Suomen suurin matkablogiyhteisö
Arabiemiraatit Perhematkat

Testissä Legoland Dubai – Hitti vai Huti?

28/02/2017

Marraskuisessa Perhematkailijan Dubai -kirjoituksessa lupasin kertoa, onko Legoland Dubai hitti vai huti, ja niinpä kävimme tammikuisella matkallamme testaamassa reilut kaksi kuukautta avoinna olleen teemapuiston, testitiimissä lahjomattomat 6- ja 9-vuotiaat Lego-fanit sekä lompakonnyörejä hölläämässä kaksi aikuista.

Legokand Dubai 3 Photo © Elämää ja Matkoja

Saapuminen alueelle

Lähdimme matkaan Downtown Dubaista, josta pääsee Legolandiin näppärästi taksilla, jonka ajomatka vie 45-60 minuuttia ruuhkatilanteen mukaan. Toinen vaihtoehto on ajaa metrolla Jebel Alin päätepysäkille ja jatkaa sieltä matkaa taksilla lyhyehkön ajon verran Dubai Parks and Resortin alueelle, joka on nopeampi vaihtoehto Sheikh Zayed Roadin ruuhkaisimpina aikoina Downtownin puoleisesta osasta kaupunkia saavuttaessa.

Dubai Parks and Resorts Photo © Elämää ja Matkoja

Legoland Dubai on osa Dubai Parks and Resortsia, jossa on erityyppisiä teemapuistoja suurempaankin huvittelunnälkään sekä Lapita-hotelli useamman päivän teemapuistoilua ajatellen, lisätietoja kaikista alueen teemapuistoista tästä ja hotellista tästä.

Lapita-hotellia kannattaa harkita, jos matkan päätarkoituksena on Dubai Parks and Resortsin teemapuistoissa huvittelu ja vajaan kilometrin päässä sijaitsevassa Jebel Alin Outlet Villagessa shoppailu (lisätietoja tästä). Muualla kaupungissa kiertelyä ajatellen tämä on keskellä-ei-mitään, mutta alueena siisti ja rauhallinen.

Kyllä, tämä kuva on Dubaista, Dubai Parks and Resort alueelta. Photo © Elämää ja Matkoja

Hyvin hoidettu Dubai Parks and Resortsin alue tuo mieleen keskieurooppalaiset kylät ja kontrasti ajomatkan aavikkoisiin maisemiin on melkoinen. Näille kävelykaduille pääsee katsomaan ilman sisäänpääsymaksuakin ja maksuttomalla alueella on jokunen ravintola, kauppoja ja wc-tilat. Lapitahotelli sijaitsee alueen keskeisellä paikalla ja teemapuistot peremmällä.

Kävelymatka pysäköintialueelta Legolandiin menee charmikkaissa kylämaisemissa noin 5-10 minuutissa. Legoland teema- ja vesipuistoineen on helppo löytää varsin näkyvän sisäänkäynnin ansiosta, jossa vastassa on ensimmäinen suuri Lego-rakennelma.

Legoland Dubai

Sisäänpääsyliput

Liput voi ostaa ennakkoon Legoland Dubain nettisivulta (tästä) tai saavuttaessa lippuluukulta. Aikuisen päivälipun hinta netistä ostettuna on 295 AED (n. 82 €) ja 3-11-vuotiaiden lasten sekä 60+ senioreiden 250 AED (n. 70 €).

Lippuhinnan luvataan sisältävän sisäänpääsyn lisäksi laitteiden rajoittamattoman käytön ja kaikki näytökset sekä luonnollisestikin vapaan pääsyn alueen ravintoloihin ja kauppohin, joita on useita.

Tullessa laukut tarkistetaan ja omia eväitä ei kuulemma saisi olla, mutta eipä meiltä avaamattomia pakkauksia pois otettu. Syötiin ne sitten siivosti salaa ulkona 🙂

Legoland Dubai 2 Photo © Elämää ja Matkoja

Meillä oli aikaa varattuna vain teemapuistossa käyntiin, mutta kokopäivän huvittelua ajatellen saa parhaan vastineen rahalle ostamalla yhteislipun sekä Legolandin teema- että vesipuistoon, jolloin yhteishinta netistä ostettuna on 395 AED (n. 110 €) aikuiselta ja 350 AED (n. 98 €)  lapsilta (3-11 v) sekä senioreilta (60+).

Päivälippu ainoastaan vesipuistoon maksaa 240 AED (n. 67 €) aikuiselta ja lapsilta ja senioireilta 205 AED (n. 57 €).

Legoland Waterpark Photo © Elämää ja Matkoja

Legoland Waterpark

Seikkailunhaluisille vesipedoille joulukuun 2016 alussa avattu Legoland Waterpark on ensimmäinen laatuaan ja Lähi-Idän ainoa erityisesti perheille ja 2-12 vuotiaille suunnattu vesipuisto.

Vesipedot pääsevat kokemaan vauhdin hurmaa 15 erilaisessa vesiliukumäessä ja lisävauhtia voi hakea aaltoaltaassa. Tulevat Robinson Crusoet pääsevät koettelemaan voimiaan Build-A-Raft-Riverissa, jossa voi rakentaa oman LEGO®-lautan.

Perheen pienimmät pääsevät peuhaamaan vedessä omalla oma DUPLO®-alueellaan, jossa on pikkuisille sopivia vesiliukumäkiä, ja tämä on Legoland Waterparkin iso valtti verrattuna Dubain muihin vesipuistoihin.

Testiryhmämme ei tähän ajanpuutteen vuoksi ehtinyt lähemmin tutustumaan, mutta sen mitä pääsin alueelle kurkistamaan, oli alue varsin mainio paikka viettää aurinkoista huvipäivää perheen pienimpien kanssa.

Lisätietoja Legoland waterparkista tästä.

Legoland Dubai 3 Photo © Elämää ja Matkoja

Mitä Legoland Dubai pitää sisällään?

Legoland Dubaissa on kuusi teema-aluetta: Factory, Miniland, Adventure, Imagination, Kingdoms ja City, joissa on yli 60 miljoonasta palikasta kootut 15 000 Lego-rakennelmaa sekä useita Lego-kauppoja, pizzaa ja pikaruokaa myyviä ravintoloita sekä kahviloita.

Esimakua suurista rakennelmista sai jo ulkona, mutta Minilandiin sisälle astuttaessa ei voi aikuisetkaan välttyä wow-henkäykseltä – rakennelmat ovat SUURIA ja näyttäviä!

Legoland Dubai 4 Photo © Elämää ja Matkoja

Miniland pitää sisällään palan Dubaita pienoiskoossa aina lentokentästä ja ostoskeskuksista tunnettuihin hotelleihin ja maamerkkeihin, ja löytyipä sieltä meidän sen hetkinen hotellikin, Rose Rayhaan by Rotana eli Rose Tower, joka on maailman toiseksi korkein hotelli (korkein vuosina 2009-2012).

Keskellä Rose Tower eli Rose Rayhaan by Rotana hotelli, johon myös majoituimme tuona ajankohtana, huoneemme sijainti tuolla ylimmässä valkoisessa osassa 62.kerroksessa. Photo © Elämää ja Matkoja

Keskellä Rose Tower eli Rose Rayhaan by Rotana hotelli, johon myös majoituimme tuona ajankohtana, huoneemme sijainti tuolla ylimmässä valkoisessa osassa

Legoland Dubai Photo © Elämää ja Matkoja

Dubaissa kun ollaan, on sen Legolandissakin tottakai maailman korkein Lego-rakennus, Burj Khalifa sekin. Tällä tonnin painoisella Lego Burj Khalifalla on korkeutta 17 metriä ja sen rakentamiseen meni 5000 tuntia ja 439 000 Lego-palikkaa!

Legoland Dubai 5 Photo © Elämää ja Matkoja

Tunnetut rakennukset eivät rajoitu pelkästään Dubaihin ja saman katon alla majailevat mm. Abu Dhabista tuttu Sheikh Zayed Grand Mosque, Egyptin pyramidit ja kaunis Taj Mahal.

Legoland Dubai Sheikh Zayed Grand Moasque Photo © Elämää ja Matkoja

Sheikh Zayed Grand Mosque on upea Legolandissakin. Photo © Elämää ja Matkoja

Kauniin 645 kiloa painavan Taj Mahal Lego-rakennelman suunnitteluun ja kokoamiseen meni 2019 tuntia ja 280 741 Lego-palikkaa, ja tämänkin lopputulos on upea!

Legoland Dubai Taj Mahal Photo © Elämää ja Matkoja

Legoista koottu Taj Mahal on kaunis, kuten alkuperäinenkin. Photo © Elämää ja Matkoja

Testiryhmällä vierähti tovi yksistään Minilandin osin interaktiivisia rakennelmia ihmetellessä, josta siirryimme ulkotiloihin huvilaitteiden ja muiden aktiviteettien pariin, sekä tietenkin tapaamaan Lego-hahmoa Adventure-landiin.

Legoland Dubai Adventure Photo © Elämää ja Matkoja

Huvilaitteita on 40 ja näille kullekin on määritelty vähimmäis-/enimmäispituusrajat, jotka selviävät niin laitteiden portilla kylteistä kuin saavuttassa saatavasta aluekartasta. Huvilaitteet eivät ole erityisen hurjia, ja eniten vaihtoehtoja löytyy 4-6 (8) vuotiaille, mutta myös testiryhmän 9-vuotias testaili näitä mielellään.

Aivan perheen pienimmille on paahtavalta auringolta katoksella suojattu leikkikenttä liukumäkineen ja huvilaitteista mm. rauhallisesti etenevä minijuna sopii ihan pienillekin, joka oli myös testiryhmäläisten mielestä kiva ajelu.

Legoland Dubai minijuna Photo © Elämää ja Matkoja

Huvilaitteiden lisäksi voi käydä mm. 4D elokuvissa, Lego Friends kerhotalossa ja varsinkin vanhempia lapsia kiinnostavassa Lego-rakentajan koulussa, Lego Master Builder Academy, johon on rajoitettu määrä paikkoja ja vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Testiryhmä kävi myös Lego Cityn autokoulun opissa, jossa aloitettiin oppilaiden valokuvauksella ajokorttia varten. Tämän jälkeen siirryttiin teoriatunnille, jossa englanninkielisellä videolla kerrottiin ajosäännöt, ja näitä  lähdettiin testaamaan käytännössä ulos ajoradalle.

Legoland Dubai Driving School Photo © Elämää ja Matkoja

Ajorata oli tehty aidon oloiseksi liikennemerkkeineen ja -valoineen ja siellä opeteltiin liikennesääntöjen mukaan ajamista, ilman kolarointia.

Autokoulun ajotunti oli yksi testiryhmän päivän suosikeista!

Legoland Dubaissa voi ajaa ihka ensimmäisen ajokorttinsa. Photo Legoland Dubai

Photo Legoland Dubai

Autokoulun suorittamisen jälkeen oli luvassa oma ajokortti muistoksi, mutta tiskillä tulikin sitten vastaan yllätys.

Ajokortti ei suinkaan ollut maksuton, kuten oli annettu ymmärtää, eikä missään autokoulun kulmilla (tai muuallakaan) ollut mainintaa maksullisuudesta. Eikä tämä kortti ihan halpa ollut, sellaiset reilut 35 euroa per nenä, johon useimpien autokoulussa olleiden reaktio oli sama: pitäkää kiskurihintainen korttinne, jonka ehdottomasti pitäisi kuulua sisäänpääsymaksuun!

Legoland Dubai paloasema Photo © Elämää ja Matkoja

Autokoulusta siirryimme paloasemalle sammuttamaan autokoulun rahastuksen tuomaa närästystä ja samalla parit ’tulipalot’ –  tämä vauhdikas kisa oli todella hauska!

Legoland Dubai paloasema 2 Photo © Elämää ja Matkoja

Paloasemalla kilpailtiin joukkueina, kukin omalla paloautollaan, joka ei suinkaan liikkunut moottorilla. Paloauto ’ajettiin’ kammesta joukkueena pumppaamalla ja yritettiin karauttaa mahdollisimman nopeasti ’palavan’ rakennuksen luo.

Sammutustyö tehtiin sekin yhteistyönä, toinen pumppasi vettä ja toinen suihkutti tavoitteena sammuttaa ’liekit’ mahdollisimman nopeasti ja ajaa ensimmäisenä takaisin lähtöasemalle – ja se muuten vaati joukkueilta kuntoa, jos voittoa mieli!

Legoland Dubai palon sammutus Photo © Elämää ja MatkojaTässä muutamia esimerkkejä Legoland Dubain sisällöstä ja koko alueen ehdimme kiertämään neljässä tunnissa sekä testaamaan kiinnostavat laitteet ja aktiviteetit. Testiryhmä suositteleekin varaamaan teemapuistoon vähintään puoli päivää ja vesipuistoon yhdistettynä koko päivän.

Hitti vai huti?

Niin….Legoland Dubai oli sekä hitti että huti. Testiryhmän 6- ja 9-vuotiaat Lego-fanit tykkäsivät, että täysi hitti, mutta lompakkoa ulkoiluttavat kaksi aikuista eivät aivan varauksetta tämän hittiyden puolesta liputa, sillä lystin hinta ei korreloi sen kanssa, mitä rahalla saa. Alueen koko ja sen tarjonta ei mielestämme vastaa päiväreissun hintaa, etenkään kun kuvetta olisi pitänyt vielä alueellakin kaivaa aktiviteettien yhteydessä. Nelihenkiseltä perheeltä päiväliput nielaisivat kolmisensataa euroa ja matkakulut päälle.

Hinnoittelua lukuunottamatta myös me vanhemmat pidimme Legolandista upeine rakennelmineen, ja mikä tärkeintä, se oli lapsille mieluisa kokemus.

Testiryhmä kiittää Legolandin siisteyttä ja lauantaisen testipäivän ruuhkattomuutta, joka saattoi osin johtua lähestyvästä hiekkamyrskystä, joka yltyi iltaa kohti. Hiekkamyrskyisenä päivänä osa laitteista voi olla suljettuna, mutta myös sisätiloista löytyy mukavasti tekemistä.

Legoland Dubai Kingdoms Photo © Elämää ja Matkoja

Testiryhmä suosittelee

 1. Minilandin upeat rakennelmat
 2. Lego Cityn paloaseman vauhdikas sammutuskisa
 3. Lego Cityn autokoulu (muistoksi ’saatavan’ ajokortin kiskurihinnasta huolimatta, jota ei ole pakko lunastaa ja tunnille osallistuminen sisältyy pääsylipun hintaan)
 4. Adventure landin Faaraon kosto (Pharaoh’s Revenge), jossa laitetaan pallotykit laulamaan
 5. Imagination Duplo Express minijuna-ajelu, joka sopii aivan pienimmillekin
 6. Imagination 4D elokuvat koko perheelle
 7. Lego Master Builder Academy, Lego-rakentajan koulu vähän isommillekin Lego-faneille, ikäsuositus 5-12 v.
 8. Adventure landin tapaaminen Lego-hahmon kanssa
 9. Miniland lyö oma Legoland Dubai -kultarahasi, hinta 10 AED (n. 2,80 €)

Lue myös Delux-Retkiperheen suositukset Legoland Dubaihin 2- ja 5-vuotiaiden lasten kanssa, heidän kokemukset alkuvuodelta 2018!

Vielä kultaraha muistoksi kivasta Legoland Dubai päivästä. Photo © Elämää ja Matkoja

Vielä kultaraha muistoksi kivasta Legoland Dubai päivästä. Photo © Elämää ja Matkoja

Onko Legoland Dubai Sinulle jo tuttu ja minkälaisia kokemuksia Teillä on muiden maiden Legolandeista?

Parhaiten pysyt uusien juttujen matkassa seuraamalla blogin Facebook -sivua, jolloin saat tuoreet kirjoitukset luettavaksesi ensimmäisten joukossa! Lähiaikoina tulossa juttua mm. Dubain hotelleista sekä Qatarin Dohasta!

Tervetuloa matkaan!

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply souliina 13/03/2017 at 18:11

  Siis oikeasti Wau! Ihan käsittämättömän upeita rakennelmia.
  Olishan tuollaiseen paikkaan upea päästä käymään, sellainen mistä nauttii kyllä koko perhe ja ne isommatkin lapset .

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 13/03/2017 at 18:52

   Nuo rakennelmat on kyllä mielettömän hienosti toteutettu ja Legoland Dubai vesipuistoineen oikein mukava paikka perhepäivän viettoon, kun vielä saadaan ne pienet hienosäädöt hinnoittelussa tehtyä. Dubai Parksin alue on todella viihtyisä, ja siellä voisi hyvin viettää osan Dubain lomasta yhdistettynä vaikkapa Marinaan tai Downtowniin. Suosittelen ilman muuta Dubaita perhelomailuun, jossa riittää nähtävää ja tekemistä useammallekin reissulle!

   Kiitos Souliina kommentistasi ja ihanaa keväistä viikkoa Sinulle!

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 06/03/2017 at 17:15

  Vau, rakennelmat ovat tosiaan hienon näköisiä! Ja kiva, että siellä on juuri noita sen alueen tunnetuimpia rakennuksia, eikä samoja kuin muissa paikoissa.

  Aika mielenkiintoinen muuten tuo hintapolitiikka: Tanskan Legolandiin sisäänpääsy maksoi alle 60 euroa ja mielestäni siihen sisältyi kyllä kaikki laitteet ja huvitukset. Ihan varma en tuosta ajokortista ole, mutta en ole ainakaan keneltäkään kuullut, että ajokortista pitäisi vielä maksaa ekstraa. Tuntuu ihan pöljältä.

  Ja omituista, ettei sinne saa viedä omia eväitä ollenkaan. Tanskan Legolandissa nimenomaan perheet olivat siellä valtavien evässysteemien kanssa ja pääportin läheisyydessä oli jopa oma narikka eväskasseille ja kylmälaukuille. Ja joka paikka oli täynnä piknik-alueita eväiden syömistä varten.

  • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 06/03/2017 at 18:59

   Totta, rakennelmat oli kyllä todella hienoja, samoin alue on oikein mukava ja todella siisti perhepäivän viettoon. Mutta sitten nämä närästävät asiat…. jäi kyllä melkoinen rahastuksen maku, kun itse lippu oli kallis ja vielä olisi pitänyt kaivaa kuvetta niin autokoulussa ajokorttia lunastaessa kuin onginnoissa, purkin ammunnoissa jne. Eikä muuten tehnyt ajokortit kauppansa… 🙂 Toivottavasti ymmärtävät pian laittaa nämä lippuhintaan kuuluviksi!

   Ja todella hyvä tietää, että Tanskassa lippuhinta on paremmin kohdallaan ja juuri tuollainen picnic-meininki sopii alueelle kuin nenä päähän! Jännä juttu ettei säännöt ruokatarvikkeiden yms. suhteen ole samat, Dubain Legolandissa ruokatarvikkeita saa tuoda vain imeväisikäisille ja lääkinnällisistä syistä. Ei käyty edes katsomassa mitä ruuat Legolandin ravintoloissa maksoi (olisi voinut verenpaine nousta sielläkin 🙂 ), kun oli omat pikkupurtavat mukana ja käytiin syömässä sitten Dubai Parks & Resortsin yleisellä alueella ennen pois lähtöä.

   Pientä hienosäätöä näihin asioihin vielä tarvitaan Dubain Legolandissa & hinnat ja säännöt enemmän Tanskan mallia kohti, niin paikka on aivan ideaali Lego-faneille!

   Kiitos Katja kommentistasi, todella kiva kuulla kokemuksia aidosta ja alkuperäisestä Legolandista, joka meni näillä tiedoilla uudelleen harkintaan! 🙂

   Aurinkoista alkanutta viikkoa Sinulle!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.