Tapahtumat Yleistä

Venetsialaistunnelmissa syksyä kohti

31/08/2018

Viime viikonloppuna vietettiin kotiseudullani Venetsialaisia, kesän viimeistä juhlaa, joka ajoittuu vuosittain elokuun viimeiselle viikonlopulle. Sää oli lämmin ja tyyni, laskeva aurinko punasi taivaan. Pihoille sytytettiin värikkäitä lyhtyjä, rannoilla poltettiin kokkoja. Vesillä lipui hiljalleen veneitä, ei ollut kiirettä minnekään.

Kaupungin rannalle kokoontui hyväntuulisia ihmisiä, ilmassa oli iloa ja rakettien välkettä. Rannan täytti monikielinen puheensorina ja lasten riemunkiljahdukset. Upeille raketeille taputettiin ja hurrattiin, toisilleen tuntemattomat ihmiset olivat yhtä seuruetta.  

Tähän tunnelmaan oli hyvä päättää upea kesä, vaikka ilmassa oli myös rahtunen haikeutta. Upotin vielä kerran varpaani viilenevään rantahiekkaan.

Onneksi luvassa on vielä lämpimiä, kauniita syyspäiviä. Nautitaan näistä pienistä hetkistä, luonnon syksyisistä väreistä ja auringonlaskuista.

Kaunista viikonloppua ja alkavaa syksyä Sinulle!

xo – Mia –

Juhlien nimi Venetsialaiset juontaa juurensa Venetsian kaupunkiin, jonne Euroopan ensimmäiset ilotulitteet rantautuivat Kiinasta. Tätä nimeä käytetään enimmäkseen Kokkolan, Pietarsaaren ja Uusikaarlepyyn seuduilla. Muualla Pohjanmaan rannikolla juhla tunnetaan huvilakaudenpäättäjäisinä (villaavslutning).

Alunalkaen juhla päätti kirjaimellisesti kesäkuussa alkaneen huvilakauden. Mökki siivottiin ennen kaupunkiasuntoon muuttoa ja roskat poltettiin rannan äärellä. Juhliin ovat aina kuuluneet ulkotulet ja värikkäät lyhdyt, raketteja ampuivat aluksi vain varakkaimmat. Pohjanmaan rannikolle ilotulitteet rantautuivat Keski-Euroopan kauppayhteyksien ja laivaliikenteen ansiosta.

vuoden 2015 venetsialaistunnelmia blogin alkutaipaleelta tästä

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya 31/08/2018 at 21:55

  Upeita ja kauniita kuvia rakkaasta pohjolasta ❤️
  Vaikka tässä rannikolla itsekin asun niin minulla jää nämä juhlat usein juhlimatta, mutta kauniisti halusi luontoäiti muistaa päivää.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 31/08/2018 at 22:01

   Kiitos Piyya! Onnea on oma kotiranta, jonne palata matkoilta maailmalle. <3

   Sää oli tänä vuonna mitä parhain ja auringonlasku oli kaunis. Pari vuotta tässä välissä onkin sitten ollut sateisempaa ja tuulisempaa. Venetsialaiset on omalla tavallaan haikean kaunis juhla, varmasti teillä Vaasan seudullakin lyhdyt koristavat pihoja.

   Mukavaa viikonloppua Sinulle!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.