Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleistä

Vuosi 2017 toi upeita auringonlaskuja ja sydämen tykytyksiä

30/12/2017
Facebookpinterestinstagram

Vuosi 2017 toi tullessaan ikimuistoisia matkaelämyksiä, huikeita auringonlaskuja, monenlaisia majoituskokemuksia sekä lukuisia kohtaamisia sydämellisten ihmisten kanssa. Vuoteen mahtui myös yllättäviä käänteitä ja kommelluksia eikä ylimääräisiltä tykytyksiltä vältytty. Onneksi sykettä nostattaville tilanteille voi kuitenkin näin jälkikäteen jo nauraa, vaikka itse tilanteessa hymy oli hukassa ja verbaaliset ilmaisut lähinnä painokelvotonta luokkaa.

Mutta näissä kaikissahan se matkailun suola on – unohtumattomissa hetkissä, jotka yhdessä koetaan!

Nyt kun vuosi on vaihtumassa uuteen, on hyvä aika muistella vuoden 2017 matkailun unohtumattomimpia hetkiä, ja näistä kaikista kokemuksista löytyy omat juttunsa blogista. Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta vuotta ja uusia matkaelämyksiä!

VUODEN 2017 IKIMUISTOISIN MATKAELÄMYS

Tammikuun risteily Persian- ja Omaninlahdella toi tullessaan valtaisan määrän ikimuistoisia hetkiä, joita muistella vielä vuosien päästä. Jo risteily itsessään oli elämys meille ensikertalaisille, mutta matkan unohtumattomimmat hetket koimme upeissa risteilysatamissa Arabiemiraateissa, Omanissa ja Qatarissa.

Kokemuksiamme risteilystä MSC Fantasialla reitillä Dubai, Arabiemiraatit – Abu Dhabi, Arabiemiraatit – Masqat, Oman – Khasab Musandam, Oman – Doha, Qatar – Dubai, Arabiemiraatit  voit lukea tästä. Dubaista ja Arabiemiraateista löytyy paljon juttua myös tästä.

Risteilypysähdyksien aikana ehdimme näkemään paljon ja monta kokemistamme paikoista ansaitsisi maininnan ikimuistoisimpana matkaelämyksenä. Näistä kaikista kuitenkin Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabissa oli se, joka todella pysäytti kauneudellaan nostattaen ihon kananlihalle.

Sykähdyttävän kaunis Sheikh Zayed Grand Mosque Photo © Elämää ja Matkoja

Paljon olen vuosien saatossa nähnyt ja kokenut, mutta tämän äärellä en pystynyt muuta kuin henkäilemään sitä, miten upeaa käsityötä ja luonnonmateriaaleja tämä rakennus pitää sisällään. Sitä tunnetta, minkä moskeijan uskomaton kauneus saa aikaan, on todella vaikea kuvailla – se vain täytyy kokea itse.

Päivästämme Sheikh Zayed Grand Mosquessa Abu Dhabissa voit lukea tästä.

Sheikh Zayedin suurmoskeijassa ihminen tuntee itsensä pieneksi.

VUODEN 2017 SYDÄMELLISIN KOHTAAMINEN

Omanin pääkaupunki Masqatia kiertelimme paikallisen kuljettajan kanssa, joka osoittautui ihanan sydämelliseksi perheenisäksi. Suur-Masqatissa vietettyjen tuntien aikana hän kertoi paljon perheestään ja heidän arjestaan sekä elämästä Omanissa yleisemmällä tasolla ja Masqatista kaupunkina. Erotessamme tuntui kuin olisimme tunteneet jo vuosia ja haikeana hän antoi vielä yhteystietonsa pyytäen viestittelemään kuulumisia Suomesta, joka oli hänelle varsin eksoottinen tuttavuus. Omanilaisia ei suotta kehuta vieraanvaraisiksi ja ystävällisiksi, sen tämä mies osoitti yhteisen päivämme aikana – aidosti.

Masqatin päivästämme voit lukea tästä.

Sydämellinen perheenisä tutustutti meidät kotikaupunkiinsa Masqatiin Omanissa

Vanhasta Masqatista Sinbad merenkävijä matkasi Tuhannen ja yhden yön tarinoihin

VUODEN 2017 UNOHTUMATTOMIN MAJOITUSKOKEMUS

Vuoden aikana ehdimme majoittumaan kymmenissä hotelleissa ja huoneistoissa, joista osa on myös ehtinyt blogiin esiteltäväksi.

Matkojamme vuoden 2017 aikana seuranneet muistavat ehkä Dubain huoneistomme Pearl Marinassa, jossa tuuli vinkui nurkissa ja viereisen rakennustyömaan rytmiorkesteri säesti. Muistanette myös kesän risteilymme, joka päättyi vankilaan? Tai tarkemmin ottaen entiseen Kakolan vankimielisairaalaan, jossa majoituimme kirjaimellisesti kiven sisään ainutlaatuisessa Forenomin huoneistossa, joka on kunnostettu rakennuksen historiaa kunnioittaen. Modernit huoneistot ovat viihtyisiä, mutta jokaiseen kerrokseen ennalleen jätetyt eristyssellit sekä karua tarinaa kertovat lehtileikkeet muistuttavat siitä, että aina näin ei ole ollut.

Kokemuksemme Forenom Kakolanmäestä löydät tästä.

Kakolan entisessä vankimielisairaalassa on nykyään näin viihtyisää. Toista oli ennen, jolloin olot olivat huomattavasti karummat.

Jokaisessa kerroksessa menneestä ajasta muistuttavat kalterit, raskaat ovet sekä ennalleen jätetyt eristyssellit.

Syksyllä lähtemättömän vaikutuksen teki vuorostaan sardinialainen hotelli Pedraladda, jossa säännöt ovat kaikki kaikessa. 

Tämäkin kokemus oli ihan omaa luokkaansa, sillä enpä ole koskaan aiemmin hotelliin tullessa vastuusopimuksia allekirjoitellut, vaikka katolla olisi ollut tähtiä viiden rivi. Eikä muuten ollut mikään kruununjalokivi tämä hotelli, jota olisi siksi pitänyt viimeiseen asti varjella. Muistinko jo mainita, että jopa oman VESIpullon vienti huoneeseen oli kielletty, näin niin kuin monen muun veikeän säännön lisäksi.

Tähtiä neljä, todellinen taso enimmillään kolme, patja ja tyynyt yhtä joustavat kuin hotellin säännöt, mutta saksalaiset tykkäsivät. Tämä kokemus oli pitkästä aikaa muistus siitä, ettei todellisuus ole aina sitä mitä nettisivu lupaa. Ja minä kun kuvia katsellessa haaveilin aluksi viiden päivän lomasta Hotelli Pedraladdassa, mutta onneksi mieli muuttui. Näkymä Castelsardoon oli sentään kiva, samoin kuin respan nuorimies siviilihenkilönä.

Hotel Pedraladdan säännöt olivat yhtä joustavat kuin huoneen patja.

Hotel Pedraladdan allasalueelta ja terassilta avautuvat mukavat näkymät vanhaan Castelsardoon.

Vuoden unohtumattomimman majoituksen pokaalin pokkaa kuitenkin Rose Rayhaan by Rotana Dubaissa, jossa meidät up greidattiin yllättäen perushuoneesta 62. kerroksen sviittiin, samaan hintaan!

En tosin ollut ensin ihan varma siitä, että onkohan tämä onnenpotku, sillä poden monumentaalista korkeanpaikankammoa jo keittiöjakkaralla. Mutta uteliaisuus voitti, koska eihän tällaista tilaisuutta voi  kerta kaikkiaan jättää käyttämättä. Ja voi vietävä mitkä näköalat Burj Khalifalle, jonka takia kannatti selättää korkeanpaikankammonsa – ainakin hetkeksi.

Kokemuksemme huikeiden näkymien sviitistä Rose Rayhaan by Rotanassa voit lukea tästä.

Näkymät Rose Rayhaan by Rotanan 62. kerroksen sviitistä Burj Khalifalle ovat huikeat!

Rose Rayhaan by Rotanan sviitissä on tilava makuuhuone ja suuri olohuone, joista molemmista avautuu upeat näkymät kaupunkiin. Lisäksi sviitti tarjoaa suuren kylpyhuoneen, keittokomeron ja yksiön kokoisen pukeutumishuoneen.

VUODEN 2017 TIUHIMMAT SYDÄMENTYKYTYKSET

Vuoden aikana sykettä riitti niin jännityksestä, ihastuksesta kuin yllätyksistä, mutta kovimman sykkeen nousun aiheutti Bonifacion lauttavuoron peruuntuminen, jonka takia näytti siltä, että olemme auttamattomasti jumissa Korsikalla seuraavat kolme päivää ja lento Sardiniasta lähtisi kahden päivän päästä.  Tilanne tuotti sen verran painokelvotonta tekstiä allekirjoittaneelta, että todettakoon valjusti vain sykkeen nouseen. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, kun Korsikan toiselta puolelta Porto Vecchiosta pystyi suurempi lautta liikennöimään seuraavana aamuna. Lautta lähti matkaan parisen tuntia myöhässä ja matka ei-niin-viihtyisällä lautalla meni keinunnan kera, mutta  mikä tärkeintä, ehdimme kuin ehdimme lennolle.

Korsikan kiertomatkan kaikki kirjoitukset löytyvät tästä.

Bonifacionsalmen tuulet tuottivat ylimääräisiä sydämentykytyksiä!

VUODEN 2017 MATKAYLLÄTYS

Vuoteen on mahtunut monenlaisia yllättäviä käänteitä ja näistä iloisin yllätys oli matkareitille suunnittelematta tullut pysähdys Qatarin pääkaupunki Dohaan, jonne olin jo hyvän aikaa haaveillut matkaavani. Ehdimme päivän aikana tutustumaan niin uuteen kuin vanhaan Dohaan ja kaupunki sytytti sellaisen kipinän, että tuleviin matkasuunnitelmiin kuuluu vielä uusi reissu Dohaan!

Päivästämme Dohassa voit lukea tästä.

Suunnittelematta matkareitille tullut Doha oli positiivinen yllätys!

VUODEN 2017 UPEIN AURINGONLASKU

Kuluneeseen vuoteen on mahtunut myös toinen toistaan upeampia auringonlaskuja läpi vuoden, niin lähellä kuin kaukana, joten tätä taivaanrannanmaalaria on hemmoteltu siltäkin osin oikein urakalla. Mykistävän upeita auringonlaskuja oli niin monta, että tuli ihan valinnanvaikeus unohtumattominta valittaessa.

Näistä monista hienoista hetkistä sen upeimman auringonlaskun pokaalin pokkaa täyteläisten värien auringonlasku Omaninlahdella, Omanin ja Iranin rajavesillä, jonka lämpimässä illassa vallitsi täydellinen hijaisuus ja rauha. Uskomattoman kaunista!

Nämä auringonlaskut eivät Photoshoppausta kaipaa! Photo © Elämää ja Matkoja

Kiitos, että olette olleet mukana matkassa jakamassa näitä hetkiä ja retkiä ♥

Haluan toivottaa Teille kaikille lukijoille Onnellista ja matkarikasta Uutta Vuotta 2018!

Tavataan jälleen ensi vuonna uusien matkaelämysten parissa!

 

Time to say goodbayn sävelet siivittivät vuoden 2017 unohtumatonta matkaelämystä ja näihin tunnelmiin päätettäköön myös vuosi 2017!

 

 

 

Facebookpinterestinstagram

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sisko 01/01/2018 at 11:54

  On kyllä vuoteen mahtunut paljon! 🙂 Kiva yhteenveto kuluneesta vuodesta. Tuo auringonlasku on kyllä upea! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 01/01/2018 at 16:43

   Lämmin kiitos Sisko!
   Vuoteen on kyllä mahtunut monenlaista, joista nämä hetket ovat päätyneet blogiinkin asti. Varsinkin alkuvuoden turnee Lähi-Idässä toi tullessaan ikimuistoisia hetkiä ja retkiä sekä mielettömän upeita auringonlaskuja!

   Onnellista ja matkarikasta vuotta Sinulle!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.