Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kiertomatkat Risteily

Välimeren risteily – MSC Seaview Aurea experience

20/12/2018
Uusi tyylikäs risteilijä, aluksista eniten ulkotilaa. Nykyaikaisinta edistyksellistä meriteknologiaa. Välimeren kauniita kohdesatamia. Elämyksiä, viihdettä, jännitystä. Yhdessäoloa, hemmottelua, herkuttelua. Meren läheisyyttä, aurinkoisia päiviä, upeita auringonlaskuja. Tätä kaikkea on uusi upea MSC Seaview.

Risteily toteutettu yhteistyössä MSC Cruises / Soile Tours / Elämää ja Matkoja matkablogi

Välimerellä risteilevä MSC Seaview ja Karibialla liikennöivä sisaralus MSC Seaside ovat saaneet inspiraationsa merinäköalallisista lomahuoneistoista. Näillä liki identtisillä aluksilla pääset nauttimaan ympäröivästä merestä uudella tavalla, sillä MSC Seaview ja MSC Seaside tarjoavat risteilijöistä kaikkein eniten ulkotiloja.

Koko aluksen kiertävä kävelykansi kulkee lähellä veden pintaa ja tuo meren lähemmäksi kuin muilla aluksilla. Kävelykannelle on sijoitettu mukavasti istumaryhmiä, joissa nauttia auringosta ja merituulesta tai vaikkapa lounaasta buffetin ulkotiloissa. Meren kuohun jalkojensa alla voi kokea kävelykannen lasisillalla, Infinity Bridge, ja lisäjännitystä voi hakea ylemmiltä kansilta astelemalla Bridge of Sighs lasisillalla, joka kulkee 40 metrin korkeudella merenpinnasta.

Näillä upeilla risteilijöillä on toki muiltakin aluksilta tutut sisä- ja ulkoaltaat aurinkokansineen, mutta lisäksi kävelykannella laivan takaosassa sijaitsee myös allasalue, Sunset Pool, josta avautuvat näkymät ovat aivan täydelliset – vai mitä mieltä olet alla olevan kuvan iltamaisemasta?

Risteilyn varaaminen

Kun luin ensimmäistä kertaa tästä MSC Cruisesin uusimmasta laivatyypistä, ihastuin ensisilmäyksellä sen tarjoamiin runsaisiin ulkotiloihin, jotka sopivat enemmän kuin hyvin kaltaiselleni merta, aurinkoa ja ulkoilmaa rakastavalle. Lisäksi kun nämä runsaat ulkotilat löytyvät Välimeren kauniissa kohdesatamissa vierailevalta tyylikkäältä alukselta, oli matkakuume taattu ja halusimme päästä kokemaan tämän uudelaisen laivatyypin.

Ensimmäinen kokemuksemme MSC Cruisesista risteilyllä Persian- ja Omaninlahdilla jäi mieleen unohtumattomana elämyksenä, joka sytytti palavan risteilykuumeen, emmekä siis epäröineet hetkeäkään, lähteäkö risteilemään MSC:n kyydissä uudelleen heti sopivan tilaisuuden tullen.

Lähdimme tälläkin kertaa toteuttamaan risteilyä yhteistyössä MSC Cruisesin ja Soile Toursin kanssa, jonka henkilökohtaiseen asiakaspalveluun olimme hyvin tyytyväisiä jo ensimmäistä risteilyä varattaessa.

Tälle matkalle halusimme lähteä rentoutumaan ja nauttimaan kiireettömästä yhdessäolosta pienen hemmottelun kera. Ajankohdaksi valitsimme syysloman, jolloin Välimerellä on vielä kesäisen lämmintä ja lokakuussa korkeasesongin ruuhkat ovat jo hellittäneet. Risteilyreitti vei neljään maahan ja kuuteen kohteeseen; Barcelona / Espanja – Marseille / Ranska – Genova / Italia – Napoli / Italia – Messina, Sisilia/Italia – Valletta / Malta ja viimeinen matkapäivä oli merellä.

Aluksesta lukiessa ihastuin MSC Seaview’n J3 hyttiluokkaan, jossa on privaatti poreamme omalla parvekkeella sekä Aurea luokan palvelut käytettävissä. Soile Toursin Anne haki jälleen meille hyvän hyttisijainnin kannelta 10, josta liikkuminen laivan eri osiin oli sujuvaa ja Aurea Spa oli suoraan alapuolellamme kaksi kerrosta alempana. Poreammeelliset Aurea-luokan hytit ovat ao. kuvassa pitkän sivun ’kulmauksessa’ ja näiden parvekkeilta avautuvat hienot näkymät menosuuntaan. Vastaavia hyttejä on myös laivan takaosaan avautuvilla parvekkeilla.

MSC Seaview J3 Suite with whirlpool bath

28 neliöinen Aurea -luokan hyttimme majoitti mukavasti kaksi aikuista ja kaksi alakouluikäistä lasta. J3 minisviitissä on parivuode, jonka saa pyynnöstä jaettua kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Lapsille on kerrossänky, joka tuo vuodesohvalliseen hyttiin verrattuna enemmän vapaata liikkumatilaa. Hyttien värimaailma vaihtelee kerroksittain ja 10. kerroksessa hallitseva väri on vihreä, joka ei tosin ollut minulle se ihan mieleisin vaihtoehto. MSCn aluksilla kuosit ovat kuitenkin rauhalliset ja väriyhdistelmät pysyvät hillittyinä, joka on minulle mieleen.

Tässä hyttiluokassa plussaa on erillinen vaatehuone, jonne saa koko perheen matkataravat pois silmistä ja vaatteet purettua laukusta siististi hyllyyn & henkareille. Tilavassa vaatehuoneessa on käytettävissä tallelokero arvotavaroille sekä kylpytakit ja tossut kahdelle, vaikkapa Aurea Spa’n hemmotteluun menoa ajatellen.

Siisti ammeellinen kylpyhuone ei ole suuri, mutta se palvelee mainiosti tarkoitustaan ja käyttökosmetiikan saa hyvin sijoitettua kulmahyllyyn sekä allaskaappiin. Hytin kampauspöydällä on sen sijaan runsaasti laskutilaa ja pistokkeet esim. hiustenkuivaajaa tai partakonetta varten, adapteria ei tarvittu. Lisäksi hytissä on interaktiivinen taulutelevisio, puhelin sekä lisämaksulliset minibaari ja wifi, joka toimi vaihtelevasti merellä.

Hyttihintaan kuuluva huonepalvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden, joten esim. aamiaisen voi tilata hyttiin ilman lisäveloitusta. Aamiaisen tilaaminen on helppoa hytistä löytyvällä aamiaistilauslomakkeella, johon rastitetaan toivototut aamiaistuotteet, määrät sekä toimitusaika. Seuraavan aamun aamiaisen tilauslomake jätetään hyttioven ulkopuolelle klo 01.00 mennessä ja aamulla huonepalvelu kolkuttelee ovelle tuomisten kanssa. Tätä käytimme parina aamuna, kun halusimme leppoisan startin päivään ja nauttia aamiaisesta parvekkeella omassa rauhassa.

Hytin se ihan paras asia löytyy muutenkin parvekkeelta, jossa on istumaryhmän lisäksi poreamme, ihan vain omaan käyttöön. Poreamme osoittautui kerrankin tarpeeksi syväksi ja suuremmaksi, kuin mitä olin kuvien perusteella odottanut. Lisäksi sen valaistus toi mukavasti lisätunnelmaa pimenevään iltaan.

Tästä tuli lempipaikkani, jossa nautin aivan täysillä rauhallisista hetkistä lämpimissä poreissa merta ja auringonlaskua katsellen. Menosuuntaan avautuvalta parvekkeelta oli ihana myös aamuisin katsella saapumista päivän satamaan merituulen tuivertaessa hiuksia. Pieniä asioita, joista syntyvät ne parhaat matkamuistot.

MSC Seaview Aurea experience

Aurea -hyttiluokassa hintaan kuuluu vapaa pääsy Aurea Spa’n Thermal area osastolle, jossa voit rentoutua mm. suomalaisen saunan löylyissä, Soft Saunan lämmössä tai suolahuoneessa. Jos kotimaan lumia tulee matkalla ikävä, voit pyrähtää myös Snow roomissa. Lisäksi Aurea-luokassa matkustavilla (yli 18 v) on vapaasti käytettävissä oma rauhallinen auringonottoalue porealtaineen.

Aurea -luokassa risteilyhintaan kuuluu myös yksi balilainen hieronta (max. 60 min) kummallekin Aurea-luokan hytissä matkustavalle aikuiselle. Tämä on hyvä varata heti risteilyn ensimmäisinä päivinä, varsinkin jos haluat ajoittaa sen meripäivälle, joka varattiin nopeasti täyteen. Jos haluat käydä esim. saunassa ennen balilaiseen hierontaan menoa, voit rentoutua rauhassa ilman kellon katselua, sillä henkilökunta tulee pyydettäessä kutsumaan Sinua ennen omaa aikaasi.

Lisämaksusta Aurea Spa’ssa on tarjolla runsaasti erilaisia kauneus- ja kylpylähoitoja sekä kampaamopalvelut, joihin löytyi melko hyvin vapaita aikoja viikon aikana. Perheen teini-ikäisille on myös tarjolla omia kauneushoitoja 13-vuotiaasta alkaen. Bella ja Fantastica -luokassa matkustavat voivat käyttää kaikkia Aurea Span palveluja lisämaksusta.

Suosittelen lämpimästi Aurea-hyttiluokkaa, jos haluat rentoutua esim. löylyissä ja suolahuoneessa useamman kerran viikon aikana, jolloin Sinulla on lisäksi vapaa pääsy rauhalliselle aurinkokannelle sekä yhteen balilaiseen hierontaan samaan hintaan. Lisäksi Aurea-luokassa matkustaville on oma nopea check in lähtösatamassa ja hytit paremmilla sijainneilla. Hintaeroa Fantastica-luokkaan nipistää myös Aurea-luokan hintaan kuuluva all inclusive -juomapaketti, joten pienellä lisähinnalla saat mukavasti pientä extraa risteilyyn.

MSC Seaview ravintolat

Risteilyhintaan kuuluu kaikissa hyttiluokissa ruokailut buffet-ravintolassa ja pääravintolassa, niin aamiainen, lounas, päivällinen kuin välipalatkin, joten nälkä ei pääse risteilyllä yllättämään. Muista laivoista poiketen MSC Seaview’llä on risteilyhintaan kuuluvia buffet-ravintoloita kaksi yhden sijaan. Pienempi buffetravintola Market Place sijaitsee kävelykannella ja täällä voit ruokailla niin sisä- kuin ulkotiloissa, jonka merimaisemista pidin erityisen paljon. Ylemmillä kansilla sijaitsee suurempi buffetravintola Ocean Point, jossa on runsaasti valinnanvaraa, joista pidin erityisesti välimerellisistä ruuista sekä tuoreista kasvis- ja hedelmäherkuista.

Pääravintoloita MSC Seaview’llä on myös kaksi, joista Golden Sand palvelee Aurea -luokan asiakkaita. Aurea -luokassa matkustettaessa voit valita vapaasti, mihin kattausaikaan haluat aterioida Golden Sand pääravintolassa, eikä tätä tarvitse varata etukäteen. Bella ja Fantastica -luokissa matkustettaessa vahvistetaan mieleinen kattausaika matkaa varattaessa. Golden Sand  ravintolaan on mukava mennä syömään hieman hienommin ja myös aamiaisella tarjoillaan pöytään kaikki menusta valitsemasi aamiaisherkut. Golden Sandin aamiaisella esim. munakas valmistetaan toiveidesi mukaan ja jugurtit ovat kauniisti laseihin koottuja annoksia.

Risteilyhintaan kuuluu kaikissa hyttiluokissa aterioilla vesi, mehu, kahvi ja tee (automaatista). Lisäksi voi ostaa juomapaketin, joista on valittavissa niin alkoholiton kuin alkoholilliset vaihtoehdot (all inclusive ja premium). Aurea-luokassa all inclusive juomapaketti sisältyy risteilyhintaan.

Kannattaa seurata MSC Cruisesin tarjouskampanjoita, joissa saattaa saada all inclusive juomapaketin ja / tai wifin Bella ja Fantastica -luokan risteilyyn kaupanpäälle. On hyvä huomoida, että MSC Cruisesilla juomapaketit sisältävät myös tölkki/pullojuomat ,toisin kuin muutamalla varustamolla, joissa kaikki juomat saa vain lasiin tarjoiltuna.

Jos kaipaat vaihtelua buffet- ja pääravintoloiden tarjontaan, löytyy MSC Seaviw’iltä useampi lisämaksullinen erikoisravintola; niin kalan, pihvin kuin aasialaisen ruuan ystäville. Tälläkin risteilyllä meille riitti kuitenkin oikein mainiosti risteilyhintaan kuuluvat ravintolat, emmekä ehtineet erikoisravintoloita testaamaan.

Jälkiruokaherkkuja on tarjolla niin pääravintolassa kuin buffeteissa, mutta älä silti ohita Venchi jäätelö- ja suklaabaarin taivaallisia herkkuja, joita voi ostaa myös kotiinviemisiksi. Risteilyllä on muutenkin mukavasti shoppailumahdollisuuksia ja tarjolla on niin kosmetiikkaa, koruja kuin merkkivaatteita ja -laukkujakin.

MSC Cruises ja ympäristö

MSC Seaview’llä meri on lähellä myös ympäristöasioissa, sillä alukset on varustettu nykyaikaisimmalla ympäristöystävällisellä meriteknologialla, jolle on myönnetty RINA GREEN STAR 3 -merkintä. MSC Seaview aluksen runko edustaa uutta mallia, jossa on optimoitu painojakauma sekä hydro- ja aerodynamiikka, joilla voidaan maksimoida energia ja polttoainetehokkuus ja minimoida näin kulutusta. Polttoainetehokkuutta parantaa myös aluksen automatiikka, joka optimoi polttoaineen kulutusta ja hyötysuhdetta reaaliajassa.

Pakokaasujen puhdistusjärjestelmä (EGCS) poistaa jopa 97,1 % rikkidioksidista sekä pienentää huomattavasti hiukkaspäästöjä. Asiakkaana tämän huomasi laivalla hyvin, sillä laivan piipusta kohosi ilmoille vain valkoista ’savua’ ilman hajuhaittoja. Kaikki MSC Cruisesin uudet alukset varustetaan EGCS puhdistusjärjestelmällä ja lisäksi MSC Cruisesin vanhempiin aluksiin tämä Wärtsilän kehittämä puhdistusjärjestelmä tullaan jälkiasentamaan siten, että vuoden 2020 loppuun mennessä 13 MSC Cruisesin 18 aluksesta on varustettu EGCS puhdistusjärjestelmällä.

Satama-alueiden päästöjä pyritään minimoimaan järjestelmällä, joka mahdollistaa aluksen kytkemisen paikalliseen sähköverkkoon satamapysähdyksen aikana, jonka ansiosta ei ole tarvetta käyttää laivan moottoreita paikoillaan ollessa. Tämä tekniikka on käytössä vuodesta 2006 alkaen käyttöönotetuissa aluksissa (Fantasia ja Musica -luokan aluksista lähtien).

MSC Seaview’n jätevesien puhdistus on huippuluokkaa ja Wärtsilä / Hamworthyn suodatusprosessi takaa korkealaatuisen jäteveden puhdistuksen, joka ylittää kansainväliset yhdyskuntajätteitä koskevat standardit. Myös aluksen painolastiveden käsittelyjärjestelmä on Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) vaatimusten mukainen. Jokaisella MSC Cruisesin laivaston aluksella on ympäristönhallintasuunnitelma sekä ympäristöasiantuntija, joka valvoo ympäristönhallintasuunnitelman noudattamista ja toimeenpanoa aluksella sekä kouluttaa aluksen muuta henkilöstöä ympäristö- ja jätehuoltoasioissa.

MSC Seaview pähkinänkuoressa

 • Pituus 323 m
 • Leveys 41 m
 • Nopeus 21,8 solmua
 • Kansia 19
 • Hyttejä 2 036
 • Matkustajia 5 336
 • Miehistöä 1 413
 • Neitsytmatka kesäkuu 2018

Oheisella MSC Cruisesin videolla pääset virtuaalimatkalle tälle upealle alukselle. Matkavarausasioissa suosittelen lämpimästi Soile Toursia, josta saat henkilökohtaista ja asiantuntevaa asiakaspalvelua sekä parhaat vinkit mieleisen hytin löytämiseen. Buon Viaggio!

Haluaisitko kuulla lisää MSC Seaview risteilystä tai heräsikö kysymyksiä? Jätä kommentti tähän blogikirjoitukseen tai lähetä viestiä [email protected] tai ota yhteyttä Facebook-viestillä.

 

Risteily toteutettu alennettuun hintaan bloginäkyvyyttä vastaan yhteistyössä MSC Cruises / Soile Tours /Elämää ja Matkoja matkablogi.

Mielipiteet tuttuun tapaan omia ja suositukset tulevat aidosti sydämestä <3 Koska olette sen arvoisia.

xo – Mia –

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marja Soinio 27/12/2018 at 22:42

  Kyllä olis upea matka.. Hyvää Uutta Vuotta !

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 27/12/2018 at 23:40

   Oli kyllä hienoa kokea risteily MSC Seaview’illä, johon tykästyin. 😘 Risteilysatamissakin kun on lisäksi nähtävää vaikka kuinka, ja samalla ne ovat mukavia fiilistelykaupunkeja, kun haluaa ottaa pysähdyksen rennommin.

   Toivottavasti pääset myös kokemaan Välimeren risteilyn! Vinkiksi myös se, että ensi keväänä MSClle on tulossa tälle reitille jälleen uusi alus MSC Bellissima ja MSC Seaview’n reitti Välimerellä hieman uudistuu! ⛴️

   Oikein hyvää uutta vuotta Sinullekin! 🎇

 • Reply Piyya 23/12/2018 at 12:01

  Risteilyt on alkanut kiinnostamaan enemmän ja enemmän sinun ja parin muun risteilyintoilijan toimesta.
  Minun täytyy vaan löytää se risteilykumppani, koska soolomatkailijalle risteilyt on tosi hintavia.
  Ihana laiva ja mitkä palvelut !

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 23/12/2018 at 18:31

   Se on kyllä todella harmi, että soolomatkaajalle monet matkat ovat selkeästi kalliimpia. :/
   Risteily on mukavan helppo tapa nähdä monta kohdetta yhdellä reissulla ja yhdistää se myös rentoiluun. MSC Seaview oli kiva kokemus ja varsinkin se oma poreamme omalla parvekkeella on helmi, jota jäin kaipaamaan.

   Toivottavasti saat innostettua kaverin mukaan risteilemään, uskon että tykkäisit!

   Leppoisaa joulua Sinulle Piyya!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.