Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleistä

Kun varattu matka ei sykähdytäkään?

25/04/2017

Räntää räiskii ja mittarissa on kokonaista muutama aste plussaa. Näky on harmaa eikä keväästä tietoakaan, vaikka kohta on jo vappu ovella.

Sielu ja keho huutaa aurinkoa ja lämpöä. Paljon.

Kesän matka on jo varattuna ja tässä kelissä luulisi odotusfiilisten olevan aivan tapissa. Mutta kun ei ole. Odotuksen kupliva tunne loistaa poissaolollaan, on loistanut jo pitkään. Olen yrittänyt selittää sitä kevään raskailla tapahtumilla ja oman terveyden reistailulla. Mutta ei, jotenkin kohde ei nyt vaan nappaa.

Tänään sanon päivällispöydässä ajatukset ääneen. Ja kuinka ollakaan, siippa on samoissa ajatuksissa. Kun ei nyt jostain syystä nappaa, niin ei nappaa.

Eikös varatun matkan pitäisi herättää se ihana odotuksen tunne, saada suunnittelemaan ja haaveilemaan siitä, mitä kaikkea haluaa nähdä ja kokea. Tuoda se tunne, että olisi valmis pakkaamaan laukut vaikka heti, eikä mitenkään malttaisi odottaa. Mutta ei.

Tavallisesti olisin tässä vaiheessa haalinut kirjastosta jo kaikki mahdolliset kirjat matkakohteesta, surffannut netissä kone savuten tietoa hakemassa. Haaveillut illat pitkät, miettinyt matkavaatteita, retkiä, autonvuokrausta. Kaikkea. Tähän mennessä en ole tehnyt mitään näistä.

Vilkaisu matkanjärjestäjän sovellukseen kertoo kohteen odotusajan sekunnilleen.

Fiilis on vain ai jaa. Ei jippii.

Ja tässä ei ole kyse siitä, että varattu matkakohde olisi saanut huonoja arvosteluja tai mitenkään turvaton. Päinvastoin, olen lukenut siitä positiivisia kokemuksia ja kuullut paljon hyvää, siksi sinne matka varattiinkin. Ja varattu hotellikin on ihan kivan oloinen.

Mutta siitä huolimatta, varattu matka nyt ei vaan kerta kaikkiaan sytytä sitä paloa ja tunnetta, minkä odotetun loman pitäisi saada aikaan. Eihän matka saa tuntua leipiintymiseltä, ei sitten vähääkään. Matkan odotuksen pitää tuntua samalta kuin vastarakastuminen.

Tuoda pieniä perhosia vatsaan, shampanjamaisen kuplivaa odotuksen tunnetta. Sydämen sykähtelyä ja paloa. Malttamatonta kohtaamisen kaipuuta. Silloin tiedät valinneesi oikein.

Näissä fiiliksissä matkaan lähtö tietää sitä, ettei paljoa tarvita, kun reissu on rutussa. Ja sehän on hyvin tiedossa, että hatutus on herkässä, jos ei alunperinkään ole oikein innostunut jutusta. Toki aina on se mahdollisuus, että pienet odotukset tuovatkin aivan huippukokemuksen kohteesta. Eiväthän kaikki ne matkailijat, jotka kohdetta ovat hehkuttaneet, voi olla niin totaalisen väärässä, eihän? Varmasti mekin tykkäisimme siitä, ainakin jollakin tasolla. Ehkä?

Nyt ollaankin hyvin ristiriitaisissa tunnelmissa, että mitä tehdä tämän suhteen. Sydän kun huutaa ihan jonnekin muualle kuin minne varaus on. Täytyy antaa ajan kulua vielä hetki. Kenties hakea se ensimmäinen kohdeopas kirjastostakin.

Vai pitäisikö suosiolla kuunnella sydäntä ja mennä sinne minne se niin palavasti halajaa?

Sitä odotuksen kuplivaa onnentunnetta kaipaan nyt, ehkä enemmän kuin koskaan. Mennä sinne, missä on hyvä olla.

 

Kuvat Pixabay

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Susannastravels 22/05/2017 at 19:08

  Mikähän kohde on kyseessä? Italia? 🙂
  suosittelen kuuntelemaan omaa sydäntä, matkan voi yleensä myös vaihtaa.. Kyllä elämä on liian lyhyt siihen jos katuu, etenkin jos kesälomamatka kyseessä ja koko perheelle vielä.

  Toisaalta onhan se kiva käydä myös muissa kohteissa, mutta ei mielellään niin että ajattelisi päivittäin haluavansa olla muualla. Itseasiassa minulle kävi niin Saksassa ja olen nyt etenkin kevääksi ja kesäksi lopettanut Saksan matkailun, haluan Välimeren maisemiin! kävin jo Slovakiassa ja se oli aika kivaa vaihtelua sekin.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 22/05/2017 at 20:08

   Hih, taidat kuitenkin arvata ihan oikein, ettei Italiasta ole kyse. Siis tämän väärän tuntuisen kohdalla 😀 Tai ainakaan vielä ei olet tullut kiintiö täyteen saapasmaata, vaikka siellä on tullut reissattua melkoisesti vuodesta 1994 lähtien.

   Meillä oli tarkoitus tänä kesänä ’pinnata’ kartalle uusi maa, johon niin moni suomalainen on tykästynyt, mutta jostain ihmeen syystä se ei nyt vaan nappaa. Ei vaikka on tullut tässä useampi viikko selattua kohdeoppaita, surffattu nettisivuilla kokemuksia lukien, katsottu matkavideoita ja koetettu nostattaa matkakuumetta. Mutta ei, matkakuume ei nouse (harvinaista kyllä), vaikka ihan hyvää olen kohteesta lukenut. Joku tässä nyt vaan edelleen hiertää ja päätimme sitten viikonloppuna, että vaihtoon menee. Ehkä joku toinen kerta sitten.

   Nyt on ajatuksissa paikka, joka nostattaa odotuksen kuplivaa tunnetta ja se on tämän kevään jälkeen enemmän kuin tarpeen. Kyseessä ei ole meille uusi maa, mutta kuitenkin uudet maisemat, jonne majoitustarjoukset ovat parhaillaan työn alla… kerron tästä pian lisää, jos ja kun saadaan matka paketoitua! 🙂 Ja tehdään me siinä tapauksessa myös pieni lenkki Italian kauttakin…

   Tuo evvk fiilis matkan suhteen on kyllä jännä juttu, minulle täysi harvinaisuus, ja hauska kuulla etten ole ainut jolle tämä fiilis on iskenyt. Todella kiva, että Sinä löysit uutta kivaa vaihtelua matkoihin Slovakiassa, siellä ei olekaan tullut käytyä. Toivottavasti pääset vielä kesällä Välimeren ihaniin maisemiin!

   Aurinkoista alkanutta viikkoa ja ihania tulevia matkoja Sinulle!

 • Reply Jonna 28/04/2017 at 23:40

  Kyllä nyt kiinnostaa jo satunnaista lukijaa mistä kohteesta kyse. Niin on salamyhkäistä eikä asiaan voi kommentoida mielipidettään…

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 28/04/2017 at 23:56

   Pohdinta tässä enemmänkin kohteen tuoman fiiliksen kannalta, johon muiden mielipiteet kohteesta ei voi valitettavasti vaikuttaa.

   Paljon kehuja maa on suomalaisilta saanut, ja siksi ajattelimme sitä kokeilla, mutta se ei nyt vaan omalla kohdalla sitä paloa sytytä, mitä pitäisi. Katsotaan, mihin päädytään, ja kerron sitten tarvittaessa enemmän.

   Kiitos Jonna kommentistasi ja hauskaa vappua! ?

 • Reply Kthetraveller 26/04/2017 at 19:44

  Hahhah, tervetuloa joukkoon. About viikon päästä pitäis olla lähdössä Pariisiin ja fiilarit tasan 0! Että näillä mennään.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 26/04/2017 at 20:50

   Noi voihan… Pariisin kohdalla ymmärrän, että voi olla ristiriitaiset fiilikset viimeaikaisten tapahtumien vuoksi ? Mutta se kaupunki on niin IHANA ja matkan arvoinen, että todella toivon Teille aivan huippureissua! Ajattele, että ihana Pariisiin kevät kukkineen odottaa teitä, kun täällä palellaan räntäsateessa. Niitä shampanjahetkiä Seinen rannalla tai Eiffeliä iltavalaistuksessa katsoen, picnic-retkiä Luxembourgin puistossa, kaikkea ihanaa, mikä siellä odottaa! ?

   Meillä kateissa olevat fiilikset on kyllä todella poikkeuksellinen juttu, mutta joku kohteessa nyt vaan hiertää. Odotellaan josko se kipinä siihen vielä syttyisi…

   Mutta ennen kaikkea toivon Teille aivan huippuihanaa Pariisiin-matkaa ja että reissufiilikset vielä löytyy, viimeistään sitten siellä perillä kaiken kauniin keskellä! ?

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 26/04/2017 at 09:27

  No voi. En muista onko itselläni koskaan ollut tälläistä tunnetta, mutta jotenkin osaan tähän kuitenkin samaistua. Kovasti jäi kiinnostamaan minne olette matkan varanneet, ette ainakaan Italiaan. 🙂 🙂
  Noh, toivotaan että matkafiilikset löytyy, mukavaa kevättä räntäsateesta huolimatta!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 26/04/2017 at 09:39

   Nope, ei varattu Italiaan ? Tämä on kyllä todella poikkeuksellinen fiilis, ettei varattu matkakohde sytytä odotuksen kipinää ja paloa nyt lainkaan, vaikka yleensä odotan uuden näkemistä ja kokemista kuin kuuta nousevaa. Joku tässä nyt ei kuitenkaan vaan kolahda. Täytyy kokeilla nostattaa matkakuumetta nettisurffailulla ja matkakirjoilla, josko se into sieltä löytyisi.

   Kiitos Virpi ? mukavaa kevättä Sinullekin, toivottavasti aurinko tulee pian räntäsateen tilalle! ☀

 • Reply Outi 26/04/2017 at 07:51

  Jaa-a. Yleensä ne matkat joita vähiten odottaa, ovat lopulta niitä hyviä. Toisaalta jos matkan pystyy perumaan ja varaamaan uuden, niin miksikäs ei!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 26/04/2017 at 08:05

   Pienillä odotuksilla ei tosiaan korkealta putoa, mutta jotenkin haluan matkan tuovan sen iloisen kuplivan odotuksen tunteen, innon suunnitella tulevaa ja palavan halun lähteä matkaan. Tässä tapauksessa se kaikki loistaa ihan totaalisesti poissaolollaan, pöh. ? En oikein tiedä, mikä tässä kohteessa nyt ’mättää’ kun tavallisesti olisin jo illat pitkät haaveillut tulevasta, nyt ei kuitenkaan vaan sitä kipinää löydy.

   Täytyy hakea kirjastosta kuumeen nostatusta, ja jos edelleen tunne on ’ai jaa’ on parasta vaihtaa vielä kun voi.

   Kiitos Outi ?

 • Reply Lady of The Mess 25/04/2017 at 22:41

  Itselleni käy juuri noin usein hetki ennen matkaa – ei enää innostakaan. Mutta matkat ovat sittenkin olleet tekemisen väärtejä – empiminen onkin ollut vain viime hetken jarruttelua.
  Mutta teillä on nyt hieman eri juttu – jos tässä vaiheessa ei tunnu oikealta valinnalta, niin enpä tiedä, mitä itse tekisin. Varsinkin jos mielii jonnekin muualle. Onneksi yleensä tässä vaiheessa matkan voi vielä perua. Voihan?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 25/04/2017 at 22:59

   Joskus minullekin on tullut tuo viime hetken empiminen, onko lähtö sittenkään hyvä idea, mutta nyt on kyllä harvinaisen latteat fiilikset, kun yhtään ei innosta. ? Pitänee vielä muutama viikko odotella, että pari isoa asiaa selkenee, ja sitten tunnustella alkaako tämä matkakohde yhtään houkuttelemaan. Jos ei, niin parasta mennä sinne, minne sydän nyt halajaa. ?

   Kiitos Lady of the Mess ?

 • Reply Johanna @ Out of Office 25/04/2017 at 22:32

  Jos odottaa paljon, voi pettyä paljon. Mutta jos ei odota mitään, voiko lomasta tulla hyvä – jos asenne on se ettei nappaa lainkaan?

  Olisiko kohdetta mahdollista vaihtaa? Minä saattaisin yrittää sitä…

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 25/04/2017 at 22:53

   Tässä on kyllä niin kahden vaiheilla fiilikset, kun jostain ihmeen syystä tämä reissu ei nyt saa lainkaan kipinää aikaan, vaikka siinä ei periaatteessa ole mitään vikaa. ?

   Pitänee käydä hakemassa kirjastosta se kohdeopas, ja jos ei senkään jälkeen matkakuume nouse, niin parasta vaihtaa, onneksi tällä kertaa se onnistuu kuluitta.

   Kiitos Johanna ?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.