Tapahtumat Yleinen

Hyvää Juhannusta!

22/06/2018

Kesäkuun kiireet alkavat onneksi pian hellittää ja edessä on enää vain yksi täyteen ohjelmoitu viikko. Siitä kun vielä selvitään, saamme vähitellen unohtaa arjen ja siirtää ajatukset ihanaan Italiaan. Juhannuksen pieni hengähdystauko tuli silti aivan tarpeeseen ennen viimeistä rutistusta ennen lomaa.

Tämänpäiväinen myrskyisä ja sateinen sää ei ole tosin liiemmin juhannuksen viettoa suosinut, mutta ei se kuitenkaan ole onneksi este mukavalle yhteiselle ajalle lämpimissä sisätiloissa. Päivä onkin vierähtänyt leppoisissa merkeissä, mm. lasten kanssa lautapelejä pelaten ja hyvästä ruuasta nauttien. Keskiviikkona kelit olivat sentään vielä ihan kohdillaan ja kävimme silloin juhannustunnelmoimassa Rosenlundilla, jossa tehtiin perinteinen juhannussalko talkoovoimin. Todella kaunis jälleen kerran!

Näiden Rosenlundin juhannustunnelmien myötä haluankin toivottaa mukavaa ja lämminhenkistä keskikesän juhlaa kaikille blogin lukijoille!

xox Mia ♥

Rosenlundin pappilan ja Aspegrenin puutarhan maalaismaisema löytyy Pietarsaaresta, vain puolisen kilometriä torilta, ja tänne kaupungin asukkaat tulevat ympäri vuoden erilaisiin tapahtumiin. Joulunaikaan pidetään tunnelmalliset myyjäiset ja pääsiäisenä karkoitetaan pahat henget polttamalla kokko Pohjalaiseen tapaan.

Juhannusviikon keskiviikkona Rosenlundissa juhlitaan keskikesää pystyttämällä talkoovoimin koristeltu juhannussalko ja tästä tapahtumasta vastaavat Pedersören Kotiseutuyhdistys (hembygdssällskap) Norra Österbottens Trädgårdssällskap (puutarhayhdistys) sekä Aspegrenin puutarhayhdistys. 

Heinäkuussa viikon mittaisen kaupunkijuhlan, Jaakon Päivien, aikaan Aspegrenilla on erilaisia vanhan ajan tapahtumia (lisätietoa tästä) ja elokuun iltojen hämärtyessä värikylläistä puutarhaa valaisevat lyhdyt Kaupan ja Kulttuurin yönä. Puutarhakausi päättyy syyskuussa vietettävään sadonkorjuujuhlaan.

 

Blogin muut kirjoitukset kesäisestä ja talvisesta Aspegrenista & Rosenlundista voit lukea tästä.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya 22/06/2018 at 21:38

  Hyvää Juhannuksen aikaa sinulle ja perheellesi. Toivottelen sitä täältä auringon alta ☀️
  Tällä hetkellä Rodoksella.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 22/06/2018 at 21:46

   Kiitos Piyya! ? Täällä on kyllä ’raikas’ sää tänään, +11’C ja sadetta & tuulta! ? Sunnuntaille näyttäisi olevan luvassa jo kesäisempää. ☀️

   Mukavaa juhannusta sinne Kreikan lämpöön ja ihanaa loman jatkoa! ?️

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.