Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleistä

Sneak peek tulevaan – Miten niin loman tarpeessa?

17/09/2018

Viime kuukaudet, tai oikeastaan kokonainen vuosi, on ollut sellaista pyöritystä ettei mitään rajaa. Aika ja energia ei ole tuntunut riittävän sitten niin millään ja kiire on näkynyt väistämättä myös blogissa, johon ei ole ollut aikaa kirjoittaa, vaikka juttuja olisi jonossa paljonkin.

Varsinkin kulunut kuukausi on ollut sen verran hektistä, että olisin varmasti unohtanut päänikin kotiin, jos se ei olisi kiinteästi kaulan jatkeena. Mutta ei tässä ole unohduksilta vältytty….

Huomasin nimittäin viime viikolla, että olin totaalisesti unohtanut varata lennot ja hotellit muutaman viikon päästä alkavalle reissulle! Varsin kiitettävä moka, jonkalaista minulle ei ole koskaan ennen sattunut. Kerta se on ensimmäinenkin. Noloa.

Voiko sanoa olevansa loman tarpeessa, kun on unohtanut varata lennot ja majoituksen sille muutaman viikon päästä alkavalle lomalle?

Eihän siinä muu auttanut kuin pistää vauhtia varauksiin ja kyllä pikkuisen rupesi tuskanhiki kareilemaan otsalla, kun katselin lentohintoja. Kotikentän lentohinnat olivat pompsahtaneet jo sellaisiin sfääreihin, ettei puhettakaan lähilähdöstä. Vai maksaisitko Sinä kolmisen tonnia kahden aikuisen ja kahden lapsen lennoista Barcelonaan, maakuntakentältäkään?

Siinähän se viime viikko menikin sitten eri lentokomboja, kenttiä ja lähtö-/paluupäiviä selatessa, ja lopulta päädyimme lähtemään matkaan Helsingistä ja vuorokautta suunniteltua aiemmin. Menolento on sentään suora, mutta paluu tehdään Oslon mutkan kautta. Ja tämä päätös todella kannattaa rahallisesti, sillä extra-hotelliyöstä huolimatta kokonaisuus tulee pitkälti toista tonnia halvemmaksi eikä lentoajat olleet lopulta yhtään hassummat.

Viikonloppuna sain sitten viimein paketoitua kaikki valmiiksi ja niiden työtuntien jälkeen mietin, josko seuraavan kerran menisi ihan vaan valmismatkalla. Sitten muistutin itseäni siitä, että ihan kelpo tuntipalkka tälle surffailulle tuli, kun onnistuin lopulta löytämään hyvään hintaan sekä hotellin että lennot. Kerron matkan kokonaiskuluista jälleen enemmän reissun jälkeen.

Mutta nyt varmaan mietitte, että mitä olemme siellä Barcelonassa tekemässä?

SNEAK PEEK TULEVAAN

Barcelona ei ole itse asiassa matkan pääkohde vaan sen varsinaisen reissun aloitus- ja päätöspaikka. Olemme nimittäin lähdössä risteilemään MSC Cruisesin uudenkarhealla Seaview-aluksella ja risteily on sentään ollut varattuna jo huhtikuusta lähtien. Tämän reissun varasimme jälleen Soile Toursin kautta, josta saamaamme asiakaspalveluun olimme hyvin tyytyväisiä jo Dubain ristelyä järjestellessä ja tälläkin kertaa kaikki sujui yhtä vaivattomaan tapaan.

Tulevan matkamme reitti kulkee Barcelonasta Ranskaan Marseilleen, Italiaan Genovaan ja Napoliin, Sisiliaan Messinaan ja Maltalle Vallettaan. Näistä Malta on meille täysin uusi tuttavuus ja muissa kaupungeissa lähiympäristöineen kuljemme sitten fiiliksen ja sään mukaan. Barcelonassa olemme kaksi yötä ja kaupungilla kiertelyyn on varattuna kokonainen päivä ja yksi puolikas, jos siltä tuntuu ennen laivaannousua.

Tällä lomalla on siis tarkoitus ottaa rennosti ja nauttia perheen kiireettömästä yhdessäolosta, risteilyn vaivattomasta matkustamisesta sekä pienestä hemmottelusta mm. Aurea Span balilaisessa hieronnassa, joka kuuluu risteilyn hintaan. Hyttimmekin on hieman tavallista parempi ja sen parvekkeella on oma privaatti poreamme, jossa nauttia kiireettömyydestä ja prosecco-lasillisesta auringon laskiessa. Todella siis odotan tulevaa ♥  Ja tarpeeseen tämä loma ja lepo tulee!

Risteilyreissusta on tulossa paljon juttua lokakuun lopulta lähtien, mutta sitä ennen kerron vielä mm. Amalfin rannikon matkamme hotelleista! Aiemmat MSC Cruises & Soile Tours kokemuksemme löytyvät tästä.

Nyt on myös hyvä hetki klikata blogin FacebookInstagram ja Twitter -sivut seurantaan, jotta saat risteilyn ensikuulumiset heti tuoreeltaan.

Hyvää alkanutta syysviikkoa!

xo – Mia –

kuvat: Pixabay

 

 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply traveldreamer17 18/09/2018 at 14:07

  Aivan ihana reissu teillä tiedossa. Ja onneksi ne lennotkin järjestyi sitten kuitenkin. Ei varmaan se ylimääräinen päivä Barcelonassa ihan hirveästi haittaa, kun kaupunki on niin kiva.

  Tuossa on kaikki sellaisia kaupunkeja joissa haluaisin käydä. Tykkäisin ihan tosi paljon Välimeren risteilystä. Harmi vaan, että mieheni ei ollenkaan innostu risteilemään. Ehkä joskus menen itsekseni.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 18/09/2018 at 14:27

   Onneksi lennot tosiaan järjestyi ihan hyvään malliin ja nyt jää paremmin aikaa kierrellä Barcelonassa ennen lähtöä. Tykkään myös noista risteilyreitin kohdesatamista <3 Ensimmäisen risteilyn jälkeen tykästyimme tähän mukavaan tapaan nähdä monta kohdetta yhdellä reissulla ja monta ennakkoluuloa karsiutui pois. Olin aiemmin ajatellut mm. että illalliselle vaaditaan aina ykköset päälle ja meno olisi 'pönötystä', mutta eikä mitä, puvun/iltapuvun voi laittaa päälleen jos siltä tuntuu, mutta ihan yhtä lailla voi mennä ruokailemaan perussiisteissä vaatteissa. Tekemistä on vaikka kuinka paljon eikä viikossa ehdi laivan kaikkia antimia edes testaamaan. Hytti kun on vielä perus-Ruotsinlaivaa mukavampi on risteilyalus kuin liikkuva hotelli ja matkustaminen niin ihanan vaivatonta. Risteilyllä saa olla todellakin lomalla, kun kaikki hoituu 'talon väen' toimesta! Toivottavasti saat miehesi innostumaan risteilystä ja pääset toteuttamaan matkahaaveesi! Kysykää ilman muuta, jos on jotain asioita jotka mietityttää risteilyä harkitessa.

 • Reply Outi 18/09/2018 at 12:32

  Onneksi et kokonaan unohtanut matkaa!
  Leppoisaa reissua koko teidän perheelle ❤️

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 18/09/2018 at 12:50

   Huh, koko matkan unohdus olisi ollut jo todella paha juttu! Tällaisen kiireen keskellä nuo kalenterin sivut ja päivät tuntuvat laukkaavan vauhdilla eteenpäin. Ei koskaan pitäisi tuudittautua siihen, että onhan tässä vielä aikaa hoitaa valmistelut. Onneksi muistin kuitenkin lentojen varauksen ennen kuin oli liian myöhäistä ja päästään lomalle – se tulee kyllä tarpeeseen. Kiitos Outi matkatoivotuksista ja aurinkoista syysviikkoa Sinulle! <3

 • Reply Sisko / Hieman_vino 18/09/2018 at 09:49

  Kyllä nyt on ollut paha moka! Onneksi löysit teille sopivan vaihtoehdon. 🙂 Toivottavasti matkastanne tulee ihana ja saatte nauttia kiireettömästä yhdessä olosta. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 18/09/2018 at 10:06

   Älä muuta sano! Kyllä siinä meinasi happi loppua, kun katsoin kalenteria ja oivalsin, että lennot on yhä hoitamatta! Yleensä hoidan kaiken aina hyvissä ajoin valmiiksi, mutta nyt on ollut niin armoton kiire, että tämä oli jäänyt odottelemaan parempaa aikaa… No, onneksi loppu hyvin kaikki hyvin kun löytyi lentoihin kelpo ratkaisu ja hotellikin tärppäsi yllättävän hyvään hintaan.

   Kiitokset matkatoivotuksista, tämä loma tulee tarpeeseen ja odotamme todella paljon risteilyä, jossa ei aiota pitää kiirettä minnekään!

 • Reply Piyya 18/09/2018 at 08:09

  Onneksi muistit lennot ! Oma poreamme parvekkkeella …. ihanaa ! Yhtään en ihmettele, että odotusarvot tuolle risteilylle on korkealla.
  Risteilyt on alkanut kiinnostaa enemmän ja enemmän. Yksin matkustavalle ne tahtoo vain olla turhan hintavia. Siitä huolimatta minulla olisi talveksi suunnitteilla Karibian risteily. Pitäisiköhän olla yhteydessä tuohon Soile Toursiin ?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 18/09/2018 at 10:00

   Oi, Karibian risteily talvella kuulostaa aivan ihanalta, sellaisesta olen myös haaveillut! Karibialle kun löytyy vielä niin monia mielenkiintoisia reittejä, että tulisi ihan valinnan vaikeus.

   Se on kyllä ihan totta, että yksinmatkustava joutuu maksamaan melkein kahden edestä :/ Ota ilman muuta yhteyttä Soile Toursiin, jossa Anne osaa aina tarjota hyviä vaihtoehtoja. Uskon, että häneltä löytyy hyvä ratkaisu myös yksinmatkustavalle, jottei hinta karkaa aivan pilviin. Nyt viimeksi juttelimme hänen kanssaan myös Karibian risteilyistä ja hän antoi hyviä lentovinkkejä tähän liittyen. Tavoitat Annen puhelimitse numerosta (09) 41 29 344 ja sähköpostitse osoitteella [email protected] – kerro terveisiä!

   Näiden meidän lentojen suhteen meinasi kyllä käydä kallis lapsus, kun olin jättänyt asian odottelemaan parempaa aikaa, jota ei sitten koskaan tullut ja kiirehän siinä tuli. Onneksi kuitenkin löytyi lopulta hinnaltaan ja matka-ajoiltaan hyvä ratkaisu! Odotan todella paljon tätä risteilyä, uusi alus kun näyttää aivan ihanalta ja risteilysatamat on vaan niin <3

 • Reply mamatravel 17/09/2018 at 20:55

  Kuulostaa ihanalta reissulta! Jään odottelemaan matkakuulumisia.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 17/09/2018 at 21:00

   Todella kiva, että olet kuulolla ja matkassa mukana! ✈️ Odotan paljon, että pääsemme testaamaan uuden MSC Seaview aluksen ja kiertelemään noissa risteilysatamissa! ?️

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.