Korsikan ja Sardinian kiertomatka: Matkareitti ja mitä maksoi?

Korsikan ja Sardinian kiertomatka oli antoisa yhdistelmä vuoristoista luontoa ja turkooseja rantapoukamia, värikästä historiaa ja pikkukaupunkien kujia maustettuna jännittävillä käänteillä. Yllättävistä mutkista huolimatta matka oli onnistunut ja viikon aikana ehdimme näkemään paljon, mutta hitaiden siirtymien vuoksi jäi paljon vielä uusillekin reissuille. Jaoimme päivien ajomatkat lyhyisiin pätkiin ja majoituimme useampaan kohteeseen, jolloin pääsimme rauhassa tutustumaan kuhunkin alueeseen ilman päivittäisiä pitkiä ajorupeamia.

Olen saanut Teiltä jokusen kysymyksen siitä, mitä reittiä matkamme eteni ja mitä tämä 8 päivän paketti maksoi kahdelta aikuiselta ja kahdelta alakouluikäiseltä lapselta, joten kurkistetaan seuraavaksi tähän aiheeseen!

MATKAREITTI 6.9.-13.9.2017

Matkareittiin sisältyy siirtymät kohteisiin, joissa meillä oli majoitus, mutta poislukien päiväretket kohteiden lähiympäristössä. Ajokilometrejä kertyi reilut 600, joka ei ole määrällisesti paljon viikossa, mutta vaati ajallisesti yllättävän paljon. Hitaiden siirtymien vuoksi Ajaccio jäi pois matkareitiltä tällä kertaa.

Matkareitissä on mukana kovan tuulen takia peruuntuneen lautan tuomat ylimääräiset käänteet, jonka vuoksi yksi Castelsardoon varattu majoitusvuorokausi vaihtui Porto-Vecchioon  ja lautan määränpää vaihtui Santa Teresa di Gallurasta Olbiaan tuoden mukanaan ylimääräistä ajoa Sardiniassa.

Ajoajat on ilmoitettu realistisina vähimmäisaikoina, joka kannattaa varata matkan tekoon, mutta ei sisällä pidempiä pysähdyksiä. Pohjois-Sardiniassa ajo etenee nopeammin kuin vastaava matka Korsikan etelä- ja keskiosassa, vaikkakin Sardinian pohjoisrannikon tiet olivat nyt paikoin huonommassa kunnossa kuin edellisellä Sardinian reissulla. Vaihtelevan teiden kunnon takia kannattaa siis varata hyvin aikaa siirtymiin!

Matkareitissä on linkit majoitusten esittelyihin sekä kohteisiin. Tätä reittiä ei ole mahdollista toteuttaa pelkästään julkisilla liikennevälineillä ja vuokra-autoksi suosittelen enintään compact-kokoluokan autoa kapeiden teiden ja ahtaiden kujien vuoksi

PÄIVÄ 1 siirtymät

 •  Lento Helsinki-Vantaa -> Sardinia Alghero-Fertilia (TUI 3 h 35 min)
 • Ajo Sardinia Alghero-Fertilia lentoasema -> Porto Torres -> Castelsardo -> Santa Teresa di Gallura 135 km (2 h 30 min)
 • Lautta Sardinia, Santa Teresa di Gallura -> Korsika, Bonifacio (Blu Navy 1 h)
 • Ajo Korsika Bonifacio -> Porto-Vecchio 28 km (50 min) 

PÄIVÄT 1-4 majoitus

PÄIVÄ 4 siirtymät

 • Ajo Porto-Vecchio – > Bonifacio – > Sartène 74 km (2 h 10 min)

PÄIVÄT 4-6 majoitus

PÄIVÄ 6 siirtymät

 • Ajo Sartène -> Figari -> Porto-Vecchio 61 km (1 h 30 min)

PÄIVÄ 6-7 majoitus

PÄIVÄ 7 siirtymät

 • Lautta Korsika, Porto-Vecchio – > Sardinia, Golfo Aranci/Olbia (Corsica Ferries 2 h 45 min)
 • Ajo Olbia -> Tempio Pausania – > Isola Rossa -> Castelsardo 114 km (2 h 45 min)

PÄIVÄ 7-8 majoitus

PÄIVÄ 8 siirtymät

 • Ajo Castelsardo -> Alghero-Fertilia lentoasema 66 km (1 h 30 min)
 •  Lento Sardinia Alghero-Fertilia -> Helsinki-Vantaa  (TUI 3 h 35 min)

MITÄ MAKSOI 2 AIKUISELTA JA 2 LAPSELTA?

Viikon kierros Sardinian ja Korsikan maisemissa toteutettiin omatoimisesti ja kaikki palvelut ostettiin omina kokonaisuuksinaan. Käytin paljon aikaa hintojen seurantaan ja vertailuun ja varaukset tehtiin optimaalisena ajankohtana, jota edullisemmin en enää näitä löytänyt. Varaukset ja selaukset on tehty eri laitteilla eri viikonpäivinä eri nettiverkoissa incognito tilassa. Tiistai ja keskiviikko osoittautuivat tällä(kin) matkalla edullisimmiksi päiviksi tehdä varaukset ja Android laite antoi edullisimmat hinnat. Halvemmalla toki olisi päässyt vaihtamalla edullisempiin majoitusvaihtoehtoihin.

Majoitusvertailussa käytin mm. Momondo, Trivago, Interhome, Booking, Hotels, Expedia, Ebookers ja Amoma -sivustoja sekä kiinnostavien hotellien omia sivuja. Vuokra-autot vertailin mm. RentalCars, AutoEurope, Holidaycars -sivustojen ja autovuokraamojen omien sivujen kautta. Lauttamatkat ostimme Direct Ferriesin nettisivulta ja muutoksen vuoksi suoraan Corsica Ferriesin palvelupisteestä Porto-Vecchiossa.

Matkan hintaan sisällytän vain varauksen yhteydessä maksetut hotelliaamiaiset Sartenessa ja Castelsardossa, mutta en muita ruokailukustannuksia, koska syötävä on, olit sitten kotona tai matkalla. Teen erillisen postauksen ravintoloiden ja markettien ruokahinnoista, joka antaa osviittaa ruokakustannuksiin .

LENNOT SARDINIAAN 960 €  (240 € /hlö) + ruumalaukut yht. 80 € (40 € / kpl meno-paluu) = 1 040 €

Suomesta ei lennetä suoria reittilentoja Sardiniaan tai Korsikalle, jolloin kolmessa ja puolessa tunnissa Sardiniaan kuljettava TUIn lomalento on varteenotettava vaihtoehto. Korkeasesongin aikaan TUIn normaalihintaiset lennot ovat hurjissa luvuissa, jopa 650 € per henkilö, mutta tarjoushintaisia lentoja tulee joka vuosi, joita kannattaa odotella. Nappaa silti ajoissa kiinni kun näet kohtuuhintaisen tarjouksen, esim. syyskuun alun matkamme lentohinnat nousivat normaalilukemiin, kun matkaan oli aikaa kolmisen viikkoa ja pysyivät siinä lähtöpäivään saakka. Edullisimmillaan tarjoushintaiset liput ovat alkukeväästä tai loppusyksystä. Matkamme alennettu lentohinta oli 240 € per henkilö, niin aikuiselta kuin lapselta, ja normaalihinta tälle olisi ollut 465 € per nenä.

Vertailun vuoksi edullisimmat välilaskulliset reittilennot Sardiniaan Algheron kentälle ja Korsikalle Ajaccion kentälle maksavat noin 330 euroa, jolloin matka-aika on Sardiniaan 7+ tuntia ja Korsikalle 10+ tuntia. Nopein 7 tunnin lento Ajaccioon irtoaa vuorostaan noin 2200 euron hintaan, per henkilö! Pohjois-Korsikalle voi matkata myös lentämällä Nizzaan ja jatkamalla sieltä Corsica Ferriesin lautalla Korsikalle. Italian mantereelta kulkee myös lauttoja Korsikalle mm. Porto-Vecchioon.

TUIn lentohinta sisältää ainoastaan 5 kilon käsimatkatavarat, johon lisäksi voi ostaa ruumassa kuljetettavan matkatavaran hintaan 40 euroa meno-paluu. Käsimatkatavaran ja ruumalaukun yhteispaino saa olla enimmillään 20 kiloa ja näiden painon kanssa oltiin Suomen päässä todella tarkkana. Lähtöselvityksessä ja baggage drop tiskillä punnittiin myös käsimatkatavarat.

VUOKRA-AUTO (Compact) 165,15 € /7 vrk + Täyssuoja vakuutus 83,44 €/7 vrk + diesel 45 € = 293,59

Tämän reissun vuokra-auton varaaminen venyi lähelle lähtöpäivää, koska uskalsin jäädä odottelemaan hintojen laskua, kun näin vuokra-autoja olevan paljon vapaana kyseisenä ajankohtana.  Ja onneksi hintojen päivystäminen kannatti, sillä paria kuukautta ennen matkan ajankohtaa compact-luokan auto maksoi Maggiorella Rental Carsin kautta noin 320 euroa ja tämän varasimme lopulta 165,15 eurolla, johon hinta vakiintui parisen viikkoa ennen vuokrauksen alkua, eikä muuttunut tämän jälkeen enää edullisemmaksi.

Rental Cars valikoitui varauskanavaksi tälläkin kertaa kahdesta syystä: ensinnäkin heidän kauttaan vuokratessa Maggiore tekee vain 120 euron katevarauksen compact-luokan autosta kun vertailun vuoksi esim. TUIn kautta Maggiorelta varattaessa katevaraus on 1 800 euroa . Toisekseen Rental Carsin täyssuoja maksaa vain 11,92 eur per päivä eli hieman reilut 80 viikolta, joka on huomattavasti edullisenpi kuin esim.vuokraamolta noudettaessa ostettava vastaava vakuutus. Rental Carsin Täyssuoja kattaa omavastuun poiston lisäksi mm. auton katon, ikkunat, tuulilasi, peilit, lukot, pyörät, renkaat, pölykapselit, moottorin, kytkimen, akun sekä poissa vuokrauskäytöstä -maksun (Immobilisation fee),teknisestä viasta / liikennevahingosta koituneet olennaiset taksi- tai hinausmaksut, lisäkustannukset kun auton avaimet on lukittu autoon / avaimet ovat kadonneet, autovuokraamon veloittama auton varkausturva reklamaation myötä sekä hallinnolliset kulut em. tekijöiden käsittelystä.

Maggiore valikoitui vuokrausfirmaksi paitsi edullisen hinnan ja pienen katevarauksen vuoksi, myös siksi että rajanylitys Italiasta Ranskaan on sallittu ilman lisämaksua. Algheron lentokentän Maggioren palvelutiskillä ei tarvinnut kauaa jonottaa ja kaikki sujui mallikkaasti mukavan ja asiantuntevan asiakaspalvelijan kanssa. Compact-luokan autoarvonnassa saimme alle 7600 kilometriä ajetun dieselkäyttöisen Fiat 500L:n joka on jo aiemmilla kerroilla osoittautunut käyväksi peliksi, jota on helppo pyöritellä pienillä kujilla ja tavaratilaan sujahtaa iso laukku, kaksi kabiinilaukkua sekä iso kassi. Mikään raketti tämä auto ei ole ja jyrkissä rinteissä vaaditaan oikeanlaista polkaisua, mutta kokonaisuutena dieselkäyttöinen Fiat 500L on hyvä ja edullinen työjuhta tällaiseen käyttöön.

Dieselpolttoainetta kului melko tarkalleen 30 litraa, joka maksoi Fertilian lentoaseman läheisellä huoltoasemalla 1,50 € litralta, yht 45 €.

LAUTTAMATKAT meno BluNavy 108,16 € ja paluu Corsica Ferries 91,17 € = 199,33 €

Menomatkalle olin ostanut lauttalipun ennakkoon Direct Ferriesin sivulta BluNavyn klo 17 vuorolle Santa Teresa di Gallura – Bonifacio hintaan 108,16 € / 2 aikuista, 2 lasta ja auto max. pit. 5 m ja max. korkeus 1,8 m. Suunniteltu paluumatka Bonifaciosta Moby Linesillä olisi maksanut samalla kokoonpanolla 134,28 €, mutta tämähän vaihtui kovan tuulen takia pidempään lauttamatkaan Porto-Vecchio – Golfo Aranci/Olbia hintaan 91,17 €. Saman reitin lauttamatkojen hinta vaihtelee vuoroittain ja liikennöivän yrityksen mukaan.

Vinkki: Tarkista Sardinia-Korsika välillä kulkevien lauttojen viimeinen lähtöselvitysaika, joka vaihtelee suuresti varustamoittain. BlueNavyllä riitti auton kanssa 30 minuuttia ennen kun taas Moby Lines ja Corsica Ferries – Sardegna Ferries lautoille tulee olla satamassa 90 minuuttia ennen lähtöä.

MAJOITUKSET 7 VRK yhteensä 1 615,21 €

 • Porto-Vecchio  Interhome Résidence Cita di Sali 749 € / 3 vuorokautta (249,67 €/vrk) johon sisältyy loppusiivous tiskejä lukuunottamatta. Lisäksi tuli liinavaatemaksu 52 € (13 €/hlö/ensimmäinen setti sisältäen lakanat ja pyyhkeet) sekä paikallinen turistivero 8,55 € (0,95 € / vrk / hlö jota ei velottu 7-vuotiaaltamme) = YHTEENSÄ 809,55 € (Varaus Interhome Suomen kautta, maksu normaalien varausehtojen mukaisesti ennen matkaa, tästä hinnasta saimme alennusta bloginäkyvyyttä vastaan)
 • Sartène  Rossi Hotel  2 vuorokautta, kolmen hengen superiorhuoneen hinta 282 € (141 €/vrk) + turistivero 3,20 € (0,80 €/ vrk/aikuinen) + nuoremman lapsen lisävuode 70 € (35 € / vrk) + aamiainen 88 € (11 € / henkilö / vrk niin aikuiselta kuin lapselta) = YHTEENSÄ  443,20 € (varaus Booking.com kautta, maksu hotellissa)
 • Porto-Vecchio  Les Roches Blanches 1 vuorokausi 209 € (varaus suoraan hotellista saavuttaessa)
 • Castelsardo Hotel Pedraladda 1 vuorokausi 153,46 € sisältäen aamiaisen (varaus Amoman kautta, ennakkoon maksettu hinta)

MATKA- JA MAJOITUSKULUT YHTEENSÄ 3 148,13 € 2 aikuiselta ja 2 lapselta  (787,04 €/hlö)

Cumulus Airportin uudistettu huone yllätti positiivisesti!

Kotimaan lisäkulut

Täältä maakunnasta maailmalle lädettäessä tulee aina lisäkuluja matkaan kuin matkaan, joka kustantaa perheeltä satoja euroja. Tällä kertaa matkasimme junalla kotiasemalta suoraan Helsinki-Vantaalle ja perheemme säästölipuille tuli hintaa 196 €. Lisäksi varhaisen aamulennon vuoksi tarvitsimme majoituksen lentokenttähotellissa ja pitkästä aikaa yövyimme Cumulus Airportissa, jonka hiljattain uudistettu huone yllätti todella positiivisesti. Kolmen henkilön huoneen hinta on Plussa-korttilaiselle edullisimmillaan vain 99 € vuorokausi sisältäen aamiaisen ja lentokenttäkuljetuksen – tätä edullista vaihtoehtoa suosittelen lämpimästi!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Outi torstai, marraskuu 30, 2017 at 19:23

  Minusta on kiva kun kerrot näitä hintojakin. Se auttaa monia, jotka suunnittelevat samankaltaista matkaa.
  Mukavaa marraskuun viimeistä iltaa!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog torstai, marraskuu 30, 2017 at 19:36

   Lämmin Kiitos Outi! Tällaisen pieninä osina koottavan matkan kustannukset eivät tosiaan ole niin helposti saatavilla ja näitä kuluja on jokunen kysynyt, joten ajattelin koota ’pakolliset’ kulut yhteen pakettiin antamaan osviittaa, olisiko tällainen matka toteutuskelpoinen ja samalla voi verrata myös mahdollisten valmiiden kiertomatkojen hintaan. Majoituksissa voi saada jonkin verran tingittyä kokonaishintaa alas, ja toki myös toiseen suuntaan.

   Mukavaa alkavaa joulukuuta Sinulle Outi!

  Leave a Reply