Suomen suurin matkablogiyhteisö
Arabiemiraatit Hotellit & Huoneistot Kaupunkilomat

Pearl Marina – Edullinen huoneistohotelli Dubai Marinassa

31/03/2017

Blogia aiemmin lukeneet tietävät, että yleensä odotamme majoitukselta laatua ja mukavuutta hyvän sijainnin lisäksi, mutta joskus mennään myös hinta edellä.

Tällainen tilanne oli saapuessamme Dubaihin yölennolla, jonka jälkeen ajatus hotellihuoneen odottelusta iltapäivään saakka ei houkutellut sitten vähääkään. Alkuloman menot oli suunniteltu Marinan puoleiseen osaan kaupunkia, joten alueen valinta oli helppo, jotta pitkien etäisyyksien kaupungissa ei kuluisi ylimääräistä aikaa ajomatkoihin.

Hyvää huomenta Dubai! Photo © Elämää ja Matkoja

Hyvää huomenta Dubai! 

Niinpä hotellia lähdettiin hakemaan Marinan alueelta ja mahdollisimman edulliseen hintaan, koska ensimmäisestä varausvuorokaudesta käyttäisimme vain muutaman tunnin. Päädyimme varaamaan huoneen Pearl Marinasta, joka oli paitsi alueen hintatasoon nähden edullinen, myös saanut hyvät arvostelut usealla sivustolla; mm. Booking.comissa 8,1 (asteikolla 1-10) ja TripAdvisorissa 4 (asteikolla 1-5).

Perheelle sopivan yhden makuuhuoneen Deluxe-huoneiston hinta tammikuun 2017 alussa oli 128 € / vrk  ilman aterioita + turistivero n. 2,70 € / 10 AED per aikuinen. Lisävuoteesta ei veloitettu ensimmäiseltä vuorokaudelta saapumisajankohtamme vuoksi, ja toiselta vuorokaudelta hinta oli n. 41 € / 150 AED per yö. Yksi alle 12-vuotias lapsi majoittuu lisäveloituksetta.

Pearl Marina on kuvan matalin rakennus kuvan oikeassa reunassa rannan tuntumassa.

Pearl Marina sijaitsee aivan rannan tuntumassa, kuvassa oikeanpuoleisin matala valkoinen rakennus. Viereinen korkea Wyndham on hyvä maamerkki mm. taksille sijaintia kerrottaessa.

Huonestohotelli sijaitsee Marinan uudemmassa osassa, ns. waterfrontissa, josta on matkaa varsinaiseen Marinaan Cayantowereineen noin kilometrin verran. Pearl Marina on aivan kanaalin vieressä, kivenheiton päässä merestä ja alueella on kiva kävellä etenkin iltavalaistuksen aikaan. Sieltä on myös lyhyt kävelymatka The Walkille ja uimarannalle, jonne matkan taittaa apostolinkyydillä noin 10 minuutissa, samoin kuin lähimmälle Jumeirah Lake Towers-metrosemalle noin kilometrin päässä.

Pearl Marinan näkymä vastarannalle on iltavalaistuna kaunista katseltavaa.

Pearl Marinan mukavat näkymät iltavalaistulle lahdelle ja vastarannalle.

Huoneistohotelli itsessään ei tarjoa loistoa tai runsaita palveluja ja se sopii parhaiten matkaajille, jotka haluavat majoittua Marinan alueelle lähelle rantaa edulliseen hintaan. Hotellivieraiden käytettävissä on pieni ulkouima-allas sekä kuntosali ja aamiainen tarjoillaan Pearl Marina Cafessa.

Deluxe-huoneistossa on mukavasti tilaa perheellekin: yksi tilava makuuhuone sekä yhdistetty olohuone ja ruokailutila, jonka seinustalle mahtuu hyvin yksi lisävuode. Huoneistossa on myös pieni wc eteiskäytävällä ja isompi yhdistetty wc/kylpyhuone makuuhuoneen vieressä.

Pearl Marina Dubai Deluxe apt dining Photo © Elämää ja Matkoja

Pearl Marina Dubai Deluxe apt livingroom Photo © Elämää ja Matkoja

Deluxe-huoneistossa on myös täysin varustettu keittiö, jossa kokkaa edullisesti ruuat koko perheelle. Ruokatarvikkeita ei tarvitse kaukaa hakea, sillä noin 100 metrin päässä hotellilta vasemmalle, on iso supermarket, Tesco Choithrams.

Kuvan keltaisuus johtuu keittiön voimakkaan värisestä valaistuksesta.

Kuvan keltaisuus johtuu keittiön erittäin voimakkaan värisestä valaistuksesta.

Mikään helmi tämä hotelli ei nimestään huolimatta kuitenkaan ole, ainakaan meidän huoneistomme osalta. Tilaa siellä kyllä riitti, mutta siisteydessä ja kunnossa olisi ollut toivomisen varaa. Kalusteet, verhot ja matot olivat nuhjuiset ja täynnä tahroja, patja kivikova eikä sitä voi hyvällä tahdollakaan suositella selkävaivaiselle. En uskaltanut katsoa missä kunnossa patjan kankaat olivat, se kun olisi saattanut viedä unet, jos siisteys on samaa tasoa kuin muiden huoneiston kalusteiden ja tekstiilien.

Pearl Marina Dubai Deluxe apt berdoom Photo © Elämää ja Matkoja

Deluxe huoneiston makuuhuone on sopivan tilava, mutta sen kunnossa ja siisteydessä oli toivomisen varaa, samoin kuin patjan mukavuudessa, josta oli runsaasti palautetta mm. TripAdvisorissa ja Booking.comissa.

Kylpyhuoneen laattojen saumat olivat likaiset ja rikki sieltä täältä, samoin kuin vesikalusteet. Lisäksi suihkuverho oli rikki ja likainen, pyyhkeet rispaantuneet ja liki puhki. Käsipyyhkeet piti pyytää erikseen, samoin kuin wc-paperi, jota toimitettiin yksi rulla. Kylpyhuoneessa oli talon puolesta tarjolla suihkusaippuaa ja vartalovoidetta, joista en pitänyt huonon laadun ja tuoksun vuoksi.

Keittiö sen sijaan oli ihan kelpo kunnossa ja sieltä löytyy myös pyykkikone, joka on näppärä pidempään majoituttaessa. Huonehintaan kuului pieni kahvi- ja teevalikoima. Keittiön valaistus oli epämiellyttävän voimakkaan keltainen. Bonuksena yleiseen nuhjuisuuteen, oli huoneiston levyisen parvekkeen ovi makuuhuoneen puolella niin kiero, että tuuli vinkui nurkissa ja olohuoneen puolella se ei edes lukittunut kunnolla. Huoneistomme näköalasta voitte muodostaa oman mielipiteen allaolevista kuvista, jotka on otettu aamutuimaan auringon vasta noustua.

Pearl Marina Dubai view to the sea Photo Elämää ja Matkoja

Dubai on vasta heräilemässä uuteen päivään….

...ja viereisellä työmaalla on jo täysi työntouhu käynnissä...

…ja viereisellä työmaalla on jo täysi työntouhu käynnissä…

Ja kyllä, näette aivan oikein. Vieressä on rakennustyömaa, jossa piikataan ja paukutetaan aamuvarhaisesta iltamyöhään. Väsymyksemme tasosta kertonee jotain se, ettei kivikova patja ja hirvittävä meteli häirinnyt unta sitten vähääkään.

Pearl Marina palveli kuitenkin tarkoitustaan sen kahden vuorokauden ajan, mutta yhtään pidempään en olisi siellä viipynyt, ainakaan ilman huoneiston vaihtoa siistimpään ja hiljaisempaan. Hyvistä arvosteluista ja arvosanoista päätellen, kaikki huoneet tuskin ovat kuitenkaan samanlaisia rähjäkkeitä ja ilman noita puutteita lienee Pearl Marina kelpo vaihtoehto edullisempaan Dubain lomaan.

Dubai Marina on alueena viihtyisä ja vain pienen kävelymatkan päässä tyylikkäältä The Walkilta. Lisäksi Marinasta pääsee näppärästi mm. Legoland Dubaihin tai tutkimusmatkailijan inspiroimaan Ibn Battuta Mall ostoskeskukseen, joista voit lukea lisää blogista oheisten linkkien kautta. Kaikki Arabiemiraattien matkakirjoitukset ja käytännön vinkit löydät tästä.

Dubai Marina boats Photo Elämää ja Matkoja

 

Liityhän mukaan blogin Facebook-seuraajiin tykkämällä sivusta, niin saat tuoreeltaan luettavaksesi tuoreeltaan uusimmat matkajutut ja arvonnat! Vielä ehdit myös osallistumaan Bottega Verden tuotepaketin arvontaan, niin blogissa (tästä) kuin Facebookissa!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Outi 31/03/2017 at 23:54

  No olipas kyllä pettymys tuo huone. Onneksi ei teidän tarvinnut siellä pitkään viipyä.
  Mukavaa viikonloppua ❤️

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 01/04/2017 at 00:12

   No tosiaan, kävi kyllä huono arpaonni tuon huoneen suhteen, joka oli perusteellista huoltoa ja kunnostusta vailla, ja sitten vielä se rakennustyömaa vieressä. Niin, ja bonuksena nurkissa ujeltava tuuli.

   Hotelliin tullessa olin kuitenkin niin väsynyt unettoman yön jäljiltä (hyvä kun jaloilla pysyin) että pääasia oli, kun sai kaatua sänkyyn nukkumaan muutamaksi tunniksi, vaikka sitten siihen kivikovaan ja työmaan meteliin ? Uskomatonta miten sikeästi kaikki me neljä nukuttiin tuosta kaikesta huolimatta!

   Jos oltaisiin varattu huone pidemmäksi aikaa, niin vaihtoon olisi mennyt, mutta nyt se ajoi asiansa. Onneksi loppureissulla oli sitten parempi tuuri ja muuten Marinan alue oli kiva! ?

   Mukavaa viikonloppua Sinullekin Outi!
   ?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.