Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Tanska

Scandic Webers – hotelli loistosijainnilla Vesterbrossa

28/04/2018

Perhehuone järkihintaan, kelpo mukavuustaso ilman sen kummoisempia ylellisyyksiä ja keskeinen sijainti hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähellä.

Näillä kriteereillä lähdin etsimään majoitusta Kööpenhaminasta, joka osoittautui kuitenkin hyvin pian varsin haastavaksi tehtäväksi, vaikka olin osannut varautua korkeampaan hintatasoon. Tuskanhiki otsalla kareillen totesin, että perhematkalaisilla menee helposti pari-kolmesataa euroa per vuorokausi ja jos vähänkään jotain luksustelua kaipasi, pitäisi kaivaa kuvetta paljon paljon enemmän.  Perusmukava huone saisi siis riittää, mutta keskeisestä sijainnista emme tinkisi.

Monen tunnin varaussivustoilla surffailun jälkeen karsiutui lopulta parhaaksi vaihtoehdoksi Vesterbron kaupunginosassa sijaitseva Scandic Webers, joka tarjosi parhaan hinta-laatusuhteen 168 euron vuorokausihinnallaan ja sijainti oli sitä, mitä halusimme.

Sijainti

Scandic Webers sijaitsee Vesterbrogadella Vesterbron kaupunginosassa, jolla on värikäs historia pahamaineisena punaisten lyhtyjen ja huumekaupan alueena. Tämä on kuitenkin kokenut vuosien saatossa melkoisen muodonmuutoksen paheiden pesästä yhdeksi kaupungin suosituimmista kaupungiosista. Nykyään Vesterbrota luonnehditaankin Kööpenhaminan trendikkäimmäksi kaupunginosaksi, josta löytyy niin designer-liikkeitä kuin meatpacking district ravintoloineen ja baareineen. Kööpenhaminan suosituimmat turistikohteet Tivoli ja ostoskatu Strøget ovat nekin kävelyetäisyydellä, joista Tivoliin kulkee jalkaisin viidessä minuutissa (400 m) ja Strøgetille noin varttitunnissa.

Scandic Webersin sijainti on hyvä myös julkisen liikenteen käyttöä ajatellen, sillä Päärautatieasemalle, Københavns Hovedbanegård, on vain muutaman minuutin kävelymatka (350 m). Päärautatieaseman edustalla on lisäksi taksiasema ja bussipysäkit, jonne mm. lentokentän ja keskustan väliä kulkeva linja 5A/ 5C pysähtyy.

Hotellia vastapäätä Vesterbrogadella (Nordean edessä) on bussipysäkki, jossa pysähtyy mm. Fredriksbergiin vajaassa kymmenessä minuutissa kuljettava kaupunkiliikenteen bussi 6A. Fredriksbergistä löydät mm. Carlsbergin alueen sekä kauniin kesäkeitaan Fredriksbergs have puiston.

Hotellin sijainti on siis erinomainen eikä hotellin lähistöllä näkynyt näin matkailijan silmin mitään ylimääräistä liikehdintää, mitä päärautatieasemien läheisyydessä yleensä on. Vesterbrogradella on vilkas liikenne ja kadun varrella nukkui muutamia kodittomia, mutta alue ei tuntunut turvattomalta illallakaan. Ainoa häiriö oli roska-auton aamuöinen kolistelu.

Mitä Scandic Webers  pitää sisällään?

Vuonna 1886 valmistuneessa rakennuksessa sijaitseva Scandic Webers on yhdistelmä klassista arkkitehtuuria ja modernia sisustusta. Kuusikerroksisen rakennuksen julkisivu ja portaikot henkivät ihastuttavaa vanhan ajan tunnelmaa ja aamiaistila edustaa vuorostaan skandinaavista nykyaikaa. Vanhan ja uuden yhdistelmä on kokonaisuutena melko onnistunut, lukuunottamatta mm. vastaanoton ja käytävien suorastaan rumia kokolattiamattoja. Huonekäytävien ja portaikkojen kokolattiamatto on kuitenkin siitä hyvä, että se vaimentaa askelääniä.

Hotellissa on rauhallinen tunnelma ja sisäpihalta löytyy viihtyisä ulkotila istumaryhmineen, joka on varmastikin erityisesti kesäaikaan aivan ihanteellinen paikka lukea kirjaa kahvikupposen äärellä. Eloisampaa ympäristöä kaipaava voi käydä laisillisella hotellin Cube -baarissa, joka on avoinna arkisin puolesta päivästä puoleen yöhön ja perjantaisin & lauantaisin klo 02 saakka. Pientä purtavaa, kuten täytettyjä leipiä tai hedelmiä, on helppo käydä ostamassa vastaanoton vieressä sijaitsevasta Scandic Shopista, joka on avoinna ympäri vuorokauden ja hotellin lähellä on myös useampi supermarket, joista jokunen on avoinna puoleenyöhön.

Liikunnallisille asiakkaille hotelli tarjoaa kuntosalin ja lainattavissa on niin kävelysauvoja kuin muutama polkupyörä.

Asiakaspalvelu ja aamiainen Scandic Webersissä

Sisäänkirjaantuminen hotelliin meni joutuisaan ja saapuessamme vuorossa ollut ystävällinen nuorimies hoiti hienosti hotellin ja käytännön asioiden esittelyn. Oli hauska huomata, että vastaanotossa kommunikointi ruotsiksi onnistui mainiosti. Lähtiessä uloskirjautumisen voi tehdä helposti netissä eikä tämän jälkeen tarvitse muuta kuin tipauttaa avainkortti vastaanoton laatikkoon, toki uloskirjautuminen onnistuu myös perinteisesti tiskillä.

Pienet moitteet asiakaspalvelusta tulevat siitä, ettei superior extra huoneemme hintaan kuuluvaa Disney-kanavaa saatu toimimaan koko vierailun aikana ja tuntui siltä, ettei tätä oikeastaan otettu edes kunnolla hoitaakseen. Lisäksi kylppärin liki tyhjää Face Stockholm body lotion pumppupulloa ei täytetty lainkaan siivousten yhteydessä. Tästä jätin tarkoituksella mainitsematta testatakseni hoidetaanko sitä kuntoon ja hoitamatta jäi. Muutoin huoneen siivous hoidettiin hyvin ja kaikki tekstiilit olivat siistissä kunnossa.

Aamiaisravintolan henkilökunta ansaitsee kiitokset hyväntuulisesta otteesta työhön sekä sujuvasta tarjottavien täydennyksestä aivan aamiaisajan päättymiseen saakka. Aamiaisella oli mukava käydä paitsi hyvien tarjottavien takia myös siksi, että ilmapiiri oli kiireetön ja henkilökunnan takakireä kelloon tuijottelu loisti poissaolollaan. Aamiaisella sai viihtyä ja hakea todella hyvää kahvia santsikupillisen jos toisenkin ilman että kukaan karsasti ’yliajalla oloa’. Aamiainen oli kokonaisuutena perushyvä, tarjottavat tuoreita ja maistuvia ja valinnanvaraa oli sen verran mukavasti, että jokainen sai päivänsä hyvin käyntiin. Kuva näistä jäi valitettavasti ottamatta tällä(kin) kertaa.

Superior Extra neljälle

Kerroin kirjoituksen alussa, että päädyimme varaamaan perushuoneen ilman sen kummoisempia ylellisyyksiä, kunhan hotelli olisi keskeisellä paikalla. Nyt ehkä ihmetteletkin, miten lopputuloksena oli kuitenkin hienommalta kuulostava huonetyyppi?

Totuuden nimissä kerrottakoon, ettei tämä huonetyyppi oikeastaan olekaan standard-huonetta kummoisempi, mutta jotain pientä extraa tämä kuitenkin tarjoaa perushuoneeseen verrattuna. Superior extra on hieman tilavampi (22-24 m2), joka käytännössä tarkoittaa sitä, että huoneeseen mahtuu vuodesohva, joka sopii kahdelle lapselle tai yhdelle aikuiselle. Vuodesohvan ollessa avattuna ei huoneessa ole ylettömästi tilaa, mutta hyvin siellä pidennetyn viikonlopun viettää ja kaksistaan matkatessa huoneessa jää tilaa oleskeluunkin.

Superior extra – huoneessa on käytettävissä kylpytakit sekä kahvi-/teelajitelma ja perustelkkarikanavien lisäksi huonehinta sisältää lisäveloituksettomia elokuva- ja urheilukanavia, joista tosin Disney Channel ei nyt siis toiminut. Lisäksi Superior Extra huoneeseen majoittuessa saa 50 DKK:n (n. 6,70 €) arvoisen voucherin per majoitusvuorokausi, jonka voi käyttää Scandic Shopissa, joka on mielestäni ihan kiva etu.

Huoneemme kunto oli melko hyvä, kylpyhuonetta lukuunottamatta, ja puulattiaisessa ullakkohuoneessa oli oma viehätyksensä vinokattoineen ja tukipalkkeineen. Kylpyhuone oli parhaat päivänsä nähnyt, mutta tämä korjaantunee vuoden 2018 aikana, koska hotellissa on parhaillaan meneillään kylpyhuoneiden kunnostustyöt. Scandic Webersistä huonetta varatessa kannattaakin pyytää huone, jossa kunnostustyöt on jo tehty.

Hotellin huoneissa on säädettävä ilmastointi, mutta ylimmän kerroksen huoneessamme oli kovin ’paksu’ ilma jota ei säädettävällä ilmastoinnilla voinut korjata, joten päädyimme pitämään ikkunaa raollaan suurimman osan vuorokaudesta. Voi vain arvailla miten kuuma huoneessa voi olla kesällä auringon paahtaessa yllä olevaa tummaa peltikattoa, mutta onneksi ilmastoinnin jäähdytys kuitenkin toimii.

Kokonaisuutena tämä huone ja Scandic Webers toimivat kuitenkin hyvänä tukikohtana viikonloppureissulla, muutamista huomautettavista asioista huolimatta. Tarjouskampanjasta varattuna Scandic Webers tarjosi hyvän hinta-laatusuhteen ja samalla rahamäärällä sai enemmän kuin vastaavan tasoisissa lähialueen hotelleissa.

Scandic Webers oli loppusuoralle karsiutuneista hotelleista edullisin ja parhaan hinnan saimme Scandicin verkkosivulta kanta-asiakaskortilla. Peruutus-muutoskelpoiseen 168 euron vuorokausihintaan sisältyi perushyvä aamiainen, joka voi Tanskan hintatasolla olla merkittäväkin hintaetu. Majoituksen varaamisesta ja aamiaishinnoista kerroin lähemmin viime viikon kirjoituksessa, jossa juttua myös matkan kokonaiskuluista.

Scandic Webers täytti ne kriteerit ja odotukset, joilla lähdimme hotellihuonetta Kööpenhaminasta varaamaan: Perhehuone järkihintaan, kelpo mukavuustaso ilman sen kummoisempia ylellisyyksiä ja keskeinen sijainti hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähellä.

Scandic Webers ****   Vesterbrogade 11B, 1620 Copenhagen V

 • 152 huonetta, joista 2 esteetöntä ja 12 lemmikkihuonetta
 • 5 huoneluokkaa: Economy (1-2 hlö), Standard (2 hlö), Superior (2 hlö), Superior extra (max. 4 hlö), Junior suite (max. 4 hlö)
 • hyvä aamiainen ja WiFi sisältyvät huonehintaan
 • hyvä sijainti muutaman minuutin kävelymatkan päässä päärautatieasemalta ja Tivolista
 • lähistöllä paljon pieniä liikkeitä, ravintoloita ja baareja
 • Hotellille on myönnetty Pohjoismainen Joutsenmerkki, joka edellyttää että hotelli, ravintola tai kongressikeskus pyrkii aktiivisesti vähentämään jätemääriä ja vedenkulutusta. Lisäksi Joutsenmerkityn yrityksen ympäristötyöhön kuuluu kemiallisten tuotteiden käytön vähentäminen. Monet käytettävistä tuotteista ovat ympäristömerkittyjä. (lisätietoa Joutsenmerkistä tästä)

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Outi 29/04/2018 at 17:48

  Tosi kivan näköinen ja kuuloinen hotelli. Tuo huone on ihana <3
  Mukavaa vapppua koko teidän perheelle!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 29/04/2018 at 20:48

   Kiitos Outi! ? Tämän hotellin sijainti oli aivan priima ja muutenkin se oli kiva tukikohta Köpiksen reissulle.

   Hauskaa vappua teidänkin perheelle, nyt on jo kivasti kevättä ilmassa! ??

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.