Hotellit & Huoneistot Ranska

Sydämellinen Les Roches Blanches – Porto-Vecchio Korsika

25/11/2017

Aina ei mene niin kuin Strömsössä, mutta joskus yllättävä käänne matkalla voi kääntyä onnenpotkuksi. Siltä ei tosin tuntunut siinä vaiheessa, kun teimme lähtöä Sartènesta ja puhelimeen kilahti viesti perutuista lauttavuoroista, jonka myötä leppoisa aamu muuttui hetkessä hektiseksi puhelinrumbaksi ja selvittelyksi, miten päästä Korsikalta Sardiniaan ennen lennon lähtöä?

Leppoisissa tunnelmissa ei menty siinäkään vaiheessa, kun olimme päätyneet takaisin Porto-Vecchioon ja yritimme löytää vapaata perhehuonetta liki täyteen buukatusta kaupungista. Ja vielä vähemmän hymyilytti, kun vapaata hotellia etsiessä ajelimme keskellä-ei-mitään hevosenjätösten kuorruttamalla tiellä eikä lopulta edes navigaattori tiennyt missä mennään. Ja kaiken kruununa metrinen käärme. Mutta reilua vuorokautta myöhemmin olin enemmän kuin tyytyväinen siitä, että tämä mutka tuli matkaan. Miksi näin? Luehan tästä kokemukset seuraavasta hotellista, joka muutti tämän yllättävän käänteen onnenpotkuksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monen mutkan ja käärmeen tuoman kammotuksen jälkeen palaamme Porto-Vecchion sataman tuntumaan, jossa olin aiemmin nähnyt jokusen hotellin. Menemme näistä ensimmäiseen, jossa on kuitenkin tarjolla vain ei-oota.  Ystävällinen vastaanottovirkailija antaa silti koodin hotellin wifi-verkkoon ja pääsen tutkailemaan, josko jostain tärppäisi. Ja kyllä, viereisestä hotellista löytyy vapaana sopiva huone.

Menemme hotelli Les Roches Blanchesiin ja kerromme aamun vaiherikkaista käänteistä, joissa vastaanoton ihanan sydämellinen nainen myötäelää täysillä. Hän vahvistaa tasan yhden huoneen olevan vapaana tasan yhdeksi yöksi ja ryhdymme hoitamaan sisäänkirjaantumista. Pian hän poistuu hetkeksi paikalta pahoitellen keskeytystä.  Syy keskeytykseen selviää pian hänen palatessa vastaanottoon parin kuukauden ikäisen pienokaisensa kanssa, joka oli herännyt päiväuniltaan. Ranskassa ei äitiysvapaan pituutta voi kehua, sillä sitä on vain ruhtinaalliset kolme kuukautta: yksi ennen synnytystä ja kaksi sen jälkeen. Tämä suloinen pikkuinen saa onneksi olla päivätkin äidin kanssa, vaikka hän on palannut töihin.

Hetken juttutuokion jälkeen menemme huoneeseen, joka yllättää positiivisesti. Aulan ensivaikutelman perusteella en osannut odottaa näin nättiä huonetta. Huone on kuntonsa puolesta uudenveroinen ja erittäin siisti. Kelpo parivuode on 160 cm levyinen ja lapsille on kunnollinen vuodesohva, jossa voisi hyvin myös aikuinenkin nukkua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös marmorilaatoitettu kylpyhuone on moitteettomassa kunnossa ja mukavan tilava. Vesikalusteet ovat laatutavaraa ja hihkaisen ilosta, kun täältäkin löytyy Grohen sadesuihku ja siistit pyyhkeet ovat mukavan pehmeät. Tarjolla on lisäksi jokaiselle oma setti kosmetiikkatuotteita.

Eikä hassumpi ole tilava parvekekaan, jossa on aurinkovuode ja pöytäryhmä neljälle. Mikäpä täällä ollessa ja merelle katsellessa, tämä hotelli oli onnekas löytö!

Menemme viettämään aikaa hotellin pienelle, mutta viihtyisälle allasalueelle. Päivä on kovin tuulinen ja hieman jännittää, lähteekö aamun lautta Porto-Vecchiostakaan. Lapsia ei tuuli haittaa ja he ottavat kaiken ilon irti allaspäivästä. Täällä olisi lämmin poreallaskin käytettävissä maksutta, mutta tänään se ei ole käytössä kovan tuulen takia. Altaalta pääsee myös suomalaiseen saunaan tai turkkilaiseen höyrysaunaan pientä lisämaksua vastaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Siippa käy tilaamassa baarista mojitot, joiden minttu haetaan hotellin omalta yrttimaalta. Kaivan laukusta pokkarin ja hakeudun mukavalle sohvalle nauttimaan auringosta. Päivän äkillinen käänne ei tunnu enää yhtään pahalta ja nyt otetaan loman kannalta, koska aamulla on aikainen herätys. Täällä on hyvä olla.

Joskus onni voi potkaista näinkin!

Terassi ja allasalue on viihtyisä aamusta iltaan Photo hotel Les Roches Blanches / Hotelplanner

Yö on tuulinen, mutta puhurin ja liikenteen äänet eivät liiemmin huoneeseen kuulu. Rauhallista on hotellissa muutenkin vaikka joka huoneessa on asukkaita. Aamupalaa emme pääse testaamaan, koska satamassa on oltava jo kukonlaulun aikaan. Ja lähtee se lauttakin lopulta kohti Sardiniaa, myöhässä mutta kuitenkin.

Tämän lyhyen pysähdyksen erittäin positiivisen kokemuksen perusteella uskallan suositellella lämpimästi Les Roches Blanchesia, joka oli oikea onnenpotku! Hotellin sydämelliselle henkilökunnalle annamme täyden kympin ja huone merinäkymineen sekä allasalue ovat molemmat todella viihtyisät.

Tähän hotelliin tulen takuulla uudemman kerran jos ja kun palaan Porto-Vecchioon!

Lautalla viimein, monen mutkan jälkeen! Näkemiin Porto-Vecchio, tapaamme vielä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotel Les Roches Blanches***, 4 Quai de Syracuse, 20137 Porto-Vecchio, Ranska, Puh. +33 4 95 70 17 00

 • Merinäköalallisen Quadruple Standard Vue Mer huoneen hinta 215 €/yö syyskuun 2017 alussa. Huone soveltuu 2 aikuiselle ja 2 lapselle
 • mannermainen aamiainen
 • huoneessa ilmastointi, kalustettu parveke ja taulutelevisio
 • kylpyhuoneessa kosmetiikkatuotteita sekä hiustenkuivaaja
 • maksuton moitteettomasti toimiva wifi käytettävissä niin huoneessa kuin yleisissä tiloissa
 • lämmitetty ulkoporeallas käytettävissä maksutta
 • lisämaksusta sauna ja höyrysauna
 • yksityinen maksuton pysäköinti
 • lauttasatamaan noin 150 metriä
 • lähistöllä ravintoloita ja kauppoja
 • Porto-Vecchion vanhaan kaupunkiin ajaa noin 5 minuutissa ja kävelee noin vartissa

Lisätietoja hotellin omilta sivuilta tästä

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Emilia/Matkan varrella 02/12/2017 at 22:22

  Hui kauhistus, käärme!? Ei sitä tule jotenkaan ajatelleeksi että Välimerellä on tuon kokoisia luikertelijoita, hyi! Onneksi kaikki päätyi parhain päin ja saitte nauttia päivästä tuolla ihanalla hotellilla! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 02/12/2017 at 22:46

   Säikähdin aivan hiivatisti tuota käärmettä, ? hyi iljetys, kun puistattaa vieläkin. ? ?

   Onneksi tosiaan kaikki kääntyi parhain päin ja löytyi tosi kiva hotelli, jossa odotella aamun lauttaa. ?

   Kiitos Emilia kommentistasi ja mukavaa pikkujoulu-viikonloppua! ?

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 30/11/2017 at 14:22

  Tällaiset hetket kun epäonni kääntyy onneksi, ovat matkalla usein niitä parhaita <3. Jäävät ainakin mieleen.
  Minulla on jo tulevien reissujen kanssa ollut etukäteen huonoa onnea niin, että toivon, että paikan päällä minut sitten palkitaan. Toisen reissunkohteen lentoyhtiö teki konkursin ja aiheutti hirmu hässäkän ja toisessa kohteessa (tai siinä naapurissa) tulivuori tupruttelee ihan urakalla. Jännityksellä seuraan uutisia päivittäin ja mietin, mitenköhän meidän reissumme mahtaa käydä. Toivottaavsti yhtä hyvin lopulta kuin sinunkin <3.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 30/11/2017 at 15:06

   Voi vietävä, Sinulla on tullut oikein kunnolla mutkia matkaan tulevan reissun suhteen! Toivon todella, että kaikki järjestyy parhain päin ja matkasta tulee lopulta aivan huippu!

   Les Roches Blanches oli meille oikea onni onnettomuudessa eikä siellä vietetty vuorokausi harmittanut yhtään ja vielä paremmalta se tuntui seuraavassa majapaikassa, joka oli ihan jotain muuta kuin odotettu – hyvä näin! 🙂

   Kiitos Heidi kommentistasi ja mukavaa alkavaa joulukuuta! Pidän peukkuja, että tulevasta matkastasi tulee oikea onnenpotku ylimääräisistä käänteistä huolimatta! <3

 • Reply Outi 26/11/2017 at 10:28

  Näyttää kyllä aivan täydelliseltä hotellilta. Ihanaa, että tuore äiti pystyy ottamaan lapsen mukaan töihin, olisi kohtuutonta kieltää se. Aina sitä kauhistelee tuota, että ei saa olla lapsen kanssa pidempään kotona. Tuolloin tajuaa, miten hyvin meillä on asiat täällä Suomessa.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 26/11/2017 at 11:40

   Kyllä kahden kuukauden ikäinen on niin pieni, etten voisi kuvitellakaan vieväni päivähoitoon, vaikka olisi kuinka hyvä hoitopaikka. Harmittelen sitä, etten tullut kysyneeksi oliko hotelli mahdollisesti tuoreen äidin perheen omistuksessa, joka mahdollistaisi hyvin tällaisen työn ja perheen yhdistämisen. Jotenkin jäi sellainen kuva, että hän yhdessä miehensä kanssa vastaisivat hotellista. ? Ihananan sydämellisiä ihmisiä ja niin mukava hotelli ? oli oikea onnenpotku päätyä Les Roches Blanchesiin odottelemaan lauttaa.

   Ihanaa sunnuntaita Sinulle Outi! ?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.