Suomen suurin matkablogiyhteisö
Risteily

Paljonko maksoi MSC Cruisesin omatoiminen risteily Dubaista?

31/01/2018

Ristely on helppo tapa nähdä monta kohdetta yhdellä matkalla ja yhdistää lomaan myös rentoa oloa ja eloa. Uusi aamu koittaa uusissa maisemissa, mutta ilman tuskastuttavia ajomatkoja ja matkatavaroiden raahaamista paikasta toiseen. Sen kuin astut laivaan ja annat muiden hoitaa siirtymät, siivoamiset ja kokkaamiset ja maisemat vaihtuu & hotellihuone kulkee mukana matkassasi. Niin helppoa, että siihen voisi vaikka tottua!

Moni on kysynyt Dubain risteilymme jälkeen, että paljonko tällainen reissu maksaa omatoimisesti järjestettynä, joten tein koosteen matkan kuluista, olkaa hyvät!

MSC Fantasia Dubain Port Rashid satamassa. Photo © Elämää ja Matkoja

Risteilyn suunnittelu ja varaaminen

Risteilyä suunnitellessa kannattaa seurata aktiivisesti hintatasoa, jotta tiedät mitä mitäkin maksaa. Varustamojen hinnoissa ja pakettien sisällöissä on nimittäin suuriakin eroja, joten huolellinen vertailu kannattaa. Tähän tarkoitukseen esimerkiksi Seascanner -sivusto on hyvä apu.

MSC Cruisesin risteilyillä on todella hyvä hinta-laatusuhde, etenkin lapsiperheen näkökulmasta katsottuna, ja kokemuksemme perusteella voin tätä varustamoa suositella lämpimästi. MSC Cruisesin aluksilta löytyy monenlaista palvelutasoa aina budjettimatkasta sisähytissä hemmottelevaan lomaan Yacht Clubin sviiteissä omalla kiireettömällä osastollaan, joten valinnanvaraa riittää moneen makuun ja monelle lompakolle.

Varauksen kanssa on hyvä olla liikkeellä ajoissa, varsinkin jos mielit tietylle reitille tiettyyn ajankohtaan. Perheenä matkustettaessa on myös hyvä huomioda se, että lisävuoteellisia ja / tai yhdistettäviä hyttejä on rajoitetusti, joten kun tulee vastaan hyvä tarjous, esim. risteily johon tulee kaupanpäälle juomapaketti tai käyttörahaa laivalle, nappaa varaus kiinni!

Varasin risteilymme Soile Toursilta, josta saimme hyvää henkilökohtaista asiakaspalvelua ja nopeasti vastaukset kysymyksiin, joita pohdimme eri vaihtoehtoehtoja puntaroidessa. Toinen hyvä toimija risteilymarkkinoilla on Risteilykeskus, joka Soile Toursin tapaan tarjoaa asiantuntevaa asiakaspalvelua suomeksi. Kotimaisten toimijoiden valttina on tavoitettavuus. luotettavuus ja myös hinnat ovat kohdallaan.

Risteilyllä hotellihuone kulkee mukana matkassa ja maisemat vaihtuvat päivittäin!

Risteilyn hinta Fantastica (B2) parvekehytissä, 2 aikuista ja 2 lasta (alle 10 v.)

Matkamme ajankohtana Dubaista risteilivät Royal Caribbean ja MSC Cruises, joista päädyimme jälkimmäiseen niin edullisemman hinnan kuin uudemman aluksen vuoksi. Tällä talvikaudella 2017/2018 Royal Caribbean on jäänyt pois reitiltä, mutta MSC Cruisesin risteilyt Persianlahdella jatkuvat ja lisäksi mm. Celebrity Cruisesilla on ollut muutamia lähtöjä Abu Dhabista.

Me risteilimme MSC Fantasialla, jonka tilalle on tällä kaudella tullut MSC Splendida 7 päivän reitille. Lisäksi 11 päivän reitillä liikennöi MSC Lirica MSC Splendidan lisäksi niin tällä kuin tulevalla 2018/2019 talvikaudella.

Varaushetkellä risteilymme 6.1.-13.1.2017 hinta oli 1856 € kahdelta aikuiselta ja kahdelta alle 10-vuotiaalta lapselta Fantastica-luokan (B2) hytissä. Tätä kirjoitettaessa vastaavaa risteilyä on saatavilla helmi-maaliskuun 2018 lähdöille kutakuinkin samaan hintaan.

Vastaava 7 päivän risteily tulevalla talvikaudella 5.1.-12.1.2019 maksaa tällä hetkellä 4.178 € kahdelta aikuiselta ja kahdelta alle 10-vuotiaalta lapselta, joten siltä osin kannattaa vielä hetken seurata hintoja ja tarjouskampanjoita.

Tulevan talven risteilyreitti on kohteiltaan sama kuin varaamamme, mutta hieman eri järjestyksessä. Mehän emme tosin koskaan päässeet Sir Bani Yas luonnonsuojelusaarelle rikkoutuneen öljyputken takia ja reitille tuli yllättäen Doha Qatar, joka oli hieno kokemus.

 • Sat 05/01/19 Dubai / United Arab Emirates 23:00
 • Sun 06/01/19 Abu Dhabi / United Arab Emirates 05:00 – 23:00
 • Mon 07/01/19 Sir Bani Yas (Abu Dhabi) / United Arab Emirates 09:00 – 17:00
 • Tue 08/01/19 At Sea
 • Wed 09/01/19 Muscat / Oman 08:00 – 18:00
 • Thu 10/01/19 Khasab (Musandam) / Oman 09:00 – 18:00
 • Fri 11/01/19 Dubai / United Arab Emirates 09:00 –
 • Sat 12/01/19 Dubai / United Arab Emirates

Ateriat Red Velvet ravintolassa kuuluvat risteilyn hintaan. Photo © Elämää ja Matkoja

Risteilyn lisäpalvelut

Risteilyhinta itsessään pitää sisällään kaikki ruokailut, joko laivan buffet-ravintolassa tai pääravintolassa valittuna kattausaikana. Buffet on avoinna aamuvarhaisesta iltamyöhään ja aamiaisen, lounaan ja päivällisen välissä on tarjolla pienempää purtavaa, eli nälkä risteilyllä ei pääse yllättämään.

Juomien osalta on sitten vaihtelua sen suhteen kuuluuvatko ne risteilyn hintaan vai ei. Tällä hetkellä on myynnissä esim. MSC Cruisesin kesäkauden risteilyjä Välimerellä, joihin tulee kaupan päälle all inclusive juomapaketti ja wifi, joka on todella hyvä etu. Risteilyhintaan ilman juomapakettia sisältyy vesi, kahvi ja tee buffetravintolan automaatista.

Dubain risteilylle juomapakettia ei ollut tarjolla kaupan päälle, joten ostimme all inclusive -juomapaketin (aiempi Allegrissimo), johon sisältyy rajoittamaton määrä niin alkoholittomia kuin alkoholillisia juomia, jäätelöä sekä tölkitettyjä virvoitusjuomia, mehua ja pullovettä (natural tai kivennäisi) koko risteilyn ajan. Vaihtoehtoina tälle paketille löytyy myös Mealtime -juomapaketti aterioiden yhteydessä nautittavia juomia varten sekä premium-juomapaketti laadukkaampia konjakkeja ja shampanjaa kaipaavalle.

Kannattaa siis miettiä omien tottumusten mukaan, mikä vaihtoehdoista olisi sopivin ja se on hyvä tiedostaa, että mitään omia juomia laivaan ei saa tuoda. Aiemmassa risteilystä kertovasta blogikirjoituksesta tästä löydät tietoa juomien hinnoista laivalta ostettuna. Juomapaketin voi ostaa myös vielä risteilyn aikana, mutta tuolloin hintaan ei sisälly palvelumaksut.

Me koimme all inclusive juomapaketin huolettomaksi vaihtoehdoksi ja jo yksistään pullovettä kulutimme paahtavan auringon alla siihen malliin, että vesilasku olisi ollut kiitettävä. Haimme nimittäin laivan baarista ison kuorman isoja vesipulloja ennen päiväretkiä, jotka olivat todella tarpeen. All inclusive (aiempi Allegrissimo) paketin hinta oli 182,00 €/aikuinen ja 84,00 €/lapsi, juomat yhteensä: 532,00 €. Tämän lisäksi meillä ei mennyt risteilyn aikana euroakaan juomiin.

Lisäksi ostimme ennakkoon netin käyttöä varten Internet Surfer Cruise Plus paketin hintaan 34,90 €,  mutta yhteydet olivat sen verran heikot, että saimme tällä vain pikaisesti vilkaistua kevyemmin lataantuvia sivuja ja käytimme sataman wifiä silloin kun sellainen oli saatavilla, esim. Abu Dhabissa.

Risteilyhinta pitää sisällään laivan runsaan ohjelmatarjonnan ja lisämaksusta on mahdollista kokeilla taitojaan mm. Formula-simulaattorissa ja rentoutua kylpyläpalveluista nauttien tai erikoisravintoloissa herkutellen.

Lennot

Lentohinnat on toinen, joita kannattaa seurata aktiivisesti ja napata kiinni tarjouksiin, joita nykyään löytyy Dubaihin mukavasti. Perheenä matkustettaessa on hyvä olla ajoissa liikkeellä siksikin, että tarjoushintaisia paikkoja on rajoitetusti lentoa kohden.  Nykyään hinnat harvemmin laskevat lähtöpäivän lähestyessä, päinvastoin.

Lennämme useimmiten Finnairilla, koska kotimaisin siivin pääsemme lentäen matkaan jo kotikentältä ja saamme koko matkan ostettua yhdelle lipulle, joka turvaa mahdollisessa viivästystilanteessa sen, että Finnair reitittää meidät uudelleen joko omalle tai saman allianssin yhtiön lennolle. Tämä mahdollisuus valitettavasti puuttuu Norwegiania käytettäessä tai jos olet ostanut kotimaan lennon omalle lipulleen ja jatkolennon omalleen.

Me maksoimme lennoista VAA – HEL -DXB 421,28 € / aikuinen ja 371,79 € / lapsi, yht. 1.586,14 € josta kotimaan liittymälennon osuus noin 500 €. Varauksen teimme kolme kuukautta ennen matkan ajankohtaa Finnairin kampanjahintaan.

Tätä kirjoitettaessa vastaavalle risteilylle tammikuussa 2019 löytyy Finnairin lennot HEL – DXB (3.1. – 13.1.2019) kampanjahintaan 316,18 €/aikuinen ja 270,18 €/lapsi, yhteensä 1172,72 € ilman aterioita ruumalaukkuja. Ruumaan kirjattavan matkatavaran meno-paluun hinta 40 € / 23 kg:n laukku ja ateriat 14 € / aikuinen / suunta ja 12 € / lapsi / suunta.

On suositeltavaa varata menolento risteilyn lähtökaupunkiin siten, että saapuminen on 2 vrk ennen risteilyn lähtöä, kuitenkin viimeistään vuorokausi ennen. Myös paluumatkan lennolle on hyvä jättää pelivaraa mahdollisten viivästysten varalta.

Maakuljetukset ja retket kohteessa

Risteilijältä voi ostaa päiväretkiä kohteeseen tai nämä voi varata jo ennakkoon risteilyvarauksen yhteydessä. Me emme näitä kuitenkaan käyttäneet ja liikuimme kohteissa omin päin sekä paikallisen oppaan kanssa. Lisäksi käytimme Dubaissa paljon taksia, mm. lentokentälle ja risteilysatamaan mennen tullen. Näistä kaikista ajoista ja ostetuista retkistä minulla ei ole tarkkaa kirjanpitoa, mutta näihin on hyvä varata 300 – 500 € perheeltä sen mukaan paljonko haluaa kohteessa taksilla kierrellä. Dubaissa kävimme lisäksi mm. Legolandissa, joka maksoi 293,97 € perheeltämme ja tähän lisäksi muutaman kymmenen euron taksikulu.

Vertailun vuoksi MSC Cruisesin 3 retkeä sisältävän Explorer Formula paketin (Dubai City tour, City tour of Abu Dhabi ja Mystical Muskat) hinta oli matkamme ajankohtana 167€/ aikuinen ja 127 €/ lapsi, yht 588 € kahdelta aikuiselta ja kahdelta lapselta. Nämä retket toteutimme omatoimisesti ja niiden kulu sisältyy mainitsemaani hintahaarukkaan 300 – 500 €.

Pearl Marinan näkymä vastarannalle on iltavalaistuna kaunista katseltavaa.

Hotellit ennen ja jälkeen risteilyn

Meillä oli yöllinen menolento 5.1. Helsingistä Dubaihin, jonne saavuimme 6.1. aamuvarhaisella ja halusimme päästä heti hotelliin lepäämään sen sijaan, että odottaisimme vapautuvaa hotellihuonetta iltapäivään saakka. Varasin meille mahdollisimman edullisen huoneiston Marinan alueelta Pearl Marina huoneistohotellista, joka palveli tarkoitustaan tässä tapauksessa, vaikkei nyt mikään helmi ollutkaan nimestään huolimatta.

Huonevaraus meillä oli kahdeksi yöksi, mutta lisävuoteesta he veloittivat vain yhdeltä yöltä saapumisajankohtamme vuoksi. Tämän 2 vuorokauden majoituksen hinta oli lisävuoteen kanssa turistiveroineen 390,48 € kahdelta aikuiselta ja kahdelta lapselta. 

Tätä kirjoitettaessa Pearl Marinan hinnat tammikuun 2019 vastaavalle risteilyajankohdalle eivät ole vielä saatavilla, mutta esimerkiksi vastaavan tyyppisessä Hotel Atanassa huonehinta on nyt varattaessa samaa luokkaa, esim. Bookingin sivulla.

Risteilyn jälkeen yövyimme vielä yhden yön Dubaissa, tällä kertaa Downtownissa Rose Rayhaan by Rotana hotellissa, josta olin varannut meille perushuoneen hintaan 224,12 €yhdeltä vuorokaudelta. Saapuessamme meitä kuitenkin odotti 62.kerroksen sviitti perushuoneen sijaan (samaan hintaan!) ja niihin näkymiin oli huikeaa lopettaa todella antoisa ja unohtumaton risteily!

Kokemuksemme Pearl Marinasta voit lukea tästä ja Rose Rayhaan by Rotanasta tästä.

Hinta yhteensä kahdelta aikuiselta ja kahdelta lapselta (alle 10 v)

 • Risteily B2 Fantastica-luokan parvekehytissä 1.856 €
 • All Inclusive juomapaketti 532 €
 • Internet Surfer Cruise Plus paketti 34,90 €
 • Lennot meno-paluu Finnairilla Vaasa – Helsinki – Dubai DXB 1586,14 €, josta kotimaan liittymän osuus noin 500 €
 • Maakuljetukset ja omatoimiset päiväretket risteilysatamissa 500 €
 • Hotellit 2 vrk ennen ja 1 vrk jälkeen risteilyn 614,60 €
 • YHTEENSÄ 5.123,64 € Vaasasta lentäen, josta kotimaan liittymälennon osuus noin 500 €, jolloin hinta Helsingistä 4623,64 €

Edellämainittujen kulujen lisäksi kävimme mm. Legoland Dubaissa, jonka sisäänpääsyliput maksoivat 293,97 €. Ruokailuja ennen ja jälkeen risteilyn en laske kustannuksiin mukaan, koska ruokailtava on joka tapauksessa olit kotona tai matkoilla. Ruokatarvikkeet marketissa ovat edullisia Dubaissa ja kokkaamalla itse huoneistohotellissa säästää mukavasti ruokamenoissa.

Suosittelen lämpimästi elämyksellistä risteilyä Arabiemiraattien, Omanin ja Qatarin todella mielenkiintoisiin kohdesatamiin!

Kohdesatamista ja risteilyn sisällöstä löytyy runsaasti juttua blogista, kirjoitukset MSC Cruisesista, risteilystä ja kohdesatamista löytyvät tästä ja runsaasti tietoa ja vinkkejä Arabiemiraatteihin tästä – tervetuloa lukumatkalle!

 

 

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Linda 03/02/2019 at 10:52

  Moikka! Millä aikataululla laivasta poistuminen tapahtui risteilyn päättyessä? Kun olen katsellut ensi talven risteilyjä, niin aikataulu jäi mietityttämään. Kun laiva on takaisin Dubaissa esim. perjantaina, niin pe-la välinen yö yövytään laivalla? Vai pitääkö sieltä lähteä keskellä yötä, jotta henkilökunta ehtii valmistautua seuraavia risteilijöitä varten? 😀

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 04/02/2019 at 07:26

   Moi Linda ja kiitos kysymyksestäsi!
   Jos laiva tulee risteilyn päättyessä satamaan esim. perjantaina aamulla, poistutaan laivasta perjantaina aamupäivällä. Ruuhkien välttämiseksi poistuminen tapahtuu ryhmittäin annettuna aikana, jotka ilmoitetaan risteilyn lopussa. Eli päättymispäivänä poistutaan yleensä melko pian aamupalan jälkeen.

   Tavallisina kohdesatamapaivinä maissa voi lähteä käymään oman aikataulun mukaan, kunhan on takaisin ajoissa (aika ilmoitetaan satamittain).

   Mukavaa risteilyn suunnittelua teille!

   • Reply Linda 16/02/2019 at 15:53

    Kiitos vastauksesta! Varmistaisin vielä, että kun tuossa tekstissä mainitsemasi esimerkkiaikataulu näyttää tältä,

    Sat 05/01/19 Dubai / United Arab Emirates 23:00
    Sun 06/01/19 Abu Dhabi / United Arab Emirates 05:00 – 23:00
    Mon 07/01/19 Sir Bani Yas (Abu Dhabi) / United Arab Emirates 09:00 – 17:00
    Tue 08/01/19 At Sea
    Wed 09/01/19 Muscat / Oman 08:00 – 18:00
    Thu 10/01/19 Khasab (Musandam) / Oman 09:00 – 18:00
    Fri 11/01/19 Dubai / United Arab Emirates 09:00 –
    Sat 12/01/19 Dubai / United Arab Emirates

    niin pitääkö siis poistua jo perjantaina aamupäivällä, vaikka risteilyn kesto on lauantaille asti? Olen tutkaillut risteilyjä, joissa on aika lailla sama aikataulupohja.

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 16/02/2019 at 16:42

     Moi Linda ja kiitos kysymyksestäsi!
     Tuon aikataulun mukaan risteillessä uloskirjautuminen laivalta tapahtuu lauantaina aamupäivällä, joten käytettävissä on koko perjantai Dubaissa & risteilijällä ja lauantaina aamusta ehtii vielä käymään aamupalalla laivalla ennen poistumista. Hyttiluokka sitten määrittelee ajan, milloin on oma vuoro poistua alukselta, tästä tulee tiedotelehtinen hyttiin risteilyn loppupuolella. Tykkäsin tuosta risteilyreitistä ja menisin mielellään vaikka toistekin, meillä kun vaihtui Sir Bani Yas Dohan pysähdykseen ja Sir Bani Yasin haluaisin vielä käydä katsomassa!

     Toivottavasti tästä oli apua matkan suunnitteluun ja kysy vaan, jos jokin muu asia vielä mietityttää – mukavaa viikonloppua!

     • Linda 16/02/2019 at 21:44

      Kiitos paljon, oli ehdottomasti apua! Juurikin tästä sinun kirjoituksestasi sain itse innostuksen alkaa tutkailla tätä reittiä enemmän, ja vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta! Itse asiassa minulle tuli vielä mieleen, että minä ajankohtana varasitte matkanne (talvi, kevät, kesä, syksy), tai onkohan edes jotain tiettyä varausajankohtaa, joka olisi paras esim. hintojen kannalta?

      Samoin sinulle mukavaa viikonloppua! 🙂

     • Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 16/02/2019 at 23:43

      Voi kun kiva kuulla, että vastauksesta oli apua ja saitte blogista risteilykipinän tälle reitille, se oli kyllä elämyksellinen matka!

      Tarkistin tuon varausajankohdan ja olimme tehneet syyskuussa 2016 varauksen tammikuun 2017 risteilylle (yllättävän myöhään!). Seurasin sen jälkeen hinta- ja varaustilannetta ja neljän henkilön Fantastica-luokan hyttiä ei saanut enää edullisemmin, mutta muistelisin että kahden henkilön Bella sisähyttejä olisi ollut saatavilla tarjoushintaan lähempänä risteilyn alkua. Tammikuussa Dubaista lähtevät risteilyt olivat ainakin silloin edullisin vaihtoehto ja tammikuun alussa meillä oli todella hyvät kelit koko matkan ajan. Tammikuun lopulla ja helmikuun alkupuolella on ollut kuulemani mukaan ajoittain hieman viileämpää ja jopa yksittäisiä sateita, mutta meille Suomen kesään tottuneille ei kuitenkaan mitään erityisen kalseaa. 🙂

      Kannattaa hetki seurata risteilyhintojen elämistä (incognito tilassa) sekä mahdollisia tarjouskampanjoita (esim. juomapaketti kaupan päälle) ja katsokaa samalla myös lentohintoja eri lähdöille, jolloin on helpompi löytää se kokonaiskulultaan paras vaihtoehto.

      Tuo reitti on kyllä todella mielenkiintoinen ja muutenkin risteily on niin vaivaton tapa nähdä monta kohdetta yhdellä reissulla! Ja ne Persianlahden auringonlaskut… Ihan mielettömän upeita!

     • Linda 17/02/2019 at 09:22

      Täytyypä siis seurailla hintoja, niin eiköhän sopiva reissu vielä löydy 🙂 Totta, en itsekään usko kelien olevan kovin kaameat, vaikka vähän sataisikin, kun vertaa Suomen keleihin 😀 Kiitos vielä neuvoista!

     • Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 17/02/2019 at 13:20

      Mukavaan reissun suunnittelua, oli kiva olla avuksi! ☺️🛳️✈️☀️

 • Reply Sanna / Seven Seas 10/02/2018 at 14:28

  Risteilyt on ihania! Tosin tuolla suunnalla en ole (vielä) risteillyt, mutta mieluusti kyllä voisin 🙂 Kiinnostavan oloisia kohteita ja mukavan pitkät vierailuajat maissa.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 10/02/2018 at 17:49

   Tämä risteily nostatti kyllä kroonisen risteilykuumeen! 🙂 Reitti oli kaikin puolin mukavan erilainen ja päivän aikana ehti näkemään yllättävän paljon, suosittelen lämpimästi!

   Kiitos Sanna kommentistasi ja leppoisaa lauantaita!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 10/02/2018 at 12:34

  Tässäpä olisi meidän perheelle erinomainen loma legolandineen ja kaikkineen. Näkisi samalla uusia paikkoja ja siksi risteily tuolla on jo pidempään kiehtonut. Hinta varsin kohtuullinen ja liikkuva hotellihuone varsin viihtyisän oloinen!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 10/02/2018 at 17:46

   Tämä risteily oli onnistunut kaikin puolin ja kohteet todella mielenkiintoisia. Uskon, että tämä olisi kyllä myös Teidän perheen juttu!

   Kiitos Rami kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

 • Reply traveldreamer17 08/02/2018 at 19:25

  Minua kiinnostaisi kovasti välimeren risteily ja olikin kiva saada vähän osviittaa siitä, mitä risteilyt maksavat. Meillä vaan tulee aina hintaa lisää, kun lapsia on kolme eikä mahduta yhteen hyttiin/hotellihuoneeseen.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 08/02/2018 at 20:41

   Totta, kolmen lapsen kanssa on haastavampaa löytää hyttejä ja hotelleja; kieltämättä välillä se tuntuu haasteelliselta kahdenkin lapsen kanssa.
   Onneksi hytin löytäminen viidelle hengelle ei ole kuitenkaan mahdotonta, sillä on olemassa sekä väliovellisia yhdistettäviä hyttejä että suurempia sviittiluokan hyttejä, jossa hinta isommalla porukalla tuntuu silti maltilliselta per henkilö. Kannattaa ilman muuta ottaa yhteyttä näiden kotimaisten toimijoiden asiakaspalveluun, jossa löytyy hyvin tietoa siitä, miltä aluksilta/varustamoilta on suurempia hyttejä saatavilla.

   Sen verran tiedän, että MSC Cruisesin Preziosa ja Divina aluksilla on saatavilla 6 henkilön Superfamily hyttejä. Näistä esim. Divina liikennöi kesällä Välimerellä reittiä Genova – Civitavecchia, Rooma – Palermo, Sisilia – Cagliari, Sardinia – Palma de Mallorca – Valencia – Marseille – Genova!

   Toivottavasti Teille löytyy sopiva hytti ja pääsette toteuttamaan Välimeren risteilyn, sellainen reissu kytee täälläkin ajatuksissa!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 05/02/2018 at 17:06

  Aika monta vuotta sitten olimme jo varanneet Dubain risteilyn, silloin Aurinkomatkojen kautta, suunnilleen jouluksi, mutta jouduimme sitten sen pienen operaation takia perumaan. Kun sitten leikkauksen jälkeen saatoimme taas matkustaa, niin halusimme varata ko. risteilyn uudelleen melko nopealla aikataululla ja vaikkakin se onnistui, niin silloin kävi niin, että Aurinkomatkojen vaihtoehto oli halvempi kuin itse varattu. Tosin isoin ero taisi tulla melko viime hetkessä ostetuista Finnairin suorista lennoista. Mutta ehkä sitten taas siitä ilosta, että olimme yksin liikkeellä, laivayhtiö upgreidasi meidät hienoon kulmahyttiin, jossa oli neliötä enemmän kun siinä, minkä olimme varanneet ja parveke kahteen suuntaan. Osana ryhmää yhtä pariskuntaa tuskin olisi upgreidattu, eli lopputuloksena saimme hiukan kalliimman risteilyn, mutta myös hieman paremman.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 05/02/2018 at 17:58

   Hieno yllätys, että saitte upgreidauksen kulmahyttiin, tuollainen hytti oli varmasti iso mukavuustekijä reissuun!

   Tällä kertaa oli iso ero siihen varasiko omatoimisesti vai pakettina, ainahan ei toki näin ole. Valmismatkana tämä risteily lentoineen ja yhdellä hotelliyöllä olisi maksanut perheeltämme 8690 euroa ilman juomapakettia, vaikka olisi ollut varaamassa hyvissä ajoin, eli ihan mukavasti tuli tuntipalkaa itse paketoimalla ja siihen lisäksi maakuntalennot, juomapaketti ja pari yötä lisää hotellissa. Mutta aina nämä pitää tapauskohtaisesti katsoa.

   Kiitos Pirkko kommentistasi ja hyvää alkanutta viikkoa!

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 04/02/2018 at 23:11

  Itse en oikeastaan ikinä ole risteilyjä ajatellut (vielä) ja siksipä olikin hyvin mielenkiintoista lukea hintatasosta ym. Etenkin juomapakettien hintoja jäin miettimään omalla kohdallani, kun kysymykseen tulisi ainoastaan alkoholittomat vaihtoehdot, kovin hintavalta noin yhtäkkiä kuulosti pakettihinnat, mutta toki tuo, että vettä saa sitten päiväksi mukaan on loistojuttu ja kyllähän sitä kuluu! Noh, ehkä minulle joskus risteilykuume iskee, varmasti upea kokemus!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 04/02/2018 at 23:38

   Kiitos Virpi! Pitkään mekin harkitsimme risteilyä, alunalkaen Karibialle, mutta sitten kun näin tämän reitin, niin se oli siinä! Omalla kohdalla mielenkiintoiset risteilykohteet painavat vaakakupissa enemmän ja mukava laiva on sitten bonusta viihtyvyyttä ajatellen, mutta jos haluaa lähteä ihan vain viihtymään ja nauttimaan olosta ja elosta, vaikka merkkipäivänä, niin uudemmat alukset ovat aivan täydellisiä siihen tarkoitukseen!

   Juomapakettia harkitsin myös pitkään juuri tuon korkealta tuntuvan hinnan takia, mutta päädyimme lopulta ottamaan sen huolettomuuden vuoksi eikä tarvinnut enää reissulla kuluja ajatella.

   Suosittelen lämpimästi risteilyä, se oli kyllä hieno kokemus kaikin puolin!
   Kiitos Virpi kommentista ja mukavaa alkavaa viikkoa! ?

 • Reply Outi 01/02/2018 at 19:46

  Upealta näyttää tuo risteilyalus. Varmasti oli upea kokemus ja erilainen myös.
  Mukavaa helmikuun ensimmäistä päivää sinulle!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 01/02/2018 at 19:55

   Kiitos Outi! Tämä risteily oli elämys kaikin puolin ja kohdesatamissa niin paljon nähtävää ja koettavaa. Jokainen niistä jätti sellaisen tuntuman, että haluan palata niihin vielä ajan kanssa.

   Mukavaa alkanutta helmikuuta Sinullekin, kevättä kohti mennään pikkuhiljaa!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.