Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi Tapahtumat

Jouluterveiset Rosenlundilta!

24/12/2017

Puuterinen lumi peittää maan, ilmassa on jo joulun taikaa. Ilta on yllättävän tuuleton ja pakkastakin on vain nimeksi. Lähdemme Rosenlundin joulumarkkinoille hakemaan joulun tunnelmaa, sitä aitoa ja kiireetöntä.

Pappilan pihapiiriin virtaa väkeä tasaiseen tahtiin. Ruuhkaa ja stressiä täällä ei ole, vaan lämminhenkinen wanhan ajan tunnelma. Keltaisessa pappilarakennuksessa on tarjolla joulupuuroa ja leipää, punaisessa renkituvassa glögiä ja pipareita.

Joulupukki ottaa vastaan perheen pienimpien, ja miksei vähän isompienkin, lahjatoiveita. Punainen tupa vie ajatukset lapsuuden jouluihin mummolassa.

Niityllä kilkkaa kello, perheet ovat rekiajelulla. Suloinen aasi ottaa tyynesti vastaan vuoroaan odottavien taputuksia ja rapsutuksia. En muistanutkaan, miten pehmeää aasin karva onkaan.

Keskikesällä tälle samaiselle niitylle nostetaan juhannussalko, majstång.  Kesäkuukausina rovasti Aspegrenin puutarha puhkeaa kukkaan ja elokuussa väriloisto on parhaimmillaan, nyt puutarha uinuu hiljaista talviuntaan.

Myyntipöydillä on tarjolla jouluisia käsitöitä ja pikkuherkkuja, täältä tekee hyviä löytöjä pukinkonttiin ja omaksi iloksi.

Mutta ennen kaikkea: Rosenlundin joulumarkkinoilta löytyy se lämmin hyvä joulumieli!

Rauhallista Joulua Sinulle ja läheisillesi!

 

”Lumiset oksat vihreän puun,

kimmeltää valossa jouluisen kuun.

Katselen tähtien hopeista nauhaa,

toivotan jouluusi lämpöä, rauhaa.”

 

Perinteiset Rosenlundin joulumarkkinat järjestetään vuosittain ja tapahtuma on suosittu koko perheen joulutunnelman tuoja, jota suosittelen lämpimästi!

 

Lisätietoja Rosenlundista tästä  ja blogissa Rosenlundin kesäisiä tunnelmia tästä

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Outi 24/12/2017 at 21:46

    Ihanaa, leppoista ja rentoa joulua sinulle <3

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.