Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Hotellit & Huoneistot

Novotel Barcelona City

23/11/2018
Mukava ja hyvätasoinen majoitus järkihintaan. Hyvä sijainti palveluja, nähtävyyksiä ja liikenneyhteyksiä ajatellen. Kunnollinen aamiainen ja mielellään uima-allas. Näillä kriteereillä lähdin etsimään majoitusta Barcelonasta, josta jatkaisimme Välimeren risteilylle parin vuorokauden kaupunkiloman jälkeen.

Nämä kriteerit eivät olleet siis mahdottomalta kuulostava yhtälö lainkaan, varsinkaan Barcelonassa, jossa majoitustarjontaa riittää. Eikä se mission impossible oikeastaan ollutkaan, muutoin kuin hinnan puolesta, sillä näillä kriteereillä perhehuoneiden hinnat pompsahtivat helposti useaan sataan euroon vuorokaudelta. Sellaisen hinnan maksaminen tuntui nyt vaan ihan päättömältä.

Hinta

Aikani hotellivaihtoehtoja pyöriteltyäni (ja välillä myös asian unohdettuani) löysin Amoman sivulta hyvän tarjouksen Novotel Barcelona Cityyn, jota olin jo aiemmin katsellut ’sillä silmällä’. Amoman tarjouksesta perhehuone irtosi nyt 150 euron vuorokausihintaan aamiaisen kera ja maksu vasta hotellissa.

Huonehinnan lisäksi hotellissa perittiin Barcelonan kaupungin turistivero 1,21 € / vrk / aikuinen ja sisäänkirjaannuttaessa maksettiin 50 euron takuumaksu (käteisellä tai luottokorttivarauksella), joka palautettiin lähtiessä, kun kulutusta esim. minibaarista ei ollut.

Tätä kirjoitettaessa katsoin jälleen hintatasoa ja nyt talvikaudella samaisen huoneen aamiaisella näyttää saavan kutakuinkin samaan hintaan ja matkaamme vastaavana ajankohtana vuoden 2019 lokakuussa maksaa perhehuone aamiaisella tällä hetkellä reilut 200 euroa vuorokaudelta. Accor Hotellien maksuttomaan kanta-asiakasohjelmaan kannattaa liittyä, jolloin keräät pisteitä yöpymisistä kaikissa Accor-ketjun hotelleissa (mm. Fairmont, Raffels, Sofitel, Novotel, Mecure, Pullman, Ibis jne) ja saat erikoistarjouksia majoituksista.

Photo Novotel Barcelona City / Accor Hotels

Sijainti

Novotel Barcelona Cityn sijainti Sant Martín kaupunginosassa Avenida Diagonalilla on keskeinen ja hyvien liikenneyhteyksien päässä. Taksilla matka lentoasemalta hotelliin taittuu noin 20-30 minuutissa ja risteilysatamaan ajo vei suunnilleen saman verran puolen päivän ruuhkassa. Takseja päivystää Novotel Barcelona Cityn edustalla (pääovea vastapäätä) ja hotellin vieressä on bussi- ja raitiovaunupysäkit. Glòries-metroasema sijaitsee 300 metrin päässä.

Novotel Barcelona Citystä kävelee Sagrada Familialle noin 20-25 minuutissa (n. 1,6 km), taksilla saman matkan taittaa noin 5-10 minuutissa liikenteestä riippuen, taksimatkan hinta 6-8 euroa neljältä henkilöltä. Glòries-ostoskeskus sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä ja sieltä löytyy useita ravintoloita, pikaruokapaikkoja ja kahviloita ostosmahdollisuuksien lisäksi.

Novotel Barcelona Cityn sijainti on siis hyvä kaikin puolin ja hyvänä maamerkkinä toimii viereinen Torre Agbar -torni, joka on näyttävästi valaistu iltaisin.

Family room with city view

24 neliöinen perhehuoneemme sijaitsi hotellin 12. kerroksessa. Huoneen täyskorkeasta floor-to-ceiling ikkunasta avautui hienot näkymät viereiseen Torre Agbariin ja sen taustalla häämöttävään Sagrada Familiaan, kuvassa yllä näkymä ikkunastamme.

Perhehuoneemme oli siisti kaikin puolin, kokolattiamatto mukaanlukien. Huone oli myös todella hiljainen ja oikein yllätyin siitä, etteivät liikenteen äänet kuuluneet, vaikka kadulla rullasi runsaasti autoja. Myöskään toisten huoneiden tai käytävällä kulkijoiden äänet eivät häirinneet. Peukku äänieristykselle siis!

Plussaa myös vuoteen laadukkaasta patjasta, joka toi hyvät unet jopa tällaiselle selkävikaiselle. Lisävuoteena toimiva vuodesohva riitti kokonsa puolesta hyvin kahdelle alakouluikäiselle lapselle, erityisen mukava se ei kuitenkaan ollut. Huoneessa oli riittävästi tilaa perheelle lyhyen majoituksen ajan, vuodesohvan ollessa kiinni tämä olisi jo varsin mukavan kokoinen kahdelle henkilölle.

Perhehuoneen varustukseen kuuluu maksuton wifi, taulutelevisio, vedenkeitin (meillä oli täysin uusi), kahvi/teelajitelma sekä lisämaksullinen minibaari.

Kylpyhuone oli mukavan tilava ja siisti. Akryylimme ei sen sijaan koolla ja laadulla komeillut, mutta se ajaa asiansa. Plussaa Novotelin käyttämille reilun kaupan kylpytuotteille sekä kestävän kehityksen ohjelmalle, jolla pyritään mm. minimoimaan veden ja energian kulutus sekä huolehditaan jätteiden asianmukaisesta lajittelusta.

THE PLANET 21 PROGRAMME

”We have 3700 hotels around the world because we love Planet Earth. To use its resources without jeopardising it’s future, we have joined the PLANET 21 programme. These 21 concrete and quantitative objectives relate to local sourcing, diversity and water, energy and waste management.” ohjeman sisälltöstä voit lukea lisää Novotelin sivuilta tästä.

Kylpyhuoneen muoviset kertakäyttömukit olisi tosin vielä hyvä korvata keraamisilla tai lasisilla astianpesukoneessa pestävillä kupeilla. Myös suihkusaippua ja shampoo voisi olla seinään kiinnitettävissä pumppupulloissa muovijätteen vähentämiseksi.

 

Aamiainen

Olimme varanneet huoneen aamiaisella, mutta varaus on mahdollista tehdä myös ilman aamiaista ja ostaa se halutessaan suoraan hotellista. Siinä tapauksessa voi kuitenkin varautua paikan jonottamiseen, sillä aamiaisella ohjataan pöytiin sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu. Ennakkoon varanneina pääsimme kuitenkin molempina aamuina suoraan sisään ruuhkasta huolimatta.

Novotel Barcelona Cityn aamiaista voin lämpimästi suositella, sillä se on todella runsas ja laadukas, tarjottavat ovat tuoreita ja maistuvia. Valinnanvaraa aamiaisella on todella hyvin ja paikalliset herkut vievät kielen mennessään. Erityiskiitokset tuoreelle maistuvalle leivälle, vastapaistetuille tomaateille ja perunamunakkaalle, tortilla, sekä taivaallisille kakuille ja herkullisille hedelmille. Tästä hotellista ei ole mitään syytä lähteä etsimään aamiaista lähikuppilasta.

Hotellin ravintolassa tarjoillaan päivittäin myös lounas klo 13-16 ja illallinen klo 19.30-23. Me emme valitettavasti ehtineet näitä tällä kertaa testaamaan, mutta muut asiakkaat ovat kiitelleet ravintolan välimerellisiä makuja.

Novotel Barcelona Cityn palvelut

Hotellin vastaanoton henkilökunta on ammattitaitoista ja ystävällistä ja he antavat mielellään vinkkejä kaupunkiin ja avustavat tarvittaessa retkijärjestelyissä.  Novotel-hotellien tapaan myös lapset toivotettiin hienosti tervetulleiksi ja heidät huomioitiin henkilökohtaisesti tervehtimällä ja pienellä tervetuliaislahjalla. Myös lemmikit ovat tervetulleita Novotel  Barcelona Cityyn 20 € lisämaksua vastaan.

Aamiais-/lounas-/illallisravintolan lisäksi Novotel Barcelona Cityssä on aulabaari sekä hotellin 19. kerroksessa todellinen helmi, upeiden näkymien Zity Bar viihtyisine oleskelualueineen.

Kattotasanteella on lisäksi aurinkotuolit, pieni uima-allas (max. syvyys 140 cm) sekä erillinen pieni lastenallas, joista yhtälailla avautuvat upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. 19.kerroksessa on myös kuntosali, josta löytyy mm. pari juoksumattoa, crosstrainer sekä käsipainoja, joogamattoja ja jumppapalloja.

Olimme hyvin tyytyväisiä Novotel Barcelona Cityyn kahden vuorokauden visiitillämme ja mielestäni tässä hotellissa saa vastinetta rahalle. Sijainti on hyvä, kunnollinen patja ja hiljainen huone takaavat makoisat unet, hotelli on siisti, henkilökunta osaavaa ja ystävällistä, aamiainen todella hyvä.

Kirsikkanan kakussa vielä nämä näkymät huoneesta ja kattotasanteelta…. ei hassummat vai mitä?

Novotel Barcelona City

Avenida Diagonal 201 (Entrada por Ciutat de Granada)
HB004414
08018 BARCELONA SPAIN

Tel (+34)933262499

Fax (+34)933208779

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kirsti 20/12/2018 at 10:12

  Novotel on tullut tutuksi Thaimaassa ja olemme olleet hotelliin tyytyväisiä. Peruslaatua ja tarjouksista voi saada myös edullisia öitä.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 20/12/2018 at 10:20

   Novotel hotelleissa on hyvä hinta-laatusuhde ja maailmalta näitä löytyy mukavasti suurkaupungeista(kin). Myös perheenä matkustaville Novotel on hyvä vaihtoehto!

   Kiitos Kirsti kommentistasi ja mukavia tulevia matkoja!

 • Reply Outi 24/11/2018 at 12:32

  Upean näköinen hotelli ja ihan mielettömällä paikalla.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.