Suomen suurin matkablogiyhteisö
Arabiemiraatit Hotellit & Huoneistot Kaupunkilomat

Rose Rayhaan by Rotana – Huikeiden näkymien Sky Premium Suite

26/03/2017

Tiedätkö sen tunteen, kun saat nukahtaa ja herätä hotellin muhkean vuoteen pehmeissä lakanoissa upeita näkymiä katsellen? Tunnetko sen tuoman onnellisen sydämen pamppailun ja epätodellisen tunteen, onko tämä ihan totta vai olenko unessa?

Ne ovat hetkiä, jotka elävät sydämessä pitkään.

Olen saanut kokea sen tunteen Italian vuoristojärvien vehreissä maisemissa heräten, turkoosin Välimeren tuoksusta nauttien, Pariisissa Eiffel-tornin valoja katsellen. Ja nyt hiukan yllättäen, Dubain huikeasta kaupunkinäkymästä lumoutuen.

Rose Towerinakin tunnetun rakennuksen huikeat 333 metriä kurottavat kohti korkeuksia Photo © Elämää ja Matkoja

Rose Towerinakin tunnetun rakennuksen huikeat 333 metriä kurottavat kohti korkeuksia

Olin varannut Dubain viimehetkiin huoneen Downtownin alueella sijaitsevasta maailman toiseksi korkeimmasta hotellista, Rose Rayhaan by Rotanasta, ihan sellaisen tavallisen Classic huoneen. Paradoksaalista tosin, että vahvasti korkeanpaikankammoinen ylipäätään varaa majoituksen 333 metriä korkeaan hotelliin.

Varaushuumassa ueliaisuus kuitenkin voitti ja kuvittelin taktikoivani loistavasti varaamalla halvemman Classic huoneen, niin ei ainakaan yli 27. kerroksen majoituttaisi. Siinä kun on korkeanpaikankammoiselle jo ihan tarpeeksi jännitystä.

Lisäksi näköala houkutteli sen verran, että esitin varauksella kainon pyynnön, josko saisimme näkymän Burj Khalifalle. Olisihan sitä nyt kiva katsella iltavalaistuksessa, ennen kuin maisemat vaihtuvat jälleen Pohjanmaan lakeuksiin.

Rose Rayhaan by Rotana hotellin aulatila on kapea, ja ruuhkautuu helposti kirjaantumisten aikaan.

Rose Rayhaan by Rotanan aulatila on kapea, ja ruuhkautuu helposti kirjaantumisten aikaan.

Kaartaessamme hotellin pihaan, saapuu piccolo oitis avaamaan auton ovet ja hän hoitaa mallikkaasti laukkumme huoneeseen kuljetettavaksi. Jatkamme kevyin kantamuksin vastaanottoon kirjaantumaan sisään.

Olemme paikalla etuajassa, puolen päivän aikaan, ja olen varautunut odottelemaan hetken ennen huoneeseen pääsyä. Mutta eikä mitä, huoneemme onkin jo valmiina, mutta ei se varattu Classic, vaan jotain muuta. Nyt kohtalo näyttää jo vähän pitkää nenää...

Aulan Cafe Rose on mainio paikka herkutella vaikkapa huonetta odotellessa.

Aulan Cafe Rose on mainio paikka herkutella vaikkapa huonetta odotellessa.

Vastaanoton ystävällinen nuorimies tiedustee, josko huone hieman ylempää sopisi meille. Niin kuin sellainen Sky Premium Suite, tuolta 62. kerroksesta. Kysymys pistää korkeanpaikankammoisen nielaisemaan ja jalat tutisemaan. Ja minä kun olin olevinani varausta tehdessä niin ovela, että majapaikka sijaitsisi alemmissa kerroksissa.

Mutta eihän tällaista tilaisuutta voi ohittaa, ei mitenkään, vaan nyt tehdään kunnon siedätyshoito. Ryömin sitten vaikka pitkin seinän vierustaa, mutta tämä täytyy kokea. Otamme tarjotun huoneen vastaan, ihan samaan hintaan kuin alunperin tarjouksesta varaamani, sellaiset pikkuisen reilut 200 € yöltä, joka oli noin puolet Sky Premium Suiten hinnasta.

Hinnaston taksat tosin näyttävät aivan jotain muuta, paljon paljon enemmän… siinä Sky Premium Suiten hinta on vaatimattomat 7000 AED yöltä, eli sellaiset 1915 euroa…koskahan nämä hinnat on käytössä?

Dubai Rose Rayhaan by Rotana hinnasto Photo © Elämää ja Matkoja

Rose Rayhaan by Rotanassa on valittavana useita huonetyyppejä.

Sisäänkirjaantuminen menee nopeasti ja jatkamme matkaa hisseille, valintapaneelin nappulamäärä pistää jo naurattamaan. Hissi ampaisee liikkeelle nopeasti mutta pehmeästi, korvat lukittuvat. Kerrokset vaihtuvat tiuhaan, pian olemme perillä 62. kerroksen korkeuksissa. Kyltitys kertoo, että kerroksessa on vain neljä huonetta, kaksi käytävän kummassakin päässä. Tämä antaa ensimakua huoneen odotettavissa olevasta koosta.

Ja totta tosiaan, astuessamme sisään selviää, että kyseessä on reilun kokoinen huoneisto. Käytettävissämme on ihan kiva määrä neliöitä, sellaiset 75. Lattiaa peittää muhkeaakin muhkeampi tiheänukkainen kokolattiamatto, joka on siistissä kunnossa ja tuntuu ihanalta jalkojen alla.

Dubai Rose Rayhaan by Rotana oleskelutila Photo © Elämää ja Matkoja

Dubai Rose Rayhaan by Rotana ruokailu Photo © Elämää ja Matkoja

Kotoisassa oleskelutilassa on sohvaryhmä, 40 tuuman taulutelevisio ja ruokailuryhmä neljälle. Huoneen korkeista ikkunoista saamme ensimakua näkymiin ja korkeanpaikankammo muistuttelee olemassaolostaan… kaukana alhaalla olevat talot ovat kuin tulitikkuaskeja ja autot muurahaisen kokoisia. Nyt huimaa. Mutta kaino toive näkymästä Burj Khalifalle toteutuu enemmän kuin hyvin – Voi vietävä, miltä tämä näyttääkään illalla!

Dubai Rose Rayhaan by Rotana näkymä merelle Photo © Elämää ja Matkoja

Dubai Rose Rayhaan by Rotana näkymä oleskelutilasta Photo © Elämää ja Matkoja

Makuuhuoneessa on king size vuode untuvapeitteineen ja -tyynyineen, oleskelutila televisioineen sekä kampauspöytä. Kulmahuoneen täyskorkeista ikkunoista avautuvat huikeat näkymät sekä Burj Khalifalle että merelle yli Sheikh Zayed Roadin.

Makuuhuoneessa ilmastoinnin hurina on häiritsevä jo päiväsaikaan, sen sijaan näin korkealla liikenteen äänet eivät vaivaa. Liekö yltyvällä tuulella osuutensa häiritsevään hurinaan ja huminaan, lisäksi kovat tuulenpuuskat heiluttavat rakennusta. Pitää sitten tämäkin kokea.

Huoneen infolehtinen kertoo, että ikkunat pestään päivittäin, joten vähintään valoverhot kannattaa pitää suljettuna, jos haluaa välttyä ylimääräisiltä katseilta. Huoneemme ikkunoihin on jäänyt valumanorot aamun pesun jäjiltä, mutta huoneiston siisteydessä ei ole muutoin moitteen sijaa ja pinnat hohtavat puhtauttaan.

Dubai Rose Rayhaan by Rotana Sky Premium Suite bedroom Photo © Elämää ja Matkoja

Dubai Rose Rayhaan by Rotana kampauspöytä Photo © Elämää ja Matkoja

Makuuhuoneen vieressä sijaitsee kunnollisen kokoinen kylpyhuone, jossa on sekä amme että erillinen suihkukaappi, tämä on plussaa! Talon puolesta on tarjolla ihanaa ranskalaista L’Occitanen kosmetiikkaa, joka on yksi suosikeistani.

Lisäksi huonehintaan kuuluvat luffasieni, suihkulakki, kynsienhoitosetti, parranajovälineet, hammasharja ja minikokoinen hammastahna sekä kylpytossut ja muhkeat kylpytakit, jotka ovat samaa laadukasta materiaalia kuin ihanan pehmeät pyyhkeet. Nämä ovat niitä pieniä mukavuustekijöitä, jotka tekevät hotellihuoneesta sen vähän paremman.

Dubai Rose Rayhaan by Rotana kylpyhuone 2 Photo © Elämää ja Matkoja

Dubai Rose Rayhaan by Rotana kylpyhuone Photo © Elämää ja Matkoja

Dubai Rose Rayhaan by Rotana kosmetiikka Photo © Elämää ja Matkoja – kopio

Makuuhuoneessa ei vaatekomeroita näy, sen sijaan huoneistossa on vaatehuone, jossa on tilaa yllin kyllin isommallekkin matkapuvustolle. Tila toimii hyvin myös pukeutumishuoneena, sillä siellä on täysimittainen peili ja vaatehuoltoon niin silitysvälineet kuin vaateharjakin. Lisäksi saatavilla on myös pesulapalvelu.

Vaatehuoneessa on myös tallelokero, jonka käyttö kuuluu luonnollisestikin huonehintaan.

Dubai Rose Rayhaan by Rotana vaatehuone Photo © Elämää ja Matkoja

Lisäksi käytettävissä on täysin varustettu keittiö mikroineen, vedenkeittimineen ja minibaareineen. Tarjolla on talon puolesta pullovettä ja kahvi- / teevalikoima sekä lisähintaan suolaisia ja makeita pikkuherkkuja ja alkoholittomia juomia. Alkoholia Rayhaan-konseptin hotelleissa ei ole lainkaan tarjolla, niin minibaarissa kuin hotellin ravintoloissa.

Dubai Rose Rayhaan by Rotana keittiö Photo © Elämää ja Matkoja

Kierros huoneistossa vakuuttaa, että tämä upgreidaus oli sittenkin onnenpotku.

Ovikello soi, laukkumme sekä kunnollisella patjalla varustettu lisävuode tuodaan oleskelutilaan, jossa on senkin jälkeen tilaa mukavasti käytettävissä. Lisäksi henkilökunta tiedustelee, olemmeko tyytyväisiä huoneeseen?  Yes, indeed! Kyllä täällä kelpaa Dubain viimehetket majailla ja parannella korkeanpaikankammoa. Ajoittaisesta huojunnasta huolimatta.

Päivän tunnit vierähtävät pitkillä kierroksilla kaupungilla, ja illalla läheisen Dubai Fountainin showta katsellen. Palatessamme hotellille, on vuoteen molemmin puolin toimitettu mukavat vohvelikankaiset tossut ja pyyhe sekä kivennäisvettä. Niitä pieniä asioita, jotka tuovat tyytyväisen hymyn huulille.

Dubai Rose Rayhaan by Rotana turndown Photo Elämää ja Matkoja

Avaan huoneen verhot ja heittäydyn muhkealle vuoteelle, 62. kerroksen huoneen ikkunasta avautuu huikea näkymä kaupungin valoihin ja Burj Khalifalle. Onneksi voitin korkeanpaikankammoni ja saan kokea tämän näkymän onnistuneen loman päätteeksi. ?

Tämä on niitä hetkiä, jotka saavat sydämen pamppailemaan onnesta – hetkiä jotka elävät muistoissa ikuisesti.

Dubai Rose Rayhaan by Rotana nightview Sky Premium Suite Photo © Elämää ja Matkoja

 • Rose Rayhaan by Rotana on maaiman toiseksi korkein hotelli 333 metrillään, korkein se oli vuosina 2009-2012.
 • Rakennus tunnetaan myös Rose Tower nimellä.
 • Hotellissa on 462 huonetta 65. kerroksessa.
 • Huoneluokkia on 10, aina edullisesta Classicista Sky Premium Sviittiin.
 • Hotellissa on ravintola ja kaksi kahvilaa sekä uima-allas ja kuntosali.
 • Rayhaan-konseptin hotellissa ei ole lainkaan alkoholia tarjolla.
 • Sijainti on vilkaan Sheikh Zayed Roadin varrella, jonka liikenteen äänet saattavat häiritä alemmissa kerroksissa.
 • Lähin metroasema,  Financial Centre, on muutaman kymmenen metrin päässä hotellista.
 • Dubai Mall, Burj Khalifa ja Dubai Fountain ovat noin 10 minuutin ajomatkan päässä.
 • Ajomatka lentokentälle menee noin 15-30 minuuttissa ruuhkatilanteesta riippuen

Lisätietoja Rose Rayhaan by Rotana hotellista tästä.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ulla 28/03/2017 at 00:40

  Mää oon kans ollut tuolla kerran! =) Oli huikee kokemus, meilläkin oli huone korkealla. Ei tosin noin iso huone ja ihan erinäköinen. Mutta tää oli sama:

  ”Tämä on niitä hetkiä, jotka saavat sydämen pamppailemaan onnesta – hetkiä jotka elävät muistoissa ikuisesti.”

  =)

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 28/03/2017 at 09:21

   Mulla olikin vahva muistikuva siitä, että olisin aiemmin lukenut matkablogista juttua Rose Rayhaanista, mutta en silloin millään saanut palautettua mieleen, että mistä. Mutta Sinullahan oli tosiaan se mahtava tilaisuus päästä opintomatkalle Dubaihin ja todella hienoa, että saitte myös mieleenpainuvan majoituskokemuksen Rose Rayhaanin korkeuksissa! ?️

   Siinä vastaanottotiskillä en ollut ihan varma onko upgreidaus onnepotku vai ei, mutta onneksi tuli otettua tilaisuus vastaan – oli se näky niin unohtumaton! ?

   Kiitos Ulla kommentistasi ja ihanan aurinkoista alkanutta viikkoa! ?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.