Suomen suurin matkablogiyhteisö
Tanska

Terveiset Kööpenhaminasta & paljonko maksoi viikonloppumatka?

21/04/2018

Kävimme maaliskuun lopulla viikonloppureissulla Kööpenhaminassa, jonne emme olleet oikeastaan edes suunnitelleet menevämme, ainakaan lähiaikoina.

Minulle kävi nimittäin Sulo Vilenit. Taas.

Oli meillä tosin ollut puhetta siitä, että voitaisiin käydä joskus Kööpenhaminassa perhematkalla, kun vuosikymmenien takaisella reissulla Köpis oli jäänyt mieleen hyvän fiiliksen kaupunkina.Ajatus ei ollut kuitenkaan jalostunut edes suunnitelman tasolle, mutta lopulta vedettiin mutkat suoriksi ja reissupäätös syntyi vajaassa vartissa. Pikaista päätöstä jouduttivat ihmeesti sähköpostiin kolahtaneet Finnair Plussan pisteillä + rahalla tarjoukset, joista ei nyt vaan voinut olla varaamatta….. Kun sai niin halvalla…..

Finnairin lennot Kööpenhaminaan

Nelihenkisen perheen lennot kotikentältä Helsingin pompulla Kööpenhaminaan irtosivat nimittäin niin sopuisaan hintaan kuin 311 euroa + 8000 Finnair palkintopistettä eli 77,75 euroa + 2000 pistettä per nenä. Tämä tarjoushinta sisälsi 23 kilon ruumalaukut jokaiselle, joka jätti mukavasti shoppailuvaraa, ja myös muutoksia olisi voinut tehdä pientä korvausta vastaan. Ajallisestikin nämä lennot olivat passelit, kun Helsingin vaihtoajat olivat mennessä 2 1/2 tuntia, tullessa tasan tunti ja ainoastaan viimeinen etappi HEL-KOK meni pyjamalennolla.

Teille Helsingistä matkaan lähteville hinta ei varmastikaan ihan tarjoukselta kuulosta, mutta meille pitkänmatkalaisille tämä todellakin on sitä, kun pelkästään perheen junalippuihin maakunnasta Helsinkiin ja takaisin saa upottaa halvimmillaan liki parisataa euroa ja liittymälentoihin menee edullisimmillaan 350 euroa pelkillä käsimatkatavaroilla.

Katsoin vielä vertailun vuoksi, mitä maksaisivat tällä hetkellä vastaavat perjantai-maanantai lennot ja lähikuukausista edullisin vaihtoehto löytyy heinäkuulta, jolloin 2 aikuista ja 2 lasta tekisi vastaavan reissun KOK-HEL-CPH hintaan 1068,96 euroa ruumalaukuilla ja 980,96 euroa ilman ruumalaukkuja. Tällä reitillä kaikkein halvin vaihtoehto heinäkuussa kustantaa nyt 560,96 € huomattavasti huonommilla lentoajoilla. Sisäinen Sulo Vilen oli siis hyvin tyytyväinen hintaan.

Majoitus Kööpenhaminassa

Toista oli sitten Kööpenhaminan majoitushintojen kanssa, sillä toiveet täyttävän hotellin löytäminen siedettävään hintaan oli työn ja tuskan takana. Vaatimuksena meillä ei ollut mitään erityisiä ylellisyyksiä, vaan kelpo mukavuustaso sekä keskeinen sijainti hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähellä. Sain kuitenkin pian huomata, että jo näillä kriteereillä perhehuoneen hinta nousi helposti 200 – 300 euroon per yö ja jos jotain hohtoa hotelliin kaipasi, olisi saanut kaivaa kuvetta paljon paljon enemmän. Kööpenhaminan hotelleissa ei hinta-laatutaso siis helpolla kohtaa, vaikka olisi asialla useampi kuukausi ennen matkan ajankohtaa.

Yksi asia, mikä on hyvä huomioida Kööpenhaminasta hotellia varatessa on se, että sisältääkö huonehinta aamiaisen? Aamiainen voi olla nimittäin yllättävän kallis erikseen ostettuna, kuten esimerkiksi Radisson Blu Scandinaviassa, jossa aamiaisen hinta on 27 eur / hlö /vrk, joka on toki laadullisesti hyvä, mutta onko se hintansa arvoinen?

Jos haluaa nipistää Kööpenhaminan matkabudjetissa, kannattaa suunnata katse hotelleista huoneistoihin, joista löytyy todella kivoja vaihtoehtoja. Näin lyhyellä reissulla sijainti ajoi meillä kuitenkin budjetin edelle, koska onhan aikakin rahaa, ja päädyin katsomaan vain vaihtoehtoja kaupungin ytimestä.

Monen tunnin (incognitona) surffailu tuotti lopulta tulosta ja päädyin varaamaan huoneen Scandic Webersistä, jonka sijainti muutaman sadan metrin päässä päärautatieasemalta ja Tivolista tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Parhaan huonehinnan sain suoraan Scandicin omilta sivuilta, jossa oli meneillään tarjouskampanja kanta-asiakkaille, eikä 168 euron peruutus-/muutoskelpoinen hotellissa maksettava vuorokausihinta tuntunut lainkaan pahalta, kun se sisälsi vielä aamiaisenkin. Tästä 1800-luvun rakennuksessa sijaitsevasta hotellista kirjoittelen enemmän omalla postauksellaan.

Copenhagen City Pass

Kööpenhaminassa liikkuminen on helppoa, koska julkinen liikenne toimii todella hyvin ja moneen paikkaan kulkee ihan kävellenkin. Ostin meille ennen reissua kolmen vuorokauden Copenhagen City Passit, joilla ajelee rajoituksettoman matkamäärän bussilla, junalla ja metrolla vyöhykkeillä 1-4.

Ennakkoon ostettu City Pass on siitä mukava, ettei käteisestä ja lippukuluista tarvitse enää reissun aikana huolehtia ja julkisella liikenteellä ajelet kaikkina vuorokaudenaikoina. Kaupunkiliikenteen busseilla teet sightseeing-kierroksia samoilla reiteillä kuin huomattavasti kalliimpi Hop on Hop off bussi ja lisäksi City Pass -lippu käy myös lentokentän ja keskustan välillä matkustamiseen.

Yhden aikuisen City Pass -lipulla matkustaa kaksi alle 12-vuotiasta lasta veloituksetta aikuisen seurassa ja tämä lippu on helppo ostaa netistä ennakkoon (tästä). Ostettaessa määritellään ajankohta, jolloin voimassaolo alkaa ja heti maksun jälkeen saat lipun matkapuhelimeesi. Aikuisen 24 tunnin City Pass maksaa 80 DKK (10,78 € / 20.4.2018) ja 72 tunnin City Pass 200 DKK (26,85 € / 20.4.2018). Taksimatkan hinta Kastrupin lentokentältä keskustaan on 250 – 300 DKK (33,57 – 40,28 € / 20.4.2018) suuntaansa eli hyvin äkkiä City Pass maksaa itsensä takaisin. Visit Copenhagenin sivulta löydät lisätietoa lentokentän ja keskustan väliä liikennöivistä bussi-, juna- ja metrolinjoista.

Minkälaiset fiilikset Kööpenhamina jätti?

Itse reissun suunnitteluun en ehtinyt hirmuisesti panostamaan ja lähdimme matkaan sillä ajatuksella, ettemme ryntäile paikasta toiseen vaan kiertelemme ihan rauhassa fiiliksen ja sään mukaan. Ainoaksi varmaksi käyntikohteeksi olimme valinneet Tivolin kesäkauden avajaiset ja tämä osoittautui niin mukavaksi paikaksi, että siellä vierähti huomaamatta kokonainen päivä, jopa maaliskuun viileydessä. Voin vain kuvitella, miten viihtyisä Tivoli onkaan lämpimänä päivänä puutarhan puhjettua eloon. Tivolin avajaispäivän tunnelmista on tulossa kuvapainotteinen postaus.

Kööpenhaminaa kierrellessä kolme päivää vierähti aivan liian nopeasti ja tämä reissu meni lähinnä perinteisimpiä nähtävyyksiä katsellessa. Kööpenhamina lunasti jälleen paikkansa hyvän fiiliksen kaupunkina, joka tarjoaa paljon niin shoppailijoille, kulinaristeille, kulttuurinnälkäisille, hyggeilijöille kuin perheille. Kuten kaikki pohjoiset sisarensa, Kööpenhaminakin lienee parhaimmillaan lämpimään vuodenaikaan, mutta ei tämä ollut lainkaan hassumpi paikka maalikuun lopullakaan.

Kööpenhamina on paljon rennompi kuin hienostelevampi serkkunsa Tukholma. Kööpenhaminassa viihdytään, nautitaan elämästä ja ollaan vaan. Ei ihme, että kohtasin täällä niin paljon hymyileviä hyväntuulisia ihmisiä, sillä Kööpenhaminassa on ilmassa La Dolce Vitaa, Pohjolan ilmastosta huolimatta.

Tämän reissun lopulla ihmettelin vain yhtä asiaa: Miksi en ole käynyt useammin Kööpenhaminassa? Tähän tulee nyt muutos.

Kahden aikuisen ja kahden alle 12-vuotiaan lapsen viikonloppumatka Kööpenhaminaan maksoi 868,70 euroa (lennot KOK-HEL-CPH + majoitus 3 vrk + Kööpenhaminan julkisen liikenteen matkat 3 vrk). Ruokakustannuksissa voit varautua vähintään Suomen hintatasoon, esimerkiksi Tivoli Food Hallissa Gorm’sin herkulliset pizzat maksavat 100 – 125 DKK (13,43 – 16,78 €) ja salaatit 85 DKK (11,41 €). Ruokakaupassa hinnat ovat molemmin puolin Suomen hintatasoa.

Tämän pituisen reissun jälkeen en voi kutsua itseäni miksikään Kööpenhaminan tuntijaksi, mutta laita ihmeessä kysymyksiä ja juttutoiveita tulemaan aiheista, joista haluaisit lukea lisää! Laita kysymyksiä joko tämän postauksen kommentteihin, Facebookin viestinä tai sähköpostitse mia (at) elamaajamatkoja.fi .

Seuraavissa postauksissa tulossa juttua nin Tivolista kuin Kööpenhaminan majapaikkastamme Scandic Webersistä!

Hyvää viikonloppua – Ha’ en god weekend!

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Vastikään Köpiksessä käynyt 29/04/2018 at 09:43

  Olikohan sinulla virhe tuon Köpis City Cardin 24h hinnassa? Me maksoimme siitä 80 DKK eli noin kympin euroissa/ hlö.

 • Reply Teija / Lähdetään taas 29/04/2018 at 09:21

  Minäkin haluaisin tuonne tivoliin. Se ei ollut viimeksi auki ja sitä edellisellä kerralla se ei ollut edes suunnitelmissa.
  Tuo on kyllä niin totta, että täältä Helsingistä käsin on niin helppoa lähteä reissuun, vaikka toki täältä sitten haikailee Keski-Euroopan vieläkin edullisempia hintoja ja kätevämpiä yhteyksiä 😀

 • Reply Karoliina Kazi 25/04/2018 at 15:59

  Olen samaa mieltä että Kööpenhamina on hyvän fiiliksen kaupunki ja mahtava kohde lyhyelle lomalle – teidän loma kuulostaa aivan ihanalle ex-tempore seikkailulle! Aurinkoista viikon jatkoa!

 • Reply sari / matkalla lähelle tai kauas 24/04/2018 at 20:18

  Olen myös kai tuijottanut noita lentoalennuksia ja kun katselin majoitusten hintoja matka jöi vielä varaamatta. Melkoisen hinnan saa pulittaa hotelli yöstä.

 • Reply Anu 24/04/2018 at 17:39

  Kuulostaa niin tutulta 4 henkisen perheen matkan suunnittelulta. Ihanasti kirjoitettu 🙂
  Kiva kuulla, että viihdyitte Köpiksessä ja etenkin Tivolissa, tämä on pyörinyt meillä jo pidemmän aikaa vaihtoehtona pitkän viikonlopun kohteeksi.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 22/04/2018 at 10:00

  Kööpenhamina on ollut monesti ajatuksissa, mutta jäänyt vielä toistaiseksi ja itsellä on ollut ajatus, että sinne pitää mennä kesällä tai ainakin sen verran myöhään keväällä, että on jo lämmintä. 🙂
  Minä lakeuksien tyttönä ymmärrän hyvin, että sait lennot todella hyvään hintaan. Ja silloin pitää mennä, kun hyviä tarjouksia löytää! 🙂 Sulo Vilen on ihan mukava kaveri matkatarjouksia selatessa! 😀

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 23/04/2018 at 14:50

   Onneksi sisäinen Sulo Vilen heräsi noita lentotarjouksia katsoessa ja tuli lähdettyä Kööpenhaminaan! En kyllä meinannut ensin uskoa, että hinta on oikein, kun eihän tuolla summalla pääse tavallisesti edes Helsinkiin. 😀 Kesällä tuo(kin) kaupunki on varmasti parhaimmillaan, kun hienot puistot viheriöi ja terasseilla tarkenee paremmin. Käy ilman muuta Sinäkin Köpiksessä, tiedä vaikka seuraavissa tarjouksissa tärppäisi taas samaan hintaan!

   Aurinkoista alkanutta viikkoa!

 • Reply Sisko / Hieman_vino 22/04/2018 at 08:31

  Kuulosti kivalta reissulta! Jotenkin tuo majoituksen hinta tuntui hurjalta, mutta kuten sanoit, sijainti oli hyvä. Matkan kulut ei kuitenkaan mitkään mahdottomat olleet. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 23/04/2018 at 14:41

   Tällaisille vähän suunnittelemattomammille reissuille on kyllä paikkansa ja oli todella kiva käydä kokemassa Kööpenhamina perheen kanssa.
   Noita majoitushintoja selatessa meinasi kyllä iskeä tuska, mutta onneksi löytyi Scandic, jonka sijainti oli meille aivan passeli!

   Mukavaa alkanutta viikkoa!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.