Hyvää Juhannusta!

Kesäkuun kiireet alkavat onneksi pian hellittää ja edessä on enää vain yksi täyteen ohjelmoitu viikko. Siitä kun vielä selvitään, saamme vähitellen unohtaa arjen ja siirtää ajatukset ihanaan Italiaan. Juhannuksen pieni hengähdystauko tuli silti aivan tarpeeseen ennen viimeistä rutistusta ennen lomaa.

Tämänpäiväinen myrskyisä ja sateinen sää ei ole tosin liiemmin juhannuksen viettoa suosinut, mutta sehän ei ole onneksi este mukavalle yhteiselle ajalle lämpimissä sisätiloissa. Päivä onkin vierähtänyt leppoisissa merkeissä, mm. lasten kanssa lautapelejä pelaten ja hyvästä ruuasta nauttien.

Keskiviikkona kelit olivat sentään vielä ihan kohdillaan ja kävimme illalla juhannustunnelmoimassa Rosenlundilla, jossa tehtiin perinteinen juhannussalko talkoovoimin. Todella kaunis jälleen kerran!

Rosenlundin juhannustunnelmien myötä haluankin toivottaa kaikille Teille blogin lukijoille mukavaa ja lämminhenkistä keskikesän juhlaa! xox Mia ♥

Kedollinen kukkia, saavillinen saunahetkiä,

hyppysellinen hauskuutta, litra laulua.

Aimo annos aurinkoa, suven suloisuutta.

Hyvää juhannusta kaikille blogin lukijoille!

Tämä Rosenlundin pappilan ja Aspegrenin puutarhan maalaismaisema löytyy Pietarsaaresta, vain puolisen kilometriä torilta, ja tänne kaupungin asukkaat tulevat ympäri vuoden erilaisiin tapahtumiin. Joulunaikaan pidetään tunnelmalliset myyjäiset ja pääsiäisenä karkoitetaan pahat henget polttamalla kokko Pohjalaiseen tapaan.

Heinäkuussa Jaakon Päivien aikaan Aspegrenillä, kuten koko kaupungissa, on tapahtumia koko viikon (lisätietoa tästä) ja elokuun iltojen hämärtyessä värikylläistä puutarhaa valaisevat lyhdyt Kaupan ja Kulttuurin yönä. Puutarhakausi päättyy syyskuussa vietettävään sadonkorjuujuhlaan.

Juhannusviikon keskiviikkona Rosenlundissa juhlitaan keskikesää pystyttämällä talkoovoimin koristeltu juhannussalko ja tästä tapahtumasta vastaavat Pedersören Kotiseutuyhdistys (hembygdssällskap) Norra Österbottens Trädgårdssällskap (puutarhayhdistys) sekä Aspegrenin puutarhayhdistys.

Blogin muut kirjoitukset kesäisestä ja talvisesta Aspegrenista & Rosenlundista voit lukea tästä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya perjantai, kesäkuu 22, 2018 at 21:38

  Hyvää Juhannuksen aikaa sinulle ja perheellesi. Toivottelen sitä täältä auringon alta ☀️
  Tällä hetkellä Rodoksella.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog perjantai, kesäkuu 22, 2018 at 21:46

   Kiitos Piyya! ? Täällä on kyllä ’raikas’ sää tänään, +11’C ja sadetta & tuulta! ? Sunnuntaille näyttäisi olevan luvassa jo kesäisempää. ☀️

   Mukavaa juhannusta sinne Kreikan lämpöön ja ihanaa loman jatkoa! ?️

  Leave a Reply