Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleistä

Miltä näyttää vuosi 2019 + Matka 2019 lippuarvonnan loppukiri

12/01/2019

Tervehdys pitkästä aikaa ja hyvää alkanutta vuotta!

Meillä kiirettä on pitänyt siihen malliin, että blogin kirjoittaminen on jäänyt tyystin arjen jalkoihin, pahoittelut tästä. Omatunto on soimannut, kun en ole ehtinyt luvattuja juttuja kirjoittamaan, mutta nyt on viimein työn alla toivottu kooste Välimeren risteilyn kustannuksista. Tämän jälkeen on luvassa myös juttua mm. Genovasta, Marseillesta ja Maltalta sekä joulukuun majoituskokemuksemme Hotel Fabianista Helsingissä.

Tänä vuonna blogiin tulee juttua myös matkustamisesta pienen koiran kanssa ja mm. hotellien suhtautumisesta mukana matkustavaan lemmikkiin. Mikään uutuus koiran kanssa matkustaminen ei minulle ole, sillä aikuisiällä matkakaverinani on ollut yorkshirenterrieri aina 2000-luvun alkupuolelta saakka ja nykyäänkin matkassa kulkee mukana 9 kuukauden ikäinen yorkkineiti Bella. Vuosien saatossa on kertynyt varsin vaihtelevia kokemuksia koiran kanssa matkustamisesta ja jatkossa tulen jakamaan blogissakin näitä kokemuksia, niin onnistuneista kuin vähemmän onnistuneista reissuista, ja samalla annan vinkkejä lemmikin kanssa matkailua aloittaville.

Tälle vuodelle emme ole tehneet paljoa matkasuunnitelmia ja aika näyttää, miten kalenteri antaa myöten reissuille ja minne mieli silloin halajaa. Ilmassa on ollut pientä leipiintymistä matkustamiseen ja sitähän ei saisi koskaan tapahtua, että vapaa-ajan matkalle lähtö tuntuu työltä. Siksi en ole varannut matkoja tälle vuodelle vain sen takia, että ’pitää matkustaa’ ja olen myös jättänyt väliin muutaman tarjotun pressimatkankin, koska kohteet eivät ole tuntuneet ’omilta’. Silti olen hyvin kiitollinen näistä blogille tarjotuista mahdollisuuksista ja siitä, että tehtyä työtä arvostetaan kutsumalla mukaan.

Pienen leipiintymisen takia fiilis onkin ollut sellainen, että haluaisin kokea tänä vuonna jotain täysin uutta ja löytää jälleen sen ensimmäisten reissuvuosien matkakipinän. Sen palavan innon matkustaa ja kutkuttavan odotuksen tunteen, kun ei millään jaksaisi odottaa hetkeä, jolloin pääsee matkaan. Mikä matkakohde tämän palon saa syttymään ja milloin, se jää nähtäväksi.

Ihan ilman matkoja tämä vuosi ei kuitenkaan mene ja on meillä tällä hetkellä varattuna pari matkaa. Talvilomalla juna vie pohjoiseen ja lumiloma jos mikä on todella harvinaista minulle, joka yleensä viihdyn vain lämpimässä. Nähtäväksi jää, tuleeko kaksi matkaa yhden hinnalla, se ensimmäinen ja se viimeinen, vai sytyttääkö pohjoisen luminen luonto ikuisen ihastuksen, entä löytyykö Lapin taika? Tästäkin tulossa juttua blogiin kevättalven puolella.

Kesälomalla Finnairin siivet lennättävät meidät vuorostaan Ranskaan, jonne syksyn Marseillen visiitti sytytti palavan kaipuun. Päivä tässä rouheassa Provencen pääkaupungissa palautti mieleen sen, miksi pidän niin paljon Ranskasta ja miksi olen haaveillut jopa kakkoskodista Ranskassa. Tulevana kesänä lähdemmekin valloittamaan jälleen uuden alueen maasta. Molemmille varatuille reissuille tulee mukaan myös koirakamu, joten matkakokemuksia on luvassa monelta kantilta.

Mitään muuta tälle vuodelle ei ole lyöty lukkoon, ja se tuntuu oikeastaan ihan hyvältä. Ajatuksia ja ideoita löytyy, kotimaassakin voisi matkustaa aiempaa enemmän, ja on toki sähköpostissa muutama mielenkiintoinen tarjouskin odottamassa päätöstä. Lisää ihania ideoita olen saanut lukiessani matkaunelmistanne vastauksena Matka 2019 pääsylippuarvontaan, johon ehtii vielä osallistua sunnuntaihin 13.1.2019 klo 23.59 saakka.

Aika näyttää mihin muualle vuosi 2019 meidät kuljettaa ja löytyykö se palava matkainto unelmamatkoineen, vaikkapa Teidän lukijoiden ideoimana. Käykäähän osallistumassa alkuperäisiin arvontapostauksiin blogissa ja blogin Facebook-sivulla, ja kerro mihin unelmiesi matka kuljettaisi? (linkit arvotajulkaisuihin ohessa)

Leppoisaa viikonlopun jatkoa,

xo Mia

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Piyya 14/01/2019 at 22:34

  Annat ajan kulua ja todennäköisesti matkakuume nostaa taas päätään.
  Minulle Kreikka oli usean vuoden ajan ihan pannassa, ei huvittanut yhtään ja uskoinkin ettei minun tarvitse enää sinne palata. Kuinka onkaan käynyt 😍 Kreikka vetää kummasti taas puoleensa uudestaan ja uudestaan.
  Koirakaverinkin reissuista on jatkossa kiva lukea !

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 14/01/2019 at 23:00

   Kiitos Piyya! 🌼 Kiire syö kyllä aika tehokkaasti matkakuumetta, kun ei ole kunnolla aikaa sukeltaa matkahaaveiden maailmaan löytämään sitä omaa unelmien lomaa. 💓 Muutama reissuidea kaukaisemmille maille kytee kyllä ajatuksissa, mutta milloin on sopivaa aikaa toteuttaa ne, onkin sitten toinen juttu. Mutta Ranskaan on ihana palata ja lähteä katselemaan itselle uusia seutuja 😘 Hauska nähdä myös, miten uuden koirakaverin kanssa reissaaminen sujuu, autossa hän ainakin viihtyy hyvin ja kulkee arkisin mukanani liki joka paikkaan. 👍🐕

   Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle! ❄️🌞

 • Reply Outi 13/01/2019 at 18:56

  Toivottavasti se kipinä taas löytyy!
  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 13/01/2019 at 18:59

   Kiitos Outi 😘 Varmasti se palavan matkakuumeen nostattava kohde tulee vielä vastaan, nyt se vain odottaa löytämistään ✈️🌍

   Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa Sinulle! 💝

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.