Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Ranska

Testissä Interhome ja Résidence Cita di Sali, Porto-Vecchio

31/10/2017

* Majoitus toteutettu yhteistyössä Interhome Suomen kanssa *

Olin aiemmin vannoutunut hotelli-ihminen, mutta lasten tultua mukaan matkakuvioihin tuli huoneistoista varsin varteenotettava vaihtoehto pienille hotellihuoneille. Lasten kasvaessa myös tilan tarve on kasvanut entisestään ja varsinkin pidemmällä matkalla on käytännönkin puolesta mukavampaa majoittua kodinomaisiin tiloihin, jossa olo ja elo sujuu mutkattomasti eivätkä seinät ole heti vastassa.

Loma-asuntoja löytyy monenlaisilta välittäjiltä, mutta valitettavasti luotettavuudesta ei ole aina takeita. Olet varmastikin kuullut tapauksista, joissa loma-asunto on ollut ihan jotain muuta kuin mitä kuvauksessa on annettu ymmärtää tai jopa tapauksista, jossa ennakkoon maksettua huoneistoa ei ole ollut edes olemassa tai se on vuokrattu kahteen kertaan. Aivan niin – siinä olisi lomafiilis pahemman kerran koetuksella heti alkumetreillä!

Porto-Vecchion vanha kaupunki on ihastuttava!

Tällaisia ikäviä yllätyksiä ei ole odotettavissa, kun vuokraat loma-asunnon sveitsiläisomisteiselta Interhomelta, joka on välittänyt loma-asuntoja jo vuodesta 1965 ja toiminut Suomessakin vuodesta 1993 saakka. Interhomelta vuorattaessa voit luottaa siihen, että huoneisto vastaa kuvausta ja vuokraus sujuu niin kuin pitääkin.

Interhome tarkistaa ja luokittelee huoneistot ennen vuokrausta sekä katsastaa kohteet säännöllisesti, jotta ne vastaavat jatkossakin ilmoitettua tasoa. Interhomen laatuluokitus kertoo huoneiston varustetason ja tähdityksen perusteella on helppo löytää omia odotuksia vastaava loma-asunto.

★★★★★
Erittäin hyvätasoinen, laadukas kalustus ja varustus, ylellinen ja viihtyisä sisustus.

★★★★
Hyvätasoinen, mukava kalustus ja varustus, laadukas ja viihtyisä sisustus.

★★★
Mukava, keskitasoa parempi kalustus ja varustus, viihtyisä sisustus ilman ylellisyyttä.

★★
Normaalia paikallista loma-asuntojen keskitasoa, asianmukainen kalustus ja varustus.


Yksinkertaisesti ja niukasti kalustettu ja varustettu, vaatimaton mukavuus ja sisustus.

Kaikki loma-asunnot täyttävät seuraavat perustarpeet: yksityinen kalustettu asuintila, sängyt tai vuodesohvat henkilömäärälle, wc/suihku, keittomahdollisuus (jääkaappi, liesi, peruskeittovälineet ja astiat). lähde Interhome.fi

La Plage de Palombaggia äänestettiin Ranskan parhaaksi vuonna 2016.

Korsikan loman ensimmäiseksi pysähdypaikaksi olimme valinneet Porto-Vecchion, jossa itsessään on viehättävä vanhakaupunki ja lähiympäristöstä löytyvät Korsikan kauneimmat rannat. Majoitusvaihtoehtoja haarukoidessa katsoin hotellien lisäksi, josko Interhomelta löytyisi loma-asuntoja Porto-Vecchiosta ja hyviä vaihtoehtoja löytyikin todella monta! Loma-asunnon kriteereinä meillä olivat hyvätasoiset ja  avarat huonetilat, kunnollinen keittiö & ruokailutila sekä lapsille- ja aikuisille omat makuuhuoneet ja näiden lisäksi vielä oma riittävän tilava kalustettu terassi tai parveke ja uima-allas.

Interhomen varausjärjestelmästä on helppo hakea mieleistä vaihtoehtoa niin henkilömäärän, ajankohdan, tasovaatimusten kuin odotettujen ominaisuuksien suhteen ja jos loman ajankohta ei ole kiveen hakattu voi mieluisan loma-asunnon hintakalenterista selata myös sopivia hintatärppejä.

Porto-Vecchiossa oli niin monta varteenotettavaa vaihtoehtoa, että meillä tuli eteen valinnanvaikeus, joten kysyin vielä Interhome Suomen edustajalta suosituksia lopullisen päätöksen tueksi. Vaihtoehtojen vertailun jälkeen päädyimme majoittumaan aivan Porto-Vecchion keskustaan Résidence Cita di Salin 104 neliöiseen huoneistoon, kohdenumero: FR9210.622.1. jossa on mukavasti tilaa kaikille perheenjäsenille sekä suuri oma terassi ruokailu- ja oleskelualueineen. Lisäksi Cita di Salin sisäpihalla on asukkaiden yhteisessä käytössä 16 x 5 metrinen uima-allas.

Interhomen loma-asunnon varaaminen on todella helppoa ja sen voi tehdä joko Interhomen suomenkielisellä nettisivulla tai ottamalla yhteyttä Interhome Suomen asiakaspalveluun, joten kielimuurin tuomia ongelmia ei varattaessa tule, kun varaus- ja sopimusehdot ovat suomeksi. Lisäksi toimistoaikojen ulkopuolella voi ottaa yhteyttä Interhomen englanninkieliseen hotline 24/7 asiakaspalveluun niin varausasioissa kuin ongelmatilanteissa.

Loma-asunnon varaus vahvistetaan maksamalla 30 % varausmaksu koko vuokrasta ja loppumaksu viimeistään 42 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua. Maksoin varausmaksumme luottokortilla eikä sen sen jälkeen tarvinnut huolehtia loppumaksun muistamisesta, kun se veloitettiin automaattisesti eräpäivänä samalta luottokortilta. MasterCardin ja Visan lisäksi varauksen voi maksaa myös laskulla.

Varauksen jälkeen sain sähköpostiini varausvahvistuksen sekä suomenkieliset varaus- ja sopimusehdot ja loppumaksun jälkeen toimitettiin voucher ja tervetulokirje, jossa ohjeistettiin hyvin käytännön asioista kuten tulo- ja lähtöajoista, paikallisista yhteystiedoista ja koordinaateista, avaimen noudosta jne. Varausvahvistus ja voucher ovat mielestäni selkeät ja näistä käy hyvin ilmi, mitä vuokraukseen sisältyy sekä mahdolliset lisäpalvelut ja maksut, kuten meidän tapauksessa liinavaatemaksu ja turistivero. Loma-asunnon varustetaso kerrotaan Interhomen nettisivulla kohdekuvauksessa ja tämä piti hyvin paikkansa.

Tulopäivänä matkantekomme venähti ilmoitetusta myöhempään ja pätkivän netin takia en saanut yhteyttä avaimenhaltijaan ilmoittaakseni myöhäisemmästä saapumisesta, mutta tässäkin Interhome Suomen asiakaspalvelu oli hienosti apuna ja he välittivät tiedon viiveestä edelleen.

Päästyämme viimein perille Cita di Saliin meitä oli vastassa ihastuttava Salma, joka toimi paikallisena yhteyshenkilönämme hoitaen avaimen luovutuksen ja muut huoneistoon liittyvät käytännön järjestelyt, kuten liinavaatteet ja huoneiston käyttöohjeistuksen. Liinavaatteiden vuokra on 13 euroa henkilöltä sisältäen niin lakanat kuin pyyhkeet ja se maksetaan avainten luovutuksen yhteydessä, jonka lisäksi Porto-Vecchiossa peritään turistivero 0,95 euroa henkilöltä per päivä.

Avainten luovutuksen yhteydessä maksetaan myös huoneiston takuusumma, joka toimii panttina mahdollisia korjauskustannuksia ajatellen. Loma-asuntokohtaisen takuumaksun määrän löydät valitsemalla Interhomen nettissivulla ensin huoneiston varausjakson ja sieltä kohdan hintaerittely ja lisäksi tämä takuumaksu vahvistetaan vielä voucherilla.  Vuokraamamme Cita di Salin huoneiston takuusumma on 650 € jonka maksoimme käteisellä ja se palautettiin lähtöpäivänä hyväksytyn luovutuskatselmuksen jälkeen. Huoneiston tiedoissa on maininta takuusumman käteismaksusta, mutta tässä tapauksessa sen olisi voinut maksaa myös luottokortilla.

Cita di Salin huoneisto 601 osoittautui odotusten mukaiseksi ja mukavan tilavaksi meille neljälle. Tämä viihtyisästi sisustettu huoneisto toimisi kokonsa puolesta mainiosti jopa 5 aikuiselle ja 2 lapselle ja suuri terassi oleskelu- ja ruokailutiloineen tuo vielä kivasti lisätilaa.

Keittiö on hyvin varusteltu ruuan laittoa ajatellen  ja käytettävissä on kaikki tarvittavat keitto- ja ruokailuastiat sekä lieden/uunin lisäksi myös mikroaaltouuni, leivänpaahdin ja kahvinkeitin. Vedenkeitintä huoneistossa ei ollut, mutta meitä tämä ei haitannut, koska matkassamme kulkee aina mukana matkakokoinen vedenkeitin. Lisäksi astian- ja pyykinpesukoneet sekä terassin kuivausteline pyykkinipsuineen olivat näppärä lisä loman sujumista ajatellen. Aidatulle piha-alueelle on kulku vain numerokoodillisten porttien kautta joten mitään ylimääräistä liikehdintää piha-alueella ei ollut ja tänne oli hyvä pysäköidä auto yöajaksi.

Jäin kaipaamaan huoneistoon talokohtaista ohjelehtistä, jossa kerrottaisiin mm. jätteiden lajittelusta ja jätesäiliön sijainnista, uima-altaan yms. käyttöajoista sekä mahdollisen kiinteistönhoitajan yhteystiedot. Mielestäni olisi myös hyvä, että kaikissa Interhomen huoneistoissa olisi standardoitu aloituspakkaus, johon sisältyisi alkupäiville wc-, talous-, leivin- ja suodatinpaperit, keittiöliina, tiskiharja, tiskiaine, konetiskiaine sekä käsienpesusaippua. Joissakin vuokraamissamme huoneistoissa tällainen setti onkin ollut käytettävissä, mutta Cita di Salin huoneistosta löytyi ensihätiin wc-paperi, palasaippuat wc:ssä sekä nestesaippua keittiössä.

 Vuokraamamme Cita di Salin huoneisto oli muutoin toimiva kaikin puolin ja sen yleisilme oli siisti ja mm. wc/suihkutilat laadukkaasti toteutettu. Myös uima-allasalue oli siisti ja ulkoalue hyvin hoidettu. Jäin kaipaamaan hieman parempaa valaistusta pihaan ja rappukäytävään. Kiinteistö oli rauhallinen ja Cita di Salin sijainti Porto-Vecchion keskustassa on hyvä. Parin minuutin kävelymatkan päässä sijaitsee rantakatu kahviloineen ja ravintoloineen ja liki vieressä on Casino-market, jossa on laaja ja edullinen ruokavalikoima. Ihastuttavaan vanhaan kaupunkiin ajaa noin viidessä minuutissa ja Palombaggian upealle rannalle noin varttitunnissa.

Kokonaisuutena kokemus Cita di Salista ja Interhomesta oli positiivinen kaikin puolin ja voin lämpimästi suositella loma-asunnon vuokraamista luotettavan Interhomen kautta, jonka kanssa on helppo asioida suomeksi. Tähän reseptiin kun lisäät vielä lennot, niin haaveiden omatoimiloma on paketissa!

Ihastuttavasta Porto-Vecchiosta voit lukea lisää aiemmasta postauksesta tästä.

Résidence Cita di Sali huoneisto 601 kohdenumero: FR9210.622.1.

  • HINTA syyskuun 2017 alussa 749 € / 3 vuorokautta (249,67 €/vrk) johon sisältyy loppusiivous tiskejä lukuunottamatta
  • Liinavaatteet 13 €/hlö/ensimmäinen setti sisältäen lakanat ja pyyhkeet
  • 7 Henkilöä / 104 m²
  • yhtenäinen olohuone-ruokailutila yhdistettynä avokeittiöön
  • 3 makuuhuonetta, joista kahdessa 140 cm parivuode kumpaisessakin ja yhdessä makuuhuoneessa kaksi lastenvuodetta
  • 1 vuodesohva olohuoneessa, joka soveltuu yhdelle aikuiselle
  • 1 wc sisäänkäynnin vieressä, ei käsienpesumahdollisuutta
  • 2 * wc/suihkuhuone makuuhuoneiden vieressä
  • yksityisessä käytössä suuri terassi, jossa sohvaryhmä, ruokailuryhmä, 2 aurinkovuodetta sekä pyykinkuivausteline
  • liesi/uuni, jääkaappi/pakastin, mikroaaltouuni, leivänpaahdin, kahvinkeitin ja astianpesukone
  • kuivaava pyykinpesukone, silitysrauta ja -lauta
  • siivousvälineet kuten imuri ja harja
  • ilmastointi
  • sähkökäyttöiset ovi/ikkunakaihtimet
  • taulutelevisio
  • WiFi, Huawei-reititin jonka voi ottaa mukaan esim. kaupungille tai rannalle
  • Kiinteistön asukkaiden yhteisessä käytössä uima-allas (16*5 m), joka avoinna kesäkaudella 1.6.-30.9.
  • Käynti kiinteistöön numerokoodillisen portin kautta, aidatulla pihalla pysäköintitilaa

Majoitus toteutettu yhteistyössä Interhome Suomen kanssa, joka tarjosi osan vierailustamme bloginäkyvyyttä vastaan.

Mielipiteet ja kirjoituksen sisältö tuttuun tapaan bloginkirjoittajan oman näkemyksen mukaiset.

 

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply Lomaonnea Venetsiassa – maailmanaarella.com 31/01/2020 at 09:06

    […] ja matkoja: Testissä Interhome ja résidence Cita di Sali, Porto-Vecchio Milja Köpsi: Interhome Travellover: Venetsian kattojen yllä Interhome-kodin terassilla […]

  • Reply Teija / Lähdetään Taas 11/11/2017 at 14:40

    Tuo on kyllä tosi tärkeää, että vuokrausfirma on luotettava. Niin monenmonta kertaa olen lukenut epäonnistuneista tapauksista. Tosi kivan näköinen tuo huoneisto!

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 11/11/2017 at 15:40

      Luotettava loma-asuntojen välittäjä on kullanarvoinen ja säästää niin monelta murheelta ja valtaisalta salapoliisityöltä jota saa tehdä, kun vuokraa tuntemattomalta taholta. Cita di Salin huoneisto näytti livenä ihan siltä kuin kuvissa ja vastasi hyvin Interhomen sivun kohdekuvausta.

      Interhomen toiminnasta olen kuullut pelkkää hyvää ja olen itsekin aivan samalla kannalla!

      Mukavaa viikonloppua Sinulle Teija!

  • Reply Lomaonnea Venetsiassa | Maailman äärellä matkablogi 06/11/2017 at 00:00

    […] ja matkoja: Testissä Interhome ja résidence Cita di Sali, Porto-Vecchio Milja Köpsi: Interhome Travellover: Venetsian kattojen yllä Interhome-kodin terassilla […]

  • Reply Johanna @ Out of Office 06/11/2017 at 00:00

    Kiitos muistutuksesta! Italiassa asuessamme majoituimme paikallisen Interhomen kautta varattuihin paikkoihin pariinkin otteeseen, ja tykkäsimme siitä miten homma toimii.

    Viime aikoina tuntuu että kukaan ei puhu enää muusta kuin AirBnBeestä, välillä tuntuu kuin se olisi ainoa oikea tapa asua kohteessa. Vaikka juuri se on syy viimeaikoina tietyissä kohteissa leimahtaneeseen turistivihaan, kun vuokrat pompsahtavat tavallisen palkansaajaan tavoittamattomiin.

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 06/11/2017 at 12:10

      Interhomelta vuokraaminen on niin helppoa ja huoletonta, että mielellään sitä käyttää aina kun sopivia vaihtoehtoja löytyy. Porto-Vecchiossa tuli ihan valinnanvaikeus!

      Airbnb:n kanssa en ole oikein tullut sinuiksi, vaikka ihan hyviäkin kokemuksia niistä on kuullut, mutta silti vaakakuppia toiseen suuntaan kallistavat ne huonot kokemukset, huijaukset ja vaikutus paikallisten asuinkustannuksiin.

      Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle Johanna! ?

  • Reply Heidi / Maailman äärellä 01/11/2017 at 20:33

    Olipa hyvin ja kattavasti kirjoitettu postaus. Pitääkin muistaa linkittää tämä omaan juttuuni, sitten kun ehdin Italian fiiliksistä ja meidän Interhomen asunnosta kirjoittamaan. Itsekin olin tosi tyytyväinen siihen, miten helpost kaikki Interhomen kanssa toimi. Ja Venetsiassa asunnon vuokraminen tuli tosi paljon edullisemmaksi kuin samantasoisen hotellihuoneen varaaminen olisi tullut. Aion varmasti jatkossakin hyödyntää Interhomea, vaikka ilman lapsia matkustankin.

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 01/11/2017 at 20:46

      Lämmin kiitos Heidi! ? Interhomelta vuokraaminen on niin huoletonta ja voi luottaa siihen, että asunto on sitä mitä luvataankin. Monet tuttavatkin ovat vuosittain vuokranneet heidän kauttaan ja ovat olleet kovin tyytyväisiä.

      Venetsian huoneistostasi oli aivan ihanat näkymät! ? Jään innolla odottamaan postausta ja linkkaan sen myös tähän vinkiksi!

      Mukavaa loppuviikkoa Sinulle Heidi! ?

  • Reply miraorvokki 01/11/2017 at 09:25

    No nyt on kyllä upea huoneisto! Hintakaan ei ole paha ollenkaan, kun ottaa huomioon tuon varustelun ja siivouksen kuulumisen. Aika täydellinen paketti! 🙂 Itsekin olen huomannut että huoneistot ovat alkaneet kiinnostamaan itseäni, jotenkin ne on noussut monesti niin hyvälle tasolle.

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 01/11/2017 at 15:24

      Kiitos Mira! Huoneistoja löytyy tosiaan niin hyvätasoisia nykyään, että ihan mielellään niihin majoittuu, varsinkin kun matkassa on useampi henkilö. Tämän huoneiston hintakin on ihan kohdillaan!

      Oltaisiin kyllä voitu viipyä pidempäänkin! ?

      Hyvää loppuviikkoa Sinulle Mira! ?️

  • Reply Outi 31/10/2017 at 23:47

    Onpa upea varustelu tuossa huoneistossa. Kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta erityisesti lasten kanssa reissatessa.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.