Suomen suurin matkablogiyhteisö
Italia Kiertomatkat

Minori – pala aitoa Amalfin rannikkoa

28/09/2018

Pieniä katuja ja kujia, eteläitaliaisen pittoreskejä rakennuksia. Aurinkoisia päiviä rannalla, iltakävelyjä meren kuohuessa. Aitoa paikallista elämää, pikkukaupungin tunnelmaa.  Ei ruuhkia, ei tungosta, silti tarjolla kaikki mitä rentoon lomaan tarvitset. Tällainen on Minori, jonne matkattiin lomailemaan jo vuosituhansia sitten.

Kesällä Minorin tapahtumat tarjoavat kulttuuria, syksyllä gastronomiaa . Viikottain rannan tuntumassa järjestettävillä markkinoilla on vuorostaan mukava käydä katselemassa paikallista elämänmenoa ja miksei myös tekemässä lomalöytöjä.

Pienestä kaupungista löytyy myös nähtävyyksiä, kuten yksi Amalfin rannikon historiallisista helmistä, vähemmän tunnettu Rooman ajan huvila Antiquarium Villa Romana, josta kerroin aiemmin blogissa. Vierailun arvoinen on myös 1700-luvulla rakennettu Basilica di Santa Trofimena, joka on omistettu traagisen kohtalon kokeneelle sisilialaistyttö Trofimenalle. Kauniiseen Basilica di Santa Trofimenaan pääset kuvamatkalle tästä.

Alle kolmentuhannen asukkaan Minorin keskustassa etäisyydet ovat pienet ja kaupungissa kulkemiseen riittää hyvin omat jalat. Keskustan alueella ei ole suuria korkeuseroja, mutta rattaiden kanssa liikuttaessa on hyvä huomioida, että osa jalkakäytävistä on kapeita, mutta yhtälailla löytyy myös helppokulkuisia kävelyalueita.

Omalla autolla liikuttaessa on hyvä huomioida, että pysäköintipaikan löytäminen on sesonkiaikaan Minorissa, kuten muuallakin Amalfin rannikolla, hieman haasteellista, joten ajan ja hermojen säästämiseksi on suositeltavaa valita hotelli, jolla on oma pysäköintialue. Kadunvarsipysäköinti maksaa Minorin keskustassa 3 euroa tunnilta.

Minorista löytyy majoitusta aina vaatimattomammista huoneistoista neljän tähden hotelleihin, kuten Villa Romana Hotel & Spa, josta voit lukea majoituskokemuksemme tästä. Vinkiksi myös Villa Romana Hotel & Span vieressä sijaitseva hotelli Minori Palace, jota katselin ’sillä silmällä’ seuraavaa Minorin pysähdystä ajatellen. Alla olevassa kuvassa oikealla etualalla Minori Palace ja siitä heti seuraavana oikealla Villa Romana hotel & spa.

Hotelliravintoloiden lisäksi Minorista löytyy niin pizzeriaa, pasta- kuin kalaravintolaa sekä useita kahviloita herkkuineen, joista tunnetuin on Pasticceria Sal De RisoMinorissa suosittelen maistamaan kaupungin ’omia’ herkkuja kuten sitruunakakkua (Torta con limoni di Sorrento tai Torta di mousse al limone), päärynä-ricottapiirasta (Torta di ricotta e pere) ja tietenkin niin yksinkertaista mutta hyvää Ndundari pastaa tomaatti-basilicakastikkeen kera (Ndundari con Salsa di Pomodoro e Basilico). 

Minori on hyvä tukikohta kauniin Amalfin rannikon kiertelyyn, jota ei pidä kiireellä karauttaa läpi, vaan nauttia siitä pala kerrallaan ajan kanssa.

Kahdeksan kilometrin päässä Minorista sijaitsee Amalfin rannikon helmi, huikaisevien maisemien Ravello, joka on tunnettu musiikkijuhlistaan, Villa Cimbronesta ja Villa Rufolosta, josta myös kerroin aiemmin.

Amalfin rannikon tunnetuin kaupunki, julkkistenkin suosima Positano, sijaitsee reilun kahdenkymmenen kilometrin ja tunnin ajomatkan päässä Minorista. Muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan Amalfin kaupunkiin karauttaa vuorostaan kymmenessä minuutissa. Eikä pidä sivuuttaa myöskään viehättäviä Cetaraa, Vietri Sul Marea ja Atrania.

Huhtikuusta lokakuuhun Minorista on vene-/lauttayhteys naapurikapunki Maioriin (matka-aika 5 minuuttia) sekä Amalfin kaupunkiin (matka-aika 10 minuuttia), josta on mahdollista jatkaa lautalla Positanoon (matka-aika 25 minuuttia).

Minori osoittautui, ehkä hieman yllättäenkin, varsin mukavaksi tukikohdaksi Amalfin rannikolla kiertelyyn ja tätä voin lämpimästi suositella, jos haluat lomailla pienessä viehättävässä kaupungissa, joka ei ole Positanon lailla turismin ruuhkauttama. Minori on pala aitoa Amalfin rannikkoa ♥

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Outi 29/09/2018 at 20:12

  Kaunista on, ihania nuo kaupungin kujat. Tiedätkö mitä aina ihailen ulkomailla? Ovia, miten voi olla niin kauniita ovia rakennuksissa.
  Leppoisaa syyskuun viimeistä viikonloppua sinulle!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 29/09/2018 at 20:26

   Sama täällä! Upeita ovia tulee aina katseltua ja ihailtua, samoin kuin takorautaisia ja messinkisiä koristeita.? Minoristakin näitä löytyi mukavasti. ?

   Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinullekin, lokakuun kuulaita päiviä kohti mennään! ???

 • Reply Sisko / Hieman_vino 29/09/2018 at 11:32

  Pieni ja söpö paikka teillä ollut tukikohtana. 🙂 Itse suosin myös hitusen sivummasta tukikohtaa, jos on auto käytettävissä. On rauhallisempaa, halvempaa ja yhdessä huijauksessa onkin jo muualla. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 29/09/2018 at 12:55

   Pieni Minori yllätti kyllä positiivisesti ja oli sijainniltaan hyvä tukikohta Amalfin rannikoa molempiin suuntiin kierrellessä. Päivän kierroksen ja illallisen jälkeen oli kiva käydä vielä kävelemässä rannan tuntumassa eikä siinä sen enempää menoa ja meininkiä kaivannut. ? On nämä pienet aidot kylät ja kaupungit vaan niin söpöjä ?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.