Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Italia

Hotel & Spa Bellavista Francischiello Massa Lubrense

30/09/2018

Minorista matkamme jatkui Sorrenton niemimaan kärjessä sijaitsevaan Massa Lubrenseen, jonka toisella puolen kimmeltää Salernonlahti ja toisella puolen Napolinlahti. Kolmiomaisen Massa Lubrensen niemen kärki, Punta Campanella, kurottaa kohti kaunista Capria ja maitse ainoana rajanaapurina on Sorrento.

Tarinoiden mukaan Massa Lubrense tunnetaan Seireenien maana (Sirenusion), jonka kallioille seireenit houkuttelivat merimiehiä lumoavan kauniilla laulullaan. Yksi seireenien laulusta lumoutuneista merimiehistä oli Odysseus, jonka kerrotaan nousseen maihin Massa Lubrensen Ieranto lahdella, Baia di Ieranto, jonne hän rakennutti temppelin Athenelle. Massa Lubrensen Baia di Ierantossa onkin ollut asutusta aina muinaisista ajoista saakka.

Nykyään Massa Lubrensen kunnassa on asukkaita reilut 13 000 ja 19,7 neliökilometrin alueelle levittäytyvä kunta jakaantuu 16 kylään, frazioni: Acquara, Annunziata, Casa, Marciano, Marina del Cantone, Marina della Lobra, Marina di Puolo, Metrano, Monticchio, Nerano, Pastena, San Francesco, Sant’Agata sui Due Golfi, Santa Maria della Neve, Schiazzano, Termini and Torca.

Massa Lubrense on hyvä tukikohta erityisesti Sorrentossa, Pompeissa, Caprilla, Positanossa ja miksei myös Napolissa kiertelyyn. Jos tarkoituksena on kierrellä Amalfin rannikkoa ajan kanssa, sijainti ei ole ehkä se kaikkein parhain, sillä Amalfin rannikon alkupäähän Vietri Sul Mareen on matkaa reilut 60 kilometriä, jonne ajo vie vähintään 2 ½ – 3 tuntia suuntaansa. Sorrentoon vuorostaan ajaa noin parissakymmenessä minuutissa ja Sorrentosta lauttamatka Caprille vie vain 20-30 minuuttia. Lautta-aikataulut löytyvät tästä.

HOTEL & SPA BELLAVISTA FRANCISCHIELLO

Majoituimme Massa Lubrensessa kolmen tähden Hotel & Spa Bellavista Francischielloon, joka sijaitsee muutaman kilometrin Massa Lubrensen keskustan ulkopuolella. Sorrentoon liikennöivän bussin pysäkki on aivan hotellin edustalla ja bussilippuja voi ostaa vastaanotosta. Omalla autolla saapuville hotelliasiakkaille on Hotel & Spa Bellavista Francischiellossa maksuton pysäköintialue, josta löytyi kolmen päivän aikana aina vapaa paikka autollemme.

Hotellin yleisilme on siisti ja yleiset tilat ovat viihtyisästi sisustetut. Vastaanoton ystävällinen ja palvelualtis henkilökunta on täyttä kultaa ja he tekevät parhaansa varmistaakseen vieraiden viihtyvyyden. Hyvänä esimerkkinä henkilökunnan palveluasenteesta mainittakoon se, kun saavuimme hotelliin myöhään iltapäivällä ja ravintolan lounasaika oli jo ehtinyt päättyä. Nälkäisiksi meidän ei silti tarvinnut jäädä vaan vastaanoton henkilökunta soitti keittiöön, josta järjestyi meille aivan loistavasti kevyt lounas, eikä tämä erillinen tilaus tuntunut olevan mikään vaiva heille, vaan asikkaista haluttiin pitää hyvää huolta.

Lounaan saimme nauttia hotellin kattotasanteella sijaitsevalla rauhallisella uima-allasalueella, josta on huikeat näkymät merelle ja Caprille. Täällä viihdyimmekin aina kun emme olleet kiertelemässä lähiseudulla. Uima-allastasanteelta kerrosta alempaa löytyy vielä sisäuima-allas ja spa-osasto, joita emme valitettavasti ehtineet testaamaan kolmen vuorokauden vierailun aikana. Myös uima-allasalueen henkilökunta ansaitsee kiitokset hyvästä asiakaspalvelusta.

HOTEL & SPA BELLAVISTA FRANCISCHIELLO CLASSIC DOUBLE WITH SEAVIEW & JUNIORSUITE WITH SEAVIEW

Varasin kolmen aikuisen ja kahden lapsen seurueellemme kaksi merinäköalallista huonetta, Classic-huoneen kahdelle sekä Juniorsviitin lisävuoteella. Parhaan hinnan näille löysin tällä kertaa Booking.comista, jossa peruutus- ja muutoskelpoiset huoneet maksoivat 161 € / vrk Classic huone ja 232 € / vrk Juniorsviitti, johon tulee lisäksi lisävuoteen hinta 30 € /vrk. Hinta sisälsi majoituksen, wifin käytön sekä aamiaisen ja varaus oli peruutus- ja muutoskelpoinen 6 vuorokautta ennen matkan alkua saakka, ei ennakkomaksua.

Kahden henkilön Classic-huoneemme sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa käytävän päässä ja suurelta viihtyisältä parvekkeelta avautui hienot näkymät merelle ja Caprille. Tämä huonesijainti oli hyvä hotellissa liikkumista ajatellen, sillä sisäänkäyntiin, vastaanottoon ja aamiais/illallisravintolaan ei ollut kuin muutama kymmen metri ja rappusiakaan ei ollut kavuttavana kuin muutaman askelman verran.

Juniorsviittimme sijaitsi vuorostaan omassa rauhassaan aivan hotellin toisessa päässä, jonne kulkeminen lukuisten portaiden ja käytävien kautta oli hieman työlästä, erityisesti matkatavaroiden kanssa. Tätä huonesijaintia en voi suositella, jos portaissa kulkeminen teettää vaikeuksia. Työläs reitti palkittiin kuitenkin viihtyisällä 40 neliön huoneella, jossa oli iso terassi upealla näkymällä Caprille. Kiitos täysmittaisen lasiseinän, upeaa näkyä sai ihailla myös vuoteesta käsin. Toki lasiseinän näkymän sai halutessaan peittoon sähkökäyttöisillä oviverhoilla sekä valoverhoilla, eikä näitä avatakseen ja sulkeakseen tarvinnut vuoteesta nousta.

Ilmastoiduissa huoneissa oli tarjolla kylpytuotteita sekä lisämaksullinen minibaari ja juniorsviitissä oli käytettävissä lisäksi crosstrainer. Maksuton wifi toimi moitteettomasti sekä huoneissa että hotellin yleisissä tiloissa. Molemmat huoneet olivat siistit, mutta Juniorsviittimme kylpyhuoneessa oli valitettavasti havaittavissa kosteusongelmaa, johon allergiaan taipuvainen reagoi iho-oireilla.

Muutoin pidimme todella paljon huoneistamme, sekä Classicista että Juniorsviitistä, ja erityisesti suuret parvekkeet huikaisevine merinäkymineen olivat aivan ihanat!

RISTORANTE RICCARDO FRANCISCHIELLO

Hotellin Francischiello ravintolassa on mahdollista nauttia niin aamiaista, lounasta kuin päivällistä. Huonehintaamme kuului buffeaamiainen, joka oli kelpo kattaus mm. jugurttia, leipää juustoineen ja leikkeleineen, hedelmiä, mysliä ja muroja sekä lämpimiä tarjottavia, joilla sai hyvin päivän käyntiin. Lisäksi tarjolla oli makeita herkkuja sekä automaatista mehua, kaakaota, teetä, espressoa ja capuccinoa.

Aamiaisen perusteella en olisi kuitenkaan osannut arvata, miten herkullinen ravintolan illallinen on, mutta ennen matkaa olin lukenut, että Francischiello ravintolaa suositellaan Michelin-oppaassa. Siltä pohjalta lähdimmekin testaamaan ravintolaa ja hyvä niin, sillä kaikki valitsemamme ruokalajit olivat todella onnistuneita eikä näitä oltu edes hinnalla pilattu.

Francischiello ravintolassa söin mm. parhaat cannellonit aikoihin ja grillattu merenelävä mix oli kenties paras koskaan syödyistä. Talon pihvi sai kehuja perheen lihansyöjältä ja lapset kehuivat maasta taivaaseen kahvipavuilla koristellun kahvigelatoannoksen, jossa oli kunnon espressoaromi (Kyllä! Juniorikaksikkomme on perinyt äidin kahvihampaan ja kahvin pitää olla tujua!)

Hotel & Spa Bellavista Francischielloon olimmekin kovin tyytyväisiä, niin asiakaspalvelun, huoneiden, ravintolan kuin hotellin palvelujen osalta, emmekä voi muuta kuin todeta, että tässä on kolmen tähden hotellien helmi.

Hotel & Spa Bellavista Francischiellon valttina ovat henkilökunta, upeat näkymät merelle ja Caprin saarelle sekä hotellin oman ravintolan herkullinen ruoka. Puhumattakaan näistä uskomattoman kauniista auringonlaskuista, joita sai ihailla omalla terassilla ♥ Tänne majoitun mielelläni toistekin!

Hotel & Spa Bellavista Francischiello, Via partenope 26 80061 Massa Lubrense NA, 80061 Napoli NA, Italia

www.francischiello.it

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.