Suomen suurin matkablogiyhteisö
Tietoa blogista Yleistä

Kaksi vuotta Elämää ja Matkoja – mitä blogissa luetaan?

20/04/2017
Facebookpinterestinstagram

Aurinkoinen huhtikuun päivä, painan julkaise-painiketta vapisevin sormin…. Sinne meni, ensimmäinen postaus Rantapallon sivulle juuri avaamaani blogiin.

Nyt jännittää… lukeekohan näitä juttuja kukaan? Ja vielä enemmän jännittää, minkälainen on vastaanotto sitten jos ja kun joku lukee?

Ja niinhän siinä sitten käy, että blogimaailma imaisee mukaansa, ihan niin kuin matkailukin silloin aikaakaan 80-luvulla La Isla Bonitan soidessa Espanjan auringon alla. 

Tästä ensimmäisestä julkaise-napin painalluksesta tuli 15. huhtikuuta jo kaksi vuotta, miten nopeasti aika meneekään!

Tuoreen blogin ensimmäinen vuosi on oppimista, oman linjan hakemista ja tutustumista aiemmin täysin vieraaseen blogimaailmaan. Toisena vuonna uskallan ottaa rivien väliin mukaan myös sitä omaa minää ja välillä mennään fiiliksellä, välillä asialinjalla.

Toisena vuonna blogi ottaa kunnolla tuulta siipiensä alle ja vuodessa lukijamäärät yli kaksinkertaistuvat.

Kulunutta kahta vuotta blogin matkassa voin vain katsoa nöyrän kiitollisena. Sen lisäksi, että se on ollut itselleni arjen henkireikä rakkaan aiheen parissa, olen saanut tutustua upeisiin ihmisiin, tehdä kiinnostavia yhteistöitä ja saanut todella paljon sydäntä lämmittäviä viestejä, kuvia ja matkavideoita Teiltä ihanilta lukijoilta – ISO KIITOS!

On ollut todella kiva olla avuksi, joskus ihan akuuttitilanteissakin, ja kuulla miten matkanne on sujunut. Jokainen lähettämänne ihana palaute, kysymys, matkakuva ja tunnelmavideo matkakohteesta ovat ne asiat, jotka saavat jatkamaan matkaa blogin kanssa kolmannellekin vuodelle!

Toiseen blogivuoteen mahtuu ikimuistoisia hetkiä ja retkiä seitsemässä maassa ja tammikuussa 2017 oli paitsi upea matka Arabian niemimaalle, myös todellinen onnenhetki, kun blogin kävijätilastoissa rikkoutui maaginen 10 000 kuukausiraja ja säännölliset kävijämäärät ovat vakiintuneet mukavalle tasolle.

Ilman Teitä tämä ei olisi mahdollista.

 

Toisen vuoden täyttyessä kuukausittaisia lukijoita on nyt yli kaksi kertaa enemmän kuin ensimmäisen blogivuoden jälkeen. Teistä lukijoista on naisia 77,5 % ja miehiä 22,5 % ja ikäjakaumaa on mukavasti kaikissa ikäryhmissä:

 • 18-24 vuotiaita 13,33 %
 • 25-34 vuotiaita 28,44 %
 • 35-44 vuotiaita 25,61 %
 • 45-54 vuotiaita 16,69 %
 • 55-64 vuotiaita 10,11 %
 • 65+     vuotiaita  5,82 %

Entä mitkä kirjoitukset ovat kiinnostaneet kaikkein eniten toisena blogivuonna?

Toisen blogivuoden TOP 10 luetuimmat
15.4.2016-15.4.2017

1. Tiesitkö tämän lääkkeiden maahantuonnista Arabiemiirikuntiin?

Tämä kirjoitus oli ensimmäisen vuoden luetuimpien kolmantena ja nyt se on kirinyt toisen vuoden ykköseksi. Idea kirjoitukseen lähti ensimmäistä Arabiemiraattien matkaa suunnitellessani, kun Emiraattien lääkkeiden maahantuontiin liittyen löytyi kyllä paljon varoitteluja, mutta tietoa oikeasta menettelystä ei sitten mistään. Selvitin asiaa useiden eri viranomaisten kanssa ja kokosin ohjeet yhteen pakettiin. Tähän kirjoitukseen on tullut todella paljon kysymyksiä ja kiitosta, vastaan jatkossakin mielelläni kysymyksiin.

2. Käytännön tietoa Arabiemiraatteihin matkaavalle

Tieto on valttia kymmenen luetuimman toiselle sijalle kirineessä kirjoituksessa ja tämän tietopaketin kokosin ensimmäisen Arabiemiraattien matkan kokemusten pohjalta. Tähän kirjoitukseen liittyen on tullut myös paljon kysymyksia ja on ollut kiva kuulla, että kirjoituksesta on ollut apua matkan päällä. Ensimmäisenä vuonna kirjoitus oli aivan TOP10 kärjen kintereillä 12. sijalla.

3. Arabialainen maustekakku

Arabialaisen maustekakun ihanat aromit ovat tänäkin vuonna löytäneet monen kodin juhlapöytään, etenkin joulun aikaan ja resepti oli hitti heti julkaisustaan lähtien. Tätä herkullista kakkua maistoin ensi kertaa 1990-luvun alussa nuoren Abu Dhabilaisen miehen ollessa Suomessa vierailulla ja totta kai pyysin reseptin. Kakku on myös helppotekoinen, joten kokeile ihmeessä, jos et ole vielä sitä tehnyt! Ensimmäisenä vuonna resepti oli viidennellä sijalla.

4. Visbyn risteily, Tallink Baltic Queen – menisinkö uudelleen?

Visbyn risteilystä kertova kirjoitus on ollut yksi luetuimpia julkaisustaan lähtien ja ensimmäisen vuoden täyttyessä se piti kärkisijaa. Sillä reissulla risteilykokemukset eivät valitettavasti olleet ihan mairittelevia, vaikka itse risteilykohde Gotlanti oli varsin viehättävä. Yhdennelletoista sijalle tämän kirjoituksen seuraksi on nyt kirinyt positiivisempi kokemuksemme Päivä Tukholmassa risteilystä Silja Symphonylla, jossa majoituimme uudenkarheaan Muumi-hyttiin ja herkuttelimme Tavolatan italialaisilla mauilla – nam! Näistä risteilyistä haetaan kokemuksia liki päivittäin ja lähestyvä kesäsesonki näkyy hyvin blogiliikenteessä.

5. Miten liikkua Ras al Khaimahissa ja Dubaissa?

Tämä kirjoitus kiri ensimmäisenä vuonna vauhdilla kymmenen kärkeen sijoittuen muutaman kuukauden kuluttua julkaisusta jo 9. sijalle. Vinkit liikkumiseen ovat edelleen ahkerassa käytössä, erityisesti Arabiemiraateista käsin.

Tähän kirjoitukseen pitänee vielä päivittää tämän talven töpeksimisemme metrossa, jossa karautimme ostamallamme lipulla liian monta vyöhykettä, ihan omaa huolimattomuutta. No, eihän me metroaseman porteista päästy ulos ennen kuin rapsut oli maksettu, mutta siitä lisää sitten myöhemmin.. tekevälle sattuu!

6. Nähtävää ja koettavaa Nizzan ympäristössä

Kärkikymmenikössä on toisenakin vuonna oman suosikkinikaupunki Nizzan ja lähiympäristön vinkit. Sillä seudulla olemme lomailleet kolmeen otteeseen ja siellä voisin myös asuakin. Jos kaipaat kesälomalle yhdistelmän kauniita maisemia, kulttuuria, ostoksia ja herkullista ruokaa tyylikkäässä ja viihtyisässä kaupungissa azurinsinisen meren äärellä, on Nizza täydellinen valinta. Mene ja koe Rivieran ainutlaatuinen valo, johon myös lukuisat taiteilijat ovat ihastuneet! Ensimmäisenä vuonna tämä kirjoitus oli kahdeksannella sijalla.

7. Kauniiden rantojen Sardinia

Myös toinen suosikkini Sardinia on jälleen kymmenen luetuimman joukossa eikä tähän ihanaan saareen voi olla rakastumatta! Sardiniassa on Euroopan kauneimmat rannat, idyllisiä pikkukaupunkeja ja jet set elämää Smaragdirannikolla, jos sitä kaipaa! Sardiniaa on helppo kierrellä vuokra-autolla ja maisemat ovat kuin postikortista, varsinkin keväällä unikonkukkien värittäessä luontoa. Upeita rantoja on joka puolella saarta aina James Bond elokuvasta tutusta La Pelosasta omiin rauhallisiin pikkupoukamiin – mene ja löydä oma suosikkisi! Ensimmäisenä vuonna tämä kirjoitus oli jaetulla kymmenennellä sijalla ja kiinnostusta Sardiniaan tuntuu nyt olevan paljon!

8. Perheloma Pariisiin ja Disneylandiin, osa 1:Disneyland

Blogista haetaan paljon tietoa myös perhematkoista ja varsinkin näin keväällä ja kesällä teemapuistot ovat suosiossa. Blogiliikenteestä päätellen tälläkin hetkellä taitaa monella olla suunnitelmissa matka Pariisiin ja Disneylandiin, joita molempia voin suositella lämpimästi! Ensimmäisenä vuonna tämä kirjoitus oli seitsemännellä sijalla.

9. Mikä on matkustusilmoitus?

Matkustusilmoituksesta kertova tietopostaus on myös edelleen luetuimpien kirjoitusten kymmenikössä ja maailman ikävät tapahtumat näkyvät suurina kävijäpiikkeinä. Enpä olisi aikanaan tätä kirjoitusta tehdessä uskonut, että sille tulee niin paljon tarvetta, tämän julkaisu kun ajoittui ennen näitä lukuisiä ikäviä tapahtumia. Joten tehkää hyvät ihmiset se matkustusilmoitus, sillä se ei paljon aikaa vaadi ja Ulkoministeriöstä saadaan Sinuun tarvittaessa yhteys kriisitilanteessa. Ensimmäisenä vuonna tämä kirjoitus oli kuudennella sijalla.

10 .Vieraisilla Peppi Pitkätossun luona – Kneippbyn, Gotlanti

Peppi Pitkätossu -teemapuisto Gotlannissa on toinen kärkikymmenikköön yltäneistä teemapuistoista, ensimmäisenä vuonna se ei kärkijoukkoon mahtunut. Kneippbyn alkuperäisine Huvikumpu-taloineen on mukava kokemus koko perheelle ja käynnin siellä yhdistää näppärästi myös Visbyn risteilyyn.

Disneylandin ja Kneippbyn lisäksi luetuimpien kärkijoukkoon on hyvää vauhtia kirimässä tammikuinen kokemuksemme uudesta Legoland Dubaista – oliko se hitti vai huti ja miltä siellä näyttää? Sen voit lukea tästä.

Jotenkin hassusti ensimmäisen ja toisen blogivuoden täyttymiset  toteutuvat samoissa merkeissä, nimittäin tälläkin kertaa uuden vuoden ensimmäinen matka suuntaa Tukholmaan! Tällä kertaa tosin lähdemme matkaan lentäen ja ihan vain aikuisten matkalle lempparibändiäni kuuntelemaan! Löysin matkalle myös aivan ihanan hotellin kävelymatkan päässä konserttipaikasta – tästä lisää juttua toukokuussa!

 Kolmas blogivuosi vie jälleen kohti uusia kokemuksia – ISO KIITOS, että olette mukana matkassa!

Liityhän mukaan myös blogin Facebook-seuraajiin tykkäämällä sivusta, niin saat uudet kirjoitukset luettavaksesi heti tuoreeltaan!

 

 

 

 

Facebookpinterestinstagram

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Viherjuuria 21/04/2017 at 16:49

  Hauska sattuma! Postasin nimittäin juuri tänään blogiini samantyyppisen katsauksen blogini viime vuoteen eli tilastoihin 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 21/04/2017 at 17:00

   Sepä sattui, käynpä lukemassa myös Sinun kirjoituksesi!?

   Katsaus menneeseen vähän pidemmällä aikajanalla on paikallaan silloin tällöin, vaikka päivittäin tulee muutenkin statistiikkaa seurattua. Se on muuten jännä, että näitä tilastoja lukee suurella mielenkiinnolla, kun taas joidenkin aiheiden kohdalla katselisi mieluummin vaikka maalin kuivumista. ? Blogiharrastus todellakin vie mennessään ja myös lukujen kautta oppii paljon siitä, mikä kiinnostaa.

   Paljon onnea myös Sinulle ja blogillesi tulevaan vuoteen! ❤️

 • Reply Beachhousekitchen/Heli 21/04/2017 at 06:46

  Onnea huippublogille, sinun kertomuksesi koukuttavat ja ovat tehty niin taidokkaasti. Ihania elämyksiä & reissuja blogiurallesi tästäkin eteenpäin!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 21/04/2017 at 08:30

   Sydämellinen kiitos Heli! ?
   Tällainen palaute todella lämmittää sydäntä ja antaa uutta potkua jatkaa blogin kanssa eteenpäin! ?

   Blogimaailma vie kyllä mennessään, niin kuin matkailukin, ja on ollut mahtava tutustua upeisiin ihmisiin näiden kahden vuoden aikana.

   Ihania tulevia elämyksiä ja makumatkoja Sinullekin! ??☀️

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 21/04/2017 at 06:03

  Kivaa kolmatta blogivuotta! Minä muistelisin, että olen seurannut sun blogia aika alusta saakka, varmaan niihin aikoihin yleenä aloin seurata matkablogeja.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 21/04/2017 at 08:20

   Voi, miten kiva kuulla, että olet kulkenut blogin matkassa niin pitkään – lämmin kiitos! ?
   Tätä aloittaessa minäkään en ollut liiemmin blogeja lukenut ja näiden kahden vuoden aikana on ollut ihana löytää niin monia kivoja blogeja, joiden mukana matkata maailmalla ja löytää uusia ideoita, kuten myös Sinun blogisi! ?

 • Reply Mikaela Savolainen 21/04/2017 at 02:36

  Onnea! Kivan ja hyödyllisen yhdistelmä on pop!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 20/04/2017 at 22:38

  Olen tainnut seurata tätä blogia aivan alkumetreiltä. Muistan hyvin, kun olin itsekin uusi blogimaailmassa ja seurattavien blogien lista oli omalta osaltani hiukan sekava. Valikoimaa oli hirveästi, minua kiinnostavia juttuja jonkun verran ja jotenkin rivien välistä paistoi kokeneempien bloggaajien verkostoituminen, tunsivatko kaikki muut toisensa ja minä en tunne ketään! Miten ikinä tähän maailmaan voi päästä kiinni? 😀

  Sitten silmiini osui joku julkaisemasi juttu, jossa olitte vierailleet minulle tutussa kohteessa jossa olin itsekin käynyt lasten kanssa. Taisin heittää kommentinkin ja sitten tajusin että Pohjanmaan tyttöjä ollaan molemmat!

  Ja näin on blogimaailma vienyt mukanaan minutkin! Ihana harrastus ja ennenkaikkea henkireikä!

  Onnea paljon 2-vuotiaalle ja hyviä tulevia reissuja jatkossakin! <3

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 20/04/2017 at 23:03

   Voi miten ihana kuulla Virpi, ISO Kiitos! ?
   Ja samoin, olen myös lukenut blogiasi ihan alkumetreiltä ja oli todella kiva löytää heti alkuun toinenkin Pohjalais-flikka blogimaailmasta, ja vielä kun ollaan suurin piirtein samoihin aikoihin aloitettu. On tämä vaan sellaista puuhaa, joka vie mennessään ja arjen muut asiat unohtuu hetkeksi, kun saa sukeltaa matkailun maailmaan! Upeita tulevia reissuja Sinullekin! ☀️?

 • Reply Janni / Lentopelko 20/04/2017 at 22:22

  Onnea kaksivuotiaalle blogille ja tsemppiä jatkoon! Meillä tuli vasta puoli vuotta täyteen. 🙂

 • Reply Outi 20/04/2017 at 22:21

  Oikein paljon onnea blogillesi, toivitaan paljon kivoja matkoja lisää!

 • Reply sari / matkalla lähelle tai kauas 20/04/2017 at 21:58

  Onnea kaksivuotiaalle!

 • Reply Laura / Irtiottoja maailmalle 20/04/2017 at 21:44

  Onnea kolmannelle vuodelle siirtymisestä ja kiitos mielenkiintoisista jutuista! Tuo ensimmäisten postausten julkaisemisen jännitys ja epävarmuus on kyllä itselläkin kumman tuoreessa muistissa, mutta niin vain harrastus on vienyt siitä huolimatta mennessään. 🙂

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 20/04/2017 at 21:55

   Paljon kiitoksia Laura! ? Kiva kuulla, että blogista on löytynyt mielenkiintoista luettavaa!

   Oli se vaan jännä tunne painaa julkaise-nappia ensimmäistä kertaa, ja miten blogimaailma veikin sitten mennessään! Opittavaa on vaikka kuinka paljon, mutta bloggaajien ryhmät ja yhteen hiileen puhaltaminen antavat todella paljon.

   Kiitos myös Sinulle mielenkiintoisista kirjoituksista, toisten blogien matkassa on mahtava reissata ympäri maailmaa! ?

 • Reply Johanna @ Out of Office 20/04/2017 at 21:43

  Paljon onnea kaksivuotiaalle! <3

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.