Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleistä

Blogin ilme uudistuu ja kesäkuulumisia!

26/07/2017

Tervehdys pitkästä aikaa täältä kesälaitumilta!

Täällä kesä on mennyt kotipuuhissa, lähimatkaillessa ja kesäkelejä odotellessa, joita ei voi kyllä hyvällä tahdollakaan hääveiksi kehua. Onneksi on sentään ollut joitain aurinkoisia ja suht’ lämpimiä päiviä, että ollaan lähirannalle päästy, mutta helteiset kesäpäivät Fäbodan rannoilla ovat olleet haave vain.

Pidetään peukkuja, että se kunnon kesä ja helteet sieltä vielä tulisivat!

Näillä keleillä ei ole myöskään mikään ihme, että matkat aurinkoon ovat tehneet kauppansa, ja kyllä täälläkin pilvien harmaudessa hyttysten syötävänä ollaan tyytyväisenä hykerrelty, että ainakin yksi lämmin viikko on luvassa syksymmällä. Ellei sitten käy niin kuin Italiassa Grottammaressa, jossa maa oli valkoisena eilen!!!

Jepp, luit aivan oikein, eikä kyseessä ole mikään vuoristokylä vaan lomakohde Adrianmeren rannikolla Marchen maakunnassa, jossa maisemat olivat aivan valkeana raekuuron jäljiltä. Oli kyllä mennä kahvit väärään kurkkuun, kun uutisvideo ja kuvat tulivat aamulla Facebookissa vastaan!

No, toivotaan että kesä jatkuisi vähälumisena, niin täällä kotosuomessa kuin eteläisemmillä Euroopan leveyksillä, sillä eihän sitä pitkästä ja pimeästä talvesta selviä, ellei saa aurinkoa ja lämpöä kesän aikana. Aurinkoa tilattu, toimitusta odotellessa….

Photo Grottammare (AP) Facebook

Sadekeleihin ja harmauteen tympääntyneenä tartuin sitten viime viikolla tuumasta toimeen, ja ryhdyin uudistamaan blogin ilmettä uudella kansikuvalla ja blogiteemalla. Pitkään olin tätä muutosta ajatuksissa haudutellut ja testaillut eri vaihtoehtoja, ja nyt löytyi lopulta sellainen vaihtoehto, joka tuntuu omalta ja vie ajatukset lempimaisemiin!

Blogipohjan muutoksen myötä aiemmissa kirjoituksissa saattaa olla hassun näköisiä elementtejä, kuten esimerkiksi väliotsikot ovat vääränkokoisella fontilla ja lisäksi valikkorakenne kaipaa mielestäni vielä parannusta, mutta korjaan näitä ajan kanssa oikeaan asuunsa. Läpikäytäviä artikkeleita on reilut 160, joten hetki tässä menee, mutta toivottavasti lopputulos palkitsee. Pahoittelen mahdollisia katkoksia muutostöiden aikana ja toivottavasti tykkäätte blogin uudesta ilmeestä.

Kuulisin mielelläni myös Teidän lukijoiden mielipiteitä niin ulkoasusta kuin luettavuudesta ja tuntuuko kirjasinkoko liian pieneltä tai fontti epätarkalta? Hihkaiskaa ihmeessä joko kommentteihin tai viestillä mia (at) elamaajamatkoja.fi, jos jonkin blogin osio ei toimi tms!

Photo Gregor / Pixabay

Blogin muokkauksen lomassa ja aurinkoisempia päiviä odotellessa, nostattelen matkakuumetta tämän postauksen turkooseilla Korsikan maisemilla, jossa toivottavasti  kesäisemmät kelit odottavat meitä syksyllä! Elleivät sitten käynnissä olevat metsäpalot polta koko paikkaa maan tasalle ennen sitä. Aivan, senkin luin tänään uutisista. On se jännää tämä ihmisen elämä 😉

Sitä ennen laajennamme sentään lähimatkailun reviiriä vähän kauemmas ja lähdemme linnasta linnaan meren kautta. Mistäkö tässä on kyse? Pysyhän kuulolla, sillä luvassa on ainakin mielenkiintoinen majoituskokemus!

Mukavaa viikon jatkoa ja aurinkoisia ajatuksia – kyllä ne helteet sieltä vielä tulevat!

P.S. Liityhän blogin seuraajiin myös Facebookissa (tästä) niin saat kirjoitukset luettavaksesi tuoreeltaan sekä tunnelmia tulevilta matkoilta!

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply katja/fatinBKK 02/08/2017 at 18:23

  Kääk! Eikös tuo bannerikuva (otsikkokuva) olekin Wanakasta, Uudesta-Seelannista? Mun aivot on tehnyt mulle jonkun tempun ja varmasti kyllä näin tämän kuvan facebookin feedissä ja sitten se vaipui alitajuntaan ja kun sähelsin itselleni uuden kuvan omaan blogiin niin valkkasin tämän saman kuvan! 😀 En tiedä onko kukaan muu huomannut asiaa, mutta korjaan omani asap ja halusin vain kertoa, että en missään nimessä tarkoituksella ottanut samaa kuvaa vaan tämä on joku kesän aiheuttama aivopieru! Pahoittelut siis! 😛

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 02/08/2017 at 19:12

   Hyvä kuvavalinta Sinulla, nuo maisemat saavat kyllä matkakuumeen nousemaan eikä ihme, että se on jäänyt alitajuntaan elämään! 🙂
   Kansilehden kuvaosio ei ole suojattu yksistään minun käyttööni, joten siltä osin ei mitään ongelmaa!

   Ihania tulevia matkoja Sinulle!

   • Reply katja/fatinBKK 02/08/2017 at 20:04

    Tuli vaan niin höntti olo kun katsoin uudestaan ja olin että hetkonen… Oot oikeassa, että nuo maisemat ovat upeat!

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 02/08/2017 at 20:46

     Olisin aivan varmasti reagoinut samalla tavalla ja hieraissut silmiä! 🙂
     Tämä pahuksen riski grafiikkaohjelmien valmiissa kuvapohjissa valitettavasti on, mutta tämän kuvan nähtyäni tykäistyin maisemaan niin, että pitihän se ottaa kannessa käyttöön, ainakin joksikin aikaa!

 • Reply Outi 26/07/2017 at 18:49

  Oikein hyvältä näyttää uudistunut blogi. Teksti on ainakin näin koneelta luettuna oikein hyvän kokoista. Viimeksi kun kävin blogissasi oli tekstiä vähän hankala lukea, kun se kulki kuvan päällä, eli ei ollut tätä taustaa tekstin alla. Nyt on kyllä hieno!
  Aurinkoista keskiviikkoa Mia <3

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 26/07/2017 at 19:22

   Lämmin kiitos Outi ja kiva kuulla, että tykkäät blogin uudesta ilmeestä, joka tuntuu nyt oman näköiseltä!

   Tekstin fontti ja sen koko hieman mietitytti, mutta muuten tykkäsin teemasta asettelultaan ja ominaisuuksiltaan. Hienoa, että teksti on nyt luettavan kokoista koneella ja tausta toimii niin kuin pitää, aluksi sen kanssa oli kyllä hankaluuksia. Aikansa tämä artikkelien läpikäynti ja niiden ulkoasun kuntoonlaitto vaatii, mutta hiljaa hyvä tulee.
   Mielelläni otan vastaan viestiä, jos jokin kohta ei toimi kunnolla, niin säädetään asetukset sen osalta kohdilleen!

   Kiitos kommentistasi ja kesäistä viikkoa Sinulle Outi!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.