Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Risteilyt Suomi

Terveiset risteilyltä, joka päättyi vankilaan!

31/07/2017
Facebookpinterestinstagram

Kesä vierähti heinäkuun lopulle saakka kotiseudulla lähimatkaillessa, säitä manaillessa ja hyttysiä lätkiessä ja fiilis alkoi olemaan sitä luokkaa, että jotain katkoa tähän oli nyt saatava ennen syksyn aurinkolomaa. Niinpä päätimme laajentaa lähimatkailun reviiriä ja lähteä metsästämään maisemia, makuja ja upeita auringonlaskuja Tukholman risteilylle, joka toimii aina niin mukavana katkona arkeen.

Meillä oli edelleen testaamatta Viking Grace, joten nyt oli loistava tilaisuus lähteä viimein kokemaan tämä paljon puhuttu alus ja muodostaa oma mielipide kuultujen kokemusten rinnalle. Ei kun tuumasta toimeen ja risteilyä varaamaan ja onneksi lyhyestä varoajasta huolimatta löytyi vielä vapaita hyttejä sopiville päiville heinäkuun viimeisellä viikolla.

Risteilyä varatessa yllätyin positiivisesti paitsi hintatasosta, myös siitä että Viking Grace tarjoaa useita sisustukseltaan silmää miellyttäviä hyttejä, ja perheille on saatavilla myös tasokkaampia vaihtoehtoja, joissa on käytettävissä vuodesohva kahdelle alle 18-vuotiaalle. Kilpailevalla varustamolla perheiden vaihtoehdot loppuvat valitettavasti useimmiten perustasoisiin A- tai family-luokan hytteihin.

Tälle reissulle kaipasin jotain pientä extraa sekä ennen kaikkea kunnon vuoteen, jossa nukkua. Perushyttejä hieman tilavampi parivuoteella ja vuodesohvalla varustettu Premium-luokan hytti täytti mukavasti nämä kriteerit ja 162 € hinta sisältäen aamiaisen tuntui varsin kohtuulliselle kahdelta aikuiselta ja kahdelta lapselta korkeasesongin aikaan. Todellista extraa matkaan tuovat Viking Gracen Suite-luokan hytit saivat kyllä hihkumaan innosta hyttiluokkia selaillessa, mutta luonne ei vaan kertakaikkiaan antanut periksi sijoittaa 500 euroa yhden yön risteilyyn, ainakaan tällä kertaa. Mutta ehkäpä sitten joskus, vaikkapa merkkipäivää viettäessä, raaskisi panostaa poreammeelliseen sviittiin?

Meillä matkan kokonaishintaan tuovat oman lisäkulunsa myös kotimaan siirtymät, joihin tälläkin kertaa upposi säästöhintaisista junalipuista huolimatta enemmän kuin itse risteilyyn Premium-luokan hytissä (junaliput meno-paluu perheeltä 183,20 € vs. risteily 162 €) Menomatkalle aikataulut osuivat mukavasti kohdilleen ja pääsimme Vaasasta suoraan Turun satamaan, jossa junalta on vain muutaman minuutin kävely satamaterminaaliin – todella kätevää!

Turussa meitä oli vastassa koko kesän kaivattu ihanan lämmin sää ja aurinko pilkisteli pilvien takaa. Risteilyn lähtöä odotellessa ehdimme piknikille kivenheiton päässä sijaitsevaan Turun linnan puistoon, josta oli mukava siirtyä siistiin terminaalirakennukseen. Lähtöselvitys automaatilla sujui helposti ja jonottamatta ja terminaalin ystävälliselle henkilökunnalle sekä sujuvalle laivaannousulle täytyy antaa täydet pisteet.

Risteily itsessään sekä premium-hytti täyttivät odotukset tuoden aivan loistavan katkon arkeen ja matkalta löysimme kaipaamamme kauniit maisemat Turun upeasta saaristosta, herkuttelimme vatsan täydeltä sekä koimme upean auringonlaskun illallispöydässä. Risteilykokemuksestamme Viking Gracella kerron enemmän omalla postauksellaan.

Mutta seuraavana iltana palatessamme Turun satamaan vastassa oli auringon sijaan aivan liian tutuksi tullut sateisen harmaa sää ja lisäksi meitä odotti reissu vankilaan. Kyllä, luit aivan oikein: vankilaan. Mutta miksi?

No, eipä syynä ollut risteilyllä rötöstely vaan VR ja sen vähintäänkin mielenkiintoiset aikataulut. Vai mitä mieltä olet sellaisesta, että laiva saapuu satamaan klo 19.50 ja juna Vaasaan lähtee satamasta klo 19.45? Mites VR meni näin niin kuin omasta mielestä tämä ajoitus? Mitäs jos hieman järkeistäisitte tuota lähtöaikaa, niin saattaisi tulla jopa enemmän asiakkaitakin kyytiin?!

No ei siinä mitään, tulipahan syy päättää risteily vankilaan. Tai no, tarkemmin ottaen entiseen vankimielisairaalaan Kakolanmäellä, jonka testaamisen hullujen juna-aikataulujen tuoma pakollinen yöpyminen nyt sitten mahdollisti. En nimittäin voinut vastustaa tilaisuutta majoittua tähän erikoiseen ja historiallisestikin merkittävään ympäristöön, jossa entisen vankimielisairaalan tiloihin on kunnostettu design-asuntoja, joita Forenom vuokraa aina yhdestä yöstä pidempiin jaksoihin.

Ja totta tosiaan, fiilis oli vähintäänkin jännittynyt karauttaessamme kiiltävällä mustalla ratsullamme vankilan muurien sisäpuolelle, jossa vastassa oli Kakolanmäen omasta graniitista rakennettu linnamainen kivirakennus.

Siinä illan harmaassa sadesäässä lähti mielikuvitus laukkaamaan ja jyhkeistä ovista sisään käydessä ajatuksia siivittivät sanat ”Oli synkkä ja myrskyinen yö…”  

Mutta minkälainen majoituskokemus Kakolanmäellä oli? Löytyikö haamuja ja tuliko uni silmään sateen piiskatessa maisemaa? Siitä lisää lähiaikoina – pysyhän kuulolla!

 

 

 

Facebookpinterestinstagram

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Outi 01/08/2017 at 00:02

  Kääk mikä lopetus muuten niin mukavalle reissulle.
  Nyt jään kyllä odottamaan jatkoa!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 01/08/2017 at 12:01

   Oli kyllä jännä fiilis astua sisään entiseen vankimielisairaalaan, varsinkin kun harmaa sää sai mielikuvituksen laukkaamaan 🙂

   Mukavaa elokuista viikkoa Sinulle! ☀️

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.