Suomen suurin matkablogiyhteisö
Blogihaasteet

Kepeä kesähaaste

10/07/2018

Kepeään kesälomafiilikseen sopii kepeät jutut ja siksi nappasinkin kiinni Nelkytplus-blogikollegoiden Outin ja Marjon blogeista Outi’s Life ja Marjon matkassa bongaamaani kivaan kesähaasteeseen.

Kesäisen haasteen ideana on vastata kysymykseen kumman valitsisit, ja osaan kysymyspareista vastaus löytyi kuin apteekin hyllyltä ja osaa sai hetken jopa miettiäkin. Tähän haasteeseen saat vapaasti tarttua, jos siltä tuntuu, eikä tarvitse odotella, josko joku haasteella heittäsi.

Mutta pidemmittä puheitta 12 (semikiperän) vaihtoehdon ja blogin valintojen pariin!

1. Lippis vai lierihattu? 

Aikuisiällä olen omistanut tasan tarkkaan yhden ehdan lippiksen,  jota olen käyttänyt huikeat nolla kertaa. Tämä Niken lippis löytyikin hiljattain komeroita siivotessa ja annoin sen suosiolla tyttärelleni, kun lippis ei vaan ole mun juttu. Talvella sen sijaan lipallinen villakangaslätsä on ehdoton lemppari.

Mutta en karsasta kunnon lierihattuakaan ja reissussa kulkeekin mukana suurilierinen olkihattu, jota en taas osaa kotioloissa käyttää.

Eli heti tuli tenkkapåå, mutta jos vain yksi pitää valita, villakankaisesta lipallisesta lätsästäni en luopuisi.

2. Pehmis vai jäätelöpallo?

Tämä on helppo: ehdottomasti jäätelöpallo! Ja mieluiten italialaista gelatoa, kunnolla maistuvaa ja pehmeää…. pistaasia, suklaata, mangoa…. nam…

3. Herneet vai mansikat? 

Vaikka kesän pulleista makeista herneistä ja niiden kuorten napsuttelusta tykkäänkin, on vastaus silti helppo: Aina ihanat mansikat on ykkönen, tietenkin kotimaisina ja mieluiten Maalahdesta – mums!

4. Palju vai järvivesi?

Ei kumpikaan. Tai jos jompi kumpi pitää valita, niin palju, mutta ei mallia kannibaalikattila. 🙂 Olen nimittäin siinä epäsuomalainen, etten ole haaveillut omasta paljusta, mutta suuri ulkoporeamme omalle terassille on sen sijaan ollut ajatuksissa jo jonkin aikaa.

Ja luonnonvesistä kun puhutaan, meri on aina se ykkönen tällaiselle ikänsä rannikolla asuneelle, vaikka järvet niin kauniita ovatkin.

5. Grilliherkut vai kesäkeitto?

No kyllä sitä hyvin tehdyn kesäkeiton ihan hyvin syö, mutta eihän siitä mihinkään pääse, että hiiligrillillä valmistetut herkut nappaavat selkeän ykkösijan. Grilliherkuista maistuvat erityisesti kunnolla maustettu mehukas kana, kasvisvartaat ja herkkusieninyytit vahvalla Koskenlaskijalla.

6. Mökki vai teltta?

Nuoruusvuosina telttailtiin rannalla kesäisin ja niiltä reissuilta olisi kerrottavana monta legendaarista tarinaa. Teltassa tuli aikanaan nukuttua myös oman talon takapihalla, ulkoilmassa kun uni maistuu entistä makeammin. Nykyään selkäparka ei kuitenkaan anna enää myöten telttailulle ja on tämä mukavuudenhalukin kasvanut vuosi vuodelta, joten mökki & mukava patja on numero uno. Niin, paitsi glampingia* haluaisin kyllä ilman muuta kokeilla!

*glamping on lyhennys sanoista glamour camping ja tarkoittaa luksustelttailua eli mukavuuksilla varustettuja telttoja, jotka on pystytetty luontoon.

7. Varjo vai auringonpaiste?

Rakastan valoa ja aurinkoa enkä onneksi pala helposti, mutta menneiden vuosien holtiton auringonotto ja solariumin käyttö on pistänyt miettimään, josko kuitenkin olisi nämä tulevat vuodet fiksummin auringossa. Siksi nautinkin nykyään auringosta mieluummin aurinkovarjon tai palmun alla suoran paahteen sijaan.

8. Kesäsade vai kesätuuli?

Lempeä tuulen vire paahteisena päivänä viilentää mukavasti, mutta mikään ei voita metsän tuoksua virkistävän kesäsateen jälkeen. Kunhan sade ei jatku päiväkausia.

9. Lavatanssit vai festarit?

Helppo: festarit, ehdottomasti!!!

10. Roadtrip vai riippukeinu? 

Paradoksaalista kyllä, inhoan pitkiä automatkoja, mutta autoreissut matkakohteessa on ihan jees ja palo nähdä uutta vie tien päälle lekottelun sijaan. Vierivä kivi kun ei sammaloidu. Eikä road tripit ole yhtään hassumpia, kun motarien sijaan valitsee maisematiet ja kiireen sijaan varaa aikaa pysähtyä, eikä silloin yksi harhaanajo kaada koko päivän aikataulua. Niitä huteja nimittäin tulee, eikä se ole maailmanloppu – aina on kotiin löydetty, ennemmin tai myöhemmin.

Ja aivan ideaalia on, jos antoisan road trip –päivän päätteksi saa lekotella leppoisasti, vaikkapa riippukeinussa.

11. Hiirenkorvat vai syreenin tuoksu?

Kevään hiirenkorvia odotan aina, koska niiden ilmestyminen tuo ihanan lupauksen kesästä ja kunnon kevät-fiiliksen. Silti ei ole syreenin tuoksun voittanutta ja se kuuluu ehdottomasti juhannustunnelmaan.

12. Mato-onki vai golfmailat? 

Kehtaanko tunnustaa… Kaltaiseni kuumakalle ja tenniskentän McEnroe ei ole ihan kotonaan golf-kentällä, jossa hillityn rauhallinen käytös kuuluu etikettiin epäonnisen lyönninkin jälkeen. On golfia toki tullut pelattua ja hauskaa sen on, mutta mailoja nyt ei vaan voi laittaa samalla tavalla vaihtoon kuin tenniksessä. Siksi pitäydynkin nykyään mini-golfissa tai menen mato-ongelle tenavien kanssa, joka on aivan priimaa kesäpuuhaa – kunhan joku laittaa madot koukkuun puolestani. 😀

Mitkä olisivat Sinun valintasi näihin 12 kysymykseen?

Ihanaa aurinkoista helleviikon jatkoa kaikille – nautitaan kesästä joka solulla!

xox – Mia –

 

kuvat: Pixabay

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Merja / Merjan matkassa 22/07/2018 at 11:32

  Tämä oli kiva haaste. Tässä omat vastaukseni: https://www.rantapallo.fi/merjanmatkassa/2018/07/22/tartuin-kesahaasteeseen/

 • Reply Kepeä kesähaaste – MATKALLA LÄHELLE TAI KAUAS 18/07/2018 at 19:32

  […] Koska vielä en ole päässyt lomalle (muutama päivä vielä) ja sinne jo kovin odotan pääseväni, päätän tarttua haasteeseen, jonka bongasin Elämää ja matkoja -blogista:  Kepeä kesähaaste. […]

 • Reply Outi 10/07/2018 at 22:01

  Tosi kiva kun nappasit kesäisen haasteen mukaasi! Olipa kiva lukea sinun vastauksia ja aika paljon meillä olikin samoja suosikkeja.
  Mukavaa viikkoa sinulle <3

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.