilyä ostaneet ilman ainuttakaan ongelmaa. Hyvää matkaa!

  • Reply Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog 22/11/2021 at 12:40

   Totta, risteilyjä voi ostaa monen matkanjärjestäjän ja varaussivuston kautta tai suoraan varustamolta ja hintaskaala on varsin laaja. Karibian risteilyjä olen nähnyt jopa alle 400 euron. On hienoa, että jokaiseen makuun löytyy vaihtoehtoja edullisista riisutuista paketeista upeaan luksukseen ja myös varustamoita on moneen makuun.

   Teillä onkin jo monta hienoa risteilyelämystä koettuna, upeita tulevia matkoja tuleviinkin vuosiin!

 • Reply Outi 23/01/2019 at 20:58

  Varmasti ollut kyllä sellainen kokemus, että ihan heti ei tule samanlaista koettua <3
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.