Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit & Huoneistot Vinkit Matkailijalle Yleistä

Booking.com ja Parhaan hinnan takuu – pelkkä markkinointikikka?

14/04/2017
Facebookpinterestinstagram

Varaussivustot ovat suurimmalle osalle meistä matkaajista tuttuja ja ne ovatkin käteviä työvälineitä sopivan hotellin hakuun. Parhaimmat sivustot tarjoavat hyvät hakurajaukset mieleisen vaihtoehdon löytämiseen ja sovellukset tekevät useiden varausten hallinnoinnista helppoa.

Kilpailun myötä saman huoneen löytää usein samaan hintaan monelta sivustolta ja siksi kilpailijat pyrkivätkin erottumaan edukseen tarjoamalla erilaisia lisäetuja asiakkailleen. Varaussivustojen kenties suosituin tapa on tarjota bonusjärjestelmä, jonne kerryttää pisteitä jokaisesta varaussivuston kautta tehdystä huonevarauksesta ja näin sitouttaa asiakkaat käyttämään samaa sivustoa yhä uudelleen.

Esimerkiksi usein käyttämämme Booking.com tarjoaa ns. Genius-palkintojärjestelmän, jonka edut tulevat käyttöön viiden varauskerran jälkeen. Mainostettujen bonusetujen todellinen arvo selviää kuitenkin vain vertailemalla lopullista hintaa ja sisältöä kilpailijoiden vastaavaan pakettiin.

Photo Mary1826 / Pixabay

Yhtenä näkyvänä markkinointikeinona Booking.com käyttää myös Parhaan hinnan takuuta, jolla he lupaavat hyvittää hintaerotuksen, jos löydät saman huoneen samoilla varausehdoilla toisaalta. Kuulostaa reilulta, eikö niin?

Toimiessaan tämä olisikin loistava ’vakuutus’ sille etteivät rahat mene kankkulan kaivoon, vaikka varaisi samantien huoneen Booking.com-sivustolta, sillä mikäpä sen raivostuttavampaa, kuin löytää muutaman päivän päästä sama huone halvemmalla toiselta sivustolta, varsinkin jos olet sen ennakkoon maksanut.

Haluamme, että meiltä varatessasi saat varauksesi aina halvimmalla mahdollisella hinnalla. Jos löydät alemman hinnan miltä tahansa sivustolta sen jälkeen kun olet jo varannut meiltä, lähetä meille tästä tiedot, niin hyvitämme erotuksen.” (suora lainaus booking.com huonevaraukselta kohdasta ”Löysitkö tämän huoneen halvemmalla?)

Varsin hyvältä kuulostava lupaus, mutta miten se toimii käytännössä?

Photo Geralt / Pixabay

Mielenkiinnosta päätin testata Booking.comin Parhaan hinnan takuun toimivuutta Dubaihin varaamieni hotellien osalta, ja seurasin huoneiden hintakehitystä eri sivustoilla aina lähtöä edeltäviin päiviin saakka. Huonevaraukset olivat meillä muutos- ja peruutuskelpoiset aivan viime hetkiin, joten olisin ollut myös vapaa perumaan varaukset tarvittaessa, mutta halusin testata käytännössä tämän markkinointilupauksen, joka on oleellinen osa Booking.comin mainontaa.

Ja kuinkas ollakaan, ensimmäiseksi majapaikaksi varaamani Pearl Marina huoneistohotellin hinnat laskivat lähtöpäivän lähestyessä, mikä ei sinänsä ollut yllätys. (hotellista voit lukea lisää tästä).

Ei kun tuumasta toimeen ja edullisemman hinnan tiedot talteen Parhaan hinnan takuun ohjeiden mukaan. Kaikki vaadittavat huone- ja varaustiedot olivat täsmälleen samat kuin alkuperäisellä varauksella:

 • huonetyyppi 
 • päivämäärät
 • yöpyjien määrä
 • peruutusehdot
 • ateriat

Olet melkein valmis – täytä vain kilpailijan hinta sekä linkki heidän sivuilleen, ja klikkaa sitten ”Lähetä vaatimus”. ” (suora lainaus booking.com Parhaan hinnan hyvitysvaatimuksesta)

Sitten vain rastit ruutuun ja kuittaamaan seuraavalla sivulla edullisemman hinnan summat vs. Bookingin alkuperäisen varauksen hinta. Edullisemman hinnan todentamiseksi Booking.com pyytää liittämään linkin sivulle, josta halvempi hinta on löydetty.  Helppoa kuin heinänteko, eikö totta?

Nyt sitä ajattelisi, että homma on sillä selvä ja uusi varausvahvistus halvempaan hintaan kilahtaa tuotapikaa sähköpostiin. Mutta eipä prosessi etene ihan niin kuin annetaan ymmärtää. Hyvityspyynnön vahvistus tulee kyllä pikaisesti sähköpostiin ja siinä luvataan hoitaa asia muutaman päivän sisällä.

”Hei Mia
Kiitos, että lähetitte vaatimuksen.

Palaamme asiaan muutaman päivän sisällä.

Alla näet lähettämäsi tiedot, jotka on lähetetty tarkistettaviksi.” (suora lainaus Booking.com vahvistuksesta sähköpostitse)

Tässä vaiheessa jo hieman haiskahtaa käytäntö, että halvempi hinta tarkistetaan liitetyn linkin perusteella. Sen kautta kun hinta ei pysy samana, vaan se elää jatkuvasti markkinatilanteen mukaan.

Ota siis kuvakaappaus löytämästäsi halvemmasta hinnasta niin, että kaikki vaadittavat edellä mainitut tiedot löytöpäivineen näkyvät kuvakaappauksessa. Tätä tarvitset mahdollisessa riitauttamistilanteessa, jotta voidaan todentaa halvempi hinta hyvityspyynnön lähetyshetkellä. Booking.comin pyytämä linkki ei tätä tietoa säilytä käsittelyn viivästyessä!

Booking.comin Parhaan hinnan takuun testaaminen on vähän kuin Onnenpyörän pyöritystä. Tämä onnenpyörä tosin pyöri Dubain The Walkin illassa, voitot samaa luokkaa.

Päivät kuluvat ja majoituksen ajankohta lähestyy eikä mitään reaktiota hyvityspyyntöön, saati uutta varausvahvistusta halvempaan hintaan. Lähetän sähköpostia ja kysäisen missä hyvityspyynnön kanssa mennään, matka kun alkaa olemaan jo hyvin lähellä. Ei inahdustakaan ja luvattu käsittelyaika meni jo.

Matka alkaa, saavumme hotelliin ja maksamme pois alkuperäisen varauksen hinnan. Eihän se ole hotellin vika, jos Booking.com ei hoida asioitaan lupauksen mukaan. Perästä kuuluu.

Kuluu viikko ensimmäisestä yhteydenotosta, seilaamme jo jossain Omaninlahdella kun vihdoin sähköpostiin kilahtaa viestiä Booking.comilta Ja ylläri pylläri, vastaus hyvityspyyntöön on tämä:

” Kiitos, että otit yhteyttä Booking.com Asiakaspalveluun.

Olemme pahoillamme, mutta Parhaan hinnan takuuta koskevaa vaadettasi ei hyväksytty majoituspaikasta Pearl Marina Hotel Apartment.
Huomioithan: -Emme voi tarkistaa asiaa enää, koska varaus on menneisyydessä.

Pahoittelemme, että emme ehtineet vastata sinulle ajoissa viestiisi liittyen. Asiakaspalvelumme on erittäin ruuhkautunut tällä hetkellä ja viesteihin vastaaminen saattaa kestää pitkiäkin aikoja. (suora lainaus Booking.com vastauksesta sähköpostitse)

Siis hetkinen, meniköhän tämä nyt ihan niin kuin piti? Annettiin varattaessa hintatakuu, luvattiin hyvityspyynnölle käsittelyaika ja kun itse viivyttelevät käsittelyssä, hylätään asiakkaan hyvitysvaade, joka täyttää kaikki vaaditut kriteerit.

Ei kun postia perään, vaikka isoista rahoista tässä ei ole kyse, vaan pikemminkin harhaanjohtavasta markkinoinnista ja annettujen lupausten pitämisestä. Tällaisella toimintaperiaatteella voidaan luvata asiakkaalle vaikka kuu taivaalta ja bonukset kaupan päälle, ja jätetään sitten vastaamatta hyvityspyyntöihin ajallaan ja tehdään käytännössä hyvityksen toteutuminen mahdottomaksi. Tällainen toiminta ei kuulu hyvään markkinointitapaan.

Olemme pahoillamme, että emme voineet hyväksyä Parhaan Hinnan takuuta koskevaa vaadettanne, mutta syynä ei ollut pelkästään ruuhkaisuus, joskin yksi Parhaan Hinnan Takuun ehdoista on, että hinnan pitää löytyä nettisivustolta silloin, kun tarkastamme sen. Tässä tapauksessa, koska emme ole nähneet tarjousta, emme voi myöskään varmistaa että se koskee samaa huonetyyppiä samoille päivämäärille.” (suora lainaus Booking.com vastauksesta sähköpostitse)

Jatkan takuun testaamista ja annan napakkaa palautetta siitä, onko asiakaspalvelun ruuhkautuminen nyt ihan oikea peruste hyvityspyynnön hylkäämiselle? Onko se asiakkaan vika, että he eivät ole annetussa käsittelyajassa tarkistaneet kilpailijan hintaa?

Tässä vaiheessa tulee aiemmin mainitsemalleni kuvakaappaukselle käyttöä, että voidaan todentaa hyvityspyynnön peruste. Useamman sähköpostin jälkeen saan osittaisen korvauksen hinnanmuutoksesta Booking.comilta. Lupaan kertoa Parhaan hinnan takuun toimivuudesta myös muille matkailusta kiinnostuneille.

Dubain matkaan mahtui markkinameininkiä niin The Walkilla kuin Booking.comin kanssa.

Booking.comin lupaukset, toiminta ja selittelyt eivät noudattaneet hyvää markkinointi- ja toimintatapaa ja vien asian Euroopan Kuluttajakeskuksen tietoon, josta asia välitetään edelleen myös kotimaiselle kuluttaja-asiamiehelle, joka ottaa asian tarvittaessa jatkokäsittelyyn useampien valitusten myötä.

Euroopan kuluttajakeskuksen lakimies Saija Kivimäen kanta on asiaan on hyvin selkeä:

” Takuu on aina lisäetu ja siten takuunantaja voi itse määritellä takuun ehdot. Lähtökohtana täytyy kuitenkin olla se, että takuu on tosiasiallisesti kuluttajan käytettävissä, eikä sitä ole rajoitettu siten, että se on käytännössä hyvin hankalaa tai jopa mahdotonta.” (kannanotto: Euroopan Kuluttajakeskus, lakimies Saija Kivimäki)

Meidän kohdallamme Booking.comin Parhaan hinnan takuun  toteutuminen oli käytännössä mahdotonta heidän oman toiminnan vuoksi, vaikka kaikki ehtokohdat täyttyivät vaatimuksen mukaan ja hyvitysvaatimus on lähetty riittävän ajoissa. Ilman kädenvääntöä emme olisi saaneet lainkaan hyvitystä.

Joten varaudu siihen, että Parhaan hinnan takuu ei välttämättä olekaan ihan niin kiva juttu, kuin mitä Booking.com sivullaan houkuttelevasti lupailee varausta tehdessä. Ota talteen kuvakaappaus löytämästäsi edullisemmasta hinnasta kaikkine tietoineen, jos haluat laittaa hyvityspyyntöä menemään.

Ja tärkeimmäksi vinkiksi se, että kaikkein parhaat huoneet saat käyttöösi varaamalla suoraan hotellista, joissa etusijalle menevät nimenomaan hotellin / hotelliketjun suoraan varaavat asiakkaat ja sijainniltaan/kunnoltaan vaatimattomammat huoneet jaetaan muuta kautta varanneille. Hotellista suoraan varaamalla saa paitsi parhaat huoneet, myös monesti vielä parempaan hintaan ja reiluilla peruutus- ja muutosehdoilla!

Lämmin kiitos Euroopan kuluttajakeskuksen lakimies Saija Kivimäelle neuvoista sekä kannanotosta asiamme käsittelyn aikana.

Minkälaisia kokemuksia Sinulla on Booking.com Parhaan hinnan takuun toteutumisesta? Oletko saanut hyvityksen ongelmitta tai oletko kenties törmännyt samanlaiseen tilanteeseen? Sana on vapaa – kerro kokemuksesi!

 

 

 

Facebookpinterestinstagram

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Riitta 02/01/2020 at 12:16

  Olemme varanneet kyseisen firman kautta paljon majoituksia. Niinpä syksyllä alkoi hehkutus palkinnosta: ”saatte seuraavasta varauksesta 10 % takaisin!!!!!”.
  Kun kyseinen matka oli tehty ja varaus käytetty, ilmoitettiin että ette saakaan palkintoa, koska se on käytetty jollekin toiselle!!!!! Laitoin kyselyn että miksi ja kenelle palkinto sitten on annettu. Tuli vastaus että tietosuojasyistä ei meille kerrota kenelle palkinto on annettu. Veikkaan ettei kenellekään, vaan koko palkintohehkutus on pelkkää huijausta.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 02/01/2020 at 12:42

   Siis kertakaikkisen raivostuttavaa, että vielä tällaistakin toimintaa ilmenee! Teidän asemassa veisin asian Kilpailu- ja Kuluttajavirastolle tiedoksi, koska jos vastaavasta harhaanjohtavasta toiminnasta tulee useampiakin ilmoituksia, johtaa se kyseisen palveluntarjoajan tutkintaan ja tarvittaessa lisätoimiin. Jos teillä on tallella viestinvaihtoa ja tietoja varauksista sekä luvatusta palkinnosta, niin on teillä vielä hyvin antaa näyttöä tapahtuneesta. Vaikuttaa kyllä siltä että Bookingin, ja muutaman muun varaussivuston kanssa, asioidessa pitää kaikesta ottaa ruutukaappaukset ja säilyttää pidemmän aikaa kaikki viestinvaihto sekä vahvistukset.

   Kiitos, kun jaoit kokemuksenne ja toivottavasti saatte vielä luvatun palkkion / alennuksen!

 • Reply Ari Ruotsalainen 24/09/2019 at 15:20

  Pari kertaa käyttänyt booking.comia ja kylmä on testattu hintatakuu ja meni kuten tässä blogissa on kerrottu poikkeuksena se että lähetin kuvan linkin sijasta. Kuvapyyntö tuli heiltä monen emailin lähettämisen jälkeen. Hyvitys tuli viikon päästä sekin monen rankutuksen jälkeen mutta bookin.comin Lompakkoon. No mitä ihmettä minä sillä teen kun haluan sen luottokortille. No sivulla pystyi sen siirtämään lompakosta luottokortille 5-10 arkipäivän viiveellä. Nyt on mennyt 20 arkipäivää eikä sähköposteihin (ehkä 10kpl) vastata. Viimeinen kerta kun käytän booking.comia. No ehkä sitä voi käyttää etsimään hotellia ja suoraan hotellista varaus. Törkee firma.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 24/09/2019 at 17:36

   Pahus, että tuo sama touhu ”Parhaan hinnan takuun” kanssa sitten jatkuu edelleen ja yhtälailla vastaukset viesteihin tulevat aina vaan pitkällä viiveellä!
   Onneksi sait kuitenkin lopulta omasi pois, ja onpa hyvä tietää tuosta mahdollisuudesta siirtää Bookingin lompakosta luottokortille, se oli minulle uusi asia.

   On kyllä todella harmi, että tällainen kyseenalainen menettely tuntuu olevan Bookingilla ’talon tapa’ ja tällainen jos mikä vie innon käyttää kyseistä varaussivustoa muuhun kuin sopivien hotellien selaamiseen. Sivustolla olisi täydet edellytykset hyväksi varauskanavaksi, kun vain toiminta kaikin puolin olisi asiallista.

   Kiitos, kun jaoit kokemuksesi, sillä tällainen kokemusperäinen tieto on todella hyödyllistä meille kaikille matkoja varaaville!
   Mukavia tulevia reissuja teille!

   • Reply Ari Ruotsalainen 30/09/2019 at 10:56

    Hei,
    nyt kun aloin tarkistamaan asioita niin kyllä pitää olla ihmisen pönttö… Ihan oma moka. Olin siirtänyt hyvityksen Edenred kortille, vähän samannäköinen kortti ja en huomannut Edenredin saldoiltakaan koska kortti on jäämässä pois. Oli siis saldo tyhjä mutta sinnehän ne oli palautuneet. Tarkistin vielä päivämäärän niin vuorokaudessa olivat siirtyneet. Se mikä tässä oli huonoa oli se että sähköpostiin ei vastattu muuta kuin että pyysivät pari kertaa tarkemmat tiedot asiasta. Ja sen jälkeen ei mitään muuta apua. Eli huono palvelu, hitaasti toimi mutta noudattivat kuitenkin lakia. Ei kuitenkaan niin huono firma olekaan kuin mitä luulin mutta asiakaspalvelussa on kyllä petraamista.

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 30/09/2019 at 14:19

     Tekevälle sattuu! Ja todella hienoa kuulla, että hyvitys oli sittenkin tullut Teille asianmukaisesti. Toivotaan, että Bookingin asiakaspalvelu vielä petraa toimintaansa ja reagoi tulevaisuudessa yhteydenottoihin täsmällisesti ja nopeammalla aikataululla.
     Kiitos, kun jaoit kokemuksesti ja upeita tulevia matkoja!

 • Reply Mika 10/02/2018 at 10:44

  Suomessa tarkistan vain hinnat booking.comista ja soitan hotelliin, jos esim. perheyritys eikä ketju, niin yleensä saa tarjouksen joka vähintään sama tai halvempi kuin varaussivustoilla vaikka hotellin omilla sivuilla olisi ns. normihinnat. Lisäksi ei tarvitse koskaan syötellä luottokorttitietoja vaan riittää maksu paikanpäällä. Kannattaa muistuttaa ja muistaa että suomalaiset hotellien pienyrittäjät joutuvat maksamaan provikat ulkomaille, booking.com muistaakseni hollantilainen, että kaikki vaan kotiinpäin…win-win Ulkomailla ja uusissa paikoissa varaussivustot tietysti ihan käteviä, mutta kannattaa usein tarkistaa kilpailevalta sivustolta myös.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 10/02/2018 at 17:45

   Totta, vertailu kannattaa aina ja varaussivustot ovat käteviä kiinnostavien vaihtoehtojen löytämiseen!
   Sivustojen välillä on todella suuriakin hintaeroja, mutta usein olen myös saanut suoraan hotellista sen parhaan hinnan. Soittamalla meillä ei ole vielä tärpännyt halvempaan hintaan, tosin tunnustan etten kovin usein soittamalla hintoja kysy, mutta esim. kesän reissulle sain hotellin verkkosivulta muutoskelpoisen puolihoidollisen huoneen samaan hintaan kuin Bookingissa olisi ollut samanlainen huone pelkällä aamiaisella muutoskelvottomana. Meitä on kesän reissulla matkassa isompi seurue, jolloin säästöä tuli satoja euroja!

   Tuo oli myös hyvä pointti, että suoraan hotellista varaamalla tuotot menevät hotellille välittäjän sijaan!

   Kiitos Mika hyvistä vinkeistä ja mukavia tulevia reissuja Sinulle!

  • Reply Esa Könönen 04/02/2019 at 21:12

   Booking.comilla on mielenkiintoinen ”Hyvitämme hintaeron”-takuu. Eivät taatusti hyvitä. Löysin yhden kohteen halvemmalla ja kun siitä ilmoitin heille niin vaan kiertelevät. Ensin väittivät ettei löydy peruutussääntöjä vaikka aivan hyvin löytyy. Sitten ilmoittivat että ei se asunto ole varattavissa…ei tietenkään koska olen sen jo varannut booking.comin kautta.

   • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 04/02/2019 at 21:31

    Ai pahus, teilläkin sama tilanne! 😏 Tuo hintatakuu kuulostaa kyllä niin hyvältä, mutta käytännössä se onkin sitten näköjään toinen juttu! Olisi kyllä hauska kuulla, onko joku onnistunut saamaan luvatun hyvityksen?!

    Kiitos Esa kommentistasi ja mukavaa tulevaa reissua Bookingin kiertelystä huolimatta. Toivottavasti sieltä tulisi myös positiivinen päätös ja asianmukainen hyvitys! 👍

 • Reply -A, - 09/01/2018 at 15:05

  Jostain kumman syystä en nykyään enää saa sähköpostiini reissun jälkeen sitä arviointilomaketta lainkaan. Ensimmäisen kerran näin oli viime kesänä, ja silloin kyselin useampaan kertaan siitä, niinikään useita kertoja muka lähettivät sen Booking.comilta. En tiedä minne sitä lähetettiin, mutta minulle se ei koskaan tullut. Ja nyt on kuukausi sitten tekemäni reissun suhteen ihan sama juttu. Nyt ei ole tullut edes asiakaspalvelusta vastausta Booking.comilta. Ellei olisi edullinen ja mahdollisuus varata ilman ennakkomaksua, en taitaisi käyttää koko ”palvelua”. ?

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 09/01/2018 at 16:17

   Onpa jännä, jos ei arviointilomaketta ole lainkaan lähetetty :/ tarkoitat varmastikin tätä, jossa kysytään miten majoitus hotellissa/huoneistossa X sujui?

   Kaivelin tuossa sähköpostiani, ja löysin sieltä tällaisen kyselyn varauksesta, joka ajoittui syyskuulle 2017 ja arviokin näkyy kirjaantuneen Bookingille, joten sillä kertaa näkyy toimineen. Mikähän lie syynä siihen, että et ole saanut kyselyä pyynnöistä huolimatta, kun sähköpostiosoitekin on tuossa vaiheessa varmastikin tarkistettu jo useampaan otteeseen?

   Tähän ettei Bookingin asiakaspalvelusta vastata, olen törmännyt turhankin monta kertaa, tai sitten kun sieltä viimein vastataan on jo liian myöhäistä. Tuollainen ’asiakaspalvelu’ laittaa kyllä miettimään vaihtoehtoja ja jos hinta suoraan hotellin sivulta varattaessa on ollut sama tai edullisempi, niin varaan aina sitä kautta. Mutta tunnustan myös varaavani edelleen Bookingin kautta, jos hinta on selkeästi edullisempi… Tarkkana näissä saa olla, milloin ja mistä varaa ja pitää selaimen välimuisti tyhjennettynä tai incognito-tilassa.

   Kiitos viestistäsi ja toivottavasti saat vastauksen sekä pyytämäsi arviointilomakkeen Bookingilta mahdollisimman pian.
   Hyvää alkanutta reissuvuotta ja upeita tulevia matkoja Sinulle!

 • Reply Petra 16/11/2017 at 20:49

  Varasin tänään Bookingilta huoneen ja valitsin heti maksettavan halvemman hinnan.
  Sattumalta löysin varauksen jälkeen Sawadeelta Sam huoneen n. 70€ halvemmalla ja lisäksi halvempaan hintaa kuului aamiaiset, mitkä Bookingissa ei kuuluneet.
  Soitin heti Bookingiin ja virkailija pyysi lähettämään tiedot.
  Lähetin ja nyt odottelen, mitä tapahtuu.
  Olen varautunut soittamaan vaikka pari kertaa päivässä, jotta mainittu hintatakuu toteutuu.
  Kiitos valaisevasta kirjoituksestasi.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 16/11/2017 at 23:02

   Mikäpä sen raivostuttavampaa kuin löytää halvempi huonehinta varauksen jälkeen ? silloin kyllä todellakin toivoo, että hintatakuu toimii niin kuin on luvattu!

   Sinun kohdallasi kyse on sellaisesta summasta, jolla kustantaa jo mukavasti muita menoja matkalla. Toivottavasti saat asianmukaisen hyvityksen Booking.comilta! Otithan talteen ruutukaappauksen tai printin löytämästäsi halvemmasta hinnasta Bookingin pyytämän linkin lisäksi?

   Pidän peukkuja Sinulle, että asiat sujuvat mallikkaammin kuin meillä. ? Kuulisin mielelläni myös, miten korvauksen kanssa kävi?

   Mutta ennen kaikkea, oikein mukavaa tulevaa matkaa! ???

 • Reply Kaitsu Heltola 29/07/2017 at 21:48

  Hei! Hankala paikka. Varasin juuri booking.comin kautta huoneen ihan Suomesta, Lieksan Puustellista. Hinta kolmelta yöltä 270. Soitin myös hotelliin, sanoivat, että veloittavat joka tapauksessa 310, lupaa booking mitä hyvänsä. Emme kyllä aio maksaa, kun on varausvahvistuskin tuolle 270:lle. Saa nähdä ensi viikolla, tarvitaanko poliisia paikalle.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 29/07/2017 at 23:59

   Ai pahus, kuulostaapa ikävältä tilanteelta, sillä periaatteessa majoitushinnan pitää olla se, mitä varausvahvistuksella lukee. Saitteko perusteluja sille, miksi he veloittaisivat vahvistettua hintaa korkeamman hinnan?

   Booking.comin kanssa ongelmatilanteita on ollut mm. varauksen hintaan hotellissa lisättyjen verojen kanssa, jotka eivät ole käyneet riittävän hyvin ilmi varattaessa, mutta nykyään nämä verot on aiempaa selkeämmin mainittu Bookingin hintaerittelyssä. Verojen veloituskäytännöt ovat sitten olleet varsin kirjavaa hotelleissa, joskus mainitut lisäverot on peritty (mm. Dubaissa) ja joskus ei (mm. Italiassa).

   Katsoin varaamanne hotellin tietoja Bookingissa, ja huonehinta näyttäisi sisältävän veron, joten siltä osin hinnan pitäisi olla ok. Onko teillä varauksella mahdollisesti lisäpalveluja esim. lemmikki mukana matkassa, josta hotelli saattaa veloittaa lisämaksuja, samoin kuin lisävuoteesta? Jos teillä ei ole varauksella mitään hotellissa maksettavia lisäpalveluja, kuuluu Teidän mielestäni saada huone varausvahvistuksella vahvistettuun hintaan.

   Toivottavasti asia selviää ja tarvittaessa voitte olla yhteydessä kuluttaja-asiamieheen.

 • Reply Sisko 16/04/2017 at 10:11

  Hyvä kun jaksoit asiasta vääntää ja viedä sen eteenpäin! Kirjoituksesi on kyllä hyvä ja täyttä asiaa. Kiitos.

  Itse Vietnamissa huomasin, että vaikka varaisit suoraan hotellista huoneen, hinta on sama, koska he eivät saa myydä booking.com halvemmalla huonetta (jääpähän niiden taskuun enemmän rahaa kun ei mene välitysmaksuakaan).. Kuulostaa kyllä niin keksityltä tuo noiden selitys! kun jatkon varsinkin pariksi päiväksi sitten bookingin kautta, suuttuivat ja sanoivat että pitää varata heiltä suoraan.. Eli ei se aina paikan päälläkään sen halvempaa ole.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 16/04/2017 at 16:36

   No johan oli tilanne hotellissa, oli siinä varmasti pokassa pitelemistä noita selityksiä kuunnellessa! 🙂
   Ja tosiaan, se on kyllä ihan totta, että hinnoittelu on tapauskohtaista; joskus lykästää paremmin varaussivustoilta ja joskus hotellin omilta sivuilta, mutta vastoin yleistä luuloa varaussivustot eivät ole aina se halvin vaihtoehto ja kannattaa katsoa mieleisen hotellin omatkin hinnat. Sen käytäntö on opettanut, että ne maisemat roskapöntölle ja seinään saa varmimmin välikäsien kautta varaamalla 😀

   Aurinkoista pääsiäisen jatkoa Sinulle!

 • Reply Outi 14/04/2017 at 18:19

  En ole testannut bookingia. Bookingin kautta kyllä katseltiin majoitusta tyttären kesän lomamatkalle. Täytyypä katsoa tarkasti sitten nuo peruutus- ja varausjutut

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 14/04/2017 at 19:24

   Bookingin sivujen kautta on kätevä hakea sopivaa hotellia, mutta kannattaa tosiaan olla tarkkana muutos- ja peruutusehtojen + muiden mahdollisten rajoitusten suhteen. Kannattaa katsoa kiinnostavan hotellin hinnat myös heidän omilta sivuiltaan, niin saa hyvää vertailupohjaa.

   Varaan useimmiten peruutus-/muutoskelpoiset huoneet hyvissa ajoin ennen matkaa ja sitten seuraan hintojen kehitystä ja tehdään tarvittaessa muutoksia. Joskus on kannattanut vaihtaa varaus ennakkoon maksettavaan huonetarjoukseen, silloin kun matkan ajankohta on jo lähellä, niin säästöä on tullut ihan mukavasti. Testailkaa muuten huonehintoja eri viikonpäivinä eri laitteilla ja aina incognito-tilassa, niin aiemmat haut eivät vaikuta hintoihin – siinä voi tulla yllättävän suuriakin eroja!

   Ihanaa pääsiäisviikonloppua Sinulle!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 14/04/2017 at 14:00

  En ole koskaan käyttänyt Bookingin hintatakuuta, mutta muuten olen tyytyväisenä varaillut ilmaisen peruutuksen majoituksia. Pari viikkoa sitten mulle kävi siellä oma moka, jolloin varasin San Franciscoon samoille päiville kolme hotellia, joista vain yhdessä oli ilmainen peruutus, vaikka luulin katsoneeni tarkkaan, että kaikki pystyi peruuttaa ilmaiseksi. Tässä vaiheessa meinasi tulla aikamoinen paniikki, kun pahimmillaan voisin menettää 400-1000 euroa. Laitoin molempiin hotelleihin viestin Bookingin kautta sekä suoraan sähköpostia, jossa pyysin peruutusta ilmaiseksi tai ainakin vähemmillä kustannuksilla. Toisen kohdalla painoin myös Bookingin ”pyydä peruutusta alemmilla kustannuksilla” -painiketta. Pari päivää jouduin odottelemaan vastauksia ja lopulta sain peruutettua molemmat ilmaiseksi. Huh! Eli tässä kohtaa olin kyllä tyytyväinen, miten asia hoitui, vaikka varaus oli tehty Bookingin kautta. Toki hotellien suopeuteen vaikutti varmaan se, että reissu on vielä viiden kuukauden päässä.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 14/04/2017 at 18:02

   Ollaan myös käytetty paljon Bookingia niin sopivan hotellin hakuun kuin hyvien tarjousten löytämiseen, ja ollaan useimmiten varattu huoneet muutoskelpoisina siltä varalta että bongataan parempi tarjous tai suunnitelmat muuttuu. Varausehtojen kanssa saa tosiaan olla tarkkana, sillä vastaan on tullut myös sellaisia, joissa on muutos/peruutusoikeutta melko lähelle matkan ajankohtaa ja sitten 3-14 vuorokautta ennen ei voi enää kuluitta muuttaa. Viime kesänä meillä kävi näin yhden hotellin kanssa, mutta onneksi hotelli osoittautui ihan hyväksi kuitenkin.

   Hienoa, että sait peruutettua molemmat varauksesi ilmaiseksi, kun kyseessä ei olisi ollut mikään pikkusumma, mikä onni!
   Yleensä Bookingin sivujen kautta tehtävät muutokset tuntuvat toimivan suht hyvin, mutta sitten kun asiakaspalvelu pitää saada ’kiinni’, muuttuukin tilanne jo astetta haastavammaksi. Sivujen kautta olen tehnyt usein myös lisävuodepyynnöt, jotka on toimitettu hyvin hotellille ja kuitattu siellä hyväksytyiksi, mutta saapuessa ei olekaan lisävuodetta kirjattu saati toimitettu. Sitä on sitten vaikea sanoa, mistä niiden puuttuminen on johtunut, mutta hyvin ne ovat kuitenkin aina huoneeseen järjestyneet.

   Aurinkoista pääsiäistä Sinulle!

 • Reply lena 14/04/2017 at 09:52

  No vau – taa on just esimerkki miten ei pida toimia!

  Hyvitys ei varmasti aina naissa jutuissa ole suuren suuri, mutta harhaanjohtava markkinointi ja huono asiakaspalvelu saa minut aina reagoimaan. Voihan se hinta muuttua siina parin paivan kasittelynkin aikana, ja sita on sitten mahdoton jaljittaa, joten kuvakaappaukset talteen. Kiitos taas kivasta ja hyodyllisesta artikkelista!

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 14/04/2017 at 17:44

   Totta, nyt ei mennyt ihan niin kuin pitäisi!

   Isoista rahoista tässä tapauksessa ei puhuta, mutta sen verran suututti harhaanjohtava markkinointi ja toiminta hyvityksen suhteen, että päätin katsoa asian loppuun asti ja viedä sen kuluttajaviranomaisten tietoon vastaavien tapausten varalta.

   Facebook-kommenteissa selvisi, että tämä ei ole ainutkertainen tapaus, sillä vastaavaa kikkailua on tapahtunut myös Päivän Tarjouksen kanssa, joka oli kadonnut taivaan tuuliin varauksen viimeisessä vaiheessa ja huoneen vuorokausihinta oli muuttunut merkittävästi. Koko prosessista oli toimitettu kuvakaappaukset Booking.comille, jossa oli siitä huolimatta kiemurreltu kaikilla mahdollisilla tavoilla irti vastuusta.
   Ei oikein hyvältä näytä tällainen markkinointi ja toimintatapa, mikä on sinänsä harmi muuten hyvin toimivan varaussivuston kannalta.

   Mukavaa pääsiäistä teille sinne Saksaan! Täällä on aurinkoista mutta viileää, kunnon kevättä odotellessa…

 • Reply Jonna 14/04/2017 at 01:49

  Varaan suurimman osan hotelleista/huoneistoista bookingin kautta, koska se on helppoa ja valitsen aina ilmaisen peruutuksen omaavan vaihtoehdon. Juuri nyt olemme Fort Lauderdalessa suoraan hotellista varatussa majoituksessa. Tämän ensin varasimme bookingin kauta, mutta samahuone löytyi halvemmalla hotellin omilta sivuilta, joten peruimme bookingin varauksen. Ei ole tullut kokeiltua koskaan tuota halvemman hinnan hyvitystä.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 14/04/2017 at 17:35

   Bookingin sivut on tosiaan näppärät hakuihin ja käytän niitä paljon sopivaa hotellia hakiessa. Meillekin on monta kertaa tullut vastaan se tilanne, että huone on löytynyt edullisemmin hotellin omilta sivuilta ja Bookingista on tullut varattua, jos on tärpännyt joku superhalpa tarjous. Sen olen huomannut, että Bonuswayn kautta ei kannata klikata sisään Bookingiin, koska silloin hinnat pomppaavat melkoisesti eikä saatava bonusraha ole kompensoinut hintaeroa, ainakaan niillä kerroilla kun olen tätä vaihtoehtoa kokeuillut.

   Tämä hotelli oli saman hintainen hotellin omilla sivuilla ja Bookingissa ja laitoin varauksen Bookingin kautta lähinnä Genius-pisteiden takia. Tulipahan sitten testattua samalla käytännössä tämän Parhaan hinnan takuun toimivuus, jonka tulokset puhuu puolestaan… 🙂

   Ihanaa loman jatkoa Teille sinne Fort Lauderdaleen, täällä on viileät pääsiäiskelit!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.