Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleistä

Se on siinä ja vaihtoon meni – maata myöten!

18/06/2017

Se oli kytenyt ajatuksissa jo jonkin aikaa. Tuttavilta kuullut hyvät kokemukset olivat saaneet kiinnostuksen heräämään ja muiden matkakertomukset uteliaisuuden nousemaan.

Mitäs, jos mekin kävisimme kesälomalla kokemassa tämän maan, josta olen niin paljon positiivista kuullut?

No mikä ettei tuumasimme, ja niinpä talviloman kristallinkirkkaana pakkasaamuna, mittarilukeman näyttäessä krapsakkaa  -17 °C, klikkailen TUIn sivuille varmistamaan yhden vähälumisen kesälomaviikon. Kerron blogin Facebook-sivulla, että loppukesästä matkaamme uuteen maahan ja luvassa on vuorimaisemaa, vehreää luontoa ja kristallinkirkkaita turkooseja vesiä!

Olen varannut meille matkan Kroatiaan ja nyt odottelen vatsan pohjalle sitä pitkän talven läpi siivittävää odotuksen kuplivaa tunnetta, intoa ja paloa uuden maan kokemisesta. Mutta ei, fiilis loistaa poissaolollaan. Pistän lattean fiiliksen oman terveyden reistailun ja elämän eteen tuomien arvaamattomien asioiden piikkiin. Mutta josko se reissukuume sieltä kuitenkin tulisi, kun asiat tästä helpottaa?

Eikös varatun matkan pitäisi tuoda se tunne, ettei mitenkään malttaisi odottaa?

Mutta vilkaisu matkan odotusajan sekunnilleen kertovaan sovellukseen tuo vain tunteen ai-jaa. Ei jippii.

Huhtikuun lopulla paljastan blogissa kuluneiden kuukausien latteat fiilikset ja pohdin, mikä on kun varattu matka ei sykähdytäkään? Kirjoituksen jälkeen menemme kirjastoon ja haalin mukaani läjän Kroatia oppaita. Siinä sivussa mukaan tartuu muutama muukin, ihan vaan senhetkisen fiiliksen mukaan.

Luen matkaoppaita ja blogikirjoituksia, katselen kuvia ja videoklippejä Kroatian maisemista ja kauniin kristallinkirkkaista vesistä. Yritän nostattaa matkakuumetta ihan tosissani. Facebook-virtaan tulee muiden innosta puhkuvia ja odottavia fiiliksiä tulevasta Kroatian matkasta, vähitellen myös niitä kokemuksia onnistuneesta reissusta. Silti matkafiilikseni on kuin lässähtänyt pannukakku ja mitä enemmän luen, sitä vähemmän kiinnostaa. Joku tässä matkakohteessa ei nyt vaan sytytä ja se jokin jää puuttumaan.

Outoa, mutta totta. Etten sanoisi: ennenkokematonta! Ehkä nyt ei vain ole oikea aika Kroatialle?

Huomaan sysääväni Kroatian opukset sivuun ja ajatukset siirtyvät kerrasta toiseen niihin toisiin kirjastosta mukaan nappaamiini kirjoihin. Niissäkin tarjolla on kristallinkirkkaita vesiä, pinjametsiä ja vuorimaisemia, eli ei peruselementtien osalta suurta eroa varattuun Kroatian matkaan.

Mutta näitä katsellessa sydän sykähtää ja tuo sen fiiliksen, mitä nyt tarvitsen – ehkä enemmän kuin koskaan. Sen minkä perään aiemmin haikailin: shampanjamaisen kupliva odotuksen tunne ja pienten perhosten lentely vatsassa. Se palava halu päästä jälleen matkaan.

Tämä tuntuu oikealta. Nyt mennään sinne, minne sydän kaipaa!

Klikkailen TUIn nettisivuille seuraamaan hintojen kehitystä ja sopivan hetken tullen, loppukesälle varattu Kroatian lomapaketti vaihtuu syksyisiin lentoihin. Vaihto ei epäilytä hetkeäkään ja matkan suunnittelu alkaa nyt tosissaan kiinnostamaan – tätä fiilistä on kaivattu!

Luvassa on aurinkoisia päiviä pinjojen reunustamilla valkeilla hiekkarannoilla turkoosin meren äärellä , lepoa joka on nyt tarpeen. Pieniä suloisia kyliä, aitoa paikallista elämää.  Upeita auringonlaskuja ja herkullista ruokaa, sitä kaivattua hyvää fiilistä. Siellä missä blogin kirjoittajan sydän on.

Tämä porukka lähtee syksyllä metsästämään maisemia, makuja ja upeita auringonlaskuja……

Korsikalle ja Sardiniaan ♥ Ja nyt on matkan odotuksen fiilikset katossa!

Psst… klikkaahan mukaan matkaan myös blogin Facebook-sivulla (tästä) niin saat uudet jutut luettavaksesi heti tuoreeltaan!

 

Matkakuumetta nostattavat kuvat Pixabay

 

 

 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Johanna @ Out of Office 28/06/2017 at 21:02

  Oijoi. Kyllä kannattaa tehdä niinkuin sydän sanoo. Meidän Dubrovnikin viikko oli melkoinen floppi, ehkä toinen kerta olisi parempi.

  Toisaalta, Korsika ja Sardinia on minullakin to-see -listalla. Ja se Sisiliakin on vielä kokematta. Italia <3

  Jään odottamaan näitä juttuja! 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 28/06/2017 at 23:01

   Kiitos Johanna ? Tämä vaihto tuntuu niin oikealta, enkä edelleenkään tiedä, mikä ihme Kroatian kohdalla alkoi mättämään. Niin paljon positiivisia kokemuksia olen maasta kuullut, mutta jokin ei nyt vaan kolahda.

   Mutta Sardinia ja Korsika – ai että kun odotan paluuta niihin maisemiin! ? Sardiniaan tykästyimme jo ensimmäisellä reissulla ihan tosissaan ja siellä vietämme blogin tunnuksen maisemissa reissun loppuosan ja alkupuoli menee vuorostaan eteläisellä Korsikalla niin itä- kuin länsipuolella. Tällä reissulla mennään fiiliksen mukaan ja nautitaan upeista rannoista ja luonnosta. Nyt tuntuu vatsan pohjalla niitä odotuksen perhosia. ?

   Aurinkoista loppuviikkoa Sinulle, tänään oli jo mukavan kesäistä! ☀️

 • Reply Susannastravels 19/06/2017 at 00:59

  Hyvä valinta!
  itsekin olisin tehnyt tuon toisen valinnan. Kävin Kroatiassa viime keväänä yhden risteilypysäkin muodossa ja en ihastunut kohteeseen päätä pahkaa. Kiva oli käydä, mutta jotenkin jäi laimea tunne Kroatiasta etenkin Kreikan ja Italian maisemien jälkeen. Tosin vesiputoukset jäi näkemättä, sillä risteily vei Dubrovnikiin. Odotin myös halvempia hintoja, mutta esim. näkemäni vaatteet maksoi 20e kun Italiassa voi vaatteita löytää 10-20e myös. Taxi keskustaan satamasta olisi maksanut 20e, Maltalla turistitaxin kyytiin olisi päässyt 10e. Kristallinkirkasta merivettä en ehtinyt nähdä, sillä merivesi Dubrovnikin edustalla oli syvänsinistä. Sardiniasta olen tykännyt ja kahdessa kohteessa siellä käynyt ja meri on juuri niin kaunis kuin kuvissakin

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 19/06/2017 at 08:44

   Kiitos Susanna, kiva kuulla kokemuksiasi risteilyltä, jossa saa mukavasti nopeassa tempossa ensikuvan useasta kohteesta, joista jotkut tekevät suuremman vaikutuksen kuin toiset. Kroatiasta olen kuullut paljon hyvää, mutta jostain syystä nyt ei vaan tullut sitä kaivattua ’imua’, toisin kuin aina yhtä upeaan Sardiniaan ja Korsikalle. ? Päätös tuntuu nyt oikealta. ?

   Aurinkoista alkanutta viikkoa Sinulle!

 • Reply Outi 18/06/2017 at 18:38

  Ihmisen on tehtävä sitä, mistä tulee hyvä olo myös sydämeen. Luulenpa, että teit oikean ratkaisun matkan suhteen.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 18/06/2017 at 19:16

   Kiitos Outi! ? Pitkään tätä vaihtoa harkittiin ja päivä päivältä se tuntui yhä oikeammalta ratkaisulta. Sitten kaikki palaset vaan loksahtelivat kohdalleen ja nyt on se-oikea fiilis ja syke! ?

   Mukavaa sunnuntaita Sinulle! ?

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 18/06/2017 at 11:30

  Oho, jopa aika luova ja jopa rohkea veto vaihtaa jo valittu matka, itsellä ei ole koskaan käynyt mielessäkään. Vaikka joskus on ollut ehkä vähän sellainen ”no joo, sinne me nyt mennään” -fiilis ennen lähtöä. Mutta aina reissu on silti tuntunut mahtavalta! 🙂 Toivottavasti annatte Kroatialle joskus toiste mahdollisuuden, siellä on todella kaunista. Kesäisin vain vähän liikaa turisteja. :/ Mutta hyvää matkaa Korsikalle ja Sardiniaan! <3

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 18/06/2017 at 13:33

   Tällä kertaa matkakuume todellakin loisti poissaolollaan, jostain ihmeen syystä, vaikka Kroatiasta olemme kuulleet paljon hyvää. Mutta kun ei niin ei, matkakuumeen nostatusyrityksistä huolimatta.

   Olemme vuosien saatossa tehneet jokusen no-joo fiiliksen matkan, joiden jälkeen on voinut vain todeta, että tulipahan käytyä. 🙂 Mutta nyt ei haluttu sillä fiiliksellä reissuun lähteä kun käytössä on rajallinen määrä lomapäiviä, ja pistettiin suosiolla matka vaihtoon & suunta sinne minne ajatukset veivät. Ehkä Kroatiallekin tulee vielä se oma aikansa ja paikkansa, sillä ei niin moni maahan ihastunut voi olla väärässä! Mutta tällä kertaa tie vie blogin alkujuurille, Ranskaan ja Italiaan. <3

   Aurinkoista sunnuntaita Sinulle!

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 18/06/2017 at 10:56

  Joskus on vain parempi mennä sen mukaan mikä itsestä tuntuu hyvältä. Nyt ei ollut Kroatian aika, mutta ehkä sekin tulee, tai ei niin vaarallista vaikka se ei tulisikaan. Pääasia, että reissu tuntuu hyvältä – maksaahan siitä aikamoisen rahamäärän, joten mielummin sinne mihin sen on valmis käyttämään. Kivaa fiilistelyä Korsikaan ja sopivia suunnitelmia Sardiniaan!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 18/06/2017 at 11:18

   Tänä kesänä ei vaan ollut oikea aika Kroatialle, jostain ihmeen syystä. Varmastikin se on monen tekijän summa?

   Se on niin totta mitä sanot, että matkakassan ja lomapäivät käyttää mieluummin sinne, minne matka tuntuu hyvältä ja Korsika & Sardinia saivat käyntiin sen oikean sykkeen, mitä tulevalta matkalta toivoo.

   Nyt oikein odottaa niitä upeita maisemia ja sitä hetkeä, kun saa upottaa varpaat valkeaan hiekkaan. ?

   Ihanaa sunnuntaita Sinulle! ☀️

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.