Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kiertomatkat Risteilyt

Terveiset Välimeren risteilyltä!

31/10/2018
Kymmenen päivää, neljä maata, kuusi kaupunkia. Uudenkarhea risteilyalus, 1744 merimailia. Uusia tuttavuuksia, jälleennäkemisiä.  Perheen kiireetöntä yhdessäoloa, elämyksiä ja pientä hemmottelua. Näistä aineksista oli risteilymme reitillä Barcelona – Marseille – Genova – Napoli – Messina – Valletta – Barcelona tehty.

Loma ja lepo tulivat enemmän kuin tarpeeseen, eikä tälle matkalle lähdetty suorittamaan nähtävyyksiä. Jokaisessa kohdesatamassa menimme fiiliksen mukaan ja kiertelimme kaupunkeja ilman ennakkosuunnitelmia. Nähtävää näissä kaupungeissa lähiympäristöineen olisi riittänyt, mutta joskus on vaan paikallaan unohtaa kiire ja aikataulut, pysähtyä katselemaan elämänmenoa ja mennä sinne minne jalat vie.

Tämä risteilyreitti on siitä kiva, että Genovassa, Napolissa, Messinassa ja Valletassa voi hyvin kävellä risteilysatamasta kaupungille ja kulkea päämäärättömästi kauniita rakennuksia ja nähtävyyksiä katsellen. Marseillessa ja Barcelonassakaan ei ole kuin noin kymmenen minuutin ajo keskustaan, mutta nähtävät ovat sen verran hajallaan, että päivästä saa enemmän irti autolla liikkuen.

Barcelonassa takseja on todella hyvin saatavilla ja kaikki 6 taksia, joilla ajoimme, olivat siistejä eikä ajojen hinta hirvittänyt. Marseillessa takseja on sen sijaan huomattavasti vähemmän asukaslukuun suhteutettuna ja se näkyy myös niiden saatavuudessa (Marseille 1.100 taksia per  852 000 asukasta vs. Barcelona 11.500 taksia per 1,6 milj.asukasta ).

Meillä oli Marseillessa tuuri mukana, kun satamassa oli heti vapaana muutama taksi. Saimme allemme siistin mustan tila-auton, jonka herrasmiesmäisen kuljettajan kanssa sovimme muutaman tunnin kiertoajelusta. Provencen pääkaupunki Marseilleen ei voi olla ihastumatta ja se on ihanan rouhea sekoitus monikulttuurisuutta ja ranskalaisuutta, aivan omanlaisensa verrattuna Nizzaan ja Pariisiin. Marseillen lisäksi Genova, Messina ja Valletta ovat viehättäviä kukin omalla tavallaan ja Barcelona on aito suurkaupunki, joskin matkailijoista pahasti ruuhkautunut. Ja Napoli nyt on Napoli, jota joko rakastaa tai inhoaa.

Risteilyn kaikista kaupungeista kerron enemmän omilla postauksillaan!

Sää oli meille lähtiessä todellinen jännitysmomentti, sillä reitille näytti olevan luvassa niin sadetta, aurinkoa kuin tuulta, jopa myrskylukemia. Meillä oli kuitekin onni myötä säiden suhteen ja vettä ripotteli ainoastaan pienen hetken Barcelonaan tullessa. Pilvisiltä hetkiltä ei toki vältytty, lokakuussa kun oltiin, mutta silti oli enimmäkseen kuitenkin aurinkoista. Lämpötilatkin pysyivät mukavasti reilussa kahdessakymmenessä, paikoin käytiin myös hellelukemissa, ja varsinkin Napolissa oli suorastaan paahtavan kuumaa (ja se haju!).

Tuulelta emme kuitenkaan välttyneet ja Genovaa sekä Messinaa kiertelimme tuulisissa merkeissä. Genovassa otimme jopa takin/neuleen päälle lähtiessä, mutta lopulta aurinko lämmitti niin kivasti, ettei niille ollut enää tarvetta. Eniten olin kuitenkin huolissani siitä, että jos koko viikko menee keinuvissa merkeissä, mutta eikä mitä. Pientä keinuntaa tuntui matkalla Genovasta Napoliin ja enemmän sitten viimeisellä etapilla Valletasta Barcelonaan, jolloin ukkosrintama toi reilusti merenkäyntiä. Meno ei ollut kuitenkaan sietämätöntä ja olimme onneksi koko ajan askeleen edellä pahinta myrskyrintamaa, joka oli aiheuttanut melkoisia tulvia ja tuulia mm. Sisiliassa.

Meren kuohuja katsellessa oli hienoa huomata, miten vakaasti MSC Seaview eteni kovemmissakin tyrskyissä ja miten hyvin vakaajat toimivat. Jotain niiden toimivuudesta kertonee myös se, että minä joka tulen yleensä helposti merisairaaksi, vältyin siltä täysin tällä risteilyllä, kuten myös Persian- ja Omaninlahden risteilyllä MSC Fantasialla.

Genovassa oli muuten hauska jälleennäkeminen, kun aamulla herättyäni menin hytin parvekkeelle ja kappas, kuka siinä vieressä onkaan – MSC Fantasia! Tuli siinä ihan nostalginen fiilis, kun mieleen nousi MSC Fantasialla & Lähi-idän auringon alla koetut hienot risteilymuistot ja ne unohtumattomat auringonlaskut…

Mutta kyllä niitä kauniita auringonlaskuja tälläkin reissulla riitti ja ihan parhaat iltahetket vietettiin oman hyttiparvekkeen lämpimissä poreissa auringonlaskua katsellen. Pieniä hetkiä, joilla jaksaa taas pitkälle talveen ❤️

Näistä kaikista risteilysatamista ja uudesta hienosta MSC Seaview’istä on tulossa paljon juttua blogiin, joten pysyhän kuulolla!

Mielellään voitte myös lähettää kysymyksiä risteilyyn tai kohdesatamiin liittyen, joko kommenttina tähän postaukseen tai sähköpostitse osoitteella [email protected] .

Mukavaa syysviikkoa ja kuulemisiin jälleen Välimeren risteilyn merkeissä,

xo -Mia-

Klikkaahan myös blogin some-kanavat seurantaan Facebook – Twitter Instagram

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Outi 01/11/2018 at 19:27

  Voi miten kauniita voi auringonlaskut ollakkaan! Ihana risteily teillä on ollut ja kiva kun samalla reissulla pääsee useampaan kohteeseen tutustumaan!
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 01/11/2018 at 19:47

   Auringonlaskut on kyllä sellaista luonnon taidetta, johon ei kyllästy! ? Risteilyssä tykkään juuri siitä matkustamisen vaivattomuudesta ja mukavuudesta, kun ’hotelli’kulkee mukana ja maisemat vaihtuu. ?

   Mukavaa loppuviikkoa Sinullekin Outi! ?

 • Reply Piyya 31/10/2018 at 22:27

  Odotan kyllä innolla tulevia postauksiasi. Niin ihania jo nämä sun ensi tunnelmat.
  Itsehän suuntaan Maltalle ja Vallettaan lyhyelle minilomalle jo ensi viikolla.
  Ja laitoin viestiä juuri myös sinun suosittelemalle yritykselle mahdolliseen omaan risteilyyn liittyen ?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 31/10/2018 at 22:45

   Kiitos Piyya! ? Oli kyllä enemmän kuin paikallaan tämä loma ja olisi tuota voinut jatkaa vaikka toisenkin viikon… ?? Olin kyllä todella tyytyväinen siihen, että valittiin Aurea hytti, jossa oli privaatti poreamme parvekkeella, siellä kun oli aivan ihana olla, varsinkin auringon laskiessa ? Kiva kuulla, että olet laittanut risteilykyselyä Soile Toursille, siellä on asiat hoituneet aina niin sujuvasti. ?

   Ja kuulostaa muuten todella hyvältä, että sinulla on Maltan reissu ihan ovella! Käytiin siellä ’hiljaisessa kaupungissa’ Mdinassa ja kiereltiin Vallettaa, jossa on paljon nähtävää pienellä alalla. Harmillisesti kamerani hajosi Messinassa, eikä sitä ehditty Maltalla korjaamaan, joten Vallettan kuvat jäivät puhelimen varaan… Pikkuisen keljuttaa, kun kuvattavaa olisi ollut vaikka kuinka paljon!

   Oikein hyvää tulevaa Maltan matkaa Sinulle, innolla odotan reissukuulumisiasi! ?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.