Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Suomi

Scandic Helsinki Airport

25/10/2018
Aikainen aamuherätys, pitkä odotus lentokentällä. Lento välilaskun kera, muutamaksi minuutiksi kutistunut lennon vaihtoaika.  Myöhäinen saapuminen, matkaväsy. 

Tämän kombon jälkeen emme halunneet enää yhtään ylimääräistä mutkaa matkaan, vaan päästä mahdollisimman pian hotellin pehmeisiin lakanoihin lepäämään. Iltamyöhällä saavuttaessa en olisikaan voinut olla enää yhtään tyytyväisempi siitä, että viettäisimme matkan viimeisen yön Scandic Helsinki Airportissa!

Helsinki-Vantaan lentoaseman T2 terminaalin kupeessa sijaitsevaan Scandic Helsinki Airportiin kävelee T2 tuloaulasta muutamassa minuutissa eikä katetulla kulkuväylällä tarvitse sateella kastua. Reitti hotellille on hyvin merkitty opastekyltein T2 terminaalin sisältä alkaen.

Maaliskuussa 2018 avattuun Scandic Helsinki Airportiin saapuessa tuntee itsensä tervetulleeksi. Henkilökunta on ystävällistä niin vastaanotossa kuin ravintolassa ja yleiset tilat ovat viihtyisän modernisti sisustetut. Tykästyn avarien tilojen puhdaslinjaisuuteen sekä erityisesti aulabaarin ja ravintolan lukuisiin pyöreisiin valaisimiin, jotka tuovat ilmettä tiloihin. Toimistorakennukseen kunnostetussa hotellissa on 150 huonetta neljässä kerroksessa ja se sijaitsee osin Poliisin entisissä tiloissa. Häivähdys rakennuksen historiaa onkin nähtävillä yhdessä kokoushuoneista, joka on sisustettu selliksi.

Scandic Helsinki Airportissa olisi paljon kivoja yksityiskohtia kuvattavaksi. Harmittelen sitä, että kamerani rikkoutui reissussa paria päivää aiemmin, eikä sitä ehditty Maltalla korjaamaan. Tämän hotellin kuvat jäävät nyt puhelimen varaan eikä kuvamateriaalia siksi paljoa kertynyt (pahoittelut kuvien laadusta).

Scandic Helsinki Airportin mukava perhehuone Standard Family Four

Standard Family Four huoneemme ei sen sijaan muistuta selliä tai kuivakkaa toimistohuonetta, vaan on kotoisan viihtyisä ja tuoksuukin vielä aivan uudelta. Valkoisen ja ruskean sävyillä sisustettu 18 m² huone on hillityn tyylikäs, musta-valkoinen kylpyhuone vuorostaan skandinaavisen moderni ja mukavan tilava.

Huoneessa on vedenkeitin ja tarjolla kahvia + teetä sekä lisämaksullinen minibaari. Käytettävissä on silityslauta ja -rauta ja aina yhtä hyviä FACE Stockholm suihkutuotteita. Maksuton WiFi toimii moitteettomasti.

Lapsia ilahduttaa kerrossänky, jonka molempien vuoteiden seinustalle on fiksusti asennettu omat pitkät hyllyt eikä iltalukemisia ja puhelinta tarvitse makuuttaa lattialla tai sängyssä. Hylly on sopivalla korkeudella ja syvyyskin sellainen, ettei pää ole vaarassa vuoteesta noustessa. Ylävuoteessa majoittuja on huomioitu hienosti myös omalla usb/sähköpistokkeella, jossa ladata puhelin aamua varten. Laadukkaan tuntuisten kerrossänkyjen kantavuus on 100 kiloa kumpaisenkin, joten nämä palvelevat hyvin myös aikuisia majoittujia.

7. kerroksen huoneemme osoittautuu todella hiljaiseksi keskeisestä sijainnista huolimatta ja pitkän reissupäivän jälkeen oli ihana saada nukkua hyvin!

Scandic Helsinki Airportin huoneissa on valinnanvaraa

Scandic hotelleihin on aina mukava tulla lasten kanssa ja jo saavuttaessa lapset huomioidaan hienosti tervetulolahjalla. Tällä kertaa kaksikkomme valitsee itselleen Yatzy- ja Mikado -pelit, jotka on mukava ottaa mukaan tulevillekin matkoille.

Koiraihmisenä arvostan sitä, että Scandic hotelleihin ovat myös lemmikit tervetulleita ja Scandic Helsinki Airportissa onkin saatavilla 7 lemmikkihuonetta. Loput 143 huonetta ovat allergiahuoneita ja näistä 8 on esteetöntä, joten jokaiselle matkustajatyypille löytyy varmasti se itselle sopiva huone. Huonekategorioita on seitsemän aina 15 m² standardista 38 m² junior sviittiin.

Joutsenmerkitty hotelli

Scandic Helsinki Airportissa huomioidaan hyvin ympäristöasiat ja hotellille myönnettiin Pohjoismainen Joutsenmerkki heti avajaispäivänä. Hotellissa pyritään aktiivisesti vähentämään  energian- ja vedenkulutusta, kemikaalien käyttöä sekä jätemääriä ja lisäämään ympäristömerkittyjen tuotteiden käyttöä. Jätteet lajitellaan tehokkaasti ja tähän jokainen hotelliasukas voi osallistua lajittelemalla roskat omiin lokeroihinsa huoneensa roska-astiassa.

Päivä starttaa kunnon aamiaisella

Scandiceista tuttuun tapaan myös tässä hotellissa on vuorokauden ympäri avoinna oleva Scandic Shop ja aulabaarissa voi käydä nauttimassa lasillisen ja pikkupurtavaa. Isompaan nälkään löytyy apu ravintolasta, jossa tarjoillaan runsas buffetaamiainen sekä lounas arkisin ja illallinen kaikkina viikonpäivinä.

Tulo-/lähtöaikojemme vuoksi emme ehdi tällä kertaa lounasta tai illallista testaamaan, mutta aamiaisen nautimme sen sijaan pitkän kaavan mukaan. Buffetissa on tarjolla laaja kattaus, josta varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Valikoimassa on perinteiset lämpimät tarjottavat mm. munakkaineen, pekoneineen ja puuroineen, leipää, pikkumakeaa, hedelmiä, vihanneksia, leikkeleitä, juustoa. Kahvia ja mehua on tarjolla automaatissa, jonka lisäksi löytyy vastavalmistettua energisoivaa tai detox-juomaa. Kahvi oli yllättävän hyvää ollakseen automaattikahvia ja mikä parasta, Scandicissa tarjoillaan aina Reilunkaupan kahvia.

”Jokainen Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa tarjoilemamme kahvikupillinen on sekä luomua että Reilun kaupan tai UTZ-sertifioitua kahvia. Reilun kaupan järjestelmä sekä UTZ-sertifiointi takaavat sen, että kahvi on tuotettu vastuullisesti sekä yhteiskunnan että ympäristön kannalta, ja että kahvin alkuperämaa ja kasvattaja voidaan jäljittää.

Reilun kaupan merkki tarkoittaa eettistä ja sosiaalista vastuunottoa. Viljelijät saavat kohtuullisen palkan työstään ja voivat siten esimerkiksi antaa lastensa käydä koulua. Tarjoilemme hotelleissamme yli 25 miljoonaa kupillista sertifioitua kahvia vuosittain. Nauti kanssamme kuppi kahvia ja osallistu maailman parantamiseen!” lähde Scandichotels.fi

Plussaa annan aamiaisen luomu-vaihtoehdoille ja erityisesti krapsakkakuorisille lämpimille luomusämpylöille. Scandic hotelleille pisteet myös siitä, että heillä on syyskuusta 2018 lähtien luovuttu täysin häkkikanaloiden kananmunien käytöstä. Munakokkelin olisimme sen sijaan toivoneet tarjoiltavan paremmin kypsennettynä.

Kokonaisuutena aamiainen on kuitenkin todella hyvä ja sillä jaksaa pitkälle päivään. Scandic Helsinki Airportissa on huomioitu hienosti myös varhaisella lennolla lähtevät/saapuvat sillä hyvin aikaisin liikkeellä olevien on mahdollista tilata vastaanotosta mukaan otettavaksi pussiin pakatut eväät ja varhaisaamiaistakin tarjoillaan päivittäin 03:30 alkaen. Runsas buffetaamiainen tarjoillaan maanantaista perjantaihin klo 6:00-09:30 ja lauantaisin & sunnuntaisin klo 06:00-10:00. Iltamyöhään saapuvien yöunien pituutta ajatellen olisi mukavaa, että aamiaista olisi tarjolla hieman pidempään, esim. päivittäin klo 11 saakka.

Ensikokemuksemme Scandic Helsinki Airportista oli kaikin puolin positiivinen ja hinta-laatusuhde on mielestäni tässä hotellissa kohdallaan. Scandic Helsinki Airportin rauhallisessa huoneessa saimme nukuttua kunnon unet ja nauttia hyvän aamiaisen, ennen kuin matka jatkui junalla kotia kohti. Sijainti T2 terminaalin läheisyydessä on todella kätevä ja lentokentän juna-asemallekin kävelee noin 10 minuutissa.

Tätä hotellia voin suositella lämpimästi, jos haluat majoittua mukavasti muutaman minuutin päässä T2 terminaalista!

 • Majoituksen ajankohta lokakuu 2018 perjantaista lauantaihin
 • Standard Family Four 2 aikuiselle ja 2 lapselle, huonehinta 160 eur / vrk sisältäen aamiaisen
 • varaus tehty Scandicin verkkosivulla  n. kuukausi ennen matkaa, Scandic Friends jäsenyys kerryttää pisteitä

Scandic Helsinki Airport, Lentäjäntie 1, 01530 Vantaa, puh. +358 9 77 465 100, e-mail: [email protected]

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mauritius 05/11/2018 at 18:17

  Tämä on hyvä hotelli ja varattiin sieltä huone jo toista kertaa, kun meillä on talvilomalla pitkä lento aikaisin aamulla. Ollaan kanssa tykätty aamiaisesta, joka on tuore ja monipuolinen. Ehdottomasti jatkoon!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 05/11/2018 at 19:21

   Tähän hotelliin menee mielellään toistekin! ? Sijainti kun on aivan priima, huone mukava ja aamupalalla pärjäsi pitkälle päivään. Pidin myös aamiaisella siitä, että kaikki oli tuoretta (lämpimät luomusämpylät nam!) ja valinnan varaa sopivasti moneen makuun. ? Tässä on kyllä lentokenttähotelli, jossa hinta ja laatu kohtaa!

   Mukavaa alkanutta viikkoa ja tulevaa lomaa! ?️

 • Reply Outi 26/10/2018 at 19:06

  Tyylikkään näköinen hotelli. On tosiaan inhottavaa odotella lentokentällä läpi yön, mielummin viettää sen ajan nukkuen ja syöden hyvin.
  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 27/10/2018 at 00:00

   Meillä oli takana niin pitkä päivä, että oli aivan huippua, kun ei tarvinnut yhtään ylimääräistä mutkaa tehdä päästäkseen nukkumaan. Näin mukavaan hotelliin oli myös kiva päättää antoisa matka. ❣️

   Ihanaa viikonloppua Sinullekin Outi! ?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.