Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Italia

Villa Romana Hotel & Spa Minori

22/09/2018
Facebookpinterestinstagram

Ensimmäiset matkailijat saapuivat Minoriin jo kaksituhatta vuotta sitten kauniin huvilan, Villa Romanan, houkuttelemina. Tämän Rooman ajan huvilan mukaan on nimetty myös siitä kiven heiton päässä sijaitseva hotelli, Villa Romana Hotel & Spa, johon majoituimme neljäksi yöksi heinäkuun matkallamme.

VILLA ROMANA HOTEL & SPA MINORI

Villa Romana Hotel & Spa sijaitsee hyvallä paikalla Minorin keskustassa, parinsadan metrin päässä rannasta ja rantakadusta. Hotellin läheisyydessä on useampi ruokakauppa sekä ravintoloita, kauppoja ja herkuttelijan taivas Pasticceria Sal De Riso ihanine leivonnaisineen.

Alle kolmentuhannen asukkaan Minori ei koolla komeile, mutta sieltä löytyy kaikki tarvittavat palvelut. Pienessä kaupungissa liikkumiseen riittää hyvin omat jalat eikä keskustan alueella ole suuria korkeuseroja. Helposti saavutettava ranta on myös iso plussa, oma rantakaitale kun ei ole mikään itsestäänselvyys Amalfin rannikolla. Minorista käsin liikkuu näppärästi Amalfin rannikon muihin kaupunkeihin ja kahdeksan kilometrin päässä sijaitsee huikaisevien maisemien Ravello ja Villa Rufolo.

Villa Romanan yleiset tilat on sisustettu eteläitalialaiseen tyyliin ja hotellin yleisilme on siisti. Villa Romanassa on 55 huonetta ja tämä 1950-luvun rakennus on kunnostettu viimeksi vuonna 2013. Liikuntarajoitteisten on hyvä huomioida, että hotellissa on jonkin verran rappusia kuljettavana eikä rakennukseesa ole kunnollisia ramppeja liikkumista helpottamassa. Toinen hotellin sisäänkäynneistä on katutasossa, joka helpottaa esim. lastenrattaiden kanssa kulkemista ja tätä kautta pääsee kiertämään vastaanoton rappuset (ks. otsikkokuva).

VILLA ROMANA HOTEL & SPA MINORI: PALVELUT

Villa Romanan henkilökunta on hyvin kohteliasta ja palvelualtista ja aamiais/illallisravintolassa tapaat hotellin johtajan huolehtimassa asiakkaiden viihtyvyydestä. Hotellilla on oma pysäköintialue ja henkilökunta hoitaa auton pysäköinnin sekä tuo sen jälleen käyttöösi, kun autoa tarvitset. Pysäköinti maksaa 20 euroa vuorokaudelta, mikä tuntuu suolaiselta, mutta tämä on käytännössä ainoa vaihtoehto sesonkiaikaan. Hinnasta huolimatta olimme kuitenkin hyvin tyytyväisiä pysäköintipalveluun, joka toimi kaikin puolin hyvin ja säästi sekä aikaa että hermoja, kun vältyimme turhalta parkkipaikkarallilta, jota Amalfin rannikolla riittää muutenkin korkeasesongin aikaan.

Villa Romanan kattotasanteella on pieni auringonottotila ja sisäpihalla on pieni uima-allas, auringonottotilat ja baari. Uima-allas on käytössä 1. toukokuuta  30. syyskuuta välisenä aikana. Lisämaksusta hotelliasiakkaille on tarjolla myös spa-palveluja rannalla sijaitsevassa Otium Spassa, jossa on myös kutsuva Otium Mare ulkoporealtaineen. Valitettavasti emme ehtineet testaamaan spa-palveluja ja Otium Maren poreita.

VILLA ROMANA HOTEL & SPA MINORI: FAMILY ROOM nro 122 JA CLASSIC ROOM  nro 128

Meitä oli matkassa kolme aikuista & kaksi lasta ja meillä oli varattuna perhehuone neljälle sekä Classic-huone yhdelle henkilölle. Tein varauksen hotellin omilla nettisivuilla, josta sain huoneet puolihoidolla liki samaan hintaan kuin mitä vastaavat olisivat maksaneet Booking.com sivulla aamiaisen kera. Varauksen jälkeen tein vielä muutoksia varauksen ajankohtaan ja asiointi hotellin vastaanoton kanssa sujui nopeasti sähköpostilla ja asiamme hoitui kerralla kuntoon.

Heinäkuussa 2018 majoitus puolihoidolla maksoi perhehuoneessa 260,10 euroa vuorokaudelta (2 aikuista ja 2 lasta) ja yhden hengen huoneessa 167,40 euroa vuorokaudelta. Hinta oli peruutus- ja muutoskelpoinen 5 vuorokautta ennen matkan alkua saakka. Kesäkaudella 2018 hotelli oli myös Aurinkomatkojen ja TUIn kautta varattavissa.

Huoneemme sijaitsivat hotellin toisessa kerroksessa ja olin pyytänyt hyväkuntoisen huoneen hyvällä näkymällä. Näkymät eivät olleet kohdillaan kummassakaan huoneessa ja yhden hengen huoneesta numero 128 oli näkymä ravintolan pleksikatolle, perhehuoneesta numero 122 avautui vuorostaan näkymät vastapäiseen seinään. Yhden hengen huoneessa oli oma parveke, joka oli mukava lisä ei niin mukavasta näkymästä huolimatta, perhehuone oli vuorostaan ilman parveketta ja seinänäkymän takia pidimme ikkunaluukut enimmäkseen kiinni.

Huoneet itsessään olivat siistit ja kylpyhuoneessa tarjolla oli lajitelma suihkutuotteita. Kylpyhuoneen suihkukaappi oli pieni ja perhehuoneessa niin suihkuhana kuin kaapin liukuovi olivat kunnostusta vailla. Huoneiden ilmastointi toimi pienien alkuvaikeuksien jälkeen hyvin ja oli todella tarpeen heinäkuun lämpötilan kohotessa reilusti yli 30 asteeseen. Huonehintaan kuuluva wifi toimi vaihtelevasti ja tämä oli käytettävissä kaikkialla hotellissa. Television lastenkanavat keräsivät kiitosta 8- ja 11-vuotiaalta kaksikoltamme. Villa Romanan huoneet toimivat perushyvänä majapaikkana, mutta mitään erityistä ’pientä extraa’ näiltä ei kannata odottaa.

VILLA ROMANA HOTEL & SPA MINORI: AAMIAINEN JA ILLALLINEN

Kolmen sukupolven matkan teemana oli vaivattomuus ja hotellin puolihoito sopi tähän tarkoitukseen mainiosti. Villa Romanan ravintolasali oli viihtyisä ja rauhallinen, niin aamiaisella kuin illallisella. Buffeaamiaisella oli tarjolla kelpo valikoima mm. mysliä ja muroja, jugurttia, hedelmiä, leipää leikkeleineen ja juustoineen sekä lämpimiä tarjottavia, joista suosittelen ihania quiche-piiraita, joita oli päivittäin kahta vaihtoehtoa.

Mehut olivat todella äiteliä ja näitä sai laimentaa reilusti vedellä. Kahvi oli automaattikahvia, tosin ihan juotavaa. Tarjottavat pääsivät jonkun kerran loppumaan aamiaisella, mutta henkilökunta teki parhaansa täyttääkseen nämä mahdollisimman nopeasti.

Mutta mitäpä olisi italialainen aamiainen ilman makeita leivonnaisia ja näitä oli aamiaisella laaja kattaus. Erityisen iso kiitos aivan taivaallisille lämpimille croissanteille!

Puolihoitoon kuuluva illallinen koostui alkuruuasta, pääruuasta ja jälkiruuasta, joista kustakin oli valittavissa kolme eri vaihtoehtoa. Juomat eivät kuulu puolihoitohintaan ja 5 henkilön seurueen ruokajuomat maksoivat esimerkki-iltana 33 euroa (2 virvoitusjuomaa, 1 pullo punaviiniä ja 2 pulloa vettä, valitettavasti en tullut kirjoittaneeksi ylös yksikköhintoja).

Illallisten annoksissa oli sekä hittejä että huteja, mutta kokonaisuutena Villa Romanan puolihoito on varsin käypä vaihtoehto, jos haluaa ruokailla helposti ilman jokailtaista ravintolakiertelyä. Ravintolan hovimestari huolehti hyvin asiakkaiden tyytyväisyydestä ja jos annos ei ollut mieleinen, tarjosivat he auliisti tilalle toista vaihtoehtoa. Erityiskiitokset annamme ravintolan tarjoilua hoitaneelle nuorelle miehelle.

MINKÄLAINEN KOKEMUS  VILLA ROMANA HOTEL & SPA MINORI OLI?

Villa Romana on hotellina varsin käypä vaihtoehto Amalfin rannikon loman tukikohdaksi ja Minori itsessään on mukavan aito pieni kaupunki, jossa on kaikki tarvittavat palvelut. Villa Romanan huoneet itsessään eivät tarjoa mitään extraa, mutta ajavat hyvin asiansa.

Villa Romanan allasalue oli mukava paikka levähtää hetki rannikolla kiertelyn lomassa ja uskon, että rannan Otium Spa & Mare olisi aivan ihana paikka, harmillisesti emme sinne asti vain ehtineet. Villa Romanan puolihoito on vaivaton vaihtoehto ja ravintola bougainvillea-köynnöksineen on viihtyisä.

Hotellin vahvuuksina on hyvä sijainti sekä hyvä asiakaspalvelu ja hotellin koko henkilökunta ansaitsee kiitokset. Aivan hyvin voisin Villa Romanaan toistekin majoittua, erityisesti aamiaisen taivaallisia croissanteja kaipaan!

Villa Romana Hotel & Spa, Corso Vittorio Emanuele, 90, 84010 Minori SA

http://www.villaromanahotels.com/eng

 

 

Facebookpinterestinstagram

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Outi 23/09/2018 at 20:05

  Vaikuttaa siistiltä ja viihtyisältä paikalta. Harmi, että nuo huoneiden näkymät eivät olleet kohdillaan. Ihanan näköinen tuo ravintolan puoli.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 23/09/2018 at 20:17

   Villa Romana ja Minori oli hyvä tukikohta Amalfilla kiertelyyn. Hotellin ravintola oli mukavan rauhallinen ja bougainvillea katto nätti, voi kun sellaista voisi kotonakin pitää!

   Mukavaa sunnuntaita Sinullekin! ?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.