Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kaupunkilomat Kiertomatkat Qatar Risteily

Arabiperinteitä ja modernia urbaanielämää – Doha, Qatar

07/05/2017

Päivä risteilijällä on painumassa iltaan, matka jatkuu Omaninlahdelta kohti Persianlahtea. Olemme Hormuzinsalmella, laskeva aurinko kultaa maiseman.

Horisontissa lipuu muutama öljytankkeri, pikainen vilkaisu puhelimen sijaintiin kertoo, että olemme siirtyneet Omanin puolelta Iranin aluevesille.

On niin tyyntä ja kauniin rauhallista, katsomme hytin parvekkeella ohi lipuvaa merimaisemaa. Oman jää muistoihimme sydämellisen ystävällisenä ja aitona. 

Alus jatkaa matkaa Persianlahdella kohti Arabiemiraatteja ja Sir Bani Yasin luonnonsuojelualuetta. Tätä toiseksi viimeistä risteilypysähdystä on odotettu, erityisesti saaren upeiden rantojen ja eläimistön takia.

Valmistaudumme illalliselle, kun kuulutus kajahtaa ilmoille:  ”Ladies and Gentlemen, may I have Your attention, please”. No mitäs nyt, kun ei kuulutuksia yleensä ole liiemmin merellä seilatessa ollut?

Ei kai paatti ole tekemässä Titaniceja, kun Hormuzinsalmen jälkeen tuuli on yltynyt ja laiva keinuu ensimmäistä kertaa koko reissun aikana, eihän? Käskeeköhän kapteeni kerätä pelastusliivit ja hilppaista kokoontumisasemalle?

No niin, otetaanpas nyt ihan rauhassa. Eihän tämä paljoa keinu nytkään, ei edes heikota. Hölmö minä, aina mielikuvitus laukkaamassa.

Kapteeni kertoo ettemme pääsekään Sir Bani Yasille. No voihan ryökäle, ja sitä kun oltiin niin odotettu! Reittimuutos johtuu saarelle johtavalla salmella tapahtuneesta öljyputken rikkoutumisesta, joka on puskenut vesille öljylautan, jonka läpi emme saa turvallisuussyistä ajaa.

Voi kurjuus, erityisesti meriluonnon takia! Ja harmittaa se reittimuutos meitäkin. Ilmassa leijuu epätietoisuus, matkustajien kasvoilla on kysyvä ilme: minnekäs nyt? Kapteeni lupaa ilmoittaa mahdollisimman pian, mikä on seuraava satamamme. Laivan ajonopeus on otettu minimiin. Mitäpä sitä vauhdilla eteenpäin puskemaan, kun ei edes vielä tiedetä minne mennään.

Ajatuksissani läikähtää pieni toive, mitäs jos me mentäisiinkin Qatariin, jonne olin janonnut risteilyvaihtoehtoja puntaroidessa? Kunhan nyt ei vaan palattaisi etuajassa Dubaihin, sillä tahdon nähdä vielä lisää!

Aurinko on painunut mailleen, käymme myöhäisellä illallisella. Kuluu tunti ensimmäisestä kuulutuksesta, kun kapteeni on äänessä jälleen: ”Ladies and Gentlemen, may I have Your attention please

Ja nyt kapteeni kertoo, että uusi satamamme on vahvistunut – Qatar toivottaa meidät tervetulleeksi!

YES!!! Toiveeni on kuultu ja aamulla heräämme Dohassa!

Havahdumme aamulla siihen, kun laivaa ajetaan satama-altaaseen. Vanhempi lapsista loikkaa innoissaan ylös avaamaan verhot ja hytistämme avautuu upea näkymä uuteen päivään heräilevään kaupunkiin.

Huomenta Doha – aivan mahtavaa tavata Sinut näin yllättäen!

Harmistus Sir Bani Yasin skippaamisesta vaihtuu odottavan kuplivaan tunteeseen, illalla tein pikaisen plan B:n Dohaan mukana olevan matkaopuksen mukaan. Olen edelleen kuumeinen, joten hurjaa turneeta tässä kunnossa ei vedetä, vaan katselemme kaikessa rauhassa palan uutta ja palan vanhaa Dohaa. Hih, tuleepahan käytyä duhassa Dohassa…

Aamupalan jälkeen lähdemme matkaan laivan vieressä odottavalla bussikuljetuksella, joka on koko päivän maksutta risteilymatkustajien käytettävissä, non stop sataman ja Dohan uuden keskustan välillä.

Bussi on siisti ja valkoiset nahkaverhoillut istuimet mukavan tilavat. Kuljettaja kaartaa sataman portille, jossa sisään astuvat tiukkailmeiset rajavartijat. He katsastavat kaikkien maihinnousukortit, ja tutkivat bussin mahdollisten salamatkustajien varalta. Nyt on selkeästi tiukempi kontrolli, mutta ihan ymmärrettävistä syistä.

Ajamme Dohan lahden myötäisesti kulkevaa 8 kilometrin pituista rantakatua, Al Cornichea, joka alkaa sataman kupeen vanhasta Dohasta ja jatkuu aina uuden keskustan virasto- ja diplomaattialueelle. Liikennettä on paljon, mutta matka etenee verkkaisesti. Meno on huomattavasti leppoisampaa kuin Dubaissa.

Lahdella lipuvat perinteiset dhow-veneet ja taustalla kohoavat modernit pilvenpiirtäjät muodostavat jännän kontrastin. Kaikkialla on hyvin siistiä, istutusalueet ovat moitteettomasti hoidetut, samoin kuin rakennukset. Resuja ja roskaa ei näy missään.

Doha on modernisoitunut vauhdilla uuden hallitsijan, emiiri Hamadin otettua ohjat isältään Sheikh Khalifalta kesäkuussa 1995. Pilvenpiirtäjien lisäksi modernisaatio on tuonut merkittäviä muutoksia ihmisten päivittäiseen elämään, erityisesti naisten, jotka saivat vallanvaihdon jälkeen äänioikeuden, oikeuden ajaa autoa ja naisia kannustetaan kouluttautumaan, hienoja tasa-arvoa tuovia uudistuksia kaikki.

Vallanvaihdon myötä maa avasi rajansa myös meille tavallisille matkailijoille ja nykyään varsin liberaalissa Qatarissa vieraileekin yli miljoona turistia vuosittain. Qatarissa on kuitenkin edelleen suositeltavaa pukeutua peittävästi ja kunnioittaa paikallisia tapoja, johon eivät kuulu julkiset hellyydensoitukset sekä alkoholin vaikutuksen alaisena esiintyminen.

Meidän matkailevien naisten on suositeltavaa pukeutua Dohassa siistiin kaupunkiasuun, joka peittää vähintään olkapäät ja polvet eikä ole liian vartalonmyötäinen tai kaula-aukoltaan antava. Varmin asuvalinta on sellainen, jonka alaosa yltää nilkkoihin ja hihat vähintään kyynärpäihin.

Itselläni on yllä täyspitkä musta maksimekko sekä musta kimonojakku, joka osoittautuu hyväksi valinnaksi niin käyttömukavuudeltaan kuin ulkoasun soveltuvuudeltaan. Dohassa kaupungilla liikuttaessa naisilla pään peittävä huivi ei ole välttämätön, mutta liian niukalla vaatetuksella saat varmasti osaksesi paheksuvia katseita.

Miestenkin vaatetuksen tulee olla siistiä ja vähintään olkapäät sekä polvet peittävää, 3/4 pituiset shortsit tai täyspitkät housut ovat sopivimmat kaupunkiympäristöön, esimerkiksi siistin piké- tai kauluspuseron kanssa.

Saavumme uuteen keskustaan, lisäksemme ei paljon muita länsimaalaisia näy. Paikallinen pukeutuminen hallitsee katukuvaa, miehet astelevat kaduilla moitteettoman valkoisissa thawb-kaavuissaan päähineineen ja naiset mustissa abayoissaan. 

Tunnelma on samaan aikaan modernin urbaani ja arabialaisen perinteinen. Näennäisestä kaupungin kiireestä huolimatta meno ei ole kuitenkaan stressaantunut tai kaoottinen.

Ilman tarkkaa karttaa meillä ei ole harmainta aavistustakaan siitä minne mennä. Se kun jäi nappaamatta mukaan satamassa eikä ennakkoon tullut sattuneesta syystä varauduttua Dohan kartalla eikä wifi-yhteys merellä ollut riittävä tällaisen lataamiseen.

Lähdemme astelemaan katuja ja huomaamme, että bussin pysäkki oli sopivasti suuren ostoskeskuksen, City Center Dohan, vieressä. Shoppailu ei ollut tälle päivälle ajatuksissa, mutta uteliaisuus saa katsomaan miltä ostarit täällä päin näyttävät? Käymme samalla infossa kysymässä mitä he suosittelevat lyhyelle pysähdykselle?

Ostoskeskus tuo sisätiloiltaan se mieleen Dubain Mall of Emiratesin, City Center Dohassa meno on ruuhkatonta ja leppoisaa. En ole yllättynyt, kun täältäkin löytyy sisätiloista viileä paikka, tällä kertaa jääkiekkokaukalo kuten Dubai Mallissa. Viisikerroksinen ostoskeskus pitää lisäksi sisällään mm. keilaradan, pelialueen ja huvipuiston sekä kaksi food court aluetta. Se on yksi Lähi-Idän suurimpia ja vilkkaimpina aikoina houkuttelee paikalle jopa 70 000 asiakasta. Ostoskeskukseen on suora käynti kolmesta hotellista, Shangri-La Doha, Marriot Marquis ja Rotana City Center hotelleista. Lisätietoja ostoskeskuksen omilta sivuilta tästä.

Ostokset ja loisto eivät nyt kuitenkaan kiinnosta, sillä olemme vielä jotenkin Omanin ja erityisesti Masqatin jälkitunnelmissa ja kaipaamme perinteistä paikallisuutta.

Pienen ostarikierroksen jälkeen mietimme, mitä tehdä seuraavaksi? Muutama paikallinen tulee kysymään, voisivatko kenties olla avuksi? Kerromme, että puntaroimme vaihtoehtojen välillä. He suosittelevat joko Pearl Qataria tai Souk Waqifia.

Pearl Qatarista olen lukenut ja katsellut kuvia jo aiemmin ja bussissa muutama jenkki siitä intoilikin. Jotenkin en kuitenkaan lämpene ajatuksesta, että lähtisin katsomaan temmellyskentäksi tehtyä keinotekoista Venetsiaa ja aistimaan välimerellistä tunnelmaa Lähi-Itään. Ei vaikka kuinka kehuttaisiin nätiksi, sillä arvostan enemmän sitä aitoa ja alkuperäistä, Venetsian ja Välimeren koen mieluummin siellä autenttisessa ympäristössä. Siksi nappaammekin kyydin ostoskeskuksen edestä ja jatkamme matkaa enemmän paikallisiin tunnelmiin, Souk Waqifiin. Pearl Qatariin voit tutustua lähemmin tästä.

Ajamme kohti Dohan vanhaa keskustaa, matka etenee ruuhkassa madellen noin kolmekymppisen egyptiläisen kuljettajan kanssa jutellen. Hän on asunut jo 8 vuotta Qatarissa, kaivaten kotimaahan jääneitä läheisiään, mutta samalla viihtynyt uudessa kotimaassaan, jossa ansaitsee oman mittapuun mukaan kohtuullisen hyvin.

Muutaman kilometrin matkaan vierähtää yllättävän pitkään, kaupunkinäkymä vaihtuu modernista kaupunkimaisemasta perinteiseen arabityyliin. Olemme perillä Souk Waqifissa.

Souq Waqif sijaitsee vanhassa kaupunginosassa Al Bidassa, jonne Qatarin nykyinen hallitsijasuku, alunperin Saudi-Arabiasta 1750-luvulla saapuneet Al Thani suvun jäsenet siirtyivät Zubarahista 1850-luvulla. Vuonna 1867 suuri osa Al Bidasta tuhoutui Bahrainia hallinneiden Al Khalifa ja Qatarin Al Thani sukujen välisissä yhteenotoissa.

Souk Waqif in paikalla on ollut soukeja jo vuosisatojen ajan ja nykyiset rakennukset ovat tiettävästi yli 100 vuoden ikäisiä. Alue oli päässyt rapistumaan jo melko pahoin, kunnes vuonna 2006 tämä päätettiin kunnostaa ja nykyään tämä on erittäin suosittu niin paikallisten, expatien kuin matkailijoiden keskuudessa.

Souk Waqifin värikylläiset tekstiilit sekä Tuhannen ja yhden yön tarinoiden eksotiikkaa henkivät metalli- ja keramiikkaesineet muistuttavat arabiperinteistä. Hienoisesta turistisuudesta huolimatta muovinen matkamuistokrääsä ei ole vallannut kauppoja ja vain muutamasta liikkestä bongaan klassiset I Love Doha mukit ja kiinamuovit. Ne saavat jäädä hyllyyn.

Soukista löydät tekstiilien ja koriste-esineiden lisäksi myös niin rautakauppa- kuin puutarhatarvikkeita kuin mausteita, kultaa, hajuvesiä ja lemmikkieläimiäkin. Lemmikkejä katsellessa on tulla itku, kun koirat ja kissat ovat pienissä häkeissään samoin kuin aivan liian ahtaissa oloissa olevat linnut, kalat ja kanit.

Paremmat oltavat on sen sijaan haukoilla, jotka ovat omassa soukissaan ja ovat maassa erittäin arvostettuja.

Isken silmäni valtavaan messinkikannuun ja -valaisimeen, nuo niin haluaisin kotiin…laskeskelen hetken ajatuksissani, mitä näiden rahtaaminen tulisi maksamaan? Aivan liikaa ja haikaillen jätän nämä ostamatta. Pahuksen ryöstörahdit.

Myyjät eivät onneksi tyrkytä eivätkä suutu, jos et oitis osta jotain. Tähänkin on joskus törmätty. Sen sijaan he ovat hyvin kohteliaita ja avuliaita kysyttäessä.

Ilmassa leijuu vesipiipun ja mausteiden tuoksu, kaikkialla on erittäin siistiä. Lukuisat ravintolat ja Shisha lounget vetävät puoleensa niin matkaajia kuin paikallisia, erityisesti viikonloppuisin. Täällä on varmasti upean tunnelmallista iltavalaistuksessa. Siitä tunnelmasta pääsisi parhaiten nauttimaan majoittumalla alueen sydämessä sijaitsevaan Souq Waqif Boutique Hotelsiin, ihanan hotellin sivulle pääset tästä.

Tunnit ovat kuluneet kuin siivillä Al Cornichella sekä mordernin keskustan ja arabiperinteitä henkivän Souq Waqifin & Al Bidan kaduilla ja kujilla kulkiessa. Yllättäen reitille tullut risteilypysähdys jää tällä kertaa aivan liian tyngäksi.

Suuntaamme seuraavaksi askeleet kohti kuljettajan kanssa sovittua treffipaikkaa, lähtiessä kohtaamme vielä mennyttä aikaa henkivän tavarakuljetuksen (ks. kuva alla).

Egyptiläinen kuljettajamme odottaa sovitussa paikassa, heitämme vielä pienen kierroksen. Näiden tuntien aikana saimme vain pienen pintaraapaisun kaupunkiin, tänne täytyy vielä palata ajan kanssa. Ehkei kokonaiseksi viikoksi, mutta pidennetyksi viikonlopuksi, vaikkapa yhdistettynä toiseen kohteeseen, kuten Masqatiin.

Aurinko on painumassa mailleen, on aika palata satamaan.

Kiitos Doha, että saimme tavata, vaikkakin yllättäen ja valmistautumatta. Näytit meille palan uutta, palan vanhaa ja herätit uteliaisuuden nähdä lisää, mitä Sinulla on tarjottavanasi.

Illalla tunnelmat risteiijällä ovat haikeat laivan irtautuessa laiturista, viimeinen sail away ennen Dubaita nostattaa kyyneleen silmäkulmaan. Time to say Good bye Doha – tapaamisiin uudelleen, ajan kanssa!

Lisätietoja Souq Waqifista tästä. Aukioloajat 10-12 ja 16-22, tosin monet liikkeet ja ravintolat olivat avoinna myös klo 12-16 vierailupäivänämme.

Qatar Airwaysin lennoilla on mahdollisuus 5 – 96 tunnin stop over pysähdykseen Dohassa ilman lisäkuluja, lisätietoja tästä.

Hyviä vinkkejä Dohaan Mutkia matkassa -blogissa (tästä) sekä  Visit Qatarin sivulta tästä.

Kiinostuitko Lähi-Idän risteilystä? Lue lisää matkan kulusta oheisten linkkien kautta:

Salam aleikum & Terveiset Arabian niemimaalta!

MSC Fantasia – Risteily Tuhannen ja yhden yön maisemissa, osa1

MSC Fantasia – Risteily Tuhannen ja yhden yön maisemissa, osa 2

Sykähdyttävän kaunis Sheikh Zayed Grand Mosque – Abu Dhabi

Karun kaunis Masqat, Oman

Aikamatka menneeseen – Dubai Museum ja Al Bastakiya

Tutkimusmatkailijan inspiroima Ibn Battuta Mall – Dubai

Testissä Legoland Dubai – Hitti vai Huti?

 

 

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami 14/05/2017 at 09:33

  Tuollaiset muutokset risteilyllä ei ole kivoja, mutta onneksi saitte hyvän kohteen tilalle. Kyllä tuo Qatarin stop-over kannattaisi hyödyntää. Haukka zouk, mielenkiinto heräsi.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 15/05/2017 at 14:45

   Qatar Airwaysin stop over on kyllä enemmän kuin houkutteleva, kun sallii jopa 96 tunnin visiitin Dohaan!
   Kaupunki oli kyllä kiva päästä kokemaan ja jätti sellaisen tuntuman, että uudelleen pitää vielä käydä ajan kanssa.

   Hyvää alkanutta viikkoa!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 14/05/2017 at 09:31

  No olipahan aikamoinen käänne matkalla tuo…mutta onneksi löytyi kiva pysähdyspaikka kumminkin. Doha on kyllä kiinnostanut jo jonkin aikaa, ja mielelläni vierailisin siellä päivän tai pari.

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla 13/05/2017 at 22:01

  Kyllä sellainen parin päivän stop over olisi varmaankin riittävä pysähdys. Täytyy harkita.

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 13/05/2017 at 13:08

  Harmillinen, mutta tavallaan kuitenkin onnekas muutos reittisuunnitelmassa. Minua on Doha kiinnostanut jo jonkin aikaa, mutta mies ei ole oikein innostunut, täytyy jatkaa vielä suostuttelua. ^__^ Haukkasoukin haluaisin ainakin nähdä!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 13/05/2017 at 14:34

   Onneksi oli ihan hyvä vaihtoehto, kun ei päästy Sir Bani Yasille! Erilainen, mutta mielenkiintoinen, ja kaikin puolin jäi sellainen fiilis, että täytyy vielä mennä ajan kanssa.
   Jos et saa siippaa muuten suostuteltua Dohaan, niin varaat vaivihkaa Qatar Airwaysin lennot ’pikkuisen’ pidemmällä vaihdolla! 😉
   Kannattaa ilman muuta käydä katsastamassa kaupunki ja Souq Waqif haukkasoukkeineen tilaisuuden tullen!

   Aurinkoista viikonloppua Sinulle!

 • Reply Reason for Season 12/05/2017 at 17:00

  Wau mitä kuvia! Ihan todella hienoja. Heti alun auringonlasku sai jo minut puolelleen. Doha kuulostaa kiehtovalta. Ehkä jonkun lennon voisi sitä kautta ostaa Aasiaan, jos vaikka edes yhdeksi yöksi pysähtyisi ihmettelemään Dohan meininkiä. Qatarilla ei ole tullut vielä lennettyä muutenkaan, niin sekin hoituisi siinä samalla kätevästi.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 12/05/2017 at 18:19

   Nuo auringonlaskut Persian- ja Omaninlahdilla ovat aivan mielettömän upeita, ihan parasta illan viihdettä!

   Dohassa kannattaa ilman muuta tehdä pysähdys sopivan tilaisuuden tullen, siinä kaupungissa on kyllä sitä jotain! Itsellänikin on Qatar Airways vielä testaamatta, joten siinä tulisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla, vielä kun heillä on ollut niin hyviä lentotarjouksiakin.

   Mukavaa viikonloppua Sinulle!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 12/05/2017 at 10:39

  Harmi suunnitelmien muutoksesta ja etenkin sen syystä, mutta onnekas juonenkäänne joka tapauksessa! Jotenkin tuli Singapore mieleen tuosta, kaikki näyttää hurjan siistiltä.

  Ilmeisen onnistunut, vaikkakin pikainen välipiipahdus teillä. Hyvän sekoituksen erilaisia kokemuksia ja näkymiä saitte mahtumaan aikatauluun, ja varmasti jäi nälkä vielä seuraavaa kertaa ajatellen! Ehkäpä se matkamuistorahtikin sitten… 😀

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 12/05/2017 at 14:06

   Dohassa oli kyllä todella siistiä ja toimivaa, onneksi ehdittiin saamaan jonkinmoinen ensituntuma kaupunkiin puolikuntoisuudesta ja vaillinaisesta valmistautumisesta huolimatta. Kyllä siinä ostarinkulmalla ilman karttaa seisoskellessa oli pikkuisen kädetön olo, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. 😀

   Ja tosiaan, ainakin ne kaivelemaan jääneet ostokset ovat riittävän hyvä ’syy’ lähteä takaisin, eikö niin… Varsinkin sille messinkilampulle olisi jo paikka odottamassa…. pitäisiköhän… 😉

   Aurinkoista viikonloppua ja ihanaa äitienpäivää suloisen Bellan perheelle!

 • Reply Sateenmuru 11/05/2017 at 11:30

  Ihania merimaisemia! Ikävä kylläkin tuo öljyn veteen pääseminen… Niin sinisen kirkkaalta näyttävää vettä, toivottavasti pysyykin sellaisena. Kiitos sanallisesta matkasta näille vesille – en ole käynyt, mutta ehdottomasti haluaisin päästä näkemään!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 11/05/2017 at 16:50

   Hormuzinssalmella öljytankkereita katsellessa kävi mielessä juuri tuo, kuinkahan usein tapahtuu öljyvuotoja, eikä aikaakaan kun sitten ilmoitus putkirikosta tuli. Todella todella harmillista luonnon kannalta ja toivottavasti leviäminen saatiin pikaisesti hallintaan ja puhdistus huolellisesti tehtyä.

   Mutta nuo merimaisemat ja auringonlaskun värit olivat niin upeita, että jo ihan niidenkin takia voisi lähteä oitis takaisin – ihan parasta illan viihdettö katsoa laskevan auringon värien vaihtumista!

 • Reply Sandra 11/05/2017 at 07:55

  Olipa hyvä postaus! Nyt kun Qatar Airways lentää Suomesta yhdellä pysähdyksellä Australiaan edullisesti (vain 24 tuntia odotuksineen), niin voisin erittäin mielelläni ottaa tuollaisen 90 tunnin pysähdyksen Dohassa. Vaikutti erittäin paljon mielenkiintoisemmalta kuin vaikkapa Dubai, jonka en usko olevan itselleni mieluisin kohde.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 11/05/2017 at 08:17

   Lämmin kiitos Sandra! ?
   Qatar Airwaysillä on ollut todella hyviä lentotarjouksia ja muutaman päivän stop over Dohassa katkaisisikin mukavasti pitkää lentoa. Kaupungissa on oma jännä fiiliksensä; toisaalta todella moderni, mutta kuitenkin niin alkuperäinen.

   Kannattaa ilman muuta käydä Dohassa sopivan tilaisuuden tullen, se on kyllä visiitin arvoinen!

   Aurinkoista loppuviikkoa Sinulle! ☀️

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 09/05/2017 at 10:26

  Noi basaarit ja vanhat kadut on aina tosi upeita 🙂 En oo ikinä käynyt missään Arabiemiraatn maassa, mutta pikkuhiljaa nekin alkavat kiinnostamaan 🙂 Vähän samanlaista meininkiä noissa katukaupoissa kuin Istanbulissakin 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 09/05/2017 at 14:01

   Tuhannen ja yhden yön eksotiikkaa tuolle matkalle mahtui ja jokaisessa reitin maassa oli vielä oma sävynsä tarinaan – tykkäsin todella paljon!
   ?

   Aurinkoista viikkoa Sinulle! ☀️

 • Reply Pirkko / Meriharakka 08/05/2017 at 22:21

  Löysitte sitten haukkasoukinkin! Meistä se on ollut yksi sellaisista paikoista maailmalla, jonkalaista ei muualla ole vastaan tullut. Poikkesimme vielä siinä lähellä sattumalta näkemäämme haukkasairaalaankin tuolla käydessämme.
  Reittimuutoskin on tuolla alueella risteillessämme (eri reissu, Dohassa kävimme lentäen osana Qatar, Bahrain, Kuwait -kierrostamm) osunut kohdalle: vielä illalla oltiin menossa Bahrainiin, mutta ei sitten mentykään, kun siellä tankit vyöryivät kadulle ja me palasimme, pettymykseksemme, Dubaihin päivää etuajassa. No teimme sitten myöhemmin, ehkä paremmankin reissun Bahrainiin, mutta silti se hetken harmitti.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 09/05/2017 at 08:44

   Haukkasoukin löytäminen ei ollut mikään yksinkertainen juttu, sitä kun eivät kysyttäessä tienneet edes useimmat Souq Waqifissa työskentelevät! Oliko sitten välissä kielimuuri tai jotain 🙂 Haukkasairaalan kyltin näin, mutta se oli sillä hetkellä kiinni – siellä oli varmasti mielenkiintoista käydä katsomassa!

   Ja huh, teidän reittimuutokseen olikin sitten jo vähän järeämpi syy, onneksi pääsitte kuitenkin myöhemmässä vaiheessa käymään Bahrainissa! MSC Crusiesilla Qatar ja Bahrain kuuluvat normaalitilanteessa samalle reitille, mutta tällä kertaa tuli sitten Doha ekstrana tälle valitsemallemme vaihtoehdolle, jossa oli myös Oman mukana. Loppujen lopuksi ihan kiva sattuma, vaikka Sir Bani Yasin poisjäänti vähän kaivelikin. No, ehkäpä pitää vielä tehdä matka erikseen Abu Dhabiin, josta saarelle pääsisi käymään!

   Aurinkoista viikon jatkoa Sinulle Pirkko!

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 08/05/2017 at 21:40

  Tämä teidän risteily on kyllä mielenkiintoinen! Uskomattomia nuo uudet rakennukset. Olitko jo ennen matkaa tietoinen pukeutumisesta? Tuonnehan on varattava sitten oikeanlainen vaatetus mukaan.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 09/05/2017 at 08:37

   Tuolla reitillä oli niin paljon mielenkiintoista uutta nähtävää ja koettavaa, että ilman muuta kannattaa lähteä, jos vähänkään kiinnostaa!

   Pukeutumissäännöistä olin lukenut aiemmin ja ne olivat tuttuja jo edellistalven Dubain & Ras al Khaimahin matkalta. Smart casual on kaupungilla hyvin toimiva ja maksimekot & täyspitkät hameet helppoja joka paikan vaatteita yhdistettynä sopivaan yläosaan ja miehillä vastaavasti 3/4 pituiset clamdiggerisit tai pitkät housut. Lyhyet shortsit/hameet ja olkaimettomat/isolla kaula-aukolla varustetut yläosat kun jättää pois matkasta (tai käyttää vain allasalueella/rannalla) niin hyvin pärjää näissä maisemissa, itse en kokenut pukeutumista hankalaksi. Risteilijällähän kävi sitten samanlainen vaatetus kuin missä tahansa Euroopassa matkatessa.

   Tykkäsimme risteilystä kaikin puolin ja sitä voin suositella lämpimästi! Mukavia uusia matkasuunnitelmia Sinulle!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 08/05/2017 at 18:38

  Mä mietin kans tuota mahdollista sataman vaihtumista omalla Karibian risteilyllä. Etukäteen valittiin nimenomaan tuo kyseinen risteily suurimmaksi osaksi reitin mutta toki myös edullisen hinnan takia. Reitistä halutun teki St Maarten. Pitikin yrittää pitää mielessä, että reitti voi myös vaihtua kesken matkan, ettei liian paljon odotuksia kannata ladata maapäiville. Onneksi reitti ei kuitenkaan vaihtunut! Mietin kumminkin, että miten sitä sitten yhtäkkiä keksii tekemistä ihan oudossa paikassa, kun ei etukäteen voinut mitään selvittää eikä nettiyhteyttäkään ole. 😀 Teillä se ainakin sujui tosi kivasti!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 08/05/2017 at 19:33

   Sataman vaihtuminen pisti kyllä hetkeksi pakan sekaisin, ja ehti siinä harmittaakin, kun oltiin jo valkeista korallirannoista ja saaren eläinten näkemisestä intoiltu, mutta onneksi tuli hyvä vaihtoehto tilalle – erilainen, mutta mielenkiintoinen.
   Mikä tuuri, että meillä oli mukana Lonely Planetin opus, jossa oli UAEn ja Omanin lisäksi juttua muistakin Arabianniemimaan maista, niin saatiin jotain ajatusta päivän tekemisistä kasaan, vaikka vähän arpomiseksi menikin. No, loppu hyvin kaikki hyvin ja päivästä tuli onnistunut ja sytytti kipinän nähdä kaupungista vielä lisääkin!

   Hienoa, että Teillä reitti meni suunnitellun mukaan ja pääsitte St Maartenille! Pitääkin käydä lukemassa kaikki postaukset Teidän risteilystä, se kun on ollut ajatuksissa, mutta pahuksen kiireen takia on kaikki lukemiset jäänyt liian vähälle! Näkemisiin piakkoin Divinan merkeissä!

   Mukavia tulevia reissusuunnitelmia Teille!

 • Reply Emma 08/05/2017 at 17:03

  Oli kiva lukea teidän fiilikset lyhyeltä Dohan visiitiltä, itsekin kun olen vain vuorokauden välilaskun siellä viettänyt (juttuni täällä: https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/12/19/valilasku-dohassa-kaupungin-nahtavyydet-lyhyessa-ajassa/). Mulla jäi myös Pearl näkemättä, samoin museot kiinnostaa jos ja kun käyn uudestaan. Souq oli tosi hieno!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 08/05/2017 at 18:09

   Kävin lukemassa kirjoituksesi Dohasta, jossa oli todella hyvin vinkkejä! Lisään mielelläni linkin postaukseni loppuun, jos se vain Sinulle sopii?
   Katara Cultural Village ja museot ovat myös omalla listalla, jos ja kun Dohaan seuraavan kerran mennään. Ja tottakai Souq Waqif iltavalaistuksessa, joka oli myös päiväsaikaan kiva paikka! 🙂

   Ihanaa alkanutta viikkoa Sinulle!

   • Reply Emma 09/05/2017 at 19:16

    Tottakai sopii, kiitos linkkauksesta! Olen tälläkin hetkellä Qatarin tuomana Bangkokissa, mutta nyt on vaan parin tunnin välilaskut mennen tullen. Ehkä ensi kerralla taas pidemmät ?

 • Reply Piia 08/05/2017 at 14:07

  Mä kävin Dohassa lomareissulla jo v. 2012 ja 2013. Aivan mielettömän upea kaupunki ja tunnelma Souqissa illalla on kuin suoraan Tuhannen ja Yhden Yön saduista. Dohaan on päästävä aina vaan uudelleen!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 08/05/2017 at 16:32

   Oi miten hienoa, että olet päässyt käymään Dohassa jo kaksi kertaa ja saanut kokea Souq Waqifin iltavalaistuksessa. Sen mitä olen siitä iltakuvia nähnyt, niin tunnelmat ovat varmasti kuin Tuhannen ja yhden yön tarinoissa! Komppaan sitä, että Dohaan on päästävä uudelleen!

   Mukavia tulevia matkoja Sinulle!

 • Reply Emilia/Matkan varrella 08/05/2017 at 12:23

  Ompa kiva, että pääsitte yllättäen Dohaankin! Pääsisipä itsekin joskus Persianlahdelle risteilemään, näkisi kerralla niin paljon :—) Dubaille en syttynyt, mutta Dohasta on nyt Qatar Airwaysin reitin avauduttua kuullut niin paljon hyvää että täytyy varmaan ainakin joku välilasku siellä tehdä!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 08/05/2017 at 16:30

   Oli kyllä onnenpotku, että päästiin samalla reissulla Dohaankin, vaikka ensin Sir Bani Yasin poisjäänti harmittikin. Risteilyä suosittelen lämpimästi, sillä siinä pääsee kätevästi näkemään monta paikkaa, joihin muulla tavoin matkaamiseen menee huomattavasti enemmän aikaa tai rahaa. Hyvällä ennakkosuunnittelulla saa risteilypysähdyksestä paljon irti, niin kuin esim. Masqatissa, mutta Doha jäi meillä vähän tyngäksi, kun en ollut ehtinyt sattuneesta syystä niin paljon ennakkoon katsoa kaupungin tarjontaa.

   Doha on fiilikseltään ja kaupunkikuvaltaan jännästi Masqatin ja Dubain välimuoto ja sinne täytyy kyllä ilman muuta palata vielä ajan kanssa! Qatar Airwaysillä se kävisi vielä niin näppärästi, ja on tässä tullut katsottua tarjouksia jälleen sillä silmällä!

   Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle Emilia!

 • Reply Reissaaja1 08/05/2017 at 11:52

  Kiitos Doha-postauksestasi! Sain ensituntumaa lokakuun matkallemme. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 08/05/2017 at 16:21

   Aivan mahtavaa, että Teillä on reissua Dohaan luvassa! Kiva päästä blogisi matkassa uudelleen Dohaan, jäänpä odottelemaan tunnelmia ja kokemuksia! 🙂

   Aurinkoista alkanutta viikkoa Sinulle!

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 08/05/2017 at 11:08

  Veli muutti vajaa vuosi sitten Dohaan, joten siellä tulee varmaan ennemmin tai myöhemmin käytyä, vaikka aiemmin paikka ei aiemmin ole matkatoiveisiin todellakaan kuulunut. Mutta onhan se tämänkin jutun perusteella jotain ihan muuta. Kivoja kuvia!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 08/05/2017 at 16:20

   Aivan loistava tilaisuus Sinulle lähteä käymään Dohassa, joka ilman muuta kannattaa hyödyntää! Doha on kyllä mielenkiintoinen kaupunki maustettuna arabialaisella eksotiikalla. Veljelläsi olisi varmasti hyviä sisäpiirinvinkkejä tarjota kaupunkiin!

   Mukavaa viikkoa sinne upeaan Roomaan, täällä odotellaan vielä lämpöä ja kevättä!

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 08/05/2017 at 07:38

  Doha on kyllä mielenkiintoinen paikka. Olen siellä reilun vuorokauden viettänyt ja voisin mennä uudestaan. Nythän se on helppoa, kun Qatar Airways lentää Helsingistä ja tekee liki aina välilaskun Dohaan. Niillä on hyviä tarjouksia, jotka sallii pidemmänkin stopin. En tuonne viikoksi haluaisi, mutta muutama päivä…

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 08/05/2017 at 16:06

   Doha on kyllä tosiaan käymisen arvoinen kaikin puolin, ja oli todella kiva päästä käymään siellä tämän sattuman kautta. Viikko kapungissa voisi olla jo liikaa, mutta pitkä viikonloppu vierähtäisi varmasti oikein mukavasti, kun löytyy niin hyvätasoisia hotellejakin.

   Qatar Airwaysin stop overit mahdollistavatkin hyvin jopa 4 vuorokauden pysähdyksen Dohassa ilman lisäkuluja ja lentotarjoukset ovat olleet enemmän kuin houkuttelevia! Laitanpa vielä linkin stop overista tuonne tekstiin!

   Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle Anna!

 • Reply Suunnaton 07/05/2017 at 23:41

  Doha vaikuttaa yllättävän mielenkiintoiselta. Pitänee tutustua tarkemmin myös muihin juttuihisi risteilyltä.
  Etenkin soukit vaikuttivat kivoilta! Mainiota, jos turistit eivät ole vielä kokonaan vallanneet niitä.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 08/05/2017 at 15:52

   Souq Waqif oli kyllä kiva alue ja muutenkin Doha jätti sellaisen vaikutelman, että sinne täytyy vielä palata kiertelemään enemmänkin ja fiilistelemään iltavalaistussa Souqissa. Dohassa on vielä sitä aitoa paikallista fiilistä, toivotaan että se myös säilyttää omaleimaisuutensa.

   Risteily oli mukava tapa päästä näkemään useampi kohde samalla reissulla, ja oltiin kokonaisuuteen kaikin puolin tyytyväsiä – takuulla lähdemme vielä uudelleenkin risteilylle uusiin maisemiin!

   Aurinkoista alkanutta viikkoa Sinulle!

 • Reply Outi 07/05/2017 at 21:28

  Souk saisi minut täysin sekoamaan. Haluaisin tuon ja tuon ja tuon…voi lompakko parkaa 🙂
  Aurinkon lasku ja nousu on jotenkin aina niin kaunista <3

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 07/05/2017 at 22:21

   Totta, auringonnousut ja -laskut on vaan niin ihania hetkiä, varsinkin meren äärellä. ? Tuolla matkalla näitä upeita auringon sävyjä riitti, ja niin kauniita, että jo yksistään niiden takia olisin valmis menemään takaisin milloin vaan.

   Souq Waqifissa oli kyllä vaikeuksia jättää ostamatta niitä ihania isoja koriste-esineitä, varsinkin nuo messinkiset valaisimet ja valtava lattiamallinen kannu olisi sopinut kotiin kuin nenä päähän. Jos oltaisiin oltu pidempään siellä, olisin varmasti selvitellyt posti tms. rahtikuluja ja laittanut pakettia kotiin päin tulemaan, nyt ei mitenkään ehtinyt. Hmmm.. Tai olisikohan siinä hyvä syy kipaista ensi talvena uudelleen? ?

   Ihanaa alkavaa viikkoa Sinulle Outi, toivottavasti saadaan pian oikein kunnon kevätkelit! ??☀️

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.